tyttöjen kesäkuteet

baby, kidsfashion, koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa

Onko teillä joku tietty tyyli lasten vaatetuksessa? Tykkäätkö itse ostaa enemmän kotimaisia lastenvaatteita, vai tuleeko ostettua sitä mikä silmää miellyttää, merkillä ei niinkään väliä ?
Huomenta! Lastenvaatteista tulee tasaisesti kysymyksiä ja se on kyllä itsellekkin sellainen asia mitä tulee usein mietittyä. Mä hoidan meillä pääsääntöisesti lastenvaatteet ihan jo luontaisen kiinnostuksen johdosta. Tykkään myös mätsäillä ja valkkailla värejä, joten helpommin pääsee kun itse valitsee. 😀 Tällä hetkellä neideillä on vaatteita reippaan lailla ja en usko, että mitään erityistä tarvitsee pitkälle syksyyn. Kenkiä ja ulkoilukamppeita (lapasia, pipoja jne) pitää tosin päivittää kun ilmat viilenee. Kasailen tähän alle asioita mitkä merkitsee mulle tyttöjen pukeutumisessa. 🙂 Ihanaa uutta viikkoa! <3Sara
Kirppari / Kirpparilta oon löytänyt ehdottomasti parhaat lastenvaate löydöt. Viime vuonna löysin täysin kunnossa olevan GAPin farkkutakin 2e. Nykyään tulee käytyä vähän vähemmän kirppareilla, mutta pitää ehdottomasti skarpata tässä. 🙂 Suosikki kirpparini ovat: Nella&Nuttu, Espoossa ja Vekarakirppis, Helsinki.
Vaatteiden mätsääminen / Tykkään katsoa, että tyttöjen vaatteet sopivat keskenään ja välillä innostun mätsäämään. Varmasti pukisin samanlailla enemmänkin, jos samoja vaatteita olisi kaapissa enemmän. Kuitenkin monesti tuntuu, että tyttöjen vaatekaapit tarvitsee juuri eri vaatekappaleita, eikä sitten tule ostettua turhaan molemmille.
Istuvuus / En ikinä pue lapsiani kireisiin ja epämukaviin vaatteisiin. Olen myös opettanut, että jos joku ei tunnu hyvältä niin sen voi vaihtaa. Tsekkaan aina, että vaate on ennemmin väljä kuin liian tiukka. Myös karheat ja pönköt mekot ovat jääneet lähes kokonaan käyttämättä, koska haluan että juhlissakin tms on helppo ja mukava liikkua.
Värit /  Suosin pehmeitä sävyjä, mutta yllättävän paljon meiltä löytyy myös kirkkaita ja räikeitä värejä. 😀 Mutta noin pääosin valitsen vaaleanpunaisen ennen pinkkiä ja suosin myös yksivärisiä vaatteita. Oon pitänyt koodina sitä, että jos yksi vaatekappale omaa printin niin toisen pitää olla yksivärinen. Harvoin laitan kahta printtiä vierekkäin, mutta Mikko tosin laittaa ;D ;D
Lemppari ketjuliikkeet / Lindex (ale aikana ihan paras, löysin juuri molemmille tytöille 25e farkut 5e !!!). H&M sieltä ostetaan kaikki perus pikkarit, kivoja bokserimalleja, sukat (tosin nyt olen tykästynyt polarn o pyretin sukkiin), koruja ja tilpehööriä mitä tytöt rakastaa. H&M on myös niitä 5e mekkoja, mitä meidän tytöt rakastaa pitää kotona ollessa.. ne toimii meille ”yömekkoina”. Toki myös Newbie on ihana ja Zara, PompDeLux sekä Mango. Cubus on myös aleaikaan mahtava, -50% ja kauniita vaatteita. Sieltä löytyy myös molemmille tytöille samoja vaatteita, mikä on kiva 🙂 Haha, jäiköhän mikään ketjuliike edes sanomatta.. 😀
Lemppari vaatemerkit / VIMMA, Aarrekid, RooClothing. Meidän tytöillä on jokin verran Suomalaisia vaatteita ja ne ovat kyllä uskomattomia. Niistä lähtee tahrat, ne pysyy pesusta pesuun hyvänä ja lapsen on miellyttävä pitää niitä päällä. Vaikka hinta saattaa kirpaista niin tässä kohtaa tuotteeseen ei ainakaan joudu pettymään. 🙂
Lapsen oma visio / Tämä on meille päivä päivältä entistä ajankohtaisempaa.. Matildalla on paljon mieltymyksiä ja visioita siitä miten haluaa pukeutua. Annan hänen vaikuttaa ja päättää mikäli se vain menee yksiin sään kanssa ja jos yhdistelmä on jollain tavalla järkeenkäypä. 🙂 Musta on ihanaa että lapsen persoonallisuus alkaa näkymään myös siinä millaisista vaatteista hän pitää. 🙂 Nyt aleista M sai valita yhden mekon alerekistä ja hän pitkän pohdinnan jälkeen nappasi turkoosin ballerina asun. Hän olisi kovasti halunnut mätsätä kaupasta löytyneet pinkit Elsa-aurinkolasit mekon kanssa, mutta arskat jäivät kauppaan sillä niitä löytyy jo omasta takaa. 😀 Matildan kanssa kaupoilla käyminen menee suunnilleen näin: ”vauuu, äiti sopisko tää ja tää yhteen”, ”super staili” 😀 😀 ei ole ihanampaa!
(tyttöjen vaaleankeltaiset paidat / Zara, Matildan housut / VIMMA / saatu, Mimosan housut/ Lindex, Farkkumekot / Cubus, alet. Molemmilla muksuilla Cienta vaaleanpunaiset tossut)
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Johanna 17.07.2017

  Lastenvaatteista vois puhua loputtomiin ? Välillä kyllä huvittaa, kun ystävän ja siskon kanssa pähkäillään millon mitäkin vaatematcheja, mitoituksia, kuolataan uutuuksia tai metsästetään jotain ”pakko saada tämä kolmessa eri koossa” -asenteella ?? Oon kyllä selvästi rauhottunu tässä asiassa toisen lapsen myötä ja nykyään yritänkin hankkia vain tarpeeseen, ettei mene överiksi. Ja vielä kotona ollessa tähän vaaterumbaan oli paljon enemmän aikaa, kuin nyt. Ihana huomautus oli toi ”Mikko kyllä laittaa” ? Minä aina ihan jännityksellä odotan, että mitä lapsilla on päällä, jos mies on ollut asialla ? Harmittavan usein tuli alkuun huomautettua, että ai laitoit sitten nuo päälle… Nyt kun meilläkin on isompaa lasta alkanut kiinnostaa paljon se, mitä päällensä pukee, näkee kyllä jos jonkinlaista vaateyhdistelmää ? Parastahan on, kun sukatkin täytyy olla eri paria, että toinen on Anna ja toinen Elsa sukka ? Tosi hellyttävää ja minustakin ihana katsoa, kun tytön pirskahteleva persoona näkyy valitsemissaan vaatteissa ?

  Vastaa
 2. Reetta 17.07.2017

  ihanaa, miten kivasti puet tyttöjä ja vielä lasten ehdoilla! Toisilla on se juttu, et pitää olla aina ykköset päällä ja vaatteita pitää sit varoa.
  Miun mielestä on parasta pukea lapsille esim. raitahousut ja joku erikoisempi kuviollinen yläosa päälle, kunhan värimaailmat osuu yhteen. Itelle ei enää osaa niin rohkeita yhdistelmiä laittaa, niin on niin söpöä kun lapsilla on räikeät vaatteet päällä. 😀
  Ois hauska lukee postaus, jossa ”analysoisit” (tosi tyhmä sanavalinta, pahoittelen!) tyttöjä, esim. mitä samoja ominaisuuksia heissä on ja mitkä on suurimmat erot. Toivottavasti hokasit idean tosta selityksestä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.07.2017

   Joo en tykkää jos vaatteita pitää varoa.. ja eihän siitä kyllä mitään meillä tulisikaan 😀
   ihanalta kuulostaa sun pukeminen lapsille, näyttää varmasti super kivalta 🙂
   Hei joo, hyvä idis, kiitos <3 pitää miettiä joku kiva toteutus 🙂
   Ihanaa kesää teidän perheelle!! 🙂

   Vastaa
 3. Laura 18.07.2017

  Itse olen kova ostamaan vaatteita lapselle, Lindex ehdottomasti mun lemppari myös ja H&M. Neutraaleja värejä käytän 😀 en pidä kovin räikeästä ja merkillä ei väliä, se mikä näyttää hyvältä niin ostan.

  Vastaa
 4. Maris 18.07.2017

  Itse tykkään ostaa lapsille hyväkuntoisia vaatteita kirppareilta ja Lindex on myös yksi suosikki. Alet tulee hyödynnettyä monta kertaa ja ostan isompia kokojakin varastoon 😀 Välillä ”tuhlaan” myös kivannäköisiin merkkivaatteisiin. Meillä neiti 2 vee on alkanut valitsemaan itse vaatteitansa ja mieluiten kulkisi ilman niitä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.07.2017

   Kuulostaa tutulta 🙂 ja oon niin kade tuosta että osaat ennakoida! Tuntuu että itse en taida sitä kovin hyvin..
   Voi ihana muotitietoinen 2vee <3 🙂

   Vastaa
 5. Taskuapinat 20.07.2017

  Moikka!
  Voi ku Matilda on jo iso ?
  Olipas kiva kirjotus.
  Itrkin annan Jannikan valita vaatteet, vaikka useimmiten kotona ollessa tyttö haluaa pitää korkeintaan pikkuhousuja jalassa ?
  On ihanaa kun tykkäävät itse pukeutua ja Jannikalla varsinkin on pyörimis vaihe menossa, hame kun hame ni aina pitää pyörähtää ? itelläni oli yks päivä v.pun pitkä hame päällä ni Jannika totesi ” äiti, voitko sä nyt pyörähtää? ” pyörähdin ja Jannikan silmät oikee loisti ”wau sä oot nätti” ? noi 3vuotiaat on niin ihania ?
  Jos saan mainostaa ku mainitsit vekara kirppiksen, varasin viikolle 34 pöydän sieltä ja myyntiin menee todella paljon tyttöjen vaatteita ja joitain leluja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.07.2017

   Voi Jannika!!! <3<33 kuulostaa niin tutulle hänen puheet ja touhut 🙂 <3
   Hei mahtia kun vinkkasit kirpparipöydästä.. pitää käydä kurkkimassa 🙂

   Vastaa
 6. Mimmi 22.07.2017

  Täällä myös havaittavissa meidän neidin kohdalla hyvin vahvaa omaa mielipidettä vaatetuksensa suhteen. Vaihtelee lastenhuoneen mekkorekistä mekkoja pitkin päivää ja stailaa seinällä koukuista riippuvilla pannoilla ja koruilla asusteitaan ?? tänään pyörittiin vaatekaupoilla (varmaan ekoja kertoja niin että neiti sai itse kävellä ja tutkailla) ja voi sitä onnen määrää kun pääs itse nypläämään ja hypisteleen vaatteita. Oli aivan onnessaan ?? vitsi miten pienestä pitäen tytöillä noikin jutut jo lähtee ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.07.2017

   Kuulostaa NIIIIN tutulle 😀 <3 Aivan ihania pikku neitejä kyllä <3

   Vastaa
 7. Jenna 26.07.2017

  Mun lemppari kirppis on myös Vekara! Johtuu ehkä siitä että asutaan tien toisella puolella 😀 täytyy käydä kurkkaamassa toi espoon vielä! Just eilen löyty vekaralta taas pari kassillista syksy vaatteita tytöille <3 odotan että vauva kasvaisi vähän ja pystyisin ostamaab joitain samoja vaatteita myös <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Oi ihanaa että teit noin paljon hyviä löytöjä 🙂
   Joo se on kyllä kivaa kun voi mätsäillä 🙂

   Vastaa