Matka / kysymys – vastaus

lapset, loma, me

Moi! <3 Alla on kasa teidän kysymyksiä & reissukuvia. Kyssäreitä saa toki laittaa lisää jos jokin jää epäselväksi tai haluatte tarkentaa jotain. 🙂 Olen myös itse miettinyt paljon näitä juttuja ja mielellään jaan teille vinkkejä miten me ollaan tehty/selvitty kivasti reissun päällä. Nyt juuri keittelen kahvia ja meinataan lähteä tyttöjen kanssa ulos nauttimaan hyvästä säästä. Mitä parhainta viikonloppua teille kaikille ihanat! <3Sara, psst tästä päivästä tulee päivä mun kanssa postaus! <3
 
Minua kiinnostaa mitä kaikkea pakkasitte mukaan? Pakattiin oikeastaan vain hellevaatteita, koska tiedettiin, että kylmä ei tule olemaan. Pitkät yökkärit otettiin mukaan ilmastoinnin johdosta ja muutamat lelut sekä puuhakirjat. Iso kasa smoothieita (Ella´s Kitchen) ja tietty perus vaipat jne. Meillä ei varmaan koskaan ole ollut noin vähän tavaraa mukana, kun kaikki vaatteet oli niin pieneen meneviä. Tärkein hankinta reissuun oli tytöille uv-uimapuvut (semmoset pitkät hihat ja lahkeet) sekä uv-uimahatut. Vaikka nämä ei ole mitään kaunistuksia, niin olin super tyytyväinen niistä! Tytöillä oli jatkuvasti altaalla +50 suojakerroin pukujen ansioista ja ei tarvinnut yhtään stressailla tai puljata rasvan kanssa. Suosittelen! Löysin itse Jollyroomista tytöille uv-uikkarit 50-70% alella! 🙂
Miten tytöt viihtyivät lennon ajan? Tosi hyvin.. Lento oli molempiin suuntiin puoli tuntia etu ajassa ja se kerrottiin jo heti lähdössä.. Tämä oli aika ihana ylläri. 🙂 Lento aika oli siis vain 3,5h ja molempiin suuntiin Mimosa nukkui reippaan tunnin. Matilda katsoi tietokoneelta kuulokkeet korvilla Tuhkimoa ja sitten katsottiin tarrakirjaa, piirrettiin, syötiin ja yritettiin saada aika kulumaan hyvässä tunnelmassa. 😀
Mä haluaisin kysyä tuosta hotellista. Katsottiin sitä aiemmin myös, mutta kuvista päätellen se on ihan lentokentän vieressä. Häiritsikö, oliko melua? Lensikö jatkuvasti koneita? Ilmeisesti olit aika tyytyväinen hotelliin kuitenkin. Olimme siis Doryssa Seaside Resortissa Kreikan Samoksella ja oltiin äärimmäisen tyytyväisiä hotelliin.. Ei olla koskaan oltu noin tasokkaassa hotlassa ja voisin koska vain matkata tuonne uudestaan. Lentokentän läheisyys oli meille plussaa, ettei lasten kanssa joutunut matkustamaan enää lennon päätteeksi. Lentokoneita meni todella harvakseltaan ehkä max 5 päivässä ja ne oli sellaisia nähtävyyksiä mitä kaikki pysähtyi hetkeksi katsomaan. Onhan se hienon näköistä kun kone nousee lentoon upeasti matalalta (nähtiin siis vain nousevat koneet ja uskoisin että lasku tapahtuu eri puolelta, eikä tästä syystä aiheuta melua/näy). En kokenut sitä mitenkään haitaksi eikä koneita lentänyt yöllä, tai ne ei kertaakaan herättänyt tyttöjä päiväunilta tms. Hotellilla oli myös paljon ohjelmaa lapsille ja aktiviteetteja ympäri päivän. Aamujumppa, vesijumppa, lentopalloa jne.
Oliko teillä ns löhöloma vai oliko retki aktiviteetteja, kuten vaikka auton vuokraus? Meillä oli ihan rehellinen löhöloma. Tykätään kyllä aktiviteeteista ja varmasti tullaan niitä tekemään kun työt kasvaa. Nyt tuntui vähän säädöltä ja nautittiin vain oman altaan äärellä. Siellä kyllä muut suomalaisperheet vuokrasi autoja ja kävi retkillä. 🙂 Mikko ja Matilda tosin kävi tsekkaamassa Pythagorionin linnan ja minä hyödynsin jumppia.
Mitä tykkäsit viikon lomasta? Oon ennen aina ajatellut, että mitä pidempi reissu niin sen parempi.. Mutta nykyään on sellainen kotihiiri, että aina on ihana palata takaisin. Luulen, että se liittyy myös siihen kun lapset ovat pieniä ja monet asiat on vaan kotona helpompia hoitaa. Viikon reissu oli tähän saumaan passeli ja jos lähdettäisi pidemmäksi ajaksi, niin haluaisin ehkä sitten muuta perhettä sinne seuraksi ainakin osaksi matkaa. 🙂
Oliko tossa teidän lomakohteessa ns.turistikauppoja paljon? Hotellialueella ei ollut perinteisiä turistikauppoja, mutta 1km päässä Pythagorionin keskussa oli paljon juurikin niitä perinteisiä putiikkeja. 🙂
Kävittekö hotellin ulkopuolella syömässä ravintoloissa? Käytiin Pythagorionin keskustassa 3 kertaa, eli viihdyttiin kyllä äärimmäisen hyvin hotellialueella.
Miten tytöt ”tottele” allas alueella, joutuko aina toinen juoksemaan perässä? Vahdittiin tyttöjä koko ajan, etenkin Mimosaa.. Matildalla oli kellukkeet ja rengas, tai välillä jommat kummat. Tytöt oppi sukeltamaan ja muutenkin touhuamaan vedessä todella hyvin viikon aikana.. Mutta ei niitä missään nimessä olisi voinut yksin antaa siellä olla.. 😀 Yllättävän hyvin tytöt totteli veden parissa ja ei kyllä joustettu yhtään esim siinä että kloorivettä ei saa juoda… Yritys oli nimittäin kova 😀
Millaset matkarattaat teillä oli? Miten pärjäsittä reissussa jos ei ollu makuuasentoon meneviä rattaita? Meillä oli kahdet sateenvarjorattaat (carenan n.25€ alessa) ja niitä ei saa makuuasentoon. Pärjättiin kaksilla hyvin, vaikka suurin osa ajasta liikuttiin yksillä. Kokonaan yksillä ei kyllä vielä olisi mennyt, koska iltaisin molemmat neidit oli väsyneitä. Matidla nukkui parit päikkärit rattaissa ja asettelin hänet niin ettei pää roikota. Ylättävän hyvin se onnistui, enkä jäänyt kaipaamaan sitä että rattaat saisi makuuasentoon. Toki jos jompi kumpi nukkuisi päikkärit joka päivä rattaissa, niin tarve olisi varmasti toinen. Taisi ne myös muutaman kerran istua sylikkäin rattaissa. 😀
Miten suju lapsien kanssa? Oliko lähellä hotellia hyviä ruokapaikkoja ja oliko lähistöllä millaset shoppailu mahdollisuudet? Mielestäni meille meni tosi kivasti lasten kanssa :). En sanoisi että oli mikään shoppailu paratiisi kyseessä, ei ostettu mitään.. mutta ruoka on taivaallista 🙂
Nukkuivatko sisällä, rattaissa vai aurinkotuolissa? Vai Nukkuivatko ollenkaan, Mimosa nyt varmaan ainakin.. ? Mimosa nukkui aina sisällä ja Matilda aurinkotuolissa, rattaissa tai sitten ei ollenkaan.
Venyikö nukkumaanmeno iltaisin reissussa? Ei venynyt paljoa, koska tytöt heräsi niin aikaisin ja olivat 8 maissa ihan loppu.. Siinä vaiheessa oli myös kiva laittaa tytöt nukkamaan ja viettää itse hetki iltaa Mikon kanssa kaksin. Meidän neidit on myös sellaisia, että vaikka iltaa venyttäisi kuinka he heräävät aamulla totuttuun aikaiseen aikaan..
Onks jotain tipsejä kahden lapsen kanssa matkustamiseen, mitkä on hyvä ottaa huomioon ja semmosia must juttuja mukaan? Kaikista tärkein on ehdottomasti OMA MIELI JA FIILIS! Kummasti helpottaa, kun jo lähtökohtaisesti lähtee rennolla asenteella matkalle ja ei haittaa vaikka asiat menee eri tavalla kuin kotona. 🙂 Mukaan kannattaa mielestäni ottaa jotain spessujuttuja, mitä ei normaalisti lapset saa.. Meillä esim tytöt sai valita lentokentältä lehdet (sellaiset lastenlehdet, Anniina Ballerina, Baribie) ja herkut koneeseen.. Myös reissussa he saivat herkutella enemmän ja monesti kuunneltiin myös heidän toiveita tekemisen suhteen. Huomasin, että reissaaminen on pienille ajoittain rankkaa, joten oli kiva ottaa huomioon myös heidän toiveita. 🙂
Niin ja vieläköhän manducalle on reissussa tarvetta? Meillä ei ole koskaan ollut tytöt kovasti Maducassa, joten en osaa sanoa.. Meillä luulen ettei siitä tulisi enää mitään kun molemmat haluaa lähes koko ajan kävellä itse. 😀
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Kristiina 07.07.2017

  Moi! Vielä kysyisin lasten ruokailuista. Oliko teillä all inclusive? Söivätkö tytöt ravintolassa samoja ruokia kuin te vai oliko heillä omia ruokia mukana? Meillä lähtö viikon päästä ja mietityttää meidän yksveen ruokailut, että pitääkö ottaa mukaan mitään valmista täältä…?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.07.2017

   ei ollut all inclusive, vain aamupalat 🙂 Meillä oli mukana smoothieita, mitään muuta ei 🙂
   Meillä tytöt syö meidän lautaselta ja saatetaan välillä tilata runsaammin tai jotain tiettyä mistä tiedetään että tykkää.. All inclusivessa olisi tietty ollut se helppous että muksuille ruokaa olisi ainakin aina ollut.
   IHANAA MATKAA 🙂 NAUTTIKAA <3<3

   Vastaa
   • Kristiina 08.07.2017

    Kiitos vastauksesta! Niin kuin sanoit aiemmin, asenne ratkaisee lasten kanssa matkustaessa.?

    Vastaa
    • Sara Parikka 09.07.2017

     kyllä näin on <3 ihanaa matkaa!!

     Vastaa
     • Kristiina 11.07.2017

      Kiitos! <3


 2. elina 12.07.2017

  Oliko hotellihuone millainen? Ilmeisestui huoneita hotellissa on kahdessa eri paikassa, toiset lähempänä rantaa kuin toiset? Oliko hotellissa hyvät uima-altaat? Olemme miettineet juuri tuota hotellia yhtenä vaihtoehtona lomallemme.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.07.2017

   Hotellihuone oli iso yksiö.. oltiin village puolella.. sinänsä olisi kyllä ollut kätsämpi jos olisi ollut isompi huone, mutta toisaalta emme halunneet siitä maksaa 😀 Huoneessa kun ollaan niin vähän loman aikana. Uima altaat oli todella hyvät. Voin suositella 🙂

   Vastaa