14. luukku

me, muoti, ootd

Moi <3 Eräs lukija kysyi minulta meidän jouluperinteistä nykyään ja lapsuudessa. Aloin pohtimaan perinteitä ja sitä kuinka tuntuu, että nämä käsillä olevat vuodet määrittävät paljon perheemme tulevia Jouluja. Tuntuu, että uusia ”perinteitä” on syntynyt joka vuosi siitä saakka kun tytöt ovat tulleet elämäämme. Sitä ennen joulu oli ollut pitkään tietysti tärkeä, mutta samalla sen ympärillä ei ollut sitä vipinää ja intoa kuin nykyään. Aina kun vietimme joulua siskoni perheen kanssa saimme nähdä pikku pojan onnea ja intoa.. Tällöin syntyi ihan erilainen aspekti jouluun! 2012 vietimme joulun kaksin Miamissa ja siitä lähtien Joulut ovatkin menneet masun ja/tai lasten kanssa. <3
Lapsuudessa meillä on vietetty hyvin perinteisiä joulua. Niin, että syödään pitkän kaavan mukaan, vietetään aikaa yhdessä isolla porukalla ja illalla on sitten lahjojen jako. Toisinaan kävimme kirkossa ja tietysti joulusaunassa. Pääasia oli perhe, yhdessä olo, ruoka ja se tunnelma. Lasten tekemät koristeet ja vuosien varrelta kerätyt esineet olivat/ovat aina esillä. Kynttilöitä ja kaunis kattaus!
Tärkeät perinteet ovat nykyään lähestulkoon samat kuin lapsuudessa. Uusimpana suosikkina on suklaatalon rakennus, mistä tulee taatusti perinne ja tulemme rakentamaan sen aina joulun alla.. Toivottavasti talosta tulee hienompi vuosi vuodelta :D! Tietty suklaatalo syödään sitten aattona/välipäivinä. Tuntuu, että ne meidän oman perheen perinteet syntyy nyt vuosi vuodelta ja samalla ne rakkaat tutut tavat asettavat raamit. Ollaan koko porukka hyvin jouluihmisiä, joten täällä nautitaan tästä kuukaudesta ja lähenevästä Joulusta täysillä! <3
Millaisia perinteitä teillä on? Olisi ihana kuulla, jospa vaikka keksittäisi sieltä itsellemme jotakin 🙂 ! <3Sara
ps. tänään käyn Relovessa viemässä vaatteita myyntiin.. paikkanumero on 21. Kannattaa seurata mun IG story puolta.. päivitän sinne tilannetta siitä, että onko vaatteita mennyt ja jos käyn tekemässä lisäystä tms. 🙂kengät / Timberland / Polhem*

farkut / Zara

paita / Cubus / Polhem*

takki / Trendyol

laukku / Louis Vuitton

aurinkolasit / Rayban

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Äiti2018 14.12.2017

  Meillä aamu alkanut joulusaunalla, joulupukin kuumalla linjalla ja riisipuurolla. Sen jälkeen olen laittautunut huolella hiuksista lähtien, meikit ja kaunista päälle pantavaa. Odotellaan hetken aikaa että alkaa mahat murisemaan ja ruvetaan kattamaan pöytää ja ruoanlaittoon. Syödään hitaasti ja nautitaan joulusta. Pimetessä pistän valoja vähemmäksi ja kynttilöitä palamaan. Availlaan lahjoja ja nautitaan loppuillasta, toisistamme.
  Vanhemmilla oli sauna ruoan jälkeen ja yleensä vielä sitä ennen ruoan jälkeen pieni lepohetki ja hautuumaalla käynti kuuluivat iltaan. Saunan jälkeen saapui lahjat. Ensi joulu onkin varmasti taas jotain pientä uutta ja ihmeellistä kun meitä onkin kolme <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2017

   aivan ihanalta kuulostaa <33
   Voi luoja miten ihanat ajat teillä on edessä! Onnea ja hyviä vointeja!

   Vastaa
 2. Tuulia 14.12.2017

  Meillä aloitetaan joulusaunalla sekä tontun kuusen alle jättämistä lahjoista (yksi kaikille tai yhteinen), sitten riisipuuroa ja jouluohjelmia. Jouluruuan jälkeen tulee pukki lahjoineen ja sitten menemme jälkiruualle/glögille miehen siskon perheen luokse jonne tulevat muutkin (lähi)sukulaiset. 🙂

  Vastaa
 3. Sini 14.12.2017

  Lapsena meillä oli perinteenä viettää aattoa vuorotellen isän ja äidin luona. Isän luona ollessa kävimme hänen puolen sukulaisilla, syötiin, pelattiin lautapelejä ja joulupukki kävi.
  Äidin luona ollessa oltiin äidin äitillä maalla. Syötiin, saunottiin pihasaunassa ja taas jolupukki, tietty 😀 leivottiin myös mummun kanssa pipareita tuvan suurella pöydällä, ja tehtiin piparkakkutalo. Sitä yhdessä oloa, kummankin luona <3
  Nyt, kun meillä on oma perhe, olemme ruvenneet olemaan aaton vain kotona, ja meille saa tulla käymään kuka haluaa. 23pv vietämme mummulassa ”omaa joulua” ja äitin syntymäpäivää. aattona on perinteenä käydä aamupäivällä haudoilla, saunassa, koristellaan kuusi, syödä ruoka ja illalla odotetaan pukkia, leivotaan, syödään vähän lisää ja avataan lahjat yhdessä.
  Ihanaa joulun odotusta teille! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2017

   Kuulostaa todella ihanalta <3 ja kotona vietetty joulu on varmasti aivan ihana <3
   Kiitos samoin sinne!!!

   Vastaa
 4. Olivia 14.12.2017

  Ihanalta kuulostaa teidän jouluperinteet!? Meillä on pitkälti samalaista, yhdessä oloa ja hyvää ruokaa. Yks kiva perinne meiän perheessä on, että saadaan aina kaikki jokin lahja jo 1.12. Se on aina joku jouluinen asia, esim jouluyöpaita, muki tai esim tommonen ihana paita mikä sulla on näissä kuvissa. 😀 Se on kiva tapa alottaa joulukuu ja kiva myös siks, että jos joulusia jutuja saa lahjaks vasta jouluaattona niin eihän sitä oikeen voi käyttämään kun sitten vuoden päästä. Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle!?

  Vastaa
 5. Clara 14.12.2017

  Ihanaa, että toteutit postaustoiveeni?
  Teidän jouluperinteet kuulostavat mukavilta ja samankaltaisilta kuin meidänkin perheessä? Lapsuuteni joulut olivat täynnä joulun taikaa ja lapsen innostusta ja intoa. Nykyään aikuisena joulut ovat erilaisempia, mutta yhtä ihanaa yhdessäolontäyteistä tunnelmallista juhla-aikaa ne ovat kuten lapsuudessanikin?
  Lapsuuteni jouluihin kuului aina joulukuusen hakeminen mummolan metsästä koko perheen voimin (4 lasta ja vanhemmat). Sitä oltiin jo käyty etsiskelemässä etukäteen ja sopivan kuusen löydyttyä se merkittiin pienellä nauhalla. Kuusi haettiin aina kävellen, peltojen kautta tallustettiin lumihangessa metsän siimekseen. Matka oli melko pitkä kävellä pienimmille, minulle ja pikkusiskolleni, joten me oltiin pulkan kyydissä kuusenhakureissulla, kunnes jo aika aikaisessa vaiheessa kuitenkin itse alettiin kävellä koko matka. Myös äidinäidilleni mummolaan haettiin joulukuusi: vähän pienempi, ja lisäksi metsästä otettiin haudoille ja mummon piharapun eteen havuja. Kantamista siis riitti jokaiselle? Mummon joulukuusi otettiin saman tien sisälle ja koristeltiin mm. aidoilla kynttilöillä?
  Aatonaattona meidän kuusi otettiin sisälle ja siihen laitettiin valot. Aattoaamuna oli sitten vuorossa yksi joulun kohokohdista, kuusen koristelu?? Me lapset haluttiin laittaa aina kaikki koristeet, vanhemmilleni olisi vähempikin koristemäärä riittänyt? Kuusenkoristelun lomassa katselimme jouluohjelmia, esim. Joulupukin kuumaa linjaa. Lumiukko-ohjelman katsominen on myös yksi perinne, samoin joulurauhanjulistuksen seuraaminen tv:stä.
  Usein kävimme joulusaunassa aattona aamupäivällä, minkä jälkeen syötiin joulupuuroa ja sekahedelmäkeittoa (tai marjakiisseliä). Itse en oo oikein ikinä ollu sekahedelmäkeiton ystävä.
  Iltapäivällä käytiin kahdella hautausmaalla poisnukkuneiden rakkaidemme haudoilla, esim. ukkini (äidinisäni) haudalla. Aattohartauteen osallistuimme usein haudoilla käynnin jälkeen.
  Illalla lähdettiin mummolaan, jossa syötiin jouluateria. Aterian jälkeen oli itsekeksimäämme ”jouluohjelmaa”, esim. parina jouluna meillä oli jouluinen tanssiesitys siskojeni kanssa? Siskojen kanssa muutenkin suunniteltiin aina aattoillan ohjelma hyvissä ajoin. Esityksiä harjoiteltiin etukäteen, tanssi- sekä lauluesityksiä. Ja välillä oli yhteislaulua (tietenkin joululauluja). Oli myös jouluisia tietovisoja, arvoituksia ja leikkejä? Joulupukki myös vieraili jossain välissä. Joulupukille laulettiin aina laulu ensin ja sitten hän jakoi lahjat.
  Myöhemmin kun oltiin jo isompia, kouluikäisiä lapsia kaikki, Joulupukki ei käynyt enää aattona, mummon luona oltiin kyllä joka jouluaatto ja siellä oli jouluohjelmaa. Joululahjat saatiin joulupäivänä ennen lounasta. Yöllä tontut olivat tuoneet lahjat kuusen alle? Oli ihan parasta herätä ja mennä katsomaan lahjoja kuusen alla, mutta liikaa niitä ei saanut tiirailla? Yleensä minä ja pikkusiskoni saatiin jakaa lahjat?
  Nykyään mennään minun vanhempieni luo jouluna, mutta käydään myös mieheni vanhempien luona, yleensä jouluaattona. Rakas mummoni nukkui pois noin viisi vuotta sitten, joten voin vain muistella mummolan jouluja. Vanhempieni luo tulevat kaikki sisarukseni perheineen ja edelleen lahjat avataan vasta joulupäivänä. Joka joululta on aina varmaan pari valokuvaa joulukuusesta lahjoineen sekä jouluisia perhekuvia?
  Ihanaa joulun odotusta teille?, kohta se joulu jo saapuukin??

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2017

   Voi vitsit miten oli ihana lukea joulustasi <3 Kiitos kun kirjoitit 🙂
   Kaikkea hyvää myös sinne <33 ihan pian on jo JOULU!!!

   Vastaa
 6. Laura 14.12.2017

  Samat perinteet säilyneet lapsesta asti, aatonaattona syödään riisipuuro mantelin kera ja koristellaan kuusi. Aattona perinteiset ohjelmat telkkarista 🙂 käydään saunassa ja syödään hyvin. Nyt kun nykyään on noita pieniä lapsia tullut niin joulupukki käy ja avataan lahjoja, vietetään rauhallista joulua yhdessä <3 itsekin pidän joulusta hyvin paljon, silloin saa ottaa rennosti ja viettää aikaa läheisten kanssa.

  Vastaa
 7. Miia P. 15.12.2017

  Meillä vanhempien luona samat perinteet edelleen mitä lapsuudessa. Itse olen todella jouluihminen, ja kun saadaan omia lapsia, aijon ottaa perinteitä mukaan meidän omaan joulunviettoon. Aikainen aattoaamu on parasta, kynttilät, tv-ohjelmat, kuusen koristelu aattoaamuna, riisipuuro, voi vaan oleilla yövaatteissa pitkään aamuun jonka jälkeen on sitten aamupäivä joulusauna. Voi laittautua hienoksi, lahjat levitetään kuusen alle, syödään ja juodaan pitkään, nautitaan. Hautausmaalla käynti kuuluu perinteisiin, lahjojen availu illalla, pelejä pelaten perheen kesken. Jos ensijouluna saisi tehdä omaa joulua omassa kodissa, ja jos siihen kuuluisi kenties perheen lisäystäkin, toivottavasti <3
  Ihanaa joulunaikaa sinulle ja koko perheellesi Sara!<3
  ps. olisi kiva jos tekisit my dayn videon muodossa, pitkästä aikaa! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.12.2017

   Kuulostaa ihanalta <3<3
   Mukavaa joulunaikaa, nauttikaa 🙂
   hei joo, yritänpäs tehdä 😉

   Vastaa
 8. 2 15.12.2017

  Meillä jouluperinteinä on aina ollut että kaikki suvusta jotka asuvat lähellä menevät mummille syömään tai käymään ainakin, meidän perhe ja mun enon perhe mennään mummille syömään ja tapana on että siellä on perus jouluruokia laatikot ja kinkku, eno tuo kalaa, me viedään jotain jälkkäriä, mitä mummi haluaa mun tekevän, tänä vuonna mummi toivoi kuningatar bostonkakkua, mun äiti tekee rahkaa ja paistaa kinkun, mummi hoitaa perunalaatikon ja täti tuo muut laatikot ja taatelikakun, lahja perinne meillä on sellanen et lapset saa aamupalan jälkeen yhdet pienet paketit ja sit lounaan jälkeen saa muutamat paketit, miehellä on siis aikasemmasta suhteesta lapsi joka on meillä joulu aamut ja noin 14-15 aikoihin menee äidilleen niin ollaan aina siinä lounaan jälkeen sit annettu hänen lahjat ja sit yhteisille lapsille saman verran paketteja sillon, illaksi jää loput kun tullaan mummolasta tai sit otetaan mummolaan mukaan, vähän on riippunut pakettien koosta 🙂

  Vastaa