pizzaa perjantaille

koti & sisustus, lapset, me, resepti

Heippa! Jos mietitte terveellistä/kevyttä reseptiä, niin tämä ei ole oikea.. 😀 Herkullisen pizzan voi luvata, mutta juusto määrä on myös sen mukainen. Oon tehnyt tätä pizzaa meillä nyt jo kolme kertaa ja joka kerta pellillinen uppoaa viimeistään kahden päivän aikana. Lapset ja aikuiset tykkää. Tämän pizzan leivoin viime perjantaina ja mulla kävi se tyypillinen moka, että unohdin kuvata pizzan sen jälkeen kun se tuli uunista.. Oli vähän tärkeämpää tekemistä nälkäisenä = syöminen.. 😀 Teidän täytyy vaan luottaa sanaani, että kyseessä on erittäin maistuva pizza ja sain napattua yhden kuvan (viimeinen kuva) valmiista pizzapalasesta lauantain lounasta nauttiessa.
Lauantain ruoka on vielä mietinnässä ja pizza ei olisi kyllä yhtään huono vaihtoehto. 😀 Voi olla tosiaan, että haetaan kalaa ja teen aurajuustolla gratinoituja uunikasviksia. 🙂 Jotain spessu ruokaa viikonloppuna on aina kiva tehdä. Mukavaa torstai iltaa sinne, me lähdetään vielä käymään ulkona ja kulutetaan viimeiset energian rippeet muksuista ennen unia. 🙂 Halaus! <3Sara
Pohja: 
1 1/2 dl vettä
1/2 pakettia hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
4-5 dl vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi ja hiivapala keskenään.. Jos käytät kuivahiivaa niin veden on oltava yli 42 astetta. Lisää joukkoon suola ja jauhot. Lisää lopuksi vielä öljy. Sekoita kunnolla, kunnes taikina on helposti käisteltävää ja irtoaa hyvin kulhosta. Anna kohota hetki liinan alla. Tykkään tästä pohjasta, kun siitä ei tule pullamaista vaan rapeaa ja ohutta. Tämä satsi riittää yhdelle pellille. 🙂
Täytteet: 
1 purkki tomaattimurskaa (Kuten kuvassa näkyy mulla oli tomaattimurskaa kahdella maulla: chili ja valkosipuli.. Olen kokeillut molempia ja itse tykkään himpun verran enemmän chilistä, koska se antaa pientä tulisuutta makuun. 🙂)
2 pientä sipulia
kirsikkatomaatteja purkillinen
tuoreita herkkusieniä purkillinen
aurajuusto
mozzarella
pizzajuustoa (…ja joo kaikista juustoista meni kaikki 😀)
Laita täytteet kaulitun pizzapohjan päälle, paista uunissa 225 niin että juusto sulaa ja saa hieman väriä. Nauti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Laura 14.09.2017

  Itse tehty pizza on kyllä parasta ?, minäkin teen joskus sitä ☺️ lemppari täytteet on, tonnikala, ananas, aurajuusto ja pepperoni

  Vastaa
 2. juli 15.09.2017

  Nam, näyttää hyvältä! Mielestäni tässä ollaan kyllä vielä järkeviä ja maltillisia juuston kanssa. Juustohan toimii tässä ateriassa myös tärkeimpänä proteiinin lähteenä, joten sitä pitääkin olla useampi paketti pellilliseen (: Kivaa viikonloppua, Sara!

  Vastaa
 3. Piia 16.09.2017

  Hhmmm, eikö se oo niin että puoli pkt oikeaa hiivaa vastaa 1pss kuivahiivaa? 1pkt oikeaa hiivaa on siis 2pss kuivahiivaa?

  Vastaa
  • Janna 16.09.2017

   Kyllä se on 1 pkt= 1 pussi (:

   Vastaa
   • Sara Parikka 16.09.2017

    Okei.. mulla ei mitään tarkempaa hajua 😀 aina vaan oon tehny samalla tavalla 🙂

    Vastaa
  • Sara Parikka 16.09.2017

   hitsit.. en tiedä 😀 oon aina tehnyt tällä reseptillä ja se on alunperin yhdestä kokkikirjasta 🙂
   Mutta tosiaan en tiiä sen tarkemmin 🙂

   Vastaa