23. luukku

design, koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa

Iltaa! <3 Jaan nämä kuvat nyt ennen joulua, koska muuten ne jäävät koneelle pyörimään. Nämä napattiin joulukuun alussa, kun leivottiin ensimmäistä kertaa pipareita. Ehdittiin koristella ja leipoa pipareita moneen otteeseen ennen joulua. Erityisesti lapsilla on mielessä ne kerrat kun leivottiin ystävien luona. Innostuin muutama ilta takaperin leipomaan lasten nukkumaanmenon jälkeen pipareita ja koristeilin niitä tarkasti toista tuntia. Ihana tuoksu valtasi kodin ja mieli lepäsi samalla kun koristelin sekä kuuntelin suosikki podcasteja.
Olen miettinyt joulua ja siihen liittyviä asoita viime päivinä. Kasaan teille alle random ajatuksia ja tottumuksia suhteessa Jouluun. Mitä parhainta aatonaattoiltaa teille rakkaat lukijat <3! <3Sara
Joulun randomit
Piparkakut / En niin välitä pipareista, mutta koristeltuna ihan eri juttu. Silloin voisin syödä monta kerrallaan. 😀 Jotenkin suklaa auttaa kummasti asiaa ja makua! 😉 Myös piparkakkujäädyke toimii! Myös piapreiden tuoksu on huumaava.. mutta ihan perus pipari ei ole erityisesti mieleeni.
Pukeutuminen Jouluna on mulle tärkeää. Tykkään mauttomista joulupaidoista ja muutenkin siitä, että perheen kesken pukeudutaan kauniisiin mutta mukaviin vaatteisiin. Mulla on usein joulunvietossa toiset vaatteet mukana, jotka voi sitten vaihtaa illansuussa päälle. Yleensä siinä vaiheessa löysät pehmoiset housut tuntuu erityisen hyvältä. 😀
Kauneimmat joululaulut / Olen laulanut lapsena-nuorena monta vuotta kuorossa ja monista joululauluista tuli todella tärkeitä. Kirkossa on ihana käydä kuuntelemassa joululauluja ja joulun aikaan siellä on erityisen tunnelmallista.
Luumukiisseli on vakkari jälkkäri joulupöydässä.. Pyydän sen aina äidiltäni tällä 50% luumukiisseliä 50% kermavaahtoa suhteella 😀
Syöminen, herkut, kaunis joulupöytä ovat tärkeitä pointteja ja pöydän ääressä istutaan päivästä myöhäiseen iltaan. Herkut vaihtuu ja jossain vaiheessa myös Trivial astuu kehiin. 🙂
Viimeiset vuodet olen vastannut joulupöydässä: saaristolaisleivästä, mäti+smetana+sipuli ja joku jälkkäri. Suht samalla setillä mennään tänäkin vuonna!
Tykkään älyttömästi antaa lahjoja, varsinkin jos tiedän että valinta on osunut erityisen oikeaan. 
Rosolli… sitä joulupöydän ruokaa en ole koskaan ymmärtänyt/oppinut syömään. Rossolia ei myöskään löydy meidän joulupöydästä. Tämä taitaa olla niitä ruokia mitkä jakaa vahvasti mielipiteet. 😀
Joulun aikaa on tullut tavattua ystäviä joita en näe usein ja soiteltua kuulumisia ystävien kanssa joiden kanssa ei ole hetkeen kuulumisia vaihdettu. Ihana kuulla, että ystävät voi hyvin ja huomata kuinka ystävyys jatkuu vaikka polut hetkellisesti menisi kauemmas toisistaan. 
Vaikka rakastan joulufiilistä, tunnelmaa, rauhaa ja kaikkea tätä.. niin en voi sille mitään että vähän jo odotan tammikuuta. Uutta vuotta, arkea ja sitä että en syö suklaata joka välissä. 😀 Toisaalta meinaan nauttia tästä kyllä just niin kauan kun tätä kestää! 🙂
Joulumusiikista vastaa meillä: Rajaton, Club For Five ja lasten joulumusiikki levyt. Näitä meillä on kuunneltu jo lokakuun lopusta saakka! 😀 Tyttöjen suosikki taitaa olla: tonttujen jouluyö ja joulupukki matkaan jo käy


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Laura 24.12.2017

    En ole itsekään ymmärtänyt rosollin päälle ? eikä meidänkään joulupöydästä löydy sitä kun kukaan ei tykkää, hyvää joulua teille ❤️

    Vastaa