tammikuun tilinpäätös

koti & sisustus, me, pohdintaa

Huomenta! Minulla on kaksi kertaa vuodessa sellainen tilinpäätös fiilis ja tykkään summata Mikon kanssa asioita sekä toiveita. Valmistaudun uuteen kauteen ja mietin mitä pitää huomioida. Teen tänne blogiin vähän listaa siitä mitkä asiat ovat olleet tammikuussa pinnalla.
Työasiat / Teen aika paljon töitä. Tykkään työstäni äärimmäisen paljon ja se on suurin syy miksi teen töitä niin paljon. Silti ensimmäistä kertaa elämässäni on sellainen tilanne, että pitää keskittyä siihen määrään ja siihen että en tee likaa. Olen opetellut/opettelen sanomaan ei niille myös kivoille jutuille, jotta aikaa jää tarpeeksi kotiin. Lapset ovat kuitenkin elämässäni sellainen asia josta en ole valmis joustamaan.
Lepääminen / Tämä liittyy oleellisesti edelliseen kohtaan. Ollaan varattu keväälle jo muutamat loma viikonloput ja myös ruhtinaallinen viikko lämpöön. Mun työ on sellaista, että monesti se liittyy myös vapaa-aikaan, joten tekee hyvää pitää ihan oikeaa loma lomaa.
Liikunta / Ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan tuntuu, että liikunta on oikeasti mahdollista saada osaksi arkea. Ennen multa ei ole vain löytynyt tarvittavaa intoa. Nyt olen saanut viikottaiseen rutiiniin lenkit ja pilateksen.. Uskon, että niiden harrastaminen vain lisääntyy suhteessa syksyyn. Olen tästä äärimmäisen iloinen, koska en ole ikinä ollut kovinkaan liikunnalinen tai ylipäätään saanut älyttömiä kiksejä liikunnasta.
Ruoka / Tämä on lemppari asia mitä pohditaan Mikon kanssa aika ajoin. Millaista ruokaa teemme, millaista haluamme syödä ja mihin kiinnitämme huomiota..? Ollaan nimittäin lomalla sellaisia, että herkutellaan paljon (hah, tai no kyllähän me arjessakin herkutellaan aika ajoin) ja se normaalirytmi saattaa hieman kärsiä. Nyt ollaan taas ruodussa ja valmistetaan hyvää sekä puhdasta ruokaa. 🙂 Punaista lihaa ollaan vähennetty radikaalisti verrattuna esim vuoden takaiseen. Kuitenkaan mikään ruoka-aine ei ole meidän kotona nou nou.
Siivoaminen / Kodin huolto, vaatteiden lajittelu jne saa hetkeksi jäädä ilman syvempää tutkimusta. Täällä mennään rutiinilla ja joka päivä tulee siivottua sekä laitettua tavarat oikealle paikalle. Lomalla paikat pääsee välillä repsottamaan, mutta silloin siitä ei ota mitään stressiä kun tietää että näköpiirissä on vain aikaa.. nyt tilanne on toinen.
Kaverit & perhe / Pyritään pitää tasapaino siinä miten vietetään aikaa kavereiden kanssa sekä perheen kesken. Meillä on iso perhe ja heitä tulee nähtyä paljon. Myös kavereita nähdään usein porukalla. Lisäksi on sitten kaverit joita nähdään erikseen. 🙂 Tämä kevät näyttää mukavan väljältä ja samalla uskon että tulee nähtyä juuri sitä rakkainpaa lähipiiriä eniten.
Meille arki ei ole selviytymistä tai puurtamista. Toki saattaa olla yksittäisiä päiviä tai raskaita viikkoja jotka tuntuu haastavilta.. mutta nekin pusketaan läpi kun tietää, että se todellisuus ei ole sitä. Me tykätään arjesta ja pyritään tekemään siitä omin avuin mahdollisimman helppoa, kivaa ja meidän näköistä. Millaista teidän arki on? Valmistaudutteko siihen tai millaisilla tavoilla teette siitä mukavaa? 🙂
Mukavaa lauantaita! <3Sara


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Katja 20.01.2018

  Meidän rytmi menee nyt toi 1kk tyttelin ympärillä <3
  Isoimmat menee onneksi siinä mukana kun ovat 14v,12v ja 9v.
  Ruuat pyrin tekee samoihin kellon aikoihin et yhdessä voidaan jutella päivistä ja ruokailla yhdessä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2018

   WAU! neljä lasta <3<3<3<3 aivan ihanaa! Ja miten varmaan saat mukavasti isommilta lapsilta apua 🙂 Onnea uuden pienokaisen syntymästä, nauttikaa pienestä <3
   Mukavaa uutta viikkoa koko perheelle 🙂

   Vastaa
 2. Sini 21.01.2018

  Ai että, ihan kateeks käy miten sujuvalta ja mukavalta teidän arki kuulostaa!
  Ei meidänkään siis mitään vaikeaa tai raskasta ole, mut oon luonteelta ehkä vähän huolehtia ja ressaaja tyyppiä.
  Oon siis lasten kanssa kotosalla, miehellä kolmivuoro työ. Meillä on aika säännölliset rytmit, mutta arkea on helpottamassa ”kaikki ei ole niin justiinsa” asenne. Tykkään kanssa tasasesta arjesta, mutta on myös mukavaa, kun tulevassa häämöttää jotain mitä odottaa! Esim vaikka mummula kyläily tai ostos reissu tm.
  Ei ehkä hirveemmin valmistauduta tulevaan arkeen viikonlopun jälkeen, muuta kuin että vilkastaan ohimennen kalenterista, mitä menoja kelläkin on ja milloin. Miehen työvuorot säätelee niitäkin aikalailla, aina on vähän erilaista arjen kulkua 🙂
  Esim jos hän on illassa, sovin lasten kanssa kyläilyjä iltaan, ja aamupvllä tehdään yhdessä tai omia juttuja.
  Mukavia päiviä teille! ☀️

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2018

   Hei toi on muuten ihan sama kuin mulla.. 🙂 Tykkään älyttömästi rytmittää arkea ihan perusjutuilla kuten kauppa tms.. Aina kun oon lasten kanssa päiviä niin ulkoilu ja kavereiden näkemiset piristää tosi paljon.
   Ihanaa uutta viikkoa sinne koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 3. Laura 21.01.2018

  Meillä arki on aika perus ja kiireinen, mies töissä päivisin ja itse kotona 2,5v kanssa. Siinä kyllä tekemistä riittää paljon, viikonloppuisin otetaan rennommin niin jaksaa taas.

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2018

   ihanaa että voit olla vielä kotona <3 Juu kiirettä tuntuu vähän kaikilla olevan, mutta ihanaa tosiaan että on nuo vkl välissä 🙂 Mukavaa uutta viikkoa sinne! 🙂

   Vastaa
 4. Jemma 23.01.2018

  Teidän arjesta tosiaan välittyy sellainen nautinnollisuus eikä mikään älytön väsyneenä suorittaminen, mihin voi hyvinkin pienten lasten kanssa päätyä. Olis huippua Postaus tästä aiheesta että miten onnistutte siinä ja onko asioita joita esim tietoisesti rajoitatte ja joista ootte luopunu? Ja mitkä on ehdottomia mille järjestätte aikaa. Vai onko vaan niin että teillä kahdella asiat vaan menee niin hyvin yksiin ettei näitä edes tarvi suuremmin vääntää? 🙂 Aihe pinnalla kun kotona kaksi alle 2v ja tuntuu ettei jää aikaa mihinkään ja välit kiristyvät.

  Vastaa