k o t i

design, koti & sisustus, me, pohdintaa

Moi! <3 Mistä tietää, että on kotona ja että pidempi aikainen koti on löytynyt? Oon pohtinut näitä asioita monta kertaa viimeisten vuosien aikana ja kotini on vaihtunut lapsuudenkodin jälkeen tiuhaan. Tämä on viides koti missä olen asunut viimeisen kahdeksan vuoden sisällä, eli keskimäärin yhdessä kodissa ei olla montaa vuotta asuttu. Tämä johtuu siitä, että vuokra vaihtui omaan ja siitä pikku hiljaa olemme kasvattaneet asunnon kokoa. Myöskään aijemmin ei ole tullut rauhaa sen suhteen missä ja millaisessa kodissa olemme asuneet. Harrastuksenani on ollut selailla monta kertaa viikossa oikotietä ja pysyä kärryillä pk-seudun asuntotarjonnasta sekä hinnoista. Ajattelin, että kannattaa kärkkyä ja olla kiinnostunut, koska siinä vaiheessa kun vaihto on edessä tietämystä löytyy.
Nyt havahduin siihen, että en ole marraskuun jälkeen vilkaissutkaan myytäviä asuntoja. Mua ei suoraan sanoen kiinnosta enää samalla tavalla pysyä hintakehityksen ja tarjonnan perässä. Tuntuu, että ensimmäistä kertaa on hyvä näin. Pidempiaikainen koti on löytynyt <3. Tosin saatoin tartuttaa tämän asuntojen selailu kuumeen Mikkoon, kun hän on nykyään se joka pysyy perillä. 😀
Välillä alan pähkäilemään kouluja ja eskareita ja kaikkea niihin liittyvää.. Myös sitä, että riittääkö tila tässä kuinka pitkälle ja millainen olisi seuraava vaihtoehto. Olen kuitenkin oppinut vetämään happea ja katsomaan asioita hieman enemmän lyhyemmällä tähtäimellä. Haluammeko asua tässä seuraavan kesän? Entä loppuvuoden? -Joo! No sitten voin antaa asian olla ja katsoa tilannetta uudestaan myöhemmin. Olen niin menevä ihminen, että aina on joku projekti mielessä, mutta välillä tuntuu raskaalta jos toinen jalka on koko ajan odottamassa seuraavaa askelta. Nyt askeleeni on piiiitkään aikaan tukevasti maassa enkä hapuile seuraavia vaiheita. On ihanaa keskittyä tyttöjen kasvuun ja töiden tekemiseen nykyisessä kodissa.
Parasta kodissamme on sen valoisuus, se että se on sopivan landella ja kaksi kerrosta. Vaikka välillä kaksi kerrosta voi tuntua epäkäytännölliseltä, niin vielä osaan nauttia tästä puolesta. Pikkutytöstä saakka olen ihaillut koteja joissa on kaksi kerrosta ja välillä vieläkin naureskelen kun käppäilen portaita. Mikähän siinä on! 😀 Korkea huonekorkeus on myös oma juttunsa ja luulen, että siitä ei enää maltettaisi luopua vaikka tästä lähtisimmekin. Alla muutamia kuvia tiistai illlalta, kun olin yksin kotona ja ilta aurinko paistoi. Olin myös hyvin ennättänyt siivomaan 😀 Todellisuus kun noiden muksujen kanssa on mitä on! Hei ihanaa ja aurinkoista viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

29 kommenttia

 1. Tea 07.04.2017

  On kyllä kodikasta! Näyttää harkitun seesteiseltä, mutta silti siltä, että tavarat/huonekalut ovat vain liukuneet omille paikoilleen (uskon ja luulen, että sitä on paljon pohdittu ja pyöritelty:)), joka tekee tunnelmasta rauhallisen ja siistin selkeän! Oon äitiyslomalla ollu nyt viime syyskuusta ja huomannut kaiken ”ylimääräisen” rahan menevän kodin laittoon ja välillä on vaan pakko sulkea silmänsä kaikelta kauniilta ja jarrutella itseä hankinnoissa.. mut onneks ihailu ja haaveilu on ihanan ilmaista <3
  .. ja vielä,.. on pitänyt aikasemmin jo kommentoida jotain siitä kun välillä lukee kritiikkiä sun kirjotusvirheistä.. Toki, palaute on aina tervetullutta, oli se sitten rakentavaa tai kehuja, mutta oon nauranut itsekseni, kun en oo niissä teksteissä ikinä kohdannu virheitä joissa niitä on ollu, ennen kun oon uudestaan lukenu kohta kohdalta läpi.. että siinä huomaa tän arjen kiireen.. 😀 oot mahtava!! jatka samaan malliin.. !
  p.s. kiireessä kirjoitettu, joten ….. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2017

   Joo siis ollaan kavereitten kanssa naurettu sitä kuinka kallista tämä kotona olo lasten kanssa on 😀 hirvee sisustusvimma iskee kun päivät pitkät kotona 😀
   Hahahahhaha ihana oot, kiiiitos <3 ääh, mä en oikeesti voi niille mitään :/ ja sitten blogista lähtee "se juttu" jos alkaa liikaa miettimään..
   Kiitos tästä <3 Ihanaa kevättä!!

   Vastaa
 2. NNiina 07.04.2017

  Oi miten ihana näköinen koti teillä on! ?? niin valosta, kodikasta ja lämmin oloinen koti. Varsin toi ikkunat kyllä ne on niin ihanat näköiset ? Paitsi että varmasti on iso homma kun pesee niitä ? Sara oot vaa mahtava kun saa lukea sun blogia siitä saa iloa ja hymy huulille. ?

  Vastaa
 3. Juliaana 07.04.2017

  Ihana koti. Voitko laittaa tyttöjen huoneesta kuvaa? Nukkuuko tytöt jo samassa huoneessa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2017

   Joo oon postaillutkin heidän huoneesta jossain vaiheessa 🙂 Voisin taas kuvilla siellä joku päivä <3

   Vastaa
 4. Nina 07.04.2017

  Ihana ja kaunis koti <3 Hyvää viikonloppua 🙂

  Vastaa
 5. Jenni 08.04.2017

  Huomenta Sara!
  En ole paljoa kommentoinut bloggaajien kirjoituksia, vaikka hyvin ahneesti niitä lueskelenkin, käytännössä päivittäin. Nyt haluan kuitenkin kiittää sinua.
  Olen seurannut Ig-päivityksiäsi blogin lisäksi ja tykkään erityisesti videopätkistä, joita Ig:ssä julkaiset. Myönnän, että kun aloin seurata blogiasi, oli ennakko-olettamukseni se, että Salkkari-tähti haluaa tuoda itseään enenevässä määrin julkisuuteen kertomalla ”mukamas-täydellisestä-glamour-elämästään” diipadaapaa tietämättä kuitenkaan mistään mitään. Ja jatkoin ajatusta päässäni: ”Minullahan se elämänkokemus vasta onkin kun olen muuttanut muutaman sadan hengen kokoisesta lappilaiskylästä, katuvalottoman tienpätkän varrelta parinkymmenentuhannen asukkaan kokoiseen Pohjoissuomalaiseen pikkukaupunkiin.”
  Ai että, sainkin nenilleni, kun aloin seurata blogiasi… Ehkä television visailu- ja hupailuohjelmiin valitaan juuri ne isosuisimmat ja huomion-
  / skandaalinhakuisimmat nobodyt, jotka lyövät leiman suuremmalle ihmisryhmälle. Olen erittäin positiivisesti siis yllättynyt ja täysin muuttanut ennakko-oletustani sinusta.
  Blogin kautta välittyy sellainen lämpö, ihmisläheisyys, maalaisjärki ja elämänasenne, joita arvostan. Jatkathan samaan malliin!?
  Ja vielä, ne ig-videot… Vaikka pätkät ovat lyhyitä, ne antavat paljon! Täällä pohjoisessa on keväthaaveilut vielä lapsenkengissä. Vaikka aurinko paistaa ja lämmittää, on pihatöihin ja kevätistutusten suunnitteluun vielä rutkasti aikaa. Keväiset videosi luovat kuitenkin itsellekin tunteen ja toivoa siitä, että meidänkin kevät on taas kukonaskeleen verran lähempänä kuin eilen.
  KIITOS Sara!

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2017

   En tiedä edes mitä vastaan… K I I T O S < 3 sait mut kyllä niin herkistymään! Välillä vaan ihmetyttää miten ihmiset jaksaa tulla kirjoittamaan mulle hyvää! Et ehkä uskokkaan kuinka paljon se piristää ja lämmittää mieltäni! Kiitos sinullle ihana <3

   Vastaa
 6. Johanna 08.04.2017

  Iiik miten ihana hello-valo! Mistä se on? Näyttää kyllä muutenkin tosi kivalta, ei ihme, että viihdytte! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.04.2017

   Se on naulakko 🙂 interior to day . fi kaupasta 🙂 Kiitos <3

   Vastaa
   • Johanna 11.04.2017

    Haa no niimpäs onkin! Sihrustan puhelimella niin katoin että se olis sellasta valoputkea ? Mutta tosi kiva se on naulakkonakin ?

    Vastaa
 7. Anni 09.04.2017

  Mun sunnuntaiaamun kahvihetkeen kuuluu yleensä sun blogin viikon aikaisten postausten lueskelu. Ja aina ne jaksaa piristää ja inspiroida. Olet ihana ja blogissasi vallitsee lämmin tunnelma, aina tätä lukiessa tulee hyvä fiilis 🙂

  Vastaa
 8. Mimmi 09.04.2017

  Teillä on kyllä niin ihanan seesteistä ja kaunista. Ja toi valon määrä ja avaruus on jotain niin ihanaa ? on kyllä jotenkin ihan teidän näköinen koti, vaikka ei tän paremmin tunnetakaan ?

  Vastaa
 9. Maiju 09.04.2017

  Pieni asia häiritsee, se on aiemmin ei aijemmin. Tämä on aika monessa viestissä.

  Vastaa
 10. Karoliina 11.04.2017

  Meillä on kans koti vaihtunu tiuhaan. 5 vuodessa 4 kertaa!! Nyt olemme pidempiaikaisessa kodissamme opiskelijakämpässä. Kokoajan kalvaa mieltä ajatus että tämä ei ole meidän. Vaikka olemme asunut tässä 3 vuotta ja toinen mokoma edessä, niin ei silti vaan osaa asettua. 2v:lle ja syyskuussa syntyvälle toiselle tämä kyllä on koti. Jää tämä ikuisesti mieleen muistojen takia! Täällä me vietimme kaksi pikkulapsiaikaa ja menimme naimisiin. 🙂 ihana koti teillä. Mäkin haaveilen kaksikerroksisesta ja olen alkanut tykkää juuri tuollaisesta isoikkunaisesta kuin teillä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.04.2017

   Joo se on kyllä totta että nuo muistot tekee kodin <3 kuulostaa ihanilta teidän viime vuodet 🙂
   Kyllä se pidempiaikainen koti tulee kun aika on oikea 🙂 Meillä ainakin oli aika pitkä matka siihen 🙂

   Vastaa
 11. Jenna 11.04.2017

  Hah tuli mieleen että meinaatko tai onko vaikeuksia pestä noita olkkarin yläikkunoita? 😀 kuinka usein uleensäkkin peset ikkunat?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.04.2017

   hehe, ne ei kyllä hirveesti likaannut.. mutta varmaan kerta vuoteen pestään ne 🙂 En usko että tuottaa suurempia ongelmia, mutta toki oma operaatio 😀

   Vastaa
 12. Heini 19.04.2017

  Tulin hieman jälkijunassa kommentoimaan vanhempaa postausta.. Mutta tuo kuvailemasi ”koti-tunne” on kyllä niin ihana! Tiedän, että jossain vaiheessa meillä tulee tilanpuute nykyisessä kodissa vastaan ja unelmana olisi ehkä rakentaa oma talo ☺ Mutta kyllä tässä helposti vielä kolme vuotta menee! Aika hassu sattuma muuten, olitte meidän kanssa samassa näytössä joskus 2,5 vuotta sitten katsomassa tätä vielä silloin täysin keskeneräistä paritalokohdetta, et välttämättä muista jos on tullut paljon asuntoja koluttua ? Kivaa viikon jatkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.04.2017

   hmmm.. kyllä varmaan muistaisin jos tietäisin mistä päin.. mutta hauskaa 😀 Oi tuo sun unelma on täydellinen <3 toivotaan että käy toteen 😉

   Vastaa
   • Heini 26.04.2017

    Itseasiassa aika lähellä teidän nykyistä kotia, hieman etelämpänä / lähempänä rantaa. Aika lähellä tuota isoa tiilikoulua. Tässä on neljä samanlaista paritaloa, pienehköjä kolmioita kahdessa kerroksessa ☺

    Vastaa
 13. Maaria 27.07.2017

  Teillä on kaunis koti 🙂 saanko kysyä, mistä olette ostaneet tuon olohuoneessa katosta (sohvan yläpuolella) roikkuvan lampun?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Kiitos 🙂 Se on artekin tw003 riippuvalaisin 🙂 Meillä on niitä kaksin kappalein!

   Vastaa