pikku apulainen

design, koti & sisustus, lapset, loma, me, pohdintaa

Moikka! Olen saanut Matildasta niin ihanan apulaisen itselleni, että en kestä. Vedet silmissä katselen hänen menoa. Muistuu mieleen oma lapsuus äitini kanssa, keittiössä hääräten. Sanoin Matildalle viime kerralla, kun hän pesi perunoita ja mä tein nakkikastiketta, että ”mene vain isin ja Mimosan kanssa leikkimään”.. Hän vastasi ”Ei kun haluan mielummin olla sun kanssa ja auttaa”.. En kestä <3 Tykkäsin itse myös pienenä olla keittiössä ja mulla oli luontaista kiinnostusta siihen. Tuntuu, että Matildalla on sama homma..tai ainakin toistaiseksi 😀 Nyt neiti on pessyt perunoita, leiponut kakkua, sämpylöitä, keksejä, tyhjentänyt pesukonetta (tässä Mimosa auttaa myös, tytöt tykkää niin paljon kun saa purkaa puhtaita astioita, pitää vain varmistaa ettei mitään terävää ole koneessa), tehnyt smoothieta ja kattanut ruokapöydän. Kattaminen sujuu todella hienosti ja miten nopeasti Matilda oppikaan laittaa veitset ja haarukat oikeille paikoille (!!!). Jotenkin sitä välillä ihmettyy miten fiksuja ja osaavia 3.veet on.
Musta on kiva ottaa lapsia mukaan arjen askareihin ja ruuanlaitosta oppii sen ihan konkreettisesti, että ruoka pitää tehdä ja siinä on aina oma vaivansa. On epäkohteliasta nyrpistää nokkaa ruokapöydässä tai jättää kokonaan maistamatta. Toivon, että tytöt aikanaan oppii tekemään ruokaa ja kotoa lähtiessä heillä on riittävät valmiudet. 🙂 Onko teidän lapset/lähipiirin lapset innostuneita ruuan laitosta? Tai tykkäättekö itse tehdä ruokaa? Alla muutama minä kysyn – Matilda vastaa. Terkkuja auringon alta! <3Sara
Tykkäätkö kokata Äitin kanssa? -Joo
Mikä on sun lempi ruoka? -Spagetti
Lemppari juoma? -Mehu
Mitä teet mieluiten apurina? -Kakkua
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. NNiina 28.06.2017

  Aww Kyllä huomaa kuvasta että Matilda on niin reipas tyttö ja kiltti kun se on saanut auttaa teitä kotitöistä ja tästä blogista sain hymyn huulille kun luin tämä blogia. (: <3 kyllä ne 3.veet ovat fiksuja ja osaavia. Uskon että lapsistakin on kiva ja hauska oppia jotai uutta joka päivä ja saa olla mukaan arjen askareissa mukaan ja ruuanlaitosta ? meidän lähipiirissä jotkut lapset innostuneita ruuan laitosta paljon ja itsekin rakastaan tehdä ruokaa alusta asti loppuun / leivon välillä kun voin.
  nauttikaa lomasta (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2017

   Hihii, joo neiti on kyllä niin onneissaan kun saa auttaa 🙂
   Ihana kuulla jos blogini piristää :)<3 Kiitos!
   Kuulostaapas kivalta, on kyllä ihan parasta jos osaa taidon tehdä ruuan alusta saakka itse 🙂
   Kiitos <33

   Vastaa
 2. Laura 29.06.2017

  Itse tykkään leipoa ja laittaa ruokaa, keittiössä menee osa ajasta. Minäkin olen pienenä ollut äidin apuna ruuan laitossa joten itsekin varmaan sen takia viihdyn keittiössä,oma 1v9kk lapseni on myös innokas apuri mutta mieluummin tykkää tyhjentää kaappeja kuin auttaa 😀 ehkä joku päivä sitten.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2017

   Sama homma mulla 🙂
   Awww ihana <3 Pikkuinen apuri.. 🙂 Joo heh, välillä mäkin mietin että onkohan siitä enemmän apua, vaaiii? 😀 Mutta tosiaan tärkeää pikkuisille kun saa olla mukana <3

   Vastaa
 3. Taskuapinat 09.07.2017

  Moikka!
  Meillä myös lapset tykkää auttaa ruuan laitossa, nyt molemmat on innostunut myös katoamisesta. Vaihdoin keittiössä järjestystä, että astiat ovat alhaalla että lapset saa otettua itse astiat ja vaikka tyhjentää pesukoneenkin välillä ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.07.2017

   Ihanaa! Ootpas kiva äiti kun vielä helpotit järjestyksellä lasten auttamista <3

   Vastaa