lohipasta

koti & sisustus, me, resepti

LOHIPASTA meidän perheen suosikki ruoka. Valmistuu kymmenessä minuutissa ja maistuu koko perheelle myös seuraavana päivänä. Lohipasta muokkaantuu aina ruoka-aineiden mukaan ja välillä siihen yhdistetään kirsikkatomaatteja, avokadoa, basilikaa tms.. Milloin mitäkin :). Mitään ihmeempää pasta ei tosiaankaan vaadi, vaan ihan perusaineilla saa maittavaa ruokaa. Uusin muutos on käyttää kylmäsavustettua graavattua lohta, jossa maistuu hennosti savun maku. Käytetään myös ahkerasti ystäviemme kalakauppaa, jonka kala antaa aivan ensiluokkaisen maun pastaan tai oikeastaan mihin vain kala ruokaan.
Tällä kertaa pastaan päätyi:
Pastaa (sain siskoltani pasta RUMMO vinkin ja oli kyllä todella hyvään. Jatkossa ostan tätä! Maistui Italialle :))
graavattua kylmäsavulohta (valitettavasti ei kalakaupasta, olisi ollut nimittäin sata kertaa tuoreempaa)
kevätsipulia
creme fraiche
sitruuna
parmesan
mustapippuria (tai tuo taisikin olla jotain pippurisekotetta, anyway, molemmat käy)
oliiviöljy
ripaus suolaa / ei välttämätön
Keitä pasta.. Laita pannulle miedolle lämmölle creme fraiche, lohi pilkottuna, situunaa raastettuna. Pastan kypsyttyä ripaus suolaa, öljyä, parmesan lastuja, mustapippuria. Sekoita pasta ja lohiseos. Lisää kevätsipuli ja sitruunamehua päälle 🙂 nauti! 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Jade 10.06.2017

  Mmm, näyttääpä herkulliselta! 🙂 <3

  Vastaa
 2. A-M 20.06.2017

  Kuulostaa herkulliselta! Pakko kokeilla joku kerta. Rakastan lohiruokia ja teen itsekin joskus lohipastaa, mutta itse laitan siihen lohikuutioiden lisäksi vain kermaa ja sipulia (ja suolaa, pippuria). Tällainen köyhän naisen versio…

  Vastaa
 3. Jouni 12.08.2018

  Muuten hyvä ohje, mutta laitoin ohjeen mukaan kokonaisen sitruunan mehun vaikka se kuulosti todella oudolta. Pasta maistui sitruunapastalta eli älkää laittako kokonaita sitruuna pastaan. Puolikas riittää enemmän kuin hyvin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.08.2018

   Joo, totta varmasti tuo ja riippuu sitruunan koosta 🙂 Mulla itsellä ehkä aika korkea mieltymys sitruunaan 🙂

   Vastaa
 4. Sanna Salo 27.08.2018

  Älyttömän hyvää 🙂 Kiitos reseptistä. En löytäny kevätsipulia kaupasta niin laitoin ruohosipulia. Hyvin toimi sekin ❤️

  Vastaa