Intialainen tomaattijuustokastike

design, koti & sisustus, lapset, resepti

*Mainos / Knorr

Moikka! 🙂 Taisin kirjoittaa teille jokunen kuukausi sitten, että kokeilin ensimmäistä kertaa kahta eri tyylistä intialaista kastiketta. Toinen oli pinaattipohjainen ja toinen tomaattinen. Toki juuston sijaan voi käyttää kanaa tai lihaa. Meidän koko perhe rakastaa juustokastikkeita ja siitä syystä päädytään usein käyttämään juustoa pääraaka-aineena. Tosin en ole vielä kokeillut kotijuustoa, vaan olen kokkaillut leipäjuustolla. Sekin toimii tosi hyvin!

Olen käyttänyt Knorr:in Fond ”du Chef” annosfondeja kokkailussa jo ties kuinka kauan. Eniten käytössä on ollut kasvisfondi jonka olen lisännyt mm. sosekeittoihin. Vaikka tykkään käyttää annosfondeja (taitaa löytyä kuivakaapista jokaista sorttia) olin todella innokas kokeilemaan Knorr:in uutuutta

tiivistettyä fondia joka liukenee välittömästi. Tämä mahdollistaa fondin käytön esimerkiksi wokissa. Suurimpana etuna on mielestäni myös, se että säännöstely onnistuu itseltä ja fondia pystyy lisäämään varovasti kerrallaan. 🙂

Sain kokeiluun Knorr:in uudet fondit (perusmaut: liha, kana, kasvis / eksoottiset maut: thai, intia) ja inspiroiduin INDIAN mausta. Mielestäni kaikista vaikeinta kokatessa intialaista on saada se maistumaan. Vaikka tietyt raaka-aineet takaa makua, niin sitä lopullista makua olen jäänyt usein kaipaamaan. Niinpä ajattelin kokeilla kastiketta uudemman kerran ja käyttää Knorr:ia apunani. Tiivistetty fondie antaa ruualle täyteläisen maun, mutta ei peitä alleen raaka-aineiden omaa luonnollista makua. Tiivistetystä INDIAN fondista löytyy kaikki Intialaisen keittiön oleellisimmat mausteet ja näin ollen autenttisen maun saaminen on helpompaa. 🙂

Tomaattinen juustokastike:

2 sipulia (+valkosipuli)

500g tomaattimurskaa

Inkivääriä (palanen)

2,5 dl kermaa

2 dl maustamatonta jugurttia

noin. 2dl cashewpähkinöitä

Garam Masala (oman maun mukaan laitoin ruokalusikallisen)

Juustokumina (oman maun mukaan, laitoin noin 3tl)

Knorr INDIA Fondi

Leipäjuusto

Ohje: 

Paloittele sipuli + valkosipuli (mulla ei ollut valkosipulia, mutta olisin laittanut ehdottomasti jos olisi löytynyt). Laita sipulit kuulottumaan pannulle. Kaada 2dl jugurttia kulhoon ja lisää pähkinät sinne pehmenemään. Raasta palanen inkivääriä. Lisää kuulottuneiden sipuleiden joukkoon inkivääri sekä kuivat mausteet. Näin mausteet heräävät henkiin 😉 Kun pannulta lähtee ”jouluinen” tuoksu, tiedät että mausteet ovat avautuneet. Tämän jälkeen lisää tomaattimurska sekä kerma. Sekoittele. Seuraavaksi soseuta kastike, jotta kokkareet silottuvat. Tämä on mielestäni aika oleellinen vaihe ja tekee paljon sitä aitoa fiilistä kastikkeeseen. 🙂 Jugurttia ja cashewpähkinöitä sen sijaan en tykkää hienontaa, mutta niin voi halutessaan myös tehdä. Lisää kastike pannulle anna hautua 15min ja tämän jälkeen annostele Fondi. Huomaat miten se sekoittuu samantien kastikkeen joukkoon. Mielettömän hyvä ominaisuus! Laitoin INDIAN fondia 1 rkl. Lisää jugurtti+pähkinä sekoitus kastikkeeseen. Paloittele leipäjuusto ja lisää kastikkeeseen. Pyörittele ja lämmitä. Maistele makua ja lisää fondia maun mukaan. Lisäsin tässä kohtaa vielä 1rkl fondia ja Garam Masala maustetta 1rkl.

Kastikkeen kylkeen basmatiriisiä, raitaa ja salaattia :)!

Kaikki Knorr:in tiivitstetyt fondit ovat luontaisesti gluteenittomia sekä laktoosittomia. Otan nämä taatusti osaksi ruuanlaittoa ja uskon, että nämä tulevat ”perinteisiä”  annosfondeja enemmän käyttöön. 🙂 Käytän äärimmäisen harvoin suolaa ruuanlaitoissa ja tässä tapauksessa tuntuukin, että usein fondi korvaa suolan käytön. En tykkää jos ruoka maistuu suolaiselta, joten fondin jälkeen maku jää mielestäni aina tarpeeksi maistuvaksi.

Nyt maistuvaa keskiviikkoa kaikille! Tulkaa kertomaan tykkäsittekö jos kokeilette reseptiä. 🙂 <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Laura 09.05.2018

  Miten se raita tehdään, onko sulla siihen joku ohje? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2018

   Mä oon tehnyt ihan perusresepteiltä, google hausta 🙂 Ja tällä kertaa menin todella helpolla kaavalla, eli sekoitin mausteita kermaviiliin 😀 Meillä ei ollut kunnon raita-aineita kotona 😀
   Kivaa päivää 🙂

   Vastaa
 2. Essimm 09.05.2018

  Vähän aikaa sit tuli kauppoihin apetinan paneer juusto, on tosi hyvää! Kannattaa kokeilla 🙂

  Vastaa
 3. […] toissa viikolla Knorr:in tiivistettyihin Fondeihin liittyen (tämä) ja nyt pääsen jakamaan toisenkin reseptin. ? Kuten aiemmin kerroin, niin Knorr:in Fondit ovat […]

  Vastaa