h y g g e

design, koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa

Moikka ja aurinkoista toukokuuta, Tulin vain kiittämään kivasta blogista. Luen ahkerasti päivityksiäsi ja ne saa aina hyvän mielen. Vaikka olemme keskenämme aivan erilaisessa elämäntilanteessa, minä opiskelelen lääkiksessä ja minulla ei ole lapsia, tykkään lukea juttujasi ja samaistumaan asioihin. Olet selvästi ihminen, joka nauttii arjen pienistä asioista ja se tunne välittyy tekstiesi kautta meille lukijoille. Miksi murehtia tulevaa, kun voin nauttia ihan tavallisesta arjesta. Kiitos, että kirjoitat tätä blogia ja kiitos siitä että postaukset on hyvin erilaisia, löytyy lukemista meille kaikille erilaisille lukijoille. Oletko ajatellut, että kirjoituksissasi on paljon sitä kuuluisaa hyggeä, jota vain muka tanskalaiset osaavat. Olisi kiva kuulla postaus sinun hyggeajatuksista ja -tavoista. Lämpöistä kesän alkua sinulle! ?
Heippa! Sain tällaisen viestin kommenttiosioon ja tulin niin hyvälle mielelle. Olen kuullut sanan hygge, mutta en ole koskaan ajatellut sitä sen enempää. Hygge on mielestäni sanana rauhoittava ja merkitsee sellaisia asioita elämässä mitä haluan lisää.. Läsnäoloa, hetkessä elämistä, rauhoittumista, iloa ja vain rauhaa. Jotenkin sitä helposti huomaa, kuinka välillä päivät menee eteenpäin tukkaputkella viipottaen ja aikaa rauhoittumiseen jää vähän. Tällöin yritän aina keskittyä niihin hetkiin, kun tilanne rauhoittuu eikä ole kiire minnekään. Blogissani haluan jakaa niitä elämän pieniä&kauniita hetkiä, sekä myös arjessani nauttia niistä. Olen kerta toisensa jälkeen muistuttanut lukijoita siitä, että elämässäni on ajoittain kurjia päiviä, ajanjaksoja ja tapahtumia. Elämäni ei ole kiiltokuvaa, mutta silti jaan sitä mielestäni sellaisena kuin se on. Postaukset ovat luontevia tehdä ja ne tuntuu minulle aidoilta. Vaikka pahoja/käsittämättömiä asioita tapahtuu, niin yritän silti taistella ja jakaa hyvää. En kanna elämässäni negatiivista ihan jo siitä syystä, että mulla on kaksi pientä tyttöä. Olen perusluonteeltani positiivinen ja luontevampaa on ajatella asiat positiivisena kuin negatiivisena.. Silti usein joutuu tekemään päätöksiä ja valintoja sen eteen, että keskittyy hyvään. Ehkä eniten mua juurikin motivoi lapset ja se, että en halua niiden ajattelevan kuinka äiti oli pikkulapsiajan stressissä, väsynyt ja poissa oleva (jos ei olisi lapsia, niin varmasti minä olisin jo ihan tarpeeksi hyvä syy/motivaatio siihen miksi elämästä kannattaa iloita 😀). Toki näitäkin hetkiä on, mutta noin pääosin tavoite on täysin erilainen. Pyrin siihen, että mitä enemmän vanhenen niin löydän rauhaa ja läsnäoloa. Olisi ihanaa jos lapseni muistavat mut iloisena, lämpimänä ja turvallisena ihmisenä.
Hygge sanasta tulee mieleen: villasukat, villatakki, villasukat, lämmin tee, viltti, saunominen, lämmin suihku, sohva, takkatuli, kynttilät, meikitön naama ja puhtaat hiukset, nukkuva lapsi, iloinen nauru, leikkiminen, maalaaminen, yhdessä olo, luonto, aika, kiireettömyys
Millaisia ajatuksia Hygge saa teillä aikaan?
Eniten mua hämmästyttää se kuinka kerta toisensa jälkeen lukijat tulevat jakamaan mulle ajatuksiaan ja kauniita sanoja. Tulee niin lämmin mieli siitä miten paljon ihmiset jakaa hyvää.. Jotenkin tuntuu, että se pahuus ja viha viestit saa usein enemmän huomiota vaikka sitä hyvää jaetaan enemmän.. Ette usko kuinka monta päivää olette ilostuttaneet viesteillänne ja saaneet hymyn huulille. Tykkään älyttömästi kirjoittaa tätä blogia ja suurimpana, tykkään kirjoittaa sitä juurikin teille! Mökiltä terkkuja.. me mennään kohta saunaan ja sen jälkeen meinataan grillata makkaraa takassa.. Hyggeilyä kerrassaan! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Tuikku 27.05.2017

  Moi, minäkin haluan kiittää positiivisesta ja lämminhenkisestä blogista! ? Niin blogin teksteistäsi kuin muistakin julkaisuistasi esimerkiksi Instagramissa huokuu ihana leppoisuus. Juurikin tämä hygge.
  Itse olen taipuvainen stressaamaan asioista, vaikka peruselementit elämässäni ovatkin kunnossa. Siksi minusta olisi kiva kuulla, millaisten keinojen avulla pystyt arjessasi suhtautumaan kohtaamiisi hankaliin ja kurjiin asioihin positiivisesti sekä hallitsemaan stressiä. Ja jos sinulla sattuisi olemaan joku aiheeseen liittyvä kirjavinkki, josta olet saanut oppia, niin kuulisin mielelläni.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   Kiitos paljon sanoistasi <3 Hei joo loistava postausvinkki.. laitan heti ylös 🙂
   Ihanaa ja aurinkoista kesää!

   Vastaa
 2. Eva 27.05.2017

  Voin kyllä yhtyä täysin tohon lukijan ihanaan kommenttiin, tosi hyvin muotoiltu 🙂 Sulla on Sara taito kertoa omasta elämästä aidosti ja lämpimästi, niin ettet vähättele mitään muttet myöskään kehuskele, ja uskon että se on syy miksi susta tykätään niin kovasti 🙂 Suhun on helppo samastua ja tuntuu että kirjoitat blogiakin ihan täydestä sydämestäs lukijoita varten. Hygge tuo mulle mieleen turvallisen ja mukavan olon, viltin ja ehkä kupillisen lämmintä juotavaa – ennen kaikkea kuitenkin arjen pienet ilon hetket ja sen että on hyvä olla<3

  Vastaa
 3. o_O 27.05.2017

  Kiitos päivityksestä! 🙂 Ajatus hyggen ehdotuksesta tuli juuri sinun postauksistasi, niitä lukiessa ja päivityksien välittämän hyvän mielen kautta, pohdin usein että yksi oman elämäni hyggeä on juuri lempparibloggaajien kirjoitukset ja olet ehdottomasti yksi niistä. Itselle hyggeä on kahvikupillinen blogipäivityksiä lukien tai lemppari lehtiä selaillen, aamu- ja ilta- aurinko, sateen jälkeinen tuoksu, kynttilät, sauna, kuurankukat ikkunassa, kirpeä aamupakkanen, viltti ja villasukat, ensimmäiset syksyn tuulet, aamulla lintujen laulu, rantasauna ja uiminen ja avantouinti. Myös tunnen hyggeä omassa opiskelu- ja työurassa; erilaisten ihmisten tarinat, kahvikuppi ja tenttiin lukeminen, onnistumisen hetket ja kullan arvoiset lounashetket hyvien ystävien kanssa koulussa. Usein arjen kiire vie mukanaan ja unohtaa pysähtyä katsomaan kaikkea kaunista ja ihanaa mitä on ympärillä. Hetkessä eläminen. Tuntuu että sen usein unohtaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   Kiitos vielä sinulle <3 Ihanan inspiroiva tuo sun kommentti 🙂 Ala bloggaamaan 😉
   Ihanaa että voidaan toinen toisillemme muistutella hetkessä elämisestä <3

   Vastaa
 4. Tea 27.05.2017

  Oot ihan super! Oon monesti miettiny sun blogia lukiessa, että miten onnistut välittämään just ne tunteet ja tilanteet sun päivistä/tekemisistä/ajankohtaisista aiheista mitkä on niitä tähdellisiä..mahtava taito! Et jauha samaa ja silti lähes jokapäivä annat itsestäsi sen tärkeimmän.. Iloisen kuvan ja lukijalle hymyn ja uskon uuteen päivään ja sateen jälkeiseen aurinkoon! Oon ite melko stressipeppu monessa (kaikissa) asioissa, mut toi sun energisyys on yks niitä asioita joka usein rauhottaa mieltä! Tietäen, et kaikki meistä on ihan tavallisia ja siksi myös välillä kiireisiä, surullisia ja väsyneitä, on mahtavaa miten heivaat ne taka-alalle sun kirjotuksissa ja keskityt hyvän mielen arkisiin juttuihin.. Näin kahden isoveljen omaavana, itsekin jo pienen pojan äitinä ajattelen, että just sunlainen sisko olis joskus teini aikoina monesta suosta nostanut ja saanut sydänsurut vaihtumaan ilon kyyneleihin.. Onneks saadaan tuntea sut blogin kautta.. Mahtavaa kesää ja kiitti taas energia piikistä <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   Voi miten ihana kommentti, KIIIITOS <33 ja kyllä mä tunnistan itessänikin stressipeppua, mutta ihana pitää tää blogi hyvänmielen paikkana ja vahvistaa sitä muutenkin enemmän elämässä :)<3
   Ihanaa kesää ja kiitos että luet <3

   Vastaa
 5. NNiina 27.05.2017

  Teillä on kiva mökki piha! ? Hygge sanasta tulee mieleen: saunominen, lämmin suihku, takkatuli, kynttilät, meikitön naama , yhdessä olo, luonto, kiireettömyys , ystävät ja ehdottomasti sun Sara blogisi se niin paras että en voi olla lukemalta ja seuraamalta sitä! ?haluan kiittää positiivisesta , ihanasta ja lämminhenkisestä blogista! ? Niin blogin teksteistäsi kuin muistakin julkaisuistasi esimerkiksi Instagramissa huokuu ihana leppoisuus ja iloisuus!

  Vastaa
 6. Laura 27.05.2017

  Hygge: kesä,sauna, perhe, mansikat, grillaus, uinti, lapsi, puoliso, ystävät, jäätelö

  Vastaa
 7. Maiju 28.05.2017

  Ihana teksti ja niin osuva kommentti. Hygge tosiaan kuvaa blogiasi todella hyvin ja positiivisuutesi tarttuu lukiessa. Sinusta huokuu hyvä ja positiivinen energia, stay as you are and shine bright

  Vastaa
 8. Essimm 28.05.2017

  Hyggeily sopii kyllä just suhun ja tähän blogiin. Mulle tämä blogisi on hyggeilyä. Ei voi muuta kuin kompata edellesiä kommentteja sinusta. Blogistasi huokuu hyvä olo, jota itse tulen ainakin imemään. Mun pitäisi ehkä oppia vielä enemmän nauttimaan hetkestä, ehkä opin sen myös omien lasten kautta viimeistään. Kiitos blogistasi ja jatka samaan malliin! ?<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   Aivan ihana kuulla, että aattelet noin, KIITOS <33 Kaikkea hyvää sinne ja kiitos että luet <3 Mitä parhainta kesää 🙂

   Vastaa
 9. kaisu 28.05.2017

  Onpa kivan ja rentouttavan näkösiä kuvia mökiltä 🙂 Sun blogi on todellakin kaikkea sitä, mitä täällä on jo siitä sanottu ja haluan vielä lisätä että oot onnistunut piristämään useampaa mun huonoa päivää sun kirjoituksilla ja inspiroivilla kuvilla <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.06.2017

   Tekin ootte kyllä pelastaneet niin monta epävarmaa hetkeä, surullista päivää jne teidän kommenteilla. Ihan oikeasti ne merkkaa tosi paljon 🙂 Kiitos kun luet <3 ja aivan ihanaa viikonloppua sinne!!! 🙂

   Vastaa