yksinolo

me, muoti, ootd, pohdintaa

Moi! <3 Yksinolo on ainakin yksi konkreettinen asia mikä on muuttunut lasten tulon myötä. Olen aina viihtynyt hyvin yksin ja etenkin nykyään kun yksinolo on tietysti ihan eri tavalla kortilla. Ennen lapsia tykkäsin suunnitella ja sopia menoja enemmän etukäteen, jos tiesin että tulen olemaan esim 1-3pv yskin. Nykyään taas säästelen yksinolo hetkiä ja mietin tapaamiset, niin ettei ne rasita vaan piristää. Monesti huomaan, että jos en ole ollut yhtään yksin ja hengähtänyt, niin en ole sitä parasta mahdollista seuraa.. Mieli laukkaa ihan omia polkuja ja en ole skarppina. En tietenkään tarkoita, että kavereiden seurassa pitäisi olla aina virkeä, mutta en mä kyllä lähtökahtaisesti tykkää siitä ajatuksesta että siirtäisin negatiivista/poissaolevaa tunnelmaa lähipiiriin. Haluan, että mun näkeminen on kiva juttu.. eikä päinvastoin.. 😀
Jotta pystyn olla hetkessä, kaipaan yksin aikaa. Siihen riittää monesti lenkki, puuhailu kotona kun lapset ovat menneet nukkumaan tai vaikka päiväunet.. Kokonaiset päivät yksin ovat luksusta ja niistä osaan nauttia nykyään ihan eri tavalla. En kuitenkaan kaipaa pitkiä yksinolo jaksoja arkielämääni, vaan ne pienet hetket riittävät. Meillä tytöt menee kasin maissa iltaisin nukkumaan, joten meille jää hyvin aikaa olla yhdessä tai puuhailla omia juttuja. Monesti kuulee, että pikkulasten vanhemmille korostetaan parisuhde aikaa (mikä on tietenkin arvokasta <3), mutta mä kyllä muistuttaisin myös siitä omasta ajasta. Yksinolo. Hetki itselle. Arki rullaa ainakin meillä sellasta vauhtia, että ne hetket kun voi itse valita lähteekö lenkille, kuunteleeko musaa vai lukeeko kirjaa, ovat ihania. Kun pienet lapset nukahtaa, on ihanaa että voi tehdä niitä omia juttuja ilman että parisuhteesta pitäisi ottaa paineita. Eihän koko ajan jaksa olla toisia ihmisiä varten, vaan on tärkeää olla myös itseä varten. Saatteko kiinni mitä ajan takaa? 🙂
Me (minä & Mikko) myös usein kannustetaan toisiamme tekemään omia juttuja ja järjestetään aikaa puolin ja toisin. Samalla pyritään myös pitämään kiinni yhdessäolo ajasta, mitä me saadaan onneksemme todella paljon. On se hassua huomata miten asiat muuttuu eri elämäntilanteissa ja mitä asioita pitää milloinkin tärkeänä. Muutama vuosi takaperin rakastin yksinoloa pitkän työpäivän jälkeen ja nykyään en muuta tekisikään kun leikkisi ja halisi lapsiani. Se on yksi parhain stressin lievittäjä ja keino muistaa, mikä elämässä on oikeasti tärkeätä.
Koen, että olen ehkäpä aika keskiverto yksinolon suhteen. En kammoksu sitä, nautin siitä, joskus jopa todella paljon, mutta silti elämän parhaat hetket koen ihmisten seurassa. Millaisia ajatuksia teillä on yksinolosta? <3Sarakengät / Flatterd*

housut & paita / na-kd*

kello / tämä / Cluse*

kaulakoru / ginatricot

korvakorut / ?

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Aida 09.11.2017

  Mulla kans pitkälti samanlaisia ajatuksia yksinolosta vaikka eri elämäntilanteista tullaankin. Itsekseen pääsee järkkäilemään ajatuksiaan ja vaan rentoutumaan ja olemaan, mutta toki parhautta on tehdä asioita yhdessä läheisten kans. Yksinolo on jotenkin semmosta erilaista rentoutumista, jota tarttee kyllä viikottain! 🙂
  Mukavaa joulunodotusta sinne! <3 kai sitä saa jo toivottaa ? 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   täysin samoja ajatuksia <3
   Samoin sinne, ja todellakin SAA toivottaa <3

   Vastaa
 2. Taskuapinat 09.11.2017

  Moikka!
  Itellä samanlaisia ajatuksia. Meillä myös parisuhde aikaa on kiitettävästi iltasin, ja välillä lapset ovat päiväkylässä mummolassa niin silloin saadaan mekin aikaa kahdestaan.
  Nautin myös yksin olosta ja hiljasuudesta. Välillä tykkään käydä esim saunassa yksin kun lapset menevät nukkumaan ja kuunnella vaan kiukaan ääntä ?
  Mutta en missään nimessä haluaisi olla yksin, onneksi olen valinnut perhe-elämän että välillä saan olla yksin enkä joudu olemaan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   täysin samoja fiiliksiä, kiitos kun jaoit ajatuksiasi <3
   Ihanaa viikonloppua koko perheelle 🙂

   Vastaa
 3. Onnellinen 09.11.2017

  Ihania nuo sinun kirjoitukset. Kyllä minä nautin jos saan olla tunnin/kaksin ihan yksin. Meillä on näkövammainen poika joka vaatii enemmän. Onneksi minulla on maailman parhain aviomies. Saan myös omaa aikaa poika omissa harrastuksissa miehen kuskaamana.
  Nautin kun saan vaan olla omien ajatusten kanssa. Silloin en kaipaa muuta seuraa en edes ihania lapsenlapsia.
  Aurinkoista syksyä kumminkin vaikka ilman ei oikein ole suotuisat

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   Ymmärrän hyvin tuon tarpeen yksin oloon <3 Kiitos kun kirjoitit! Ihanaa viikonloppua koko teidän perheelle!

   Vastaa
 4. Jenna 09.11.2017

  Ihana postaus, tärkeästä aiheesta <3 olet kyllä niin kauniina näissä kuvissa , kuten aina heh!❤️❤️❤️
  Olen ollut niin laiska somen suhteen enkä ole tännekkään hetkeen mitään kommentoinutkaan! Meillä täytti juuri kuopus jo 6 kk huh hei mihin aika menee! Saatiin kyllä Maryamille vilkas pieni neiti ;)!
  Ihanaa joulun odotusta teille!??

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   Voi kiiiiiitos <3
   Onpa ihana kuulla, että teillä on siellä vilkas pikkuinen kotona! Aupa, hän on jo 6kk, mihin aika menee 😀 <3 Nauttikaa!
   Ihanaa joulunodotusta myös koko teidän perheelle!

   Vastaa
 5. Stiina 09.11.2017

  Ite tykkään olla tosi paljon yksin, mut silläkin on rajansa. Jos on kolme päivää putkeen yksin, niin sit iskee ahistus, masentunu fiilis ja yksinäisyys. Oon asunu reilu 12 vuotta yksin, niin jotenki tuntuu oudolta ajatukselta että tossa olisi joku toinenkin ihminen pyörimässä, mut siltikin on toive ettei sitä tarvis viettää elämäänsä yksin. Haluun kuitenki tulevaisuudessakin omaa aikaa, vaikka tossa olisikin mies pyörimässä. Musta tulee äkänen jos pitää jatkuvasti olla sosiaalinen 😀 Johtuu varmasti mun ujoudestakin, et liiat sosiaaliset tilanteet on välillä kuluttavia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   Kiitos viestistä, olipa mielenkiintoista lukea ajatuksiasi aiheesta 🙂 Kaikkea hyvää sinne ja ihanaa joulunodotusta <3

   Vastaa
 6. Maris 09.11.2017

  Just tänään sanoin siskolle, että olen sellanen ihminen, joka tarvii välillä sen hetken aikaa olla yksin. Vain itseä varten. Lapset ovat ihania, mutta välillä on mukava tehdä just sitä mikä itseä huvittaa. Tällä hetkellä arki kolmen pienen kanssa on melko kiireistä. Kaksi isompaa on vuorotellen huomiota vailla ja vauvasta on tullut iltakukkuja, joka seurustelee iltaisin, kun isommat on jo nukkumassa.
  Tykkään, kun on ihmisiä ympärillä, mutta yksinkään aika ei tule pitkäksi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   ymmärrän niiiiin hyvin <3 ja onneksi tosiaan lapsilla nuo iltakukkumiset jne ovat usein vaiheita ja menee ohi. 🙂 Ihanaa viikonloppua koko teidän perheelle!!

   Vastaa
 7. Iamhenna 09.11.2017

  Ymmärrän pointin erittäin hyvin! Näin kahden pienen alle neljävuotiaan äitinä, sitä todellakin kaipaa hiljaisia hetkiä päivään ja hälinään. Ymmärrän myös pointtisi kun mainitsit, että ennen nautit yksinolosta töiden jälkeen ja nyt et malttaisi olla leikkimättä lasten kanssa. Jossain törmäsinkin oikein osuvaan sanontaan, että äitinä sitä kaipaa sitä omaa-aikaa, mutta kun saat omaa-aikaa, kaipaat lapsiasi 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   hahahaha, toi on niiiin totta <3 äiti dilemma 😀
   Ihanaa viikonloppua koko teidän perheelle!

   Vastaa
 8. Laura 09.11.2017

  Kyllä sitä välillä tekee hyvää olla yksin, varsinkin kun arki on hulinaa ja kiireistä 2v lapsen kanssa. Itselläni löytyy harrastus joten 2 kertaa viikossa saan olla yksin ja huokaista vähän, puolison kanssa sitten iltaisin tehdään jotain yhdessä kun lapsi mennyt nukkumaan 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2017

   Kuulostaa juurikin samoilta ajatuksilta ja ihanaa että sulla on harrastuksia <3
   Kivaa viikonloppua koko teidän perheelle! 🙂

   Vastaa
 9. Essimm 10.11.2017

  Kyllä sitä yksinolosta osaa nauttia, kun ei oo koskaan asunut yksin. Kaksi päivää on kiva viettää itekseen aina välillä, sit on kiva kun mies ja koira tulee takasin mökiltä. Toki lapsiperheessä sitä ei tarvitse noin pitkää aikaa, vaan riittää just lyhyemmätkin ajat. Paras kun on sopivasti omia juttuja ja sit sosiaalisia juttuja. 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  Vastaa
 10. tea 10.11.2017

  Ihanaa isänpäivä viikonloppua kaikille!! Meilläkin toinen isänpäivä meidän kovasti toivotun pienen perheen parissa ja lahja on visusti jemmassa ? ihana rentoutua sun blogin parissa näin perjantai iltana, vaikka pienen pojan flunssa on pitkittynyt tänään todetun korvien tulehduksen vuoksi ? onneksi tuolla jo tyytyväisenä nukkuu ! Sun blogin kautta oon entistä enemmän oppinu elämään hetkessä! Siis nyttenkin voisin velloa kurjuudessa ja pelätä valmiiksi montako kertaa ensi yönä herätään korva särkyyn tai samalla puhkeavien poskihampaiden seurauksena ja olla valmiiksi jo väsynyt ikäänkuin ennakkoon, vaikka mahdollisesti saan nukkua koko yön.. Ja toisaalta, vaikka heräisinkin lohduttamaan potilasta ja valvoisimme yhdessä keskellä yötä pimeässä ihmettelemässä ulkona mahdollisesti palavia ulkovaloja, ON SILTI meidän asiat hyvin ja moni maksaisi maltaita saadakseen vaikka kroonisen korvatulehdus lapsen paljon hirveämpien elämäntilanteiden, ympäröivien olosuhteiden tai mahdollisten sairauksien tilalle!! Joten, nautitaan kaikki jokaisesta pienestäkin hyvästä hetkestä ja murehditaan vasta sitten kun on pakko, jos on pakko!! Ja yhden 8v. Kummitytön omistan joka jo joulua odottaa (tuskin lanttulaatikon toivossa) ? kiitos ihanista kirjotuksista ?

  Vastaa
 11. Suvi 11.11.2017

  Moi Sara! Mistä toi kuvissa näkyvä Mikon ruskee takki on ostettu? Näyttää niin kivalta, että voisin omalle poikaystävälle hankkia!

  Vastaa