Arjen ruokarytmi / Ella´s Kitchen*

koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa, resepti, yhteistyö

 *kaupallinen yhteistyö Ella´s Kitchen

Helou! Nyt on ensimmäinen rehellinen arkiviikko starttaillut käyntiin, tosin meillä se koostuu monesta osasta ja samalla myös vapaapäivistä. Oon aina osannut nauttia meidän freelancer työstä siinä mielessä, että ajat menee ihan miten sattuu. Olen tottunut jo nuoresta saakka siihen ja pidän sitä yhtenä parhaana asiana työssäni. En usko että 8-16 on minua varten, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. Ainakin se vaatisi totuttelua. Kuten varmasti tämä meidän rytmi monella muulla. 😀
Yksi asia mistä meidän perheessä pidetään melkeinpä aina kiinni ovat ruokarytmit. Ne menee kiireessä, hulinassa ja vapaapäivänä lähes aina samalla tavalla. Kuvasin teille alle meidän neitien ruokailun vapaapäivänä (nykyään syövät puolet päivistä lounaan/välipalan päiväkodissa)
07.30-08.00 / Aamupala / Tämä aika oli muuten ihan sama myös kesälomalla :D, meidän tytöt eivät nuku pitkään vaikka mikä olisi. Hehe, kiva. 😀 Aamupalalla on usein puuroa, leipää, mehukeittoa, maitoa tai jotain mitä kaupasta on tarttunut mukaan. Hedelmiä syödään myös aamiaisen ja iltapalan yhteydessä. Itse join aamiaiseksi kahvia ja smoothieta johon laitoin joukkoon yhden ”The green one” Ella´s Kitchen:in smoothien! 🙂12.00 / Lounas / Tällä kertaa ruokana oli kasvispastaa mihin oon ihan rakastunut. 🙂


15.00 / Välipala / Meidän neidit rakastaa Ella´s Kitchenin smoothieita ja niitä kuluu viikossa monta. Jos edellinen ruoka on maistunut huonosti saatan tarjota ruokaisampaa smoothieta (peaches, pears + baby rice, 2 kuva). Neideille uppoaa kaikki maut ja isot sekä pienet pussit menee vauhdilla parempiin suihin. Lisäksi Ella’s Kitchenin Smoothiesta saa tehtyä mehujäätä pursottamalla tuotetta esimerkiksi muoviseen mehujäämuottiin.
17.00 / Päivällinen / Pyritään syödä päivällinen aina koko porukalla, jos vain mahdollista. Katettiin pöytä ulos ja syötiin kasvissosekeittoa. Matildalle ei maistunut kovin hyvin, mutta sain hänet näkkäripalkkiolla houkuteltua maistelemaan.. Mimosa sen sijaan söi tupla annoksen. Reseptiä tulossa. 😉 Vinkkinä: Ella´s Kitchenin tuotteet taipuvat moneen.. Esimerkiksi kasvissosekeiton voi kiireisenä päivänä korvata helposti lämmittämällä Ella’s Kitchenin hedelmä-vihannessosetta kattilassa.


20.00 / Iltapala / Puuroa ja Ella´s Kitchenin ”The red one” smoothieta päällä (1 pieni pussi, jaettuna kahteen). Uppoaa puuro kummasti vielä paremmin. 😉

Jos tytöt saisivat päättää, niin he varmaan söisivät pelkkiä välipaloja pitkin päivää.. Tämä ei kuitenkaan onnistu ja pyrin pitämään suht tarkan kurin sen suhteen, että syödään ”kunnon ruokaa”.
Miten ruokailurytmi teillä menee..? Muistuttaako samaa? On ollut muuten ihan huippua, että lasten myötä olen myös itse löytänyt säännöllisen ruokarytmin. Sehän jos mikä pitää kropan ja mielen virkeänä! Tämän yllä kuvatun päivän söin lähestulkoon samanlailla kuin tytöt, myös nuo Ella´s Kitchenin smoothiet ;)! Aurinkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

29 kommenttia

 1. Minna 17.08.2017

  Mua kiinnostaa, että miten teidän tytöt oppi syömään itse noita Ella’s kitchenin ruokia? Mun tyttö on 9kk ja kun annan pussin omaan käteen niin puristaa niin kovaa, että kaikki tulee kaaressa ulos 😀
  Meillä menee ruokailurytmi aika samalla tavalla, paitsi lounaan neiti syö vähän aiemmin kun 11.30 alkaa viimeistään päikkärit 🙂 tosin kun vielä kasvaa niin varmaan rytmi vielä muuttuu. Teidän rytmi näyttää juuri samalta mitä olen suunnitellut meidän arkeen alkuvuodesta kun palaan töihin ja lapsi menee päiväkotiin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   heheh 😀 Noo kyllä meilläkin se välillä purkahtaa.. Pääosin kyllä menee suuhun, kun katson vaan ekat imasut.. 🙂 Tytöt tykkää niistä niin paljon, että ei anna niiden mennä harakoille. 😀
   Kiva kuulla, että samoilla mennään! Kyllä rytmit helpottaa <3

   Vastaa
 2. Jessica 17.08.2017

  Jaahas! Mä muutanki teille asumaan! 😀 teillä on kyllä niin selkeä ruokarytmi ja se tekis kyllä hyvää tälle neidille. Mä syön niin huonosti oikeesti.
  Oon nyt yli kuuden vuoden tauon jälkeen yrittäny opetella syömään aamupalaa ja se on ihan hyvin onnistunuki paitsi sitte niinä päivinä kun on pitäny lähteä aamulla johonkin. Mut päivän aikana oikeesti syön todella huonosti. Välillä syön ihan kolme kertaa päivässä(mikä on jo aika saavutus mulle) mut pääasiassa syön kerran tai kaks päivässä ihan niinku eilenkin. Eilen söin aamupuuron, kävin leffassa ni siellä poppareita ja illalla vetäsin nopeesti vaan leivän ennen ku menin nukkumaan. Tää on aika perus mulla.
  Oon kamppaillu syömisen kanssa jo tosi pitkään, mut en oo saanu kauheesti parannettua ja välillä tulee vaan pahasti takapakkia. + en oo mikään hyvä keittiössä eikä se oon mulle sellanen jeij kokataan -juttu. Vie ihan älyttömästi voimia kun yrittää saada sen syömisen kuntoon ja kun voimat muutenki vähissä. Mut ehkä joskus. Nyt on vielä yksin asumisen kanssa paljon hakemista. Muutin viime kuussa ekaan omaan kämppään ni totuttelua riittää. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Ihana sinä <3
   Se on muuten ihan totta, että yksin asuessa ei tule samalla tavalla tehtyä ruokaa.. tai mä ainakin ajattelin silleen et "en nyt viitti tässä mitään pastaa alkaa itelleni vääntää".. 😀 Vaikka toki olis pitänyt vaan tehdä.. Ehkä voisit yrittää syödä vaikka avokadoa, ite tehtyjä smoothieta tms helppoja ruokia mistä saa hyvin ravinteita.. 🙂 Voisin postailla tänne blogiin superhelppoja reseptejä nyt syksyn aikana, joita kaikkien on helppo kokeilla. Itse nimittäin suurkulutan kaikkea nopeeta ja helppoa keittiössä vaikka tykkäänkin kokata. Kaikkea hyvää sinulle ja ihanaa syksyä <333

   Vastaa
   • Jessica 18.08.2017

    Joo ei sitä tuu yksin itselleen kauheesti mitään tehty, mikä on kyl huono. Tarvii koittaa ottaa itteään vaan niskasta kiinni 😉
    Avokadoa en oo koskaan syöny, pitäs varmaan maistaa. Ja mulla on vielä vähän tossa keittiövälineistössä puutteita, mut yritän pikkuhiljaa saada hommattua noita kaikki koneita ja välineitä. Ehkä sit on enemmän motivaatiotaki kokkailla 🙂
    Mut joo! Laita ihmeessä niitä superhelppoja reseptejä tänne! En malta oottaa! Kiitos! 🙂 <3

    Vastaa
 3. Linda 17.08.2017

  Meillä on ihan samat ruoka-ajat ja rytmit lasten kanssa 😀 ja aika samanlaisia ruokiakin mitä olen teidän ruokia somen kautta nähnyt. On siinä tarkkarytmisyydessä paljon hyviä puolia 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Hauska kuulla 🙂 Joo, siis kyllä rytmi helpottaa niin montaa asiaa.. ja on kiva kun saa säännöllisesti lapset (+itse) ruokaa niin energiatasot pysyy hyvinä 🙂

   Vastaa
 4. 2 17.08.2017

  Meillä syödään aamupala siinä 8-8.30 lapset nukkuu suht pitkään <3 Aamupalaksi yleensä on vaihtelevasti leipää, täysjyvämuroja, puuroa, jugurttia hedelmää, smoothietä, välillä annan lasten valita itse, silloin yleensä valitsee leipää tai muroja jugurtilla mm. Vklp. lounaan syö päiväkodissa, mutta viikonloppusin kotona, kotona yleensä lounas aika 11-11.30 aikoihin ja lounaaksi edellisen päivän ruoka jämät 😀 päikkärit lounaan jälkeen ja päikkäreiden jälkeen välipala jos maistuu, välipala syödään myös yleensä päiväkodissa, mutta jos kotona niin yleensä leipää ja smoothietä tai jugurttia. Päivällinen on 17-18 aikoihin vähän riippuu paljon syöny lounaalla ja onko välipala maistunut. Iltapala 20aikaan ja iltapalaksi joko puuroa tai ruisleipää. Ruuan kanssa juodaan aina maitoa tai vettä aamu-väli- ja iltapalalla saatan antaa smoothietä tai jugurttia, jugurttina meillä käytetään yleensä maustamatonta ja sinne sekaan laitan sitte joko murskattuja marjoja tai hedelmiä, välillä saatan ostaa myös jotain soseita ja välillä maustettua jugurttia ja välillä lapset haluaa pelkkää maustamatonka jugurttia kun sitä on.lähes aina kaapissa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Oi nami, kuulostaa ihanilta teidän ruuat ja rytmi.. ja todella terveelliseltä 🙂 Onnekkaat pikkuiset!

   Vastaa
 5. Erika 17.08.2017

  Hei ihanat nuo puurolautaset! Mistä ne on? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Kiitos 🙂 ne on oriental selectionin, ostettu pari vuotta sitten stockalta 🙂

   Vastaa
 6. Maria T 17.08.2017

  Ihana postaus!
  Oon jo aiemmin ihaillut noita valkoisia kahvikuppeja.
  Mistä ne on hankittu? ?

  Vastaa
 7. Meri 17.08.2017

  Onhan nuo smoothiet käteviä ja hyvänmakuisia mut mun mielestä oikeesti sikakalliita. Ostan toki hoitolaukkuun säännöllisesti kun on käteviä tuolla tien päällä ja kylästellessä ym. mut ei mun budjetilla kyllä joka päivä ostella saati sitten monta pussia päivässä 😮

  Vastaa
  • piitu 17.08.2017

   Mietin tuota myös et ne on vähän kalliita! 4pss päivässä ku tarjoo niin se on jo kk yli 120e jos 1e on pussi 😀 enemmän ku ostaa niitä melkein 2e pusseja. mutta noooh…

   Vastaa
   • Sara Parikka 17.08.2017

    Se on ihan totta.. eipä meilläkään tota vauhtia niitä joka päivä tarjota 😀

    Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Heippa 🙂 joo totta, ei ole kyllä halvimmasta päästä.. ei meilläkään joka päivä syödä/juoda, vaikka tänä kesänä olleetkin kovassa käytössä. Jos miettii rahan niin, että siinä on parhaat rakaa-aineet, marjat (tuoreet marjat tosi kalliita nekin :/), hedelmät jne, niin summa ei ole niin paha.. Ella´s Kitchenin kohdalla on ainakin se iso plussa että voi luottaa priima laatuun.
   Mutta joo, ymmärrän kyllä pointin täysin <3

   Vastaa
 8. Nonnu 17.08.2017

  Moikka pitkästä aikaa! Olipa ihana tulla lukeen monta postausta kerralla, kun jäänyt nyt lukematta oman pahoinvoinnin takia.
  Meille siis tulossa toinen lapsi 1.3❤️
  Mutta niin ateriarytmi on kyllä tarkentunut lapsen myötä! Ja nyt tulee itsekin syötyä paremmin :)!
  Meillä menee yleensä päivän ruokailut näin:
  8-8.30 aamupala
  11-12 lounas
  14-15 välipala
  17-17.30 päivällinen
  Ja sit 19 iltapala 🙂 Valma menee jo klo 20 nukkuun jollon saa viel maidon 🙂 Valma nyt 10kk
  Ps! Tsemppiä hirmuisesti uuteen arkeen❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2017

   Oi ihanaaaaa… Onnea <3 Ja hei mä niin tiedän ton pahoinvoinnin tuskan. VOIMIA!! Onneksi kaikki on sen arvoista! :)<3
   Kaikkea hyvää sinne ja hyviä vointeja! ps.ihana ikäero tulossa 🙂 Niin parasta!!

   Vastaa
 9. S 17.08.2017

  Hei! Puhut usein, että arkenne koostuu monesta osasta. Itsellä ollut aina tämä 8-16 arki, joten vaikea hahmottaa mitä sinun arkesi on. Olisi mukava jos joskus voisit kirjoittaa postauksen ”viikko minun kanssa”. Näin saisi paremman kuvan minkälainen sinun työviikkosi on.

  Vastaa
  • Viivi 18.08.2017

   Mua kiinnostaa kans tämä! 🙂 teen itse osa-aikasesti 2-vuorotyötä ja joka viikko on erilainen. Aina pitää miettiä etukäteen päiväkotikuskailut jne et kuka hoitaa ja mitä! Mut vapaapvät viikolla ja välillä hitaammat aamut on kyllä ihan super<3 vaikka näkyyhän se tilipussissa mutta arvostetaan eniten sitä et lapsi saa olla enemmän kotona kuin päiväkodissa ja arki on lepposta! Saa parhaat palat sekä työelämästä että kotiäitiydestä samalla 😀

   Vastaa
   • Sara Parikka 21.08.2017

    Joo mä voisin postata aiheesta enemmän 🙂
    Hei toi on hyvä pointti <3 osaa arvostaa molempia ja saa nimenomaan ne parhaat puolet <3

    Vastaa
 10. Tmaei 17.08.2017

  Ella’s kitchen on tullut meidänkin arkeen jäädäkseen. Tällä hetkellä itselle ei juuri muu maistukaan kun perheeseemme on hyvää vauhtia kehittymässä jo toinen mokoma kaksosia, vieläpä tyttöjä hekin edellisten tyttöjen joukkoon. Juuri nyt se hinta on pienin huoli kunhan saa jotain ruokaa alas itselle ja edes välipalat tytöille on helposti annettavissa 😀
  Kiitos taas uudenlaisesta postauksesta, näitä on niin super ihanaa lukea kun joka kerta aloittaessa tietää että on taas postauksen verran ihan tavallista elämää tarjolla. Parasta!

  Vastaa
 11. Laura 18.08.2017

  Meidän rytmi kohta 2v poika
  10:00 herätys
  11:00 lounas
  14:00 välipala
  17:00 päivällinen
  20:00 puuro
  Aamupala jää aina välistä koska meidän lapsi on aina nukkunut hyvin ja pitkään ? joskus jos menee päiväkotiin niin silloin viimeistään tehtävä muutos.

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.08.2017

   aaaaah miten ihanan pitkät aamut <3 kade!
   Kivalta kuulostaa teidän rytmi 🙂

   Vastaa
 12. Anne 21.08.2017

  Kiva postaus oli. Voisitko tehdä jonkin laisen postauksen ”vinkkejä aloittelija bloggaajille. Se olisi kiva. (pahoittelen jos on kirjotusvirheitä 🙂 )

  Vastaa
 13. Jorma 28.08.2017

  Voihan Ellat.. täällä perheessä niitä tilattiin ennen muinoin (n. 2011-2012) Amazonista. Luulen että moni muukin tilasi ja joku pisti niiden suosion merkille. Jossain vaiheessa Amazon ei enää toimittanut niitä Suomeen, varmaankin sen takia että tänne tuli maahantuonti ja noita alkoi näkyä kauppojen hyllyillä. Hinta vain oli jotain ihan muuta kuin Englannissa, joissain tuotteissa luokkaa tuplasti kalliimpi. Hyviä ovat, mutta tuosta lähtien ei ole tullut enää osteltua, onneksi on vaihtoehtojakin.

  Vastaa