sisustusta / uusia juttuja

yleinen

Heippa! Kai se sisustus menee vähän puuskissa ja nyt kyllä tuulee lujaa. Kuten eilen kirjoittelin, niin joku ihmeen pesänrakennus täällä on käynnissä ennen todellisen arjen alkamista. Oonhan mä tehnyt enemmän ja vähemmän töitä koko Mimosan vauva-ajan, mutta onhan se paljon konkreettisempaa kun molemmat neidit menevät päiväkotiin. <3 No joo, asiaan.. Listaan tähän alle suunnitelmia mitä on tällä hetkellä kodin varalle.
Musta / Oon aina rakastanut rohkeaa sisustamista ja nimenomaan mustan käyttöä. Silti olen ollut tähän saakka aika ujo käyttämään sitä, vaikka todella tykkään kontrasteista ja siitä fiiliksestä minkä mustan sävyinen sisustus tuo.. Se ei nimittäin välttämättä ole ollenkaan pimeä tai tumma, vaikka olisikin käytetty paljon tummia sävyjä. Haha, oon huono selittämään tätä, mutta olen muutaman kerran vieraillut/nähnyt lehdissä niin kauniita tummalla/kontrastilla stailattuja koteja, joissa tunnelma + sisustus on omaa luokkaansa. Nykyisessä kodissa meillä tulvii valoa niin paljon sisään ja huonekorkeuskin huitelee 6m, joten uskallan eri tavalla käyttää mustaa ja tummia sävyjä. Niitä onkin tulossa lisää.. mutta maltilla kuitenkin. 🙂
Pöytä / jalkojen maalaus / Meinataan maalata meidän pöydän jalat (ihan kun ei oltaisi jo tarpeeksi tuunailtu tätä perintöpöytää) mattamustalla ja samalla uusitaan myös tuolit. Tartuntamaali on jo laitettu ja nyt tänään pääsen maalaamaan sitä mustaa. Jännää!
Ruokapöydän tuolit / Aluksi meinasin, että ne lähtevät kokonaan vaihtoon, kunnes muistin että ruokapöydän tuolit ovat omalla kohdalla yksi vaikein hankinta, eikä siitä ole kauaa, kun nämä sirot ja kivat tuolit löysin. Niinpä päätimme, että kokeilemme tuunata ne itse mustiksi. Oon nimittäin ehdottomasti sitä mieltä, että pöytä kaipaa uuden mustan ilmeen pariksi mustat tuolit. 🙂 Mikko katsoi, että pystyy nikkaroimaan tuolit auki ja metalliosat tehdään spraymaalilla, kun taas istuin&istuinnoja maalataan. Meillä on 4kpl ruokapöydäntuoleja, mutta pidetään usein pöydän ääressä vain kahta, koska usein ollaan kotosalla vain omalla porukalla ja näin pöydän ääreen jää enemmän tilaa. Samalla uusitaan molemmille tytöille tämä ikean musta juniorituoli. Mimosa on varmasti onneissaan, kun pääsee isojen tyttöjen tuoliin ja samalla loppuu riitely tuosta yhdestä juniorituolista. 😀
Akustiikka / Tämä on asia mikä aina unohtuu, eikä välillä vaivaa yhtään.. Sitten tulee se päivä, kun kuulee kaikumisen selkeämmin ja ajattelee, että tälle on p a k k o tehdä jotain. Tällä hetkellä on suunnitelmat käynnissä sen suhteen miten akustoida lisää olohuone/keittiötä.
Viherkasveja / Näitä kaipaan lisää.
Tv-taso & Senkki / Jos hyvin käy, niin tänään saadaan vihdoin uudet huonekalut ja pääsen pian kuvailemaan teille meidän tv-seinää, eli sitä seinää minkä edustalta olen kuvannut tämän ensimmäisen kuvan. Vanha tv-taso myytiin torissa ja senkki löysi kodin lähipiiristä.
Macrame / Olen ihaillut macrame seinävaatetta jo pitkään ja nyt tahtoisin (hullu idea?) tuon seinällä olevan maton kokoisen macramen seinälle. 😀 Nyt selvitellään anopin kanssa toteutusmahdollisuuksia. Tässä projektissa lähtisin tosin valkeaan sävyyn. 🙂
Tässäpä nämä mitkä tuli äkkiseltään mieleen. Kuvailen teille, kun syntyy muutosta ja voidaan sitten vertailla yhdessä miten onnistui. 😀 Kivaa keskiviikkoa! Mä menen kiropraktikolle ja sitten suunnataan koko porukka uimaan. Halaus! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Nelli 26.07.2017

  Kaunis koti <3

  Vastaa
 2. kaisu 26.07.2017

  Kivalta kuulostaa teijän muutos suunnitelmat 🙂 Tuo korkea seinä on varmaan haastava sisustuksen kannalta, ite joutuisin tosissaan miettimään mitä siihen laittaisin. Mulle tuottaa välillä päänvaivaa nämä ihan tavallisen korkuiset seinät, että mitä niille tulee jotta sopii muuhun sisustukseen 🙂 Kiva nähdä kuvia sitten muutoksista <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Haha jep, se on kyllä haasteellinen 🙂
   Ihanaa päivää ja viikonloppua <3

   Vastaa
 3. Tirpustiira 26.07.2017

  Mistä noi seinähyllyt on, ihanan sirot 🙂 muutenkin teidän suunnitelmat kuulostaa ihanilta ja aina muuyos vähän raikastaa. Oon kans kovasti miettinyt miten voisin freesata meillä yleisilmettä mut varmaan se lähtis siitä että pienessä asunnossa sais tavaramäärää karsittua.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Joo se on kyllä totta.. pitäisi itse myös muistaa aina luopua tasaisin väliajoin.. Mutta freesaus tekee aina hyvää ja piristää 🙂

   Vastaa
 4. Laura 26.07.2017

  Kaunis koti ja ihan sisustus 🙂 itsekin tykkään että kotona on oman näköistä, meillä värit on musta, harmaa ja valkoinen.

  Vastaa
 5. Laura 26.07.2017

  *ihana

  Vastaa
 6. Sini 27.07.2017

  tuo macrame näyttäis niiin hyvältä! Kannatetaan!
  Täällä on myös menossa hirvee sisustus ”puuska”, ja selailen joka pv netistä uutta mattoa, tv-tasoa, verhoja, tauluja.. innolla ootan että pääsee toteuttaa visioita!
  Hei oon monet kerrat miettiny, että onko teillä ok- vai rivitalo? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Hei ihanaa että macrame voisi sun mielestä toimia 🙂 oh yes, tiedän niin ton tunteen 🙂
   Meillä on paritalo 🙂

   Vastaa
 7. Ida 28.07.2017

  Moi, onko toi ikean juniorituoli teiän mielestä tukeva? Kiipeekö Matilda jo ite tuoliin ja onko keikannu? Entä Mimosa? Meillä taaperolla tripp trapp ilman kaarta, mut mietitään jos vaihtais tohon.

  Vastaa
  • 2 28.07.2017

   Moikka, et multa kysynyt mut vastaan sulle silti 😀 meillä kyseinen juniori tuoli ja 3 ja 2v lapset kumpiki kiipee ite ja nuorempi kiivennyt 1.5v lähtien esikoinen kiivennyt vissiin 1.2v lähtien eikä oo kertaakaan keikannut

   Vastaa
  • Sara Parikka 28.07.2017

   Heippa Ida 🙂 Juu meilläkin oli juuri trip trap Matildalla aikoinaan. Ei se ikea keikkaa yhtään helposti.. Tosi näppärä 🙂

   Vastaa
 8. Marjut I 29.07.2017

  Ihan kiva seurata sinun blogia. Minä oisin kysynyt mistä noi mustat seinähyllyt? Kiitos vastauksesta jo etukäteen <3 <3 <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.07.2017

   Ne ovat MAZE merkkiset, löytyy esim stockalta ja muutamasta verkkokaupasta 🙂
   Ihana kuulla, että tykkäät <3

   Vastaa