yhteistyöt

me, muoti, ootd, pohdintaa

Huomenta! Lupailin teille, että avaan yhteistyö asiaa hieman enemmän. Mulla on aika paljon sanottavaa tämän tiimoilta ja yritän saada nyt kaikki järkevästi esille ilman turhaa toistoa ja asiasta asiaan pomppimista. Siispä listaan alle miten yhteistyöt mun blogin/somen kanssa toimii.

 • Mulla on AINA täysin itse kirjoitettu teksti ja vastaan itse kaikesta blogin sisällöstä. Annan puolelta tulee joskus yhteistöitä, mutta pääosin teen ne itsenäisesti. Myös Annan puolelta tuleviin yhteistyö pyyntöihin voin itse vaikuttaa ja kaikkiin yhteistöihin en ole lähtenyt mukaan. Lähes kaikissa yhteistöissä yritys/brändi toivoo linkin omille sivuilleen (aina ei toivo, mutta tykkään lisätä, ettei lukijan tarvii googletella) ja rehellistä pohdintaa/kerrontaa tuotteista. Koskaan kukaan yhteistyökumppani ei ole yrittänyt laittaa sanoja suuhuni vaan ne nimenomaan tykkää aidosta ja lämminhenkisestä tunnelmasta. Kerron aina yhteistyökumppanille millainen tapa mulla on toimia ja kaikki on tähän mennessä kunniottaneet ja pitäneet siitä aidosta tyylistä.
 • Joko minä tai yritys ottaa yhteyttä ja ilmaisee kiinnostuksen yhteistyöhön. Mä teen yhteistöitä blogissa sekä instagramissa ja tapauskohtaisesti mietitään aina sopiva toteutustapa. Joskus palkkiona toimii tuote ja toisinaan myös palkkio. Palkka saadaan siis siitä, että bloggaaja tuottaa sisältöä someen ja sitä kautta ihmiset kuulee/näkee käyttökokemuksia jne. Mielestäni tämän voisi rinnastaa vaikka siihen, että toimittaja tuottaa sisältöä vaikkapa lehden lifestyle osioon. Tällöin toimittaja saa tietysti palkkaa siitä, että tuottaa työkseen sisältöä lehteen ja lehteä ostetaan. Helpommin sitä jotenkin ajattelee, että toimittaja ja sisällöntuottaja saa palkkaa, mutta bloggaajan rahanvaihtoa on haastavampi ymmärtää.. Myönnän, että olen itse pähkäillyt samoja asioita ennen. On kuitenkin nykypäivää, että bloggajalla on enemmän lukijoita kuin joillain lehdillä osatajia. Monesti sitä itsekin valkkaa lemppari muotibloggaajan ja kurkin häneltä kesän pukeutumiseen vinkkejä, kuin että menisin ostamaan fyysisen lehden. Vaikkakin rakastankin lehtiä!! Ehkä tällä höpötyksellä yritän selittää sitä miksi bloggaajan mielestäni kuuluu saada palkkio kaupallisista yhteistöistä.
 • Saatu tavara on sellaista minkä saa ”ilmaiseksi” kokeiluun/käyttöön ja siitä voi kirjoittaa halutessaan. Mitään vaadetta sille ei ole. Kaikki saatu tavara ilmoiteteaan verotukseen (kiitos kirjanpitäjälle, joka pitää huolen siitä että kaikki asiat pysyy järjestyksessä) ja näin ollen ne eivät ole ”ilmaisia”. Mulle ei myöskään automaattisesti ikinä lähetetä mitään, vaan useimmiten pr-toimistot/brändit kysyy, että saisiko lähettää tuotteita tai sitten yllärilahjaa tulemaan. Nämä ”saadut” tuotteet ovat usein sellaisia mitkä tulevat käyttöön ja sitä kautta vilahtelee somessa.
 • No mitä sitten, kun kaikki yhteistyöt on aina NIIN ihania ja hyviä? Tästä keskustelin pitkään ystäväni kanssa ja hän haastoi mua asiassa.. Kerroin, että lähtökohtaisesti valitsen vain sellaisia yhteistyökumppaneita joiden kanssa ajattelen, että yhteistyö toimii ja voin seistä tuotteiden/brändin takana. Kuten oon aikaisemmin teille kirjoittanut, niin mulla ei yksinkertaisesti olisi aikaa kirjoittaa blogia ja yhteistöitä siihen tyyliin, että miettisin kotona ”mitähän mä tähän keksin..”. Tekstin on pakko tulla luonnostaan ja muutenkin jos mä puhuisin jonkin tuotteen puolesta mistä en tykkää niin olisi aika vaikea keksiä sille yhteistyölle hintaa.. 😀 Jos niin kuitenkin kävisi, että kokeilun jälkeen jokin tuote ei miellyttäisi tai jotain negatiivista sattuisi, niin varmasti ottaisin yhteyttä yhteistyö kumppaniin ja kertoisin millä mielellä olen.. Veikkaan, että yhteistyö jäisi tekemättä. En ole koskaan ollut edes lähellä tällaista tilannetta. Tästä syystä jatkan jatkossakin tiukalla linjalla sen suhteen millaisia yhteistöitä teen. Joskus kaverini soittelee mulle ja kysyy että ”oliko tuo tuote oikesti sellainen mikä kannattaa hankkia”.. Vastaan aina, että kaikki mitä blogissa lukee on totta. Olisi aika häijyä, että kerron teille jotain diipa daapaa ja ystävilleni sitten kertoisin toista. Olisin aikamoinen tyyppi, jos näin toimisin. 😀 Toki somessa kannattaa ja pitää olla tarkkana sen suhteen mitä uskoo ja mitä ei.. Sinäänsä ymmärrän skeptisyyden.
 • Välillä harmittaa se kun on käyttänyt paljon aikaa yhteistyön pohjatyöhön, on itse innoissaan ja kirjoittaa + kuvaa postausta joka loppupeleissä ärsyttää ihmisiä mainosmaisuudella. Tulee sellainen olo, että eikö se aito tunne välity ja eikö postauksessa ole nähtävillä mitään muuta kuin mainosta (mainos ei muutenkaan mielestäni ole sanana kuvaava, koska ajattelen mainoksen niin, että brändi määrittää sen= kuvat+tekstin ja ainakaan omat yhteistyöt ei toimi tällä tavalla). Niinpä päätin laittaa jo heti otsikkoon * merkin, ihan vain siksi, että lukijoilla on mahdollisuus jättää klikkaamatta auki. Mua nimittäin ärsyttää todella paljon nykypäivän klikkikulttuuri ja se, että lähes kaikki otsikot pyritään tekemään niin että lukija klikkaa sivun auki. Sisällöllä ei ole välttämättä mitään tekemistä otsikon kanssa ja lukijoita johdetaan harhaan. Onneksi blogeissa tätä on paljon harvemmin nähtävissä kuin uutisissa. Mulle on myös ehdotettu erilaisia strategioita siihen miten blogin lukijamäärät saisi kasvuun, mutta se ei ole kiinnostanut. Oon päättänyt aikoja sitten, että teen tätä täysin omin ehdoin ja omalla tyylillä.. En halua tästä hommasta ikinä kiristävää oloa kurkkuun ja sehän tulee helposti jos yrittää olla jotain muuta kuin on.

Ehkä tärkeintä kaikessa on se, että yhteistyölle löytyy se oma kulma. Se fiilis, että aihe aidosti kiinnostaa ja sen ympäriltä on jotain kirjoitettavaa. Mielestäni kaikki yhteistyöt mitä oon tehnyt on ollut mun näköisiä ja sellaisia mistä voisin hyvin kirjoittaa ilman yhteistyötä. Välillä jopa harmittaa kirjoittaa ”kaupallinen yhteistyö”, kun tulee se fiilis, että lukijat ei ehkä samalla tavalla usko mitä kirjoitan. Esim tämä Toyotan kanssa tehty yhteistyö jännitti mua kovasti, koska ajattelin että jos luulette mun tekevän vain rahasta autojen kanssa yhteistyötä.. Kaikki palaute olikin hyvää ja saatiin hyvää keskustelua Toyotasta sekä autoista ylipäätään aikaiseksi. Todellisuudessa olin aivan fiiliksissä yhden viikon mittaisesta autolainasta ja oikeesti pähkäillään kahden auton kanssa elämistä. 😀 Ei täällä mitään jäätäviä rahavirtoja blogista saada, vaan lähinnä se mahdollistaa asioita, samalla tyttöjen kanssa kotona ollessa.
Mä toivon teiltä lukijoilta, että luottaisitte mun harkintakykyyn ja aitouteen yhetistöiden osalta. Pystytte jatkossakin seuraamaan * merkin perusteella, että haluatteko klikata yhteistyötä sisältävän postauksen auki vai ette. Jos alkaisin merkkaamaan yhteistyöt ”saadun” tavaran perusteella, niin aikalailla jokaiseen postaukseen tulisi * merkki. Sen verran paljon olen päässyt tekemään sellaisia yhteistöitä mitkä kulkevat arjessa mukana sekä näkyvät kodissamme. Luen itse aika paljon blogeja ja mua ei häiritse yhteistyöt. Monesti päädyn tsekkailemaan tuotteita ja joskus ostoksillekkin (alekoodit!!). Mun lemppari bloggarit saa yhteistöihin sisällytettyä arjen normimeininkiä ja ne eivät tunnu mainospuheilta. Jos saisin valita tekisikö bloggaaja 5-7 postausta viikossa ja osa niistä yhteistöitä, vai 3 viikossa ja ei yhteistöitä, niin mielummin valkkaisin tuon useamman postauksen. Onhan se totta, että aikaa tähän touhuun menee todella paljon ja jos en saisi mitään palkkiota, niin en tiedä olisiko minulla aikaa tätä pyörittää.
Kysykää ihmeessä lisää ja niin avaan teille enemmän! Oon jo moneen moneen kertaan todennut, että mulla taitaa olla maailman ihanimmat lukijat. Kerta toisensa jälkeen yllätyn siitä miten paljon täällä jaetaan hyvää ja kuinka samanhenkisiltä ihmisiltä te vaikutatte. Mulla on käynyt mielettömän hyvä tuuri, että teitä seuraajia on sen verran että olen pystynyt tekemään tästä osaksi työn itselleni. Varmasti palailen myös jossain vaiheessa töihin ja silloin pitää miettiä uudestaan blogin roolia. Toivon kuitenkin, että tämä kulkee mukanani vielä pitkään. Nyt alan leipomaan serkkutyttöjen perheelle piirakkaa. Saadaan ne pian kyläilemään meille ja iltapäivällä suunnataan kaupoille. Ihanaa perjantaita ja kiitos siitä että luette! <3Sara
(housut-hm, paita-ginatricot/saatu/polhem, takki-mango, laukku-na-kad/saatu, kengät-converse)

 


 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

52 kommenttia

 1. Madde 31.03.2017

  Ehkä eniten näissä blogien yhteistyö-jutuissa mietityttää se, että tulisiko bloggaajan hankittua niin paljon eri tavaroita jos yhteistöitä ei olisi. Tarkoitan siis esimerkiksi kosmetiikkaa, jota tuntuu monilla bloggaajilla pursuavan kaapeista. Ja kosmetiikka-esimerkki myös sen takia, etteivät ne säily ikuisesti. Olisi kiva kuulla konkretiaa, että paljonko saaduista tavaroista lentää kuitenkin sitten jossain vaiheessa roskikseen vaikka periaatteessa olisikin ollut tyytyväinen tuotteeseen sen saamishetkellä. Vai annetaanko niitä lähipiirille käytettäväksi? Osa bloggaajista pitää arvontoja, joissa huomaa selkeästi, että palkinnoksi on kerätty niitä tuotteita, joita ei itse käytä ja haluaa päästä eroon (esimerkiksi huonolaatuiset kynsilakat ja ihmeellisen väriset luomivärit). Onhan se tietenkin parempi, että tavaraa laittaa tuolla tavalla eteenpäin, mutta mielestäni se on kuitenkin hieman lukijoiden aliarvioimista ja kertoo siitä, että on lähtenyt ehkä vähän liian moneen yhteistyöhön mukaan jos tällaisia turhia tavaroita on enemmänkin. Toki näihin ajatuksiini vaikuttaa varmasti se, että itse taidan olla aika minimalistinen tavaroiden suhteen ja tykkään siitä, että tiedän mitä omistan ja ostan vasta sitten uusia juttuja, kun tarvitsen. Ei sillä ettenkö välillä hurahtaisi johonkin uutuuteen, jota en tarvitse, mutta nämäkin pyrin käyttämään loppuun asti. Ajattelen asiaa myös luonnon näkökulmasta ja koen, etten tarvitse miljoonaa eri juttua samanaikaisesti.
  Nuo ylläolevat olivat oikeastaan yleistä pohdintaa yhteistöistä blogeissa. Sinulta olen saanut hyviä vinkkejä ja ohitan sitten niitä postauksia, joiden aiheet eivät itseäni niin kiinnosta. On myös kiva, että tuot näiden yhteistyö-asioiden taustoja rehellisesti esille etkä yritä pitää asiaa jotenkin salamyhkäisenä 😀 Minusta on enemmän kuin ok, että saat tästä myös rahallista vastinetta 🙂 Blogiasi on ihana lukea sen laadukkaan ja kivan sisällön takia!

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Kiitos viestistä 🙂 Joo siis tämä on kyllä jännä homma.. koska ainakaan itse en halua vastaanottaa mitään mitä en tahdo.. koska tällöin siitä pitää maksaa verot ja silloin maksaisin tuotteista mistä en tykkää/ mitkä ei tule käyttöön..
   Ihana kuulla että ajattelet noin ja hei vitsit miten inspiroivaa kuulla, että oot minimalistinen.. jotenkin se ajatus kyllä kiehtoo ja kaikenlainen hamstraaminen kauhistuttaa!
   Kiitos sinulle ja ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 2. Katja 31.03.2017

  Mä tykkään lukea sun blogia 🙂
  Tykkään et löytyy ihan sitä normi perhe-arkea.
  Vaikka siel löytyy sitä yhteistyötä ne on ollut mun mielestä tosi hyviä niin kuin sanoit että jos itse tykkäät tuotteesta niin sen tekstin pitää tulla luonnostaan.
  Vaikeaa olisi kehua tuotetta jos ei olisi sellainen tuota mitä itse ei käyttäisi.
  Huono ollut aina kirjoittaa asioita mutta hyvänä esim olen etsinyt hiuksiin jotain kun huonossa kunnossa niin se öljy on sellainen mitä en olisi löytänyt ilman sinun blogiasi ja alennus 🙂
  Toinen on julisteet ja kehykset.
  Kaikkien pitäisi tietää ettei mikään tule ikinä ilmaiseksi vaan niitten eteen pitää tehdä kovasti töitä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Kiitos <3 Ihana kuulla että ajattelet noin!
   Toi on kyllä totta, siinä mielessä, että teen tosi paljon hommia blogin eteen ja kuinka kauan tein myös harrastuksena jne. Kiitos ymmärryksestä ja tästä vietstistä <3 IHanaa viikonloppua!!

   Vastaa
 3. Essi 31.03.2017

  Olen seurannut blogiasi/someasi jo aika pitkään. Tykkään ihan hirveästi sun aitoudesta ja tavasta blogata, joka erottuu miellyttävästi muista bloggaajista. Kiitos siitä!
  Yhteistyöpostauksista ei ole minulle mitään haittaa. Joissakin blogeissa skrollaan heti läpi/skippaan, mutta riippuen tuotteesta/yrityksestä useimmiten luen ne. Olen miettinyt voisiko yhteistyöpostauksien ärsytys johtua siitä, että suomalaiset ovat yleisesti ottaen aika kateellista kansaa.
  Koen yhteistyöt hyviksi, koska niistä voi todellakin löytää jotain uutta itselle. Näin instassa sinun postauksen, jossa kerroit Storytelistä. Minä ulkosuomalaisena innostuin tästä hurjasti, koska täällä ei ole suomalaista kirjallisuutta saatavilla. Ilman sitä en olisi löytänyt Storyteliä varmaan koskaan =) Lisäksi tykkäsin hirveästi sun Apetina-yhteistyöstä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Oi wau, kiitos, ihana kuulla 🙂 <3
   Voi miten kiva kun kerroit että noista yhteistöistä mitkä on sulle napannu! KIITOS 🙂
   Kaikkea hyvää ja ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 4. Jemsku 31.03.2017

  Oot melkein ainut jonka blogia luen kun se on niin kiinnostava/aito.. Oon itse huono shoppaileen nimimerkillä Ikea eilen läpi 15min ja kaikki tarvittava ostettuna ? eli olen täältä löytänyt monta mielenkiintoista asiaa mistä en ole ollut tietoinen ja nyt ne on hankinta listalla ? Kateellisia löytyy aina .. Toiset näkevät edut kateuden sijaan..

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   oi wauuu 15min… vitsit mikä suoritus 😀
   Kiitos sinä ihana <3

   Vastaa
 5. Essimm 31.03.2017

  Mun mielestä sun yhteistöistä huokuu aina se, että olet oikeasti tyytyväinen tuotteeseen ja kerrot siitä rehellisesti. Ymmärrän, et nyt varsinkin yhteistöitä on paljon, koska teillä on uusi koti ja kaksi pientä lasta, niin tietysti ”ylimääräinen” raha on aina tervetullutta. Joissakin blogeissa yhteistyöt tehdään salakavalasti someen tai videoihin tai sitten on puhuttu, kuinka gluteeni ei sovi itselleen ja tehdään yhteistyökamppis leivästä.
  Eli siis jatka samaan malliin ja moni voisi ottaa sinusta mallia, kuinka yhteistöitä tulisi tehdä! Ihanaa viikonloppua teille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Voi kiitos, et tiedäkkään kuinka paljon tämä lämmittää mieltä. Kiitos <3 Ihanaa viikonloppua ja aurinkoa 🙂

   Vastaa
 6. NNiina 31.03.2017

  Voin sanoa että Sara sinulla on Super mahtava blogi! (: kun olet rehellinen, iloinen, oma itsesi ja Tykkään ihan hirveästi sinun aitoudesta ja tavasta miten kirjoitat blogiin. Vaikka siellä löytyy sitä yhteistyötä ne on ollut minun mielestä tosi hyviä ja ne eivät haitanut olekaan. Olen seurannut blogiasi/someasi jo aika pitkään ja tietysti jatkan lukemista/seuraamista kun blogiasi on vaan ihana lukea sen laadukkaan ja mahtavan sisällön takia! Kiitos siitä! (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Voi apua miten ihana oot <33 KIITOS!!!!! Tämä kommentti lämmittää todella paljon mieltäni <3 Kiitos ihana 🙂

   Vastaa
 7. MARIA 31.03.2017

  Tykkään lukea sun blogia ja tämä onkin melkeinpä ainut mitä luen. Sulla on ihanan aito ja lämminhenkinen blogi <3 On myös kiva, kun kerrot noista yhteystöistä niin löytää itekkin uusia juttuja 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Vitsit miten kiva kuulla <3 KIITOS! Ihanaa viikonloppua sinne myös 🙂

   Vastaa
 8. Maikki 31.03.2017

  En oikeestaan koskaan kommentoi mitään mutta nyt pakko laittaa! Mulla on ollu tosi huono/murheellinen päivä, mutta taas sun blogin avatessa piristyin hieman ☺️Tää on jotenkin niin hyvänmielen blogi!<3 Mun mielestä on mukava lukee yhteistöistä yms. kun nytkin rehellisesti kerrot mistä tässä on kyse! Oon opiskelija niin kauheesti ei oo kyllä varaa ostella mitään ihania merkkituotteita, mutta aina voi haaveilla :D. Mua kiinnostais muuten, että kun tykkäät kokkailla ja leipoo, niin tykkäätkö tehdä muita käsitöitä? Ne tuntuu olevan nyt nuorten naisten keskuudessa trendi, esim neulominen tai joku askartelu. Ihanaa kevättä teille sinne, toivottavasti tulis kivoja ulkoiluilmoja!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Onpa kurja kuulla, että elämässäsi on ollut murheellinen päivä :(<3 En tietenkään voi tietää mitä käyt läpi, mutta voimia ja halaus sinne!
   Ihana kuulla, että ajattelet blogistani noin, kiitos että jaksat tulla kirjoittaamaan tänne <3 hyvä tulee aina takaisin!
   Hitsit mä oon kyllä niin huono käsitöissä :/ mun anoppi pitää mulle sen puolen hanskassa 😀

   Vastaa
 9. Reija 31.03.2017

  Moikka Sara!
  Oon lukenut blogiasi kohtalaisen pitkään ja blogisi onkin itseasiassa ainut blogi, jota aktiivisesti seuraan. Olen monesti pohtinut, kuinka saman henkiseltä ihmiseltä vaikutatkaan, niin luonteen puolesta kuin ”vähäpätöistempienkin” ja aika hassujenkin asioiden suhteen. Hauskinta nimittäin on, kun 99% kertomistasi pienistäkin asioista menee yhteen, pitkät lämpimät suihkut ja tähän kategoriaan menevät jutut. 😀 Olen sitten pohtinut, että liekkö samalla synttäripvällä 5.3.91 jotain tekemistä asian kanssa.. ehkäpä tähdet olleet tietyssä asennossa tai jotain? 😀 heh!
  Kiitos blogistasi. Olen kauttasi usein pohtinut sitä, kuinka sisällön ei oikeastaan tarvitse aina olla niin kovin kummoistakaan. Tekstin ei tule olla jokainen kerta täydellistä tai kuvien aina sitä luokkaa, kuin ne olisi ottanut ammattilainen – ja silti sisältö on oikeastaan rikkaampaa kuin jokin edellisin tavoin toteutettu postaus. Syynä siihen on varmasti pitkälti aitous ja yleinen lämminhenkisyys, jotka susta huokuvat äärimmäisen vahvasti :). Ja tavalliset + pienet arjen asiathan nimenomaan on elämässä niitä suurimpia! Joten niistä on luonnollisesti kiva lukeakin. Tuntuu, että perheenne meiningissä on paljon sitä samaa, jota itsekin tulevaisuuden perheessäni näkisin olevan. Rentoutta, tervehenkisyyttä ja jotenkin arjen läheistä, kuitenkin vähän pilke silmäkulmassa. Ikään kuin arjesta pyrittäisiin tekemään juhlaa, eikä niinkään juhlasta arkea. : ) Jos ymmärrät, mitä tarkoitan!
  On myös ihanaa, kun blogisi ei ole liian ns ”iholle käyvä”. Joskus tuntuu, että joidenkin blogeissa ruoditaan asioita, joita ei oikeastaan edes välittäisi kuulla tai ne ovat liian henkilökohtaisia / henkilöön käyviä. Tykkään siitä, että jaat asioita aina positiivisessa valossa ja keskityt muutenkin kivoihin juttuihin. Blogeja kuitenkin varmasti jokainen lukee sen vuoksi, että kokee niiden antavan jotain lisäarvoa omaan arkeen – on se sitten inspiksiä, hyvää mieltä tai mitä ikinä. 🙂
  Ehkä mäkin vielä joskus uskaltaudun aloittamaan oman blogin, ajattelin et josko viimeistään äitiyslomalla. 😀 Mut ihanaa kevättä Sara sulle ja perheellesi! Kaikkea hyvää ja aurinkoa! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Vitsit mikä kommentti (!!!!!) luin tätä Mikolle eilen ääneen ja nyt piti itekkin vielä lukea se kertaalleen. 🙂 Kiiitos kaikista sanoistasi <33 Merkitsee paljon!
   Eikä, oot syntynyt ihan samana päivänä ja vuonna, wau! ja aika mahtava kuulla että asiat menee yksiin, se on niin hassua kun niin käy, mutta onhan se niin että joidenkin ystävien tai tuttujen kanssa vain klikkaa k a i k k i <3
   Aloita ihmeessä blogi ja hei itseasiassa mäkin aloitin sen juuri äippälomalla 🙂
   Kaikkea hyvää sinne, halaus ja iso kiitos <3

   Vastaa
 10. Satu 31.03.2017

  Vaikka blogissasi vilahtelee säännöllisesti yhteistöitä eri tuotteiden kanssa, niin se ei kuitenkaan häiritse. ? Minulle ainakin on välittynyt sinun aito kiinnostus tuotteita kohtaan.
  Muutenkin on kiva lukea blogiasi, sillä kirjoitat hyvin ”normaalisti” ja yhtään hienostelematta tai mitenkään ylimielisesti. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.. ?
  Kivaa kevättä teille ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Kiitos <3 Ihana kuulla että normi meininki välittyy, koska se on mulle tosi tärkeätä! 🙂 Ihanaa kevättä sulle ja kaikkea hyvää <3

   Vastaa
 11. Nea 31.03.2017

  Oon tosi laiska kommentoimaan blogeihin ikinä mitään mut nyt on pakko! Tää yhteistöistä kertova postaus oli tosi mielenkiintonen ja arvostan sun asennetta niitä kohtaan (ettet lähe mihin tahansa mukaan ja pidät homman aitona). Kauheen monet bloggaajat ei oikeen avaa yhteistöitä sen enempää niin lukijoilla saattaa olla ihan vääriä ennakkoluuloja niistä 😀 Sun blogi on muutenkin mun mielestä ihanan aito, nykyään kun blogitkin menee kokoajan silotellumpaan suuntaan ja tuntuu että kaikki tavoittelee semmosta ”täydellisyyttä” niin tää on piristävää vaihtelua kun kerrot ihan arkisista kuulumisista ja oot niin samaistuttava ja samalla inspiroiva 🙂 Eli kiitos sulle sun blogista haha! Ja ihanaa kevättä teiän perheelle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   KIITOS ihana kuulla sun ajatuksia <33 vitsit miten tulee hyvä mieli että aattelet noin! Joskus sitä nimittäin miettii että junnaako blogini paikallaan ja kehitystä ei oo tarpeeksi, mutta toisaaltaan ne ammattilaisen kuvat ei ehkä oo ihan mun juttu :), Mikko on just passeli kuvaaja 😀
   Kaikkea hyvää sinulle ja halaus <3

   Vastaa
 12. Sofia 31.03.2017

  En ookaan pitkään aikaan mitään kommentoinu. 😀 Mut tää oli hyvä postaus! Tai siis tykkään yleisestikin siitä miten kirjotat, oot niin aito. Mutta siis pointti se, että on kiva tietää mitää nää yhteistyöt käytännössä tarkottaa. Ja on se musta ainakin oikein, että bloggaaja saa palkkioita tästä hommasta. Oli hyvä se lehtien myynti vertaus 🙂
  Oli muuten tosi kaunis kuva susta tnä instassa 🙂 mukavaa kevättä teille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Kiva kuulla että pidit postauksesta ja ajattelet noin 🙂 Kiitos ja halaus sinulle <3

   Vastaa
 13. Jennas 31.03.2017

  Oli kiva kuulla tästä yhteistyö-asiasta hieman pintaa syvemmältä. Olen samaa mieltä monien muiden kommentoijien kanssa, blogistasi välittyy aitous ja yhteistyö-postaukset ovat samassa linjassa muun sisällön kanssa. Tuosta *-tähdestä huolimatta teksti on rehellistä ja luonnollista. Lisäksi yhteistyö-postauksista saa välillä kullanarvoisia tuotevinkkejä ja ideoita! 🙂

  Vastaa
 14. Jenna 31.03.2017

  Mä olen pitkään seurannut sun blogia, varmaan aika alusta asti ja olen myös avannut jokaisen sun postauksen! Välillä jos ei ole uusia postauksia tullut tai on muuten vain kiva lukea näitä muillekkin niin avaan uudestaan jonkun mitä olen lukenut jo useamman kerran 😀 Sun aitous on se mikä mut on saanut jäämään, oon lukenut paljon blogeja mutta aina ne jotenkin ”unohtuu” selata läpi mutta tästä on tullut jo mulle jo arkipäivää kuten oon sen sulle kertonutkin <3 on ihana kuulla että sulla riittää lukijoita ja että olet saanut tästä itsellesi myös työn, parasta on tehdä juuri niitä asioita mistä itse pitää❤ Oli kiva lukea tästä aiheesta enemmän, tuli itsellekkin vähän viisaampi olo!! 😀
  Ihanaa viikonloppua teille!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Eikää vitsit miten ihana kuulla että luet jopa uudestaan <33 Ihana olet, kiitos tästä 🙂

   Vastaa
 15. Aida 31.03.2017

  Sun blogi on kyllä sellanen, jota on kiva kertatoisensa jälkeen lukea. Tää on myös ehottomasti ihan mun lemppariblogi, just sun aidon ja rehellisen asenteen takia ja se kyllä huokuu tänne. Yhteistöistäkin huokuu aitous ja mielestäni oot onnistunu hyvin niiden kanssa täälä blogissa, tuntuu että yhteistyöt on oikeasti harkittuja ja järkeviä, sellaisia mistä itse koet että ovat hyviä. On myös mukava nähdä sun inhimillinen ote niihin, se aito ilo ja riemu mikä välittyy tänne kun saat lahjaksi/teet yhteistyötä, se kertoo mielestäni siitä ettet pidä asioita itsestäänselvyytenä ja arvostat kyseisiä juttuja. Ja se kuinka avoimesti tuot aina esille sen, jos jokin juttu on yhteistyössä toteutettu on myös tosi mukavaa. Sun blogi noin niinkun muutenkin on ihanan rehellinen, musta on kiva kun oot selvästi rajannut että mitkä asiat kuuluu tänne blogiin ja mitkä on omaa yksityisyyttä, sillon voi olla helpommin niistä asioista rehellinen myös täälä mitkä sitten päättää tänne blogiin laittaa. Ja mainitsinkin jo että tykkään sun inhimillisestä otteesta yhteistöissä, mutta tykkään siitä myös ihan yleisellä tasolla miten se näkyy sun blogissa ja someissa, jotenkin sellanen samalle viivalle asettuminen. Huh tulipa pitkä ja varmaan sekavakin, mutta jatka samaan malliin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Kiitos tuhannesti viestistäsi <3 Ihana kuulla että ajattelet noin. 🙂 Toi mainitsemasi samalla viivalle asettuminen on todella tärkeä ja on ihanaa jos välittyy.. En ikinä voisi kuvitella että minä tai perheeni on jotain "enemmän" kuin joku muu 😀 niin normi lapsiperhe hulina että 😀
   Kiitos tästä, halaus ja ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 16. Zip 31.03.2017

  Blogisi on ihanan positiivinen ja aito. Toivoisin kuitenkin, että kiinnittäisit huomiota oikeinkirjoitukseen. Lukijana välillä häiritsee kirjainten hyppimiset väärille paikoille sanoissa ja yhdyssanavirheet. Ihanat ja positiiviset postaukset kärsivät kolauksen näistä. En sano, että kenenkään kirjoitus olisi täydellistä, mutta…

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Joo tää on kyllä niin totta! Todellinen ongelma mulle, koska kärsin jonkin asteen lukihäiriöstä.. extra aika bloggaamiseen ei olisi pahitteeksi. Oon kuitenkin ajatellut, että en halua mennä siihen, että lähetän tekstejä ennen julkaisua eteenpäin tai itse tarkistan moneen moneen kertaan. Olen pahoillani tästä ja yritän parhaani <3 Ihana jos ajattelet blogini olevan positiivinen ja aito 🙂 Kivaa viikonloppua <3

   Vastaa
  • H 01.04.2017

   Tekstiä on todellakin inhottavampi lukea kun lähes aina löytyy kirjoitusvirheitä.. se että teksti on kirjoitettu oikein, tekee lukemisesta sujuvampaa ja silloin tekee mieli lukea vielä lisää ja lisää, mutta virheistä se teksti vaan valitettavasti kärsii. Maalaisjärkisenä ihmisenä nämä kaikki hypetykset saaduista tuotteista ja yhteistöistä tuntuu todella pinnallisilta ja vähän övereiltä… mutta muuten tykkään blogistasi ja arkisista kuulumisistasi saman ikäisten lasten tähden 🙂

   Vastaa
   • Sara Parikka 02.04.2017

    Joo ikävä kuulla, että vaikuttaa niin paljon :/ mutta ymmärrän hyvin! Tosin en tekstejä lähettele eteenpäin vaan julkaisen ”ajatuksen virtaa”.
    Mielestäni minäkin olen todella maalaisjärkevä ihminen eikä blogissa tehdyt yhteistyöt alenna sitä lainkaan. Kiva jos noin muuten tykkäät blogista ja ainahan voi otsikon perusteella tutkailla haluaako jättää lukematta 🙂 Ihanaa uutta viikkoa sinne teidän perheelle <3

    Vastaa
 17. Pauliina 01.04.2017

  Sun blogia on ihana lukea ja tästä on tullut osa mun arkipäivää. Joka päivä tulee katsottua, onko uutta postausta kirjoitettu. 🙂 nykyään on ollut mun makuun ehkä vähän liikaa näitä yhteistyö postauksia, mutta toisaalta oon kyllä kaikki aina lukenut, koska niistä voi itsekin hyötyä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Kiitos, ihana kuulla <33 ymmärrän hyvin että välillä saattaa tuntua että ne yhteistyöt kasaantuu muutaman viikon säteelle 🙂 Mutta kiva jos ne silti kiinnostaa 🙂 Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Vastaa
 18. Vaula Salmén 01.04.2017

  Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa ja olet Sara, viisas ja lämmin nuori nainen. Toivon, että säilytät saman tyylisi edelleen.
  Terveisin,
  aikuisten nuorten mumma 70v.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Voi miten ihanaa <3 Et arvaakkaan kuinka tämä kommentti erityisesti lämmittää. Kiitos paljon, halaus ja kaikkea hyvää <3

   Vastaa
 19. Jiipee 01.04.2017

  Mä aikoinaan luin sun ja Venla Savikujan yhteistä blogia. Oliko se niin että jonkun ajan päästä jätit ne blogijutut? Luin sit sitä pelkästään Venlan pitämää blogia ja alkuun sekä sun ja Venlan että Venlan yksinään pitämä blogi oli mukavaa luettavaa, mutta ajan myötä hänen postaukset alkoivat olemaan urheilu-urheilu-URHEILU ja jollain tapaa kyllästyin ja lopetin blogin seuraamisen kun siitä hävis se sellanen ”normielämän aitous”. Siinä keskityttiin pelkästään urheiluun eikä ollut enää sama kun mitä teiän yhteisen blogin alkuaikoina…
  Sitte myöhemmin löysin sun omien nettisivujen kautta sun oman blogin ja jokikisen postauksen olen lukenut! Sun blogissas pääsee seuraamaan ihan tavallista arkea ja kirjotat tosi aidosti asioista ja siitä mä pidän 🙂 asiaa tulee tosi monipuolisesti eri asioista joten mielenkiinto blogin seuraamiseen pysyy yllä! Jatka samaan malliin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.04.2017

   Okei, hei mahtava kuulla että blogini miellyttää 🙂 kiitos tästä paljon <33

   Vastaa
 20. Jade 01.04.2017

  Tykkäsin tästä postauksesta kovasti ja oli kiva lukea sun ajatuksia yhteistöistä. Oon aina avannut kaikki yhteistyö -postauksesi, koska tykkään lukea niitä. Kerrot aina niin aidosti tuotteesta ja ainakin itse huomaan tekstistä, että oot oikeesti innoissas siitä tuotteesta ja haluut jakaa sen meille, eikä kukaan ole pistäny puolestasi sanoja suuhus.
  Yhteistöitä tekemällä saat itse testata tuotteita, ja löytää uusia juttuja. Sen lisäksi siulla on mahdollisuus jakaa meille lukijoille tietoa tuotteesta, ja näin lukija saattaa bongata vaikka mitä mieleisiä tuotteita, joita ei välttämättä olisi ilman blogia koskaan löytänyt. Luotan aina täysin sanaasi tuotteista ja se, että kirjoitat niistä oikeasti aidosti, saa ainakin miut kiinnostumaan tuotteista. Se, että bloggaaja saa tehdä yhteistöitä, on siis huippumahdollisuus tutustua uusiin tuotteisiin niin bloggaajalle, kuin lukijallekin. kirjoitat tuotteista aidosti, ja se on oikeasti ihan huippua!<3 Näin me lukijat uskalletaan kokeilla niitä tuotteita, koska meille kerrotaan aito mielipide niistä. Jos yhteistöitä ei olisi, meiltä jäisi luultavasti suurin osa hyvistä tuotteista ostamatta, sillä emme saisi kuulla kenenkään mielipidettä tuotteesta ja miettisimme, että viitsimmekö laittaa tuohon rahat, jos se ei vaikka olekaan sellainen, kuin pitäisi, tai laatu ei vastaisi hintaa.
  Siun blogi on muutenkin ihanan aito ja… yksinkertasesti vaan ihana <3 tykkään siitä, miten kerrot ihan normaalista arjesta pureutumatta liikaa henkilökohtaisuuksiin, etkä kerro arjesta mitenkään tylsästi, vaan juuri ihanasti <3 sun blogi onkin ainoa mitä vakituisesti seuraan, välillä tulee aina päivän mittaan kurkittua, että "oliskohan Saralta jo tullut uus postaus", niin huippu sun blogis on!<3 kiitos ihanasta blogistasi <3
  Ihanaa päivänjatkoa! <3

  Vastaa
 21. Anile 01.04.2017

  Olipa mielenkiintoinen juttu yhteistöistä, kiitos siitä! Blogisi on tosiaan valoisa ja aito, niinkuin monet ovat jo todenneet. Jaksat ja ehdit postailla lähes joka päivä, peukku sille. Itselle on muodostunut jo tapa, että käyn arkena aamupäivisin kurkkimassa onko uutta postausta tullut. Oli aihe sitten lounaspasta tai yhteistöihin liittyvä, on se aina yhtä piristävä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.04.2017

   Kiitos <3 Ihana kuulla, että sulla on jo ruutini kurkkauksia blogiin 🙂 Ihanaa viikonloppua ja kaikkea hyvää sinne <3

   Vastaa
 22. Amanda 01.04.2017

  Moikka! Oletko koskaan miettinyt, että voisit auttaa jotenkin vähävaraisia perheitä? Jotenkin bloggaajien saamat lahjat tuntuu ylenpalttiselta. Itseasiassa en tiedä ketään bloggaajaa, joka auttaisi heikommassa asemassa olevia lapsiperheitä. Terkuin Amanda

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.04.2017

   Moi 🙂 kuten kirjoitin ylle niin itse en ainakaan saa mitään lahoja mitä en ilmoittaisi verotukseen.. Jolloin siis maksan niistä.
   Veikkaan kyllä, että on todella paljon bloggaajia jotka auttaa heikommassa asemassa olevia perheitä/ihmisiä. Itselläni ei ainakaan tunnu luonnolliselta blogata toisten perheiden asioista tai kirjoittaa+kuvata sellaista blogiin. Nuo on mielestäni herkkiä ja yksityisasioita 🙂 koskaan ei voi tietää kenenkään rahatilannetta, perheen tilannetta jne.. Kaikkea hyvää sinne <3

   Vastaa
   • Amanda 03.04.2017

    Hei! Kiitos vastauksesta . On olemassa paljon eri tahoja, jotka auttavat vähäosaisia. Enkä tietenkään tarkoita, että siitä pitäisi tehdä julkista . Hope ry ja Facebookissa on ryhmä nimeltä apua vähävaraisille perheille. Kannattaa tutustua , jos muiden auttaminen kiinnostaa. Itse neljän lapsen äitinä olen havahtunut siihen miten paljon huonommin monissa perheissä asiat ovat ja autamme koko perhe muita mielellämme . Olen myös sitä mieltä, etä lasten on hyvä ymmärtää mitä oikeasti tarvitsevat ja mitä eivät. Kaikkea ei tarvitse eikä pidä saada, omastaan voi antaa ja auttaminen on tärkeää. Terkuin Amanda

    Vastaa
 23. Neilikka 02.04.2017

  Tungen taas lusikkani soppaan. Jotenkin harmillista että tämä asia nyt nousee koko ajan pinnalle, vaikkei yhteistyöstä valittavia kommentteja nyt niin montaa ole: tasaiseen tahtiin aina ne muutamat. Jotenkin puolustelet silti tasaisin väliajoin toimintaasi, kertoo jotakin asiasta mielestäni.
  Ehkä näissä ärsyttää itseäni ainakin se että vaikka kaikki tuotteet ovat periaatteessa jokaisen saatavilla niin yhteistöiden tuotteet ovat loppupeleissä aina niitä hinnakkaammasta päästä olevia. Eli kaikilla ei vain yksinkertaisesti ole mahdollisuutta ostaa ”tuosta noin vaan” kalliita sänkyjä ja satojen eurojen takkeja. Vaikka sanotaan että se on sitten pidemmän ajan panostus mutta normaaleilla tuloilla esittelemässä tuotteita ei noin vain ostella vaan useat ”joutuvat tyytymään” Ikean sänkyyn, koska eivät halua säästää vuosia tai ostaa luotolla.
  Ehkä ihmiset kaipaavat enemmän ”perustuotteita” jotka kohtuuhintaisia ja helposti saatavia. En vain itse usko että itsekään ilman yhteistöitä aina päätyisit tai olisi mahdollisuus päätyä näihin hinnakkaampiin tuotteisiin esim. sänkyä ostaessa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.04.2017

   Heippa! hmm.. kuten kerroin niin multa on kyselty moneen otteeseen tarkennusta yhteistyö kuvioihin, niin sen takia päätin siitä kirjoittaa avoimesti.. en siis mitenkään puolustellakseni 😀 Miksi mun pitäisi omaa blogia puolustaa? Se lukee ken tahtoo 🙂
   En oo kyllä samaa mieltä tuosta, että olisi vain kalliita tuotteita.. Olen tehnyt todella laajan kirjon sellaisia yhteistöitä joihin rahaa ei pala paljoa (kuten: Sini, Nivea, Maybeuaty, Juhlahuuma, apetina, interior today, ja tietty kaikki arvonnat joissa lukija saa täysin ilmaiseksi lahjan/lahjakortin). 🙂 Ja siis mehän ollaan itse nukuttu AINA ikea sängyssä, ennen kun satsattiin AVAroomin sänkyyn, enkä ajattele sitä yhtään tyytymisenä.. Olen myös hehkuttanut meidän ikean sohvaan, kun ei tässä kohtaa haluttu satsata designiin. Ja siis en ehdottomasti aina päädy kalliseen tuotteeseen, mutta ollaan me kyllä pikku hiljaa niihin siirrytty, myös ilman yhteistyötä.. Kuten valaisimet mitkä esittelin (artek), ei yhteistyönä.
   Harmi jos tuotteet eivät ole sinun kohdalla toimineet, mutta minulle ne on olleet tosi luonnollisia yhteistyövalintoja.. ja onneksi jatkossakin lukija voi otsikon perusteella tutkailla haluaako postauksen lukea 🙂 Ihanaa sunnuntaita sinne <3

   Vastaa
 24. J 02.04.2017

  Moi, arvostan sitä, että teet yhteistyötä vain sellaisten tahojen kanssa, joiden tuotteista olet valmis antamaan rehellisen mielipiteen 🙂 Tosiaan kaikenlaista mainontaa ja manipulointia on nykymaailmassa ihan riittämiin. Hyvin avasit tätä yhteistyöhommaa tekstissäsi. Toki ymmärrän myös nämä kommentit, että tuntuu epäreilulta kun itsellä ei ole varaa ostaa kalliita tuotteita ja joutuu tyytymään johonkin. Kuitenkin teet töitä blogisi eteen paljon ja jokainen voi siihenkin ryhtyä, jolloin voi itsekin yhteistöitä kysellä. Kaikille se ei sovi, mutta sellaista elämä on.
  Minua mietityttää vielä yksi asia: Mitä tarkoittaa blogin tekeminen työkseen? Saako siitä ihan palkkaa blogisivustolta tms.?
  Mukavaa kevättä 🙂

  Vastaa
 25. kaisu 02.04.2017

  Mä oon lopettanu muutaman blogin lukemisen, koska on ollut liikaa epäaitoja yhteistyö postauksia mun makuun. Mun mielestä sun blogissa olevat yhteistyö postaukset on aitoja, ja ne aidosti liittyy suhun ja sun elämään. Ja se miten kirjotat tuotteista ei tunnu mainoksilta, vaan sun omilta käyttökokemuksilta. Vaikka kaikkiin niihin tuotteisiin itsellä ei olisi varaa, niin joistain yhteistyö postauksista oon saanu hyviä ideoita ja oon myös hyödyntäny alekoodeja 🙂 Ihanaa sunnuntaita <3

  Vastaa
 26. Sofia 06.04.2017

  Heippa Sara!
  Tykkän blogistasi ja yhteistöitä on kiva lukea ja kuulla niistä mileipiteitäsi.? Yhteistöistä tulee mielestäni aidosti ilmi oma mielipiteesi ja kerrot asian niin kuin itse ajattelet sekä pystyt seisomaan sanojesi takana. On ihana kuulla, että tämä pitää myös paikkansa. Olen esimerkiksi ostanu blogisi ansiosta Nivean silmänympärysvoiteen ja olen pitäny tuotteesta paljon.
  Kivaa ja aurinkoista päivää☺

  Vastaa