miten tärkeää on käyttää sopivia urheiluliivejä? *

me, muoti, yhteistyö

*kaupallinen yhteistyö / Shock Absorber

Heippa! Kirjoittelen tänään aiheesta mikä koskettaa aivan jokaista naista.. Nimittäin urheiluliiveistä. Myönnettäköön, että en ole ikinä kummemmin pohtinut asiaa, koska omaan aika pienet rinnat. Olen ajatellut, että asia ei kosketa minua tai ainakaan en huomaa välitöntä kipua tms jos rinnat eivät ole hyvin tuettuina. Varmasti meistä monet ovat kuulleet kuinka liian moni nainen käyttää tietämättään väärän kokoisia liivejä. Liivin rinnanympärys, kuppikoko, venymätön kuppiosa sekä venymättömät olkaimet ovat olennaisia tekijöitä liivin tukevuutta ajateltaessa. Nämä asiat tietäneenä, olen kuitenkin kuulunut siihen sakkiin joka valitsee mukavuuden istuvuuden kustannuksella.. :/ En enää! 😀
Sain tilaisuuden käydä testaamassa Shock Absorberilla urheiluliivejä ja hämmästyksekseni mulla ei ollutkaan yhtään niin pieni kuppikoko kuin olin ajatellut. Kupin on oltava tarpeeksi iso, jotta se peittää koko rinnan. Toinen kämmi oli rinnanympärys, jonka olen aina valinnut mukavuus etunenässä.. Se on ollut aivan liian suuri. Tämä taitaa olla naisten tyypillisin ongelma, että ammattilaisen avustuksella kuppikoko suurenee ja rinnanympärys pienenee.. Sinänsä imartelevaa! 😀 Kuitenkin kupin täytyy olla tarpeeksi iso ja rinnanympäryksen pieni, jotta maksimaalinen tuki saavutettaisiin.
Perehdyin tarkemmin aiheeseen ja siihen miksi kaikkien olisi hyvä käyttää tukevia urheiluliivejä. Tässä muutamia pointteja:
-Rinnat venyvät, sillä niitä pitää paikallaan ohuet ja elastiset sidekudossäikeet, jotka eivät palaudu venytessää. Rinnat venyvät 1-3mm vuodessa, eli jopa 3cm kymmenessä vuodessa.
-Mikään lihaskuntotreeni yms. ei palauta sitä ennalleen. Kunnollinen tuki ehkäisee rinnan kudosvaurioita (venymistä), arpia sekä niska-/hartiakipuja.
-Shock Absorber -urheiluliivimalli RUN vähentävät tutkitusti rintojen liikettä 78%, tavalliset rintaliivit ja toppimalliset urheiluliivit alle puolet siitä.
-A-kupin rinta liikkuu juoksulenkillä ilman tukea yli 8 cm yhtä askelta kohden.
…WHAAAAAT! Nämä kaikki olivat yllättävää tietoa, koska en ole koskaan saanut mitään ”oireita” siitä että urheiluliivit ovat olleet vääränlaiset ja ehkä siitä syystä en ole osannut ajatella asiaa..
Sain käyttööni Shock Absorberin malliston ja olen täysin rakastunut. Hihkuin uusista oivalluksista siskolleni ja hän tokaisi aina liikkuvansa tukevissa ja laadukkaissa urheiluliiveissä.. Hän on kuulemma todella tarkka siitä, ettei vedä lenkille niitä vanhimpia liivejä (=kuten minä aiemmin). Hyvä sisko, olit askeleen edellä (taas)! 🙂 Hyvä pointti on myös, että aktiivisen liikkujan olisi tärkeää omata muutamat urheiluliivit, sillä ne tulisi pestä tai vähintään huuhdella jokaisen käyttökerran jälkeen. Kolmen urheiluliivin nyrkkisääntö= yhdet käytössä, yhdet pesussa ja yhdet kaapissa. Tällöin elastaani kuitu saa välillä ”levätä ja liivien käyttöikä pitenee huomattavasti.
Kävin tutkailemassa urheiluliikkeissä liivejä ja Shock Absorberia vastaavaa en löytänyt. Urheiluliiveissä ei ole lähestulkoon koskaan kuppikokoa ja rinnanympärystä, kuten näissä. Hintataso on kova verrattuna urheilutoppeihin, mutta laatu tulee hinnan mukana. Shock Absorber -liiveissä on paljon tukirakenteita ja teknistä kangasta, joka antaa tuen ja takaa laadun. Kannattaa ehdottomasti tsekata tämä homma kuntoon ja pitää parempaa huolta rintavarustuksesta. 🙂 Mulla muuten myös helpotti kylkiluiden pistämis ongelmat, kun rinnat sai tarvittavan tuen.. Eli niitä oireita olikin, en vain ollut osannut yhdistää niitä.
Nyt sporttista viikonlopun jatkoa! <3Sara
Alla kuvia urheiluliiveistä.. Mun päällä näkyvät ovat olleet eniten käytössä ja kerron kuvien yhteydessä tarkemmin mihin tarkoitukseen mitkäkin liivit soveltuvat parhaiten! 🙂 Suosittelen myös ehdottomasti vierailemaan Shock Absorber:in nettisivuilla (täällä), koska siellä on selitetty tarkkaan kaikki mallit ja heidän sovitusoppaan avulla tiedät mitä kokoa kannattaa lähteä metsästämään! Löydät sieltä myös kattavan listan jälleenmyyjistä 😉

Fly Bra: Nämä uudet ultraohuet urheiluliivit ovat suosikkini. Aivan ihanat koska ovat saumattomat, tukevat ja miellyttävät päällä. Liiveissä on patentoitu Cross Control –teknologia ja ne tarjoaa ihan uudenlaista mukavuutta liikuntaan.

Run: Nimikin sen jo kertoo, että nämä ovat todella napakat ja loistavat esim juoksulenkille. Jos liiviä pukiessa on hieman vaikeuksia ja olo tuntuu hetken tukalalta on liivit luultavasti sopivan napakkaa kokoa.. Varsinkin silloin jos liikunta on hyppivää. 🙂 Näissä liiveissä on monta kangaskerrosta ja kahdeksikkotuki rintojen ympärillä.

Push Up: Nämä push up liivit sopivat arkeen ja kevyeen liikuntaan. Tykkään näistä tosi paljon normi t-paidan kanssa! Olen alkanut käyttää urheiluliivejä myös ihan arjessa ja erityisesti lasten kanssa touhutessa.. Heitä saa kuitenkin koko ajan olla nostelemassa jne. 🙂 Olkaimet siirrettävissä suoraan tai ristiin.


Mustat: Todella suosittu perusmalli, sopii juoksuun ja on älyttömän helppo sekä kaikkeen sopiva malli. Tykkään! Joulukuussa 2017 tulossa uusi crop top mallinen ”perusliivi”.
Sports padded: Kaunis kevyesti muotoiltu bandeau -kuppiosa.. sopii arkikäyttöön ja kevyeen liikuntaan.

Multi Sports: Säädettävät sekä leveät olkaimet. Kestosuosikki monipuoliseen urheiluun!
Zipped: naisellinen, toppimallinen urheiluliivi jossa on vetoketjukiinnitys edessä. Todella helppo pukea ja riisua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Henriikka 08.10.2017

  Itselläni on A-kupin rinnat ja tuo tieto kyllä yllätti kuinka paljon ne liikkuvat ilman tukea juoksulenkillä. Nyt ainakin osaan valita ne tukevimmat urheilurintaliivit juoksulenkeille ja muut sitten kevyempään liikuntaan 🙂

  Vastaa
 2. J 08.10.2017

  Oon saman ikäinen kuin sinä ja havahduin itse samaan pari vuotta sitten. Pakkomielteisesti tuskailin kopeissa kesäkuumalla kunnes ostin kahdet shock absorberit (run) 😀 Tuntuivat tosi kalliilta opiskelijalle, mutta päätin luottaa ystäväni sanaan ja kokeilla. En ole kyllä katunut kertaakaan. Ei ole parempia löytynyt… rintavarustus on kasvanut iän myötä kropan muuttuessa, enkä aiemmin myöskään ajatellut paljoa asiaa. En muista, mistä sitten sain ajatuksen korjata asian, mutta onneksi sain 😀 Taisin myös käyttää liikkuessa vanhoja tavallisia liivejä, ei hyvä. Urheiluliiveissä on myös se etu, että ne ei tunnu inhottavilta ja märiltä hikoillessa!

  Vastaa
 3. J 08.10.2017

  Ja tosiaan on imartelevaa, että oikean kokoisissa liiveissä ympärys pienenee ja kuppi kasvaa 😀 toivoin nuorempana vähän isompia rintoja ja sitten kun kävin liiviliikkeessä sovittelemassa niin yhtäkkiä minulla olikin sellaiset 😀 Tuli hoikempi ja naisellisempi olo 🙂 Vaikka ei se naisellisuus ole vain rinnoista tai hoikkuudesta kiinni, pienetkin rinnat ovat kauniit ja kätevät ja jokainen on omalla tavallaan kaunis 🙂 Ihanaa että ihmiset ovat erilaisia.

  Vastaa
 4. Mimmi 08.10.2017

  Täytyy kyllä ehdottamasti käydä testaamassa jossain ? itsellänikin aina ollut todella onnettomia ja epäsopivia urheiluliivejä, jotka on tuntenut jotenkin ahdistavalta aina päällä. Tykkäisin pitää myös töissä urheiluliivejä, mutta nää kahta lasta imettäneet rinnat ei kovin imartelevilta näytä urheiluliiveissä, jonka takia en töissä oo viittinyt pitää ? ei sillä että rintojani töissä haluaisin millään tapaa esitellä tai korostaa (yleensä pidän melko väljiä ja suht ylös ylettyvillä kaula-aukoilla varusteltuja työpaitoja), mutta kyllä silti itsevarmempi ja itselle mukavampi olo tulee kun patalaput on hieman kohotettu push upeilla ??? noi push upatut urheiluliivit näyttää tosi hyvältä ja niitä ainakin ois kiva päästä testaamaan! ? jos vaikka löytäis itselleen mukavat liivit, joita viitsis töissäkin pitää ?

  Vastaa
 5. Jeni 08.10.2017

  Heip! Sama ilmiö toistuu, jos käyt ostamassa ihan tavallisetkin rintsikat kunnon rintsikkamyymälästä, jossa on asiantuntevat myyjät. Poikkeuksetta olet ostanut ja pitänyt ennen väärän kokoisia!
  Olen seurannut blogiasi sen syntyhetkestä lähtien ja rakastan tapaasi kirjoittaa, hyvä sinä 🙂 Pakko kuitenkin kommentoida yhtä asiaa, joka häiritsee suunnattomasti 😀 Suomen kielessä ei ole verbiä ”omata”! Se toistuu niin sinun kuin iltalehden ja muidenkin bloggareiden teksteissä taukoamatta ja on niiiiin väärin! Ymmärrän, että blogia kirjoitetaan rennolla otteella, mutta toi sana häiritsee mua silti aivan älyttömästi! Se pitäis korvata ”Jokaisella tulisi olla useammat…” tai kuten työpaikkailmoituksissa on yleistä ”jos omaat reippaan asenteen” tulisi korjata ”jos sinulla on reipas asenne” tai ” jos asenteesi on reipas”.
  Sori, oli pakko sanoa, näen punaista aina ton sanan kohdalla xD

  Vastaa