kodin siivous / M e t h o d *

design, koti & sisustus, lapset, me, yhteistyö

*kaupallinen yhteistyö / Method

Heippa! Oon siivouksesta postaillut myös aiemmin ja maininnut tästä mun suosikki siivousaineesta, Methodista. Tutustuin ensimmäistä kertaa Methodiin itseasiassa instagram yhteistyön kautta ja se oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Sain silloin kokeiluun heidän tuotteita ja muuton yhteydessä ostettiinkin sitten kaiken maailman tarkoitukseen soveltuvia Methodin pesuaineita.
Siitä saakka, kun muutin omaan kotiin olen kulkenut jonkin sortin pesuainepullo kädessä. Äitini aina vitsailee tälle ja kertoo mun muistuttavan Mummiani. 🙂 Tosin nyt kyllä äitikin on päätynyt ostamaan omaan kotiin ruiskittavan pesuaineen, koska saa sillä pöytäpinnat pysymään entistä puhtaampana/kiiltävänä.. mähän sanoin! 😉
Mun vakkari on aina ollut se, että ostan joka kerta erilaista puhdistusainetta, koska nenä tottuu niin herkästi kaikkiin tuoksuihin ja raikas puhdistusaineen tuoksu on mielestäni ihanaa. Sen jälkeen kun tutustuin Methodin tuotteisiin, ollaan aina vaihdettu niiden tuoksuja ja pysytty samassa merkissä. Tuoksut on nimittäin huumaavan hyviä ja luonnollisia, ei yhtään pistäviä. Ollaan siis kokeiltu varmaan kaikki! 😀 Pesuaine on todella riittoisa ja sen design on kaunis.. Aina ihan fiiliksissä valkkaan uutta pesuainetta keittiöön.. hehe, kaikilla meillä ilomme. 😀 Lasinpesuaine, kylppärinpesuaine ja saippuat kestää vielä paljon pidempään, kun niitä tietty tulee käytettyä vähemmän.
Methodin tuotteet ovat täysin myrkyttömiä (myynnissä mm.allergiakaupassa) ja näin ollen niitä voi huoletta käyttää myös lapsi/koira talouksissa. Tämä on ISO etu ja mietin aluksi, että mitenhän mahtaa olla puhdistuksen laita.. Tämä oli turhaa, koska olen ollut todella tyytyväinen Methodin puhdistusvoimaan. Juttelin myös ystäväni kanssa aiheesta, kun bongasin hänen keittiöstään minunkin yhden lemppari tuoksuista ”Pomegranate/granaattiomena” ja hän oli aivan samaa mieltä. Puhdistaa hyvin, ilman stressiä siitä että pienet saa myrkkyjä kehoon ja samalla koti kiittää raikkaasta tuoksusta.
Nyt saatiin kokeiluun Methodin uutuus sarja ”Hummingbird Garden” joiden designin on suunnitellut Johanna Basford. Näissä tuotteissa tuoksu on kuin ”luonnonkukissa”. Todella kesäinen ja niin luonnollisen aito! 🙂 Kesän lemppari ehdottomasti. Pakettien design miellyttää silmää ja meillä onkin pullo aina keittiön pöydällä. Todellinen koukuttuminen tuotteeseen tapahtui juurikin kaikkien näiden combojen kautta: Tehokkuus, Design, Tuoksu ja Turvallisuus. Olen myös ostanut puhdistustuotteita viemisiksi kavereille, vaikka noin normisti en ehkä ajattelisi, että se olisi kiva vieminen. Nämä tuotteet tosin ilahduttaa. 🙂
Tuntuu, että voisin jatkaa tätä postausta ikuisuuden koska vinkkejä näiden tuotteiden käytöstä löytyy. Muutamat parhaat tulevat tässä: 1. Yleispuhdistusaineen annan vaikuttaa hetken, jonka jälkeen kiinni kuivuneet liat/rasvat jne lähtee helposti pois. 2. Aina suihkun ja lanauksen jälkeen suihkautan lattialle Methodin ”suihkun puhdistusshuiketta” joka imee saippuan jäämät ja jättää pesuhuoneen tuoksumaan luksuskylpylälle. 3. Olkkarin ikkunoita pesen tiuhaan Methodin ”ikkunapesuaineella” rätin kanssa, sillä tämä kombo toimii tehokkaasti eikä jätä raitoja. Tuossa kun tutkailin sivuja niin ensikerralla lähtee testaukseen tuo wc-istuimen puhdistusaine sekä lattianpesuaine. En kyllä ikinä ajatellut että voisin intoilla pesuaineista näin paljon. 😀
Vielä todella iso peukku Method.fi sivuista joista löytyy kaikki tarvittava info ja tieto jos pähkäilee mikä tuote sopisi mihinkin käyttöön parhaiten. Näitä sivuja olen itse kolunnut läpi! Laitoin vielä viimeiseen kuvaan tuotteet, jotka meillä on lähes päivittäisessä käytössä + yksi lemppari yleispuhdistusaine tuoksuista! Onko Methodin tuotteet teille tuttuja? Jakakaa myös ihmeessä suosikki vinkkejä kodin siisteyden ylläpitämiseen! 🙂 Ihanan raikasta päivää! Mä suuntaan kohta Helsinkiin tapaamiseen, siitä tyttöjen luokse ja illaksi ystävän kakkukahveille. <3Sara
Psst..Nappasin tähän alle kuvauksen Johanna Basfordin Hummungbird Garden sarjan yleispuhdistusaineesta ja samalla tekstistä saa hyvän käsityksen Methodin toimintatavoista ja erinoimaisuudesta:
Oletko ajatellut, että itse puhdistusaineetkin voivat olla likaisia. Likaista on myös testata tuotteita eläimillä. Eikä sekään riitä, että vain tuotteet ovat ekologisia. Meidän on ajateltava kaikkien tekojemme vaikutuksia ihmisiin sekä kaikkeen ympärillämme olevaan. Koko liiketoiminnan on oltava eettistä ja ekologista.
Method tukeutuu tuotteissaan kasviraaka-aineisiin ja panostaa  liiketoiminnassaan monin eri tavoin haittojen minimointiin. Hiilineutraali liiketoiminta, jätteiden minimointi, kierrätys, biopolttoaineet kuljetuksissa jne.
Method-yleispuhdistusaine on tehokas luonnollisista aineista valmistettu pintojen puhdistusaine. Se ei pilko likaa kemiallisesti, vaan imee sen. Method on myös biohajoava, joten et päädy huuhtelemaan huippumyrkyllisiä kemikaaleja viemäriin ja sieltä jokiin, järviin ja meriin. Se sotisi periaatteitamme vastaan. Siivouksen ei tarvitse lisätä likaa. Kukaan ei pidättele hengitystään kulkiessaan puutarhassa– eikä mielestämme niin tarvitse tehdä siivotessakaan. Tätä Johanna Basford Hummingbird Garden -tuotesarjaa on saatavana vain rajoitettu erä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. riina 18.05.2017

  Harmi kun ei saanut nettisivujen kautta tilattua,olisi kyllä tullut kokeiluun allergia/astma lapsiperheeseen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2017

   Joo siis nää on kyllä niin huippuja! Todella voin suositella! 🙂 Ainakin löytyy netin kautta monestakin verkkokaupasta! 🙂

   Vastaa
 2. Leena 18.05.2017

  Hulluilta päiviltä olen ostanut ja tykännyt tosi paljon ? Nyt haluisinki kokeilla tätä hummungbird garden sarjaa mutta en löytänyt nettisivuja mistä löytyisi koko sarjaa. Yhdestä nettikaupasta löytyi vaan yksi tuote kyseistä sarjaa ? Osaatko vinkata että myykö joku kivijalkaliike näitä helsingissä ? ?

  Vastaa
  • riina 18.05.2017

   Saako udella mistä nettikaupasta löysit tuotteet? ?

   Vastaa
   • Sara Parikka 19.05.2017

    allergiakauppa.fi löytyy tuotteita aika kivasti ja itse olen ostanut Stockalta 🙂

    Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   hmmm.. mäkin oon stockalta ostanut ja välillä valikoima on ollut todella laaja.. käsittääkseni helsingissä Stockan lisäksi myös punavuoressa sijaitseva MOKO myy tuotteita 🙂
   Allergiakauppa.fi sieltä löytyi ainakin monta noita Hummungbird Gardenin sarjaa olevia. On kyllä niin kesäntuoksu, että! <3

   Vastaa
 3. Anna-Kaisa 18.05.2017

  Methodin tuotteet on ihan huippuja ja myös meillä päivittäisessä käytössä. Tuo keittiösuihke on ihan parasta! Harmiksi meidän lähikaupoissa on aina vaan tuota yhtä tuoksua valikoimassa, joten en ole päässyt vaihtelemaan. Täytyykin metsästää nyt noi uutuustuoksut, kun kuukauden päästä pääsemme muuttamaan uuteen kotiimme. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   Kiva kuulla, että tekin tykkäätte!! Voi miten ihanaa, onnea uuteen kotiin 🙂 Mikä onkaan parempaa kuin muutto uuteen kotiin ja siinä samalla uuden keittiötuoksun valkkaus 🙂 jes! tsemppiä muuttopuuhiin!

   Vastaa
 4. kaisu 18.05.2017

  Meillä on tämä merkki ollut käytössä jonkun aikaa ja ollaan enemmän kuin tyytyväisiä 🙂 Raikas tuoksu, ja mikä tärkeintä niin eläinkokeeton ja myrkytön. Tuotteita löytyy melko hyvin ihan marketeista, mutta valikoima niissä ei ole kovin laaja, riippuu vähän kaupasta..

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   Totta! Välillä tosi hyvä valikoima ja joskus ihan muutama, mutta on kyllä niin hyviä ja herkkutuoksuja! 🙂

   Vastaa
 5. Eva 18.05.2017

  Täällä toinen Method-fani 🙂 Kiva vinkki toi että suihkuspraytä voi suihkuttaa myös lattiaan. Oon käyttäny sitä vain seiniin. Itse olen tykännyt Method Squirt+mop -hard floor cleaneristä kylppärin lattianpesuun sekä tiskivaahdosta 🙂 Ainut johon en ole ollut tyytyväinen on wc-istuimen pesuaine. Tästä sun jutusta sai kaivatun siivousinspiksen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   Hei kiitos noista sun vinkeistä.. pitää ehdottomasti koklata suihkunlattian pesuun 🙂 Kiva kuulla!! Ihanaa viikonloppua 🙂

   Vastaa
 6. Mari 18.05.2017

  Moi! On pitänytkin kommentoida sulle jo aikaisemmin, mutta nyt on viimeistään ihan pakko! Eli ensinnäkin, kiitos paljon ihanasta ja mielenkiintoisesta blogista. Sun positiivisuus todella tarttuu itseenkin, ja tää on oikea hyvän mielen blogi. <3 Ja toisekseen, kiitos ihan mahdottomasti, että olet joskus täällä kertonut Methodista! Kävin silloin heti ostamassa yhden keittiön puhdistussuihkeen testiin ja nyt olen vaihtamassa kaikki todellakin Methodiin! Toimii ihan loistavasti, kuten oot kertonut ja tuoksut ihania! Hyi, ei tekisi enää mieli koskeakaan noihin myrkkypulloihin mitä oon aikaisemmin käyttänyt! Ne menee luultavasti suoraan roskiin! Ja hei.. Kiva juttu, kun olen 7 vuotta luullut, että meidän laminaatti on jotenkin ihan susi, kun siitä pitää ihan jumalattomasti hinkata, että lähtee mikään tahra irti ja nyt kun vaihdoin Methodiin, niin voi helevata sentään, ei tarvinu kun vähän pyöräyttää moppia lattiassa ja ne kiilsi!!! Vaikka meilläkin 9kk sormiruokailija kulkee puklaamassa joka paikan sekä 2v4kk joka muuten vaan tahmii kaikki paikat. 🙂 Eli, kiitos vielä tän julkituomisesta ja iso muisku poskelle! Olis varmaan mennyt seuraavatkin 7 vuotta kirotessa meidän lattioita ilman sua! Ainoa miinus noissa Methodeissa on se, että niitä löytyy kaupoista niin heikosti! Mä ostaisin kanssa kaikki värit ja tuoksut valmiiksi kaappiin, jos niitä vaan löytyisi! Onneksi edes muutama vaihtoehto CM:sta löytyy ja siitä pitäisi muuten antaa heille iso kiitos! Täytyykin antaa palautetta.
  P.S. Mun siivousniksi on wc-pöntön pesu! Eli wc-harjalla hinkkaa vedenpintaa alemmaksi ja n. puol pulloo etikkaa sinne yöksi ja aamulla ruokasooda reilusti kuplimaan ihan hetkeksi ja sitten harjaus, niin kyllä muuten kiiltää pönttö eikä jää tahran tahraa tai kalkkisaostumia tms! Ja aika mukavan ekologinen kanssa verrattuna johonkin myrkkyHarpiciin! En enää osta mitään muita wc-pesuaineita ja loppu hoituukin Methodilla.
  Hyvää kevättä teidän perheelle! Mä jatkan innokkaana lukijana! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   EIKÄ!!!!! <3 Ihan mahtavaa!! kiitos kun tulit jakamaan tämän 🙂 Ihan huippua! Ja siis niin kiva oli kirjoittaa tästä kun tosiaan voi seistä tuotteiden takana ja vielä parempaa on kuulla, että te lukijat ootte löytäneet niistä apuja! JES!
   Hei kiitos älyttömästi tuosta vessa vinkistä, menee kyllä niin kokeiluun!
   Halaus sinulle ja kaikkea hyvää teidän perheen kesään 🙂

   Vastaa
 7. Mimmi 19.05.2017

  Nää on kyllä laitettava testiin ? varsinkin tuo myrkytön saippua houkuttelee. Mulle tulee töiden kautta niin paljon kemiallisista aineista, shampoista, saippuoista jne rasitusta käsiin, joten ois kiva kokeilla ensin ainakin kotona tuota saippuaa ja viedä sitten töihinkin oma saippuapullo jos tuntuu olevan hellävaraisempi käsille ? ja myös lasten käsiä ja lumin pyllyn pesua varten varmasti sata kertaa parempi vaihtoehto. Ja vautsi, myrkyttömät pesuaineetkin! Ei tarttis enää vartoida niin tarkkaa että pesuainepullot pysyy visusti kaapeissaan ja miettiä varmuuden varalle et mikäkähön oli myrkytyskeskuksen numero ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.05.2017

   Totta hei, ainakin ite voi kyllä vaan suositella <3 IHanaa viikonloppua teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 8. Emilia 19.05.2017

  Mä menin kanssa ihan innoissani lukemaan näiden ainesosia kun puhuit että on myrkyttömiä, mutta mun mielestä niissä oli ihan niitä samoja myrkkyjä kun ”normipesuaineissa”. Kun joskus oli jossain lehdessä lista mitä erityisesti piti välttää ja mielestäni ainakin siinä methodin putelissa oli useampaa. 🙁

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   okei, hmm, pitää selvittää koska itsellä kyllä aivan täysin eri käsitys 🙂

   Vastaa
 9. Katja 20.05.2017

  Oi, testiin menee uus tuoksu. Meillä jopa Mikkokin on nykyisin Method- fani??

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.05.2017

   haha meillä kans 😉 on kyllä niin kesäinen uutuus <3

   Vastaa
 10. Turvallisia? 02.06.2017

  Olen pohtinut samaa kuin yllä kommentoinut, ei tarvitse kuin kurkata tuotteiden inci-listoja huomatakseen, että sisältävät pitkälle täysin samat myrkyt kuin ”normituotteetkin”. Esimerkiksi jokaisessa astianpesuaineessa näkyi olevan ”Methylisothiazolinone, Benzisothiazolinone”, jotka ovat molemmat erittäin voimakkaasti allergisoivia aineita (http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2016/07/sailontaaine-metyyli-isotiatsolinonista.html). Olen jo monta vuotta pyrkinyt käyttämään ekologisia siivousaineita (pitkälti juuri lasten takia) ja näissä on kieltämättä helppo mennä lankaan. Kauniit kuvaukset ja vakuutukset turvallisuudesta ei aina kohtaa inci-listan kanssa 🙁

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   no pitääpä kyllä selvittää, että tämä homma toimii.. Kiitos viestistä 🙂

   Vastaa