parhaat vinkit lasten kanssa matkustamiseen

loma, me, ootd, pohdintaa

Heippa! Ajattelin koota mun mieleen tulleet vinkit lasten kanssa reissaamiseen. Ollaan matkustettu lasten kanssa monta kertaa ja nyt tuntuu, että matkustamiseen ei liity enää niin paljoa jännitystä kuin ennen. Asiaan auttaa toki se että lapset ovat kasvaneet ja tietää suunnilleen mitä tuleman pitää. 😀 Mitkä ovat teidän parhaat vinkit reissun päälle? Olisi kiva kuulla, sillä olen monet hyvät vinkit napannut teiltä omaan käyttöön! 🙂 Aurinkoista sunnuntaita! <3Sara

Vaippoja / Vaippaikäisen kanssa kannattaa varautua siihen, että reissussa (oli sitten kyseessä lento-, auto- tai junamatka) masu saattaa mennä sekaisin. Muutama ylimääräinen vaippa mukaan siis.. 😉

Wet vipseja & käsidesi / Nämä helpottavat älyttömästi, kun ollaan liikkeellä ja lapset saattaa koskea vaikka ja minne.

Vaihtovaatteet / Vinkkinä kattaa ottaa vaihtovaatteet lasten lisäksi myös itselle. Tällöin ei tarvitse olla haisevissa/likaisissa vaatteissa, jos jokin hässäkkä sattuu.

Yhteiset pelisäännöt / Kotona mennään pitkälti rutiinien kautta ja lomalla on taas kiva mennä fiiliksen mukaan, vaikka nukkumaan meno tms venyisi. Herkkujen ja tekniikan suhteen ollaan mietitty tietyt rajat ja se helpottaa kun molemmilla vanhemmilla on samat ajatukset reissuun lähtiessä. ;D hahhaa, kuulostaa ihan liittoutumiselta!

Liikaa pakkaaminen / Olen pyrkinyt pakkaamaan vain tarvittavan ja välttää liikapakkaamista. Ollaan aina matkustettu sellaisiin kohteisiin (oli sitten kotimaassa tai ulkomaille) että olen pystynyt muistuttelemaan itselleni siitä kuinka ”voihan sieltä sitten hankkia/ostaa jos jotain oleellista uupuu”. Matkan päällä on myös selkeämpi ja parempi fiilis jos turhaa tavaraa ei ole roudannut mukaan.

Vastuutehtäviä / Sain tämän vinkin joskus aikoinaan täältä blogista ja vitsit miten hyvin se on meillä toiminut. Lapset rakastaa jos niitä ottaa mukaan matkustamisen eri vaiheisiin ja antaa heille pieniä tehtäviä. Matilda on nykyään mieletön apu monessa kohtaa, kun hän hakee, vie ja tuo silloin kun pyydän. Meillä tytöt pysyy paljon paremmalla tuulella jos he saavat osallistua, kuin silloin jos he joutuvat olemaan pitkään hiljaa ja paikallaan. 😀 Hehe!

Kynät ja vihkot / Meille kynä&paperi kombo on osoittautunut hitiksi. Lapset ei tarvii ihmeempää viihdykettä ravintolaan tai paikalla oloon, vaan perus tarvikkeet riittää. Toki pitkälle lennolle kannattaa varautua erilaisilla jutuilla, mutta olemme huomanneet kuinka pikku vihkot ja kynät riittävät yllättävän pitkälle. 🙂

Hyvä fiilis / Olen kirjoittanut tästä aiemminkin. Hyvä fiilis ja rento tunnelma tarttuu aikuisista lapsiin. Tämän kohdan avulla pääsee jo hurjan pitkälle! Tietysti joskus mukaan mahtuu ei niin lapsista pitäviä kanssa matkustajia, mutta älä välitä. Toisesta korvasta sisään ja ulos (minä paraskin puhuja, kun mua jää aina vaivaamaan huono käytös ja se jos joku häiriintyy pienestä lapsesta) !

Ei turhaa stressiä ruuasta / Tämä stressittömyys liittyy tietty koko lomaan, mutta erityisesti ruokaan. Ollaan yritetty olla huolestumatta varsinkin silloin kun lapset olivat pieniä eivätkä syöneet matkoilla juuri mitään. Tällöin pitää huolehtia, että vettä ja nesteitä nautitaan riittävästi. Tämä ”loma syömättämyys” on ilmeisesti aika tuttua monille, joten sitä ei kannata säikähtää. Edellinen reissu meillä sitten menikin niin, että likat söi varmasti kaikkien edeltävienkin reissujen edestä. 😀

Vaihdellen / Jos reissuun lähtee kaksi aikuista tai enemmän, niin vaihdelkaa välillä vuoroja lastenhoidossa. Meillä kummallakaan ei ole ollut koskaan intoa lähteä yöelämään vaan enemmänkin aamulenkille, jumppaan tai vain köllöttää rauhassa aurinkotuolilla. Olen huomannut kuinka ihan pienikin hetki yksin rentouttaa ja sen jälkeen jaksaa taas ihan uudella energialla lasten touhotusta. Toki nekin reissut kuulostaa hauskalta, joissa kaksi pariskuntaa lapsineen pystyy vaihdella iltaisin vahtivuoroa. Ehkä mekin päästään joskus tällaiselle matkalle. 😉

housut / ginatricot*

kengät / NA-KD*

paita / NA-KD*

reppu / Michael Kors

korvikset / & Other Stories

aurinkolasit / Carolina Herrera*

kello & rannekorut / Cluse*

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Mie 16.04.2018

    Moikka! Olipas mukava postaus. Tästä varmasti tarttuu jotain mukaan omille reissuille 🙂

    Vastaa