sitruunapasta

design, koti & sisustus, lapset, me, resepti

Heippa! Tämä ruoka on aivan täydellinen, ihanan täyttävää ja samalla raikas. Ollaan tehty tätä pastaa nyt muutamia kertoja ja ensi kerralla kokeilen tehdä normaalista pastasta. Ehkä kuitenkin tykkään ennemmin ohuesta normi spagetista, kuin tuorepastasta. Toki hyviä molemmat T: Pastahiiri! Harvoin syön ravintolassa pastaa, koska tykkään tehdä niin paljon itse pastaruokia ja tykkään omista keitoksista sen verran paljon, että harvoin tulee maksettua muiden tekemästä pastasta.
Sain inspiksen sitruunapastaan Hanna G:n reseptistä (tämä) ja sovelsin sitä hieman (tai no aika paljon :D). Hyvää tuli! Tytöt tykkäsi tästä todella paljon ja yllätyksekseni tämä toimi tosi hyvin myös lämmitettynä. Pitääkin tehdä tätä taas joku kerta. Kuvat muutaman viikon takaa! 🙂

Iso satsi SITRUUNAPASTAA 4-6henk (voi tehdä puolet pienemmän, niin on 2-3henk)

250g x 2 tuorepastapakettia

2 sitruunaa

1 iso sipuli

1 purkki kermaa

1 creme fraiche

1 paketti parmesania (tai no ei tuo taida olla ihan oikeaa parmesania, mutta you know 😉..)

mustapippuria & suolaa oman maun mukaan

tomaattia, avokadoa, basilikaa jne/tms päälle jos haluaa!

Kuullota sipuli voissa/oliiviöljyssä, huuhtele sitruunat huolellisesti, raasta niiden kuori ja samalla raasta puolet parmesanista. Lisää kuullotettujen sipuleiden sekaan kerma, mustapippuri, 2 sitruunan kuori, 1-2 sitruunan mehu (oman maun mukaan, voi lisätä myöhemmin lisää) ja anna porista hieman miedolla lämmöllä. Keitä pastat, poista vesi ja pyörittele creme fraiche pastan sekaan. Lisää pasta, kastikkeen joukkoon ja pyörittele. Lisää tuoreet herkut pastan päälle! Nauti! Lopusta parmesanista voi tehdä lastuja ja lisätä maun mukaan valmiiseen annokseen. 😉

Tänään alkaa virallisesti arki, kun menen käymään ensimmäistä kertaa tänä vuonna Salkkareiden studiolla. Kevyt startti minun osalta siinä mielessä, että tänään on kampaamopäivä. 🙂 Energiaa viikkoon! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Jonna 15.01.2018

  Moikka! Tää kysymys ei liity mitenkään postaukseen, mut sulla oli kesällä yhden postauksen kuvissa päällä na-kd.comin vaaleanpunainen lyhyt off shoulder mekko, jossa leveät hihat. Mekko on TÄYDELLINEN, nyt vaan mietin et onkohan kyseessä tää mekko https://www.na-kd.com/en/dresses/mini-dresses/wide-sleeve-off-shoulder-dress-pink
  Ja vielä, jos haluat kertoa, et minkä kokoinen sun mekko on? Pohdin itse tässä nyt x-small ja small kokojen välillä..
  Kiitos jo etukäteen!:-)

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2018

   Heippa Jonna 🙂 On kyllä ihana mekko! Mulla on tuo koossa S ja ei voisi olla xs koska toi resori on aika napakka tuosta rintojen alta.. mutta luulen että xs varmasti toimii myös.. itselleni S on kyllä parempi, ääh nää koko jutut on niin vaikeita 😀 🙂 ja hei muista käyttää mun alekoodia saraparikka20 niin saat sen -20% pois hinnasta <3

   Vastaa
 2. Tuuli niemi 15.01.2018

  Hei.Kiitos,kiva pastaresepti.Ja sitten olisi kysymys,joka ei liity tähän reseptiasiaan,mutta jota sivuttiin kirjoituksessa.Mitähän tarkoittaa, jos on salkkareissa studiolla kampaamopäivä,mutta ei kuvauksia?

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.01.2018

   🙂 Kiva!
   Tarkoittaa sitä, että mulla laitetaan hiukset kuntoon roolia varten ja monilla muilla myös.. Toiset saattaa tosin jo olla enemmän työntouhussa ja tehdä muitakin juttuja. 🙂 Kaikilla menee päivät hieman erilailla. Ihanaa viikkoa sinne! 🙂

   Vastaa
 3. Irina 15.01.2018

  Moikka, mä muistelen, että olit joskus tilannut tytöille puuhakirjan yms. jostain netistä (olikohan joku vedellä aktivoituva?) ja silloin selailin kyseisiä nettisivuja ihastuen useaan tuotteeseen. Nyt tilaaminen tulisi ajankohtaiseksi kun pitäisi keksiä taaperolle uudenlaista puuhaa lentokoneeseen, mutten millään löydä mistä firmasta kyse ? Viitsitkö laittaa linkin. Ja kiitos taas kun jaksat piristää lukijoita kirjoituksillasi!

  Vastaa
 4. Maiju 15.01.2018

  Tämä lähtee seuraavaksi kokeiluun, sillä sun pastareseptit on ollut ihan parhaita! Ja sosekeittoreseptit myös. Lähes viikottain kun suunnittelee viikon ruokia tulee selattua juuri sun reseptejä läpi. Nopeaa, helppoa ja ennen kaikkea maukasta ruokaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2018

   oi miten ihanaa kuulla, jee!! 🙂 toivottavasti tykkäät tästäkin!

   Vastaa
 5. kaisu 15.01.2018

  Nam! Pastaruoat on omaa herkkua,mutta hävettävän harvoin tulee tehtyä itse.. Kivaa viikon alkua sinne <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2018

   Nami, onneksi raflassa myös hyviä tarjolla 😉 Kiiiitos, sitä samaa sinne <3

   Vastaa
 6. Laura 15.01.2018

  Tämä menee testiin joku päivä, meidän perheessä kun tykätään syödä pastaruokia usein ? mukavaa viikkoa 🙂

  Vastaa
 7. Emminkemmi 16.01.2018

  Pasta menee testiin joku päivä.Syöttekö ollenkaan lihaa? Kun useasti reseptisi ovat kasvis painotteisia.Onko tyttöjen leikki huone ylhäällä vai alhaalla.Ovatko makkarit ylhäällä? Ja muut huoneet alhaalla?

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.01.2018

   🙂 kiva juttu! kyllä syödään lihaa, mutta vähemmän nykyään kun ennen 🙂
   Joo makkarit ylhäällä ja leikkihuone alhaalla 🙂
   Ihanaa viikkoa <3

   Vastaa
 8. Maria 21.01.2018

  Moikka! Vähän hassu kysymys mutta, oon miettinyt että kuka teillä Salkkareissa päättää näyttelijöiden hiustyylit ja värit? ? Ja saatteko itse vaikuttaa niihin/muuttaa niitä? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2018

   Ne suunnittelee päämaskeeraaja, käsikirjoittaja ja tuottaja.. Toki näyttelijöitä kuunnellaan 🙂

   Vastaa
 9. Hanna 29.01.2018

  Hei! Kuulosti tosi hyvältä tämä sitruunapasta, joten tein tätä ja tosi hyvää tuli! Ihmettelin vain, että minne tuo raastettu parmesanin puolikas laitettiin? Luultavasti kastikkeeseen, mutta missä vaiheessa? 🙂 Toine puolikas taisi tulla päälle?

  Vastaa