OSLO

loma, me, travel

Heippa! Lähdetiin tosiaan Osloon moikkaamaan meidän kaveripariskuntaa josta toinen asuu tämän syksyn siellä. Oli ihan mielettömän kiva mennä kaupunkiin jonka kaverit tunsivat entuudestaan ja näin ollen päästiin heti tsekkaamaan kaikki kaupungin kivoimmat paikat. Me vietettiin aikaa super rennosti ja tärkeintä meille oli nähdä ystäviä. Usein nähdään heitä lasten kera, koska he ovat Mimosan kummeja.. Joten oli huippua päästä juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä ajan kanssa.
Mulla ei ollut mitään odotuksia Osloa kohtaan. Oon aina tykännyt Tukholmasta ja jotenkin ajattelin Oslon muistuttavan sitä.. En yhtään tiennyt, että Oslo on paljon pienempi väkiluvultaan kuin Tukholma. Oikeastaan Helsingin ja Oslon väkiluvut taitaa olla aika lähellä toisiaan. 🙂 Kaupunki oli siis tosi kotoisan ja rauhallisen oloinen. Olin todella positiivisesti yllättynyt miten kiva ja viihtyisä Oslo on. Varmasti matkataan Norjaan uudemmankin kerran ja voisin kuvitella, että ennemmin jatkossa sinne kuin Ruotsiin (tosin shoppailu mielessä Tukholma on kovempi).
Liikuttiin Oslossa kaikkialle kävellen, paitsi Holmenkollenissa käytiin metrolla. Se oli muuten mieletön paikka ja alla näkyvät kuvat ovat sieltä. Nautittiin päiväkahvit ja juomat terassilla auringonpaisteessa. Syötiin myös ensimmäisenä iltana lämpölamppujen alla terassilla.. Tämä oli mielestäni ihanaa! Hyvin pärjättiin ulkona ja tuntui, että Oslossa ihmiset viihtyi ylipäätään terasseilla syömässä, juomassa ja viettämässä aikaa. 🙂
Mulla on tapana mennä ilman suuntavaistoa aina kun olen Mikon kanssa matkassa, koska hän on luontaisesti kartalla siitä missä mennään. Jos reissaan kavereiden kanssa/yksin, niin keksityn paljon tarkemmin ja painan mieleeni hotellin sijainnin jne. Mikon kanssa vaan käppäilen ja nautin maisemista! 🙂 Tästä syystä en osaa ihan kamalasti vinkkailla mitään reittejä tai alueita Oslosta. Oopperatalolla käytiin ja se oli kyllä hieno paikka. Tulossa kuvia sieltä joku päivä.. 😉 Käytiin myös kävellen tsekkaamassa ”hienompaa” asuinaluetta ja siinä samalla SKAMin kuvauspaikkoja. Sitten otettiin haltuun myös hipsteri alueita, joista jäi vielä monta paikkaa näkemättä.
Rahasta vielä sen verran, että lähestulkoon kaikki varoittelivat siitä miten kallis Oslo on.. Oma kokemukseni oli, että hinnat olivat hieman korkeammat kuin Suomessa. En huomannut mitään super merkittävää eroa. Muutamia euroja kalliimpaa. (vinkkinä kannataa napata viinipullo tms suomen puolelta taxfreesta mukaan, koska nimenomaan alkoholi on kallista Oslossa.. jos siis meinaa ylipäätään lasillisen nauttia ;)..) Shoppailut jäi tosiaan väliin ja huomasin, että Oslosta löytyy lähestulkoon samalla setillä kauppoja kuin Helsingistä. Miehille vaatekauppoja ja valikoimaa on varmasti siellä enemmän, mutta naiselle uskoisin että aika samantyyppistä kuin täällä meillä. 🙂 Pahoittelut siitä, että en osaa vinkkailla mitään erityistä, kysykää tarkentavia kysymyksiä, jos jokin tietty mietityttää! Muutamat teistä on suuntaamassa Osloon piakkoin, ihanaa 🙂 Sen voin ainakin todeta, että kaupunki yllätti kodikkuudellaan ja tykkäsin kovasti!! 🙂
Juteltiin kaveripariskunnan kanssa, että ensi keväänä voisimme suunnata Norjan vuonoille pidennetyksi viikonlopuksi. Olen aina halunnut käydä siellä ja jotenkin se luonto, vesi ja maisemat kiehtoo todella paljon. Toivotaan, että saadaan tämä reissu onnistumaan! Kivaa keskiviikkoa ihanat <3Sara
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Kata 18.10.2017

  Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Itselläkin olisi haaveissa reissu Osloon ja Norjaa ylipäätään! <3

  Vastaa
 2. Suvi 18.10.2017

  Hei sara!
  Sulla on todella kiva blogi, mutta olisi kiva jos postauksen kuvat olisivat ripoteltu tekstin vällin, sillä silloin kuvat vähän katkaisevat tekstiä, eikä postausta ole niin raskas lukea, kun kuvat tekstin välissä antavat ienen lepotauon lukemisesta. 🙂 Toki teet niin miten itse tykkäät ja haluat, mutta suosittelen kokeilemaan tätä.
  Mukavaa keskiviikkoilta sulle! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2017

   Heippa 🙂 Joo tämä tosiaan jakaa, ja en tiedä miksi oon semmonen että jotenkin haluan tekstin yhdessä kimpussa 😀 Mulla on myös tosi harvoin piiitkiä postauksia joten tykkään tehdä kokonaisuuden näin. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne <33

   Vastaa
 3. Jonna 18.10.2017

  Tuli kanssa ite käytyä ekaa kertaa Oslossa tän kuun alussa. Meille osui aivan ihanat ilmat koko viikonlopuksi, ja syksyinen Oslo on aivan superkaunis! En tiedä tulitteko käyneeksi Vigelandin patsaspuistossa, se on nimittäin kannattaa käydä joskus tsekkaamassa, mikäli ette nyt käyneet 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2017

   Ei käyty siellä.. hitsit.. no jäi ainakin jotain seuraavaan kertaan 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 4. Jade 18.10.2017

  Musta olis ihanaa päästä käymään Oslossa ja kiertelemään SKAM-kuvauspaikkoja, ehdottomasti yks ykköshaaveista tällä hetkellä!
  Kivaa iltaa! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2017

   SKAM kuvauspaikat oli kyllä kultaa <3 kyllä varmasti sinne joskus pääset 🙂

   Vastaa
 5. milja 18.10.2017

  Mä myös ihastuin Osloon ihan täysin, kun käytiin siellä yksi talvi. Metro oli ihan mieletön, kun se nousi ylös tuntureille, ja talvella porukka kulki metrolla mäen laskuun sukset ja kelkat mukana. Laskivat alas ja sitten taas metrolla ylös 🙂 Jotenkin siellä oli sellainen söpön pikkukaupunkimainen tunnelma, ja todella tuntui siltä että on saapunut johonkin joulumaahan. Anteeksi vain Suomi 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2017

   NONIINPÄ <333 aivan mieletöntä ja voin vaan kuvitella miltä näyttää joulunaikaan 🙂

   Vastaa