hiekkalaatikolla

kidsfashion, koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa

Moikka! Me ollaan päästy leikkimään hiekkalaatikolle nyt jo muutaman viikon ajan. Lumet ja jäät pysyy toivottavasti poissa ja päästään laittamaan pian pihaa. Huomasin juuri, että meijän yks puu (ilmeisesti päärynäpuu) on kaatunut. 😀 Oon kyllä niin pihalla sen suhteen mitä pihan kanssa pitäisi tehdä, mutta onneksi se on siistissä kunnossa ja sinäänsä ei vaadi mitään ihmeellistä. Muutamat tuijat pitää hankkia ja vielä toistaseksi maa on ollut niin jäässä, että ei ole voinut kuvitellakaan mitään isompia istutustalkoita.
Meidän perheen päivärytmistä kysytään tasasin väliajoin ja meillä se menee tyttöjen kanssa aikalailla samalla kaavalla, tosin en ole koskaan ollut supertarkka aikojen suhteen. Meillä tytöt on pienestä saakka tottuneet siihen, että mennään&tullaan ja aina ei mennä nukkumaan samaan aikaan. Kuitenkin pääosin on kiva pitää rytmi päällä ja kyllähän se helpottaa monia asioita. Matilda herää aikasin ja koko perhe noustaan 08.00 aikaa, päikkärit 12, ja nukkumaan klo 20.00. Syömisten suhteen mennään perussetillä, mutta ei tuijoteta liian tarkasti kelloa. Tykkään siitä, että äitiyslomalla (tai no enhän mä nyt tässä hirveesti oo lomaillut 😀) voin liikkua ”vapaasti” eikä olla liian kiinni tyttöjen aikatauluissa. Toki otan ne aina huomioon ja mietin, että mikä on järkevää kaikkien kannalta.. Koska onhan se totta, että pitkän aamun jälkeen ne päiväunet alkaa painaa päälle. 😀 Onko teillä tarkat rytmit elämässä vai valvotteko välillä myöhään? Entä lasten kanssa elävät, pidättekö rytmeistä kiinni? Huomaan aina pyhien ja pitkien lomien jälkeen kuinka on ihana palata siihen tuttuun ja toimivaan rytmiin.. vaikkakin tasapaino taitaa olla se juttu!
Istuskelin eilen iltapäivällä muutaman tovin terassin laidalla ja vain katsoin kun tytöt leikki. Tuntuu, että enemmän ja enemmän he alkavat löytämään yhteistä säveltä ja leikit menee ajoittain yhteen. En voi edes kuvitella mikä riemu syntyy kun/jos hommataan pihalle tramppa. Onko muuten teillä siitä kokemusta? Tyttöjen isovanhemmilla on trampoliini ja siellä se on ollut älytön hitti. Salaa himoitsen meille tramppaa ihan jo siitäkin syystä, että hyppisin ja pomppisin siinä itse harvase päivä. Ilmeisesti tämä on myös yllättävän kovaa treeniä, joten siinäkin mielessä olisi kyllä ihan tervetullut.. 😀 mutta tosiaan mieluusti kuulisin kokemuksia trampoliinista pienten lasten kanssa, jos löytyy! Nyt taidetaan suunnata ulos pyöräilemään ja sen jälkeen hiekkakakkujen tekoon. 🙂
Kivaa päivää!! <3Sara
(ruukut/ikea, Mimosan haalari/Villervalla/saatu/Skidi lastenvaatteet, Matildan haalari/NameIt)
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

27 kommenttia

 1. Laura 03.05.2017

  Ei meilläkään mitään super tarkkaa päivärytmiä ole. Päikyt kotona nukutaan klo 12-14 välissä.Joskus nukutaan neljänkin aikaan lyhyet päikyt.. Ja joskus autossa jos jonnekkin mennään..Ilta unille klo 20 aikoihin..Jotenkin tuntuisi tosi ahdistavalta jos olis sellanen super tarkka aikataulu,josta ei vois ikinä joustaa.Tottakai meillä on rutiineja, mut ne on ns.tehty joustamaan..
  Ulkomailla on mun mielestä ihanaa,kun ei katsota naama pitkällä jos lapsi nukkuu rattaissa klo 21 jälkeen ja vanhemmat on ravintolassa tai ostoksilla samalla.. Jotenkin lepposampaa meno ulkomailla.. Sitä kaipaisin enemmän Suomeen. Yleensäkin Suomessa, ikävä kyllä mun mielestä on jotkut asiat vähän liian holhous yhteiskuntaa,eikä maalaisjärkeä aina käytetä. Monesti törmännyt mun ystävien kanssa mm.neuvolassa tähän..Ei tietenkään voi yleistää..(Tästäkin sais pitkän sepustuksen). Itse en ole uskaltanut istuttaa tuijia,kun just kaadettiin pihasta pari tuijaa jotka oli super isoja ja varjosti pihaa.. Mut sellasia pyöreitä pallo tuijia tai pensaita oon laittanu :). Kesäkukkasia olis kiva laittaa,mut taidan tyytyä orvokkeihin ja kesempänä laitan jotain, niin luonto ei tapa niitä taas ?..

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   Oon kyllä niin samoilla linjoilla!!!!! just toi mitä kuvailit ulkomaista jne.. Ihan samoja juttuja miettinyt <3
   Oi pallotuija olis kyllä toooosi magee!
   ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 2. Minis 03.05.2017

  Mistä tuo ihana värikäs haalari? ?

  Vastaa
 3. NNiina 03.05.2017

  Teillä on kiva näköinen piha ja kukkaruukut ovat ihana näköiset! (: mistä ootte ostanut ne? Ja toi värikäs haalari on aika ihana näköinen. (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   ruukut on ikeasta 🙂 ihan huiput! ja puku villervalla, skidilastenvaatteet! <3

   Vastaa
 4. N 03.05.2017

  Itse ajattelen, että tuo päivärytmistä kiinni pitäminen riippuu myös lapsesta ja hänen luonteestaan. Esim itselläni hyvinkin tempperamenttin ukkeli, joka vauvana ja taaperona hyvinkin tiukasti ilmoitti, mikäli unet tai ruoka-aika oli myöhässä. Näin ollen meillä oli aikas tarkka rytmi tämän vuoksi, sillä arki luisti sillä tavalla kaikkein helpoten. Nyt kun ikää ukolla on kohta neljä niin huomaa, että rytmistä voi hyvin lipsuakin ja kohta se hieman muuttuukin kun päiväunet jäävät kokonaa pois. Kyllähän se tiukahko rytmi hieman rajoitti olemista ja kulkemista, mutta onneksi se kuitenkin oli lyhyehkö aika. Pääasia, että turhilta kiukuilta vältyttiin ja nyttemmin ukko itsekin alkaa hoksaamaan jos kiukku johtuu esim.nälästä. Ja sanotaanko, että tuo päivärytmi oli tämmöselle kolmivuorotyötä tekevälle äiti-ilmeiselle oikein hyvä,uusi ja avartava asia?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   Toi on kyllä niin totta, että riippuu tietty lapsesta <3 Oon lähipiirissä huomannut että toisille lapsille rytmi on vielä tärkeämpi.. 🙂 ja tietty myös meidän lapsille, mutta ei olla kuitenkaan naimisissa sen kanssa. 😀
   Vou, sulla on homma hanskassa 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 5. Katri 03.05.2017

  Heips! Olettako erikseen ostanu hiekkalaatikon pihalle vai onko tuo siis taloyhtiön pihaa? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   hiekkalaatikko on omalla pihalla ja se oli jo täällä edellisten asukkaiden jäljiltä 🙂 kiva juttu!

   Vastaa
 6. Taskuapinat 04.05.2017

  Me ollaan aika paljon menty lasten ehdoilla pienenpänä. Kotona vapaa päivinä Jannika ei nuku päikkyi, mut päiväkodissa nukkuu.
  Ruokailut menee suht samoihin aikoihin aina.
  Jossain vaiheessa päiviä me pidetään ”oma hetki” joka tarkottaa sitä ku lapset rupee riitelemään, molemmat menee omiin huoneisiin ja x määrän leikkii siellä jonka jälkeen on taas kiva leikkiä yhdessä, toi rauhottaa päivää kummasti.
  Jannika usein iltasin haluaa nukkumaan kun uniaika lähenee, sanoo aina: mä haluun mennä jo nukkumaan. Usein kello onkin 20:00. Oli kyseessä arki tai vapaa lapset pyritään laittaa sänkyyn 20:30 viimestään 21:00
  Nyt itekkin nukkumaa, öitä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   hei ihan huippu tuo ”oma hetki”, tosi hyvä vinkki tulevaisuutta varten, kun päikkäreitä ei enää nukuta 🙂

   Vastaa
 7. Laura 04.05.2017

  Lapsen tahdilla mennään, herää aamulla joskus 9-10 välillä. Siinä hyvä puoli kun saa itsekin nukkua vähän pidempään 😀 päikkärit 13-14, illalla nukkumaan 21-22.

  Vastaa
 8. Laura 04.05.2017

  Sen verran vielä että itse tulee valvottua liian myöhään 😀 nytkin vieläkin hereillä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   haha, no kylläpä se meilläkin venyy, vaikka aamulla kukonlaulun aikaa ylös 😀

   Vastaa
 9. Pauliina 04.05.2017

  Meillä on ollut tramppa 18 vuotta ja on edelleen toimiva. Aikuisena siinä tulee lähinnä kuntoilun kannalta hypittyä. Muistan kuulleeni että 10min hyppely on sama kuin puolen tunnin juoksu. Pienempänä meillä oli aina sääntö, että kaksi kerrallaan saa pomppia, ettei satu vahinkoja (salaa silti hyppi useampi :D). Nyt alle kouluikäiset sukulaislapset tykkää pomppia siinä, mutta monesti saanut pelätä, tippuvatko he siitä, kun turvaverkkoa ei ole.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   mäkin oon kuullut saman 😀 joo turvaverkko on varmaan aika must meidän mineille 🙂

   Vastaa
 10. Jenna 04.05.2017

  Ihania ruukkuja teillä! Vitsi miten hyvät ilmat on ollut nyt täällä Hesassakin 🙂 ihan parasta kun pääsee puistoilemaan jo ihan kunnolla ja sitä itsekkin odottaa aamulla että voi kun päästäis ajoissa tänään liikkelle ettei se ole vaan ”pakollista” ulkoilua huonolla säällä jotta saadaan tytöstä virta pois 😀
  Meillä mennään & tullaan myös paljon ja Maryam on myös tottunut että joskus päikkärit nukutaan parvekkeella, sängyssä, kaupungilla rattaissa, autossa tai missä milloinkin… illalla pyritään siihen että saadaan tyttö viimeistään 20:30 unille että ”uni velkaa” ei jää hirveesti koska täällä noustaan 8 aikaa ja 12h on meillä vielä toi uni tarve.. meille syntyi toinen tyttö perjantaina illalla <3 ja ollaan oltu kotona tutustumassa pienokaiseen, harmittaa kun aurinko on paistanu taivaan täydeltä mutta toivotaan että paistais edes vähän ensi viikollakin 😉 ja hei SUPER söpö toi Matildan tuubi huivi ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   O N N E A hirmuisen paljon <3333 pian pääsette liikkeelle ja ihanaa että koko kesä edessä. Voimia pikkuvauva aikaan ja nauttikaa pienestä! Halaus!

   Vastaa
 11. Hirzuu 04.05.2017

  Trampalla saa kyllä tehokkaasti neliraajahalvauksen aikaiseksi!

  Vastaa
 12. Tuire 04.05.2017

  Trampoliinit on kivoja ja niissä tosiaan tulee pompittua näin aikuisenakin aina välillä. Ne maatrampoliinit on paljon käytännöllisempiä kuin noi mitkä tököttää keskellä nurmikkoa hirveän suurena hökötyksenä. maatrampan plussia on mun mielestä se että putoamiskorkeus on nolla koska tramppa kohoaa nurmikon yläpuolelle vaan noin 20cm ja toisenä ja ehkä parhaimpana on se että sieltä alta ei tarvii ajaa nurmmikkoa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   pitää kyllä miettiä tämä! Hyvä pointti 🙂

   Vastaa
   • Tuire 06.05.2017

    Näihin maatramppoihin saa kyllä myös suojaverkot…

    Vastaa
 13. Pörrö 04.05.2017

  Trampoliini löytyy myös täältä, suosittelen! Vaikkakin meillä taisin minä äitinä luulla että perheemme ainokainen siinä yksin viihtyisiä kauemmin kuin 10min!!!
  Onneksi tramppa on ns jättikokoa niin ollaan siinä yhdessä pystytty turvallisesti hyppimään. Turvaverkko on mielestäni pakollinen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   kiva kuulla 🙂 juu turvaverkko olisi kyllä pakollinen meille! 😀

   Vastaa