kaikki on jossain

me, muoti, ootd

Moi! Rakastan viikon alkuja ja maanantaita. Mulla oli vuosia aina vapaata maanantaisin (ennen Salkkareita ei kuvattu maanantaina ja silloin myös tein ainostaan töitä näyttelijänä), mutta nykyään töitä ja hommia riittää yleensä alkuviikosta juuri eniten. Silti tykkään alkuviikon sykkeestä ja siitä, että tapahtuu. 🙂 Tänään tosin lähdin liikkeelle jo kuuden aikaan ja istuin maskeerauspenkissä seitsemältä. Ainakin starttasi varhain tämä viikko! 😀 Nyt kympin jälkeen työt on jo hoidettu ja lähden Mikon sekä tyttöjen luo kotiin.

Viikonloppuna podin pitkästä aikaa sellaista fiilistä, että ”kaikki on jossain ja mä en tee mitään”. Tiedättekö se olon? Vaikka ei edes tekisi mieli juhlia tai olla missään muualla kuin kotona, niin silti tulee jotenkin kurja fiilis, kun seuraa somesta missä kaikkialla ihmiset on. Laitoinkin yhdelle parhaista ystävistä viestiä, kun näin (ig:stä) hänen olevan kotona, että ”ihanaa, että oot kotona, kun tuntuu että KAIKKI on jossain juhlissa, tekemässä jotain siistiä. Mä oon himassa sohvalla likasessa tukassa. 😀”.. hhahaha. Oon huomannut, että näissä hetkissä tulee usein roikuttua somessa ja seurattua muiden menoa, vaikka olisi paljon parempi vaihtoehto laittaa puhelin pois ja katsoa leffaa/lukea kirjaa tms. Varsinkin kun nykyään työni pyörii mitä suuremmissa määrin somessa, olen yrittänyt enemmän ja enemmän rajoittaa sen käyttöä. Pyrin käymään esim instagramissa vain silloin kun on oikeasti hyvä hetki tai sellainen olo, että haluan kurkkia mitä muille kuuluu. En niin, että automaattisesti päivitän sivua ja tsekkaan tilanteen tunnin välein. Somessa tosiaan on varjopuolia kuten yksinäisyys, ulkopuolisuuden tunne, kateus ja oman itsensä huonommaksi tunteminen. Jos on lähtökohtaisesti tällainen kurja fiilis, niin ei ehkä kannata selata somea.. Olo tuskin helpottuu. 😀 Tai tietty aina sieltä löytää myös heitä kenen kuvat ja storyt ilahduttaa, mutta jos on alkujaan negatiivinen olo niin se saattaa myös lumipallon tavalla kasvaa. Onneksi ihmisillä on kokemuksia myös toiseen suuntaan ja ne on taas niitä somen hyviä puolia, kuten vertaistuki, seura, positiivinen palaute, yhteenkuuluvuuden tunne, inspiraatio jne. 🙂 Omalla kohdallani olen alkanut tarkemmin kiinnittää huomiota siihen, että jos jonkin postaus saa kurjan mielen niin laitan koko vekottimen pois, enkä jää vellomaan tai selaamaan lisää. Toisessa hetkessä kyseinen postaus ei nimittäin harmittaisi, vaan sivuttaisin sen kuin minkä tahansa muunkin postauksen (tähän vielä lisäyksenä se, että kannattaa lähtökohtaisesti seurata sellaisia tilejä/ihmisiä/blogeja mitkä ei aiheuta pahaa mieltä tai ärsytystä). Sama pätee muuten kriittisiin kommentteihin. Suurimman osan ajasta osaan ottaa ne hyvin vastaan ja välillä menen niistä ihan rikki. Tuntuu niin pahalta saada kritiikkiä, kun on väsynyt ja panostanut paljon, vaikka johonkin postaukseen tai useimmiten kaupalliseen postaukseen. Vielä kolmantena esimerkkinä julkisuus. Useimmiten osaan sivuuttaa klikki jutut/otsikot ja välillä ne harmittaa todella paljon.. Vaikka kuinka yrittäisi asennoitua, niin aina ei pysty. Tästä syystä pyrin tunnistamaan oman mieleni ja suojelemaan sitä turhilta negatiivisilta jutuilta.

Saatteko kiinni siitä mitä ajan takaa? 🙂 Ehkä tärkeinpänä tässä kaikessa some maailmassa on vain muistaa, se kuinka pintaa tämä on. Usein juuri ne ihanimmat hetket ja kauneimmat tilanteet tallennetaan sekä jaetaan.

Mitä mieltä te olette somesta ja onko tuo mun kokema ”kaikki muut” tunne teille yhtään tuttu? 🙂 Tämän tilityksen jälkeen haluan toivotella teille aurinkoista uutta viikkoa, Hehe! <3Sara

mekko / ginatricot*

kengät / ecco*

alustoppi / Victorias Secret

aurinkolasit / Rayban

laukku / Marimekko

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Riina 28.05.2018

  Ihanaa pohdiskelua. Todella tiedän ton fiiliksen. Varsinki nyt lapsiarjessa maanantai ja lauantai ilta voi olla täysin samanlainen ? , mutta lauantaisin somen pävitiykset välillä harmittaa että nyt ne tekee tota ja on tuolla.. Mutta hetket pienen kanssa silti kantaa pitkälle ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.05.2018

   ihana kuulla, että sieltä löytyy ymmärrystä 🙂 ja nuo pienet on kyllä parhautta <3 Ihanaa kesää koko teidän perheelle! 🙂

   Vastaa
 2. Johanna 28.05.2018

  Mä oon tainnu ohittaa jo ton vaiheen mitä muut on tekemässä…
  Ihana mekko sulla!! Onko tän vuoden mallistoa ? Mahtaakohan enää löytyä!! Ihanaa kesää?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.05.2018

   Ihana kuulla <3 ja tosiaan itsellä nämä tuntuu menevän vaiheissa 🙂
   Hei joo se on tämän kevään mallia, eli pitäisi vielä löytyä ginatricosta 🙂 <3 on kyllä aivan ihana päällä! 🙂
   Kiitos samoin <3

   Vastaa
 3. Alina 28.05.2018

  Itelle tulee monesti sellainen tunne kun luen tätä sun blogia. Aina oot menossa hyvän näköisenä ja jaksat painaa positiivisena aamusta iltaan.. ? mutta siis tämä ei ole mikään negatiivinen kommentti vaan todella tykkään tästä sinun blogista ja instastooreja on mukava katsella pitkin päivää.. aurinkoa ja rakkautta sinun kesääsi, olet aito ja positiivinen ihminen! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.05.2018

   Voi eiiii 😀 no nyt tuli todistettua että tämä ei ole asian laita 😀 Tosiaan sinne someen kun monesti tulee tallennettua ne kivoimmat menot ja hetket. Kiitos samoin, kaikkea hyvää sinne <3<3 Ihanaa kesää! 🙂

   Vastaa
 4. Amanda 28.05.2018

  Niin tuttu tunne! Alotin just uudessa työpaikassa ja teen 30h viikossa (joka ei ees ole paljon) mutta silti tuntuu etten ehdi kun käydä töissä,nukkua ja jotenkin pitää kodin asuttavana. Somessa muut tuntuu istuskelevan päivät pitkät grillaillen tai terassilla, uiden tai kesäyössä seikkaillen. Miten itsellä ei tunnu riittävän aika sellaiseen vaikka sama määrä tunteja on mullakin vuorokaudessa 😀 varsinkin näin kesällä paha mieli siitä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.05.2018

   Tunnistan niin tuon! Mustakin tuntuu välillä että EN KERKEÄ!!! 😀 Saisin helposti koko vuorokauden uppoamaan kodinhuoltamiseen 😀 Mutta joo, turha stressi pois ja välillä pitää vaan muistaa pysähtyä <3
   Kaikkea hyvää teidän kesään ja onnea uuden työpaikan johdosta 🙂 <3

   Vastaa
 5. Nelli 28.05.2018

  Tuttu tunne! Oon todellinen kotihiiri ja viihdyn omassa kodissa omassa rauhassa tai perheen kanssa. Silti aina välillä on juurikin tuo tunne että kaikki muut on jossain ja mä vaan kotona. Jos kumminkin saan aikaiseksi lähteä tuntuu juhliessa siltä että voisinpa olla kotona ja eniten odotan että pääsen kotiin:D niin ristiriitaista:) koti kuitenkin voittaa aina kaiken.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.05.2018

   heeeei mulla on ihan sama.. siis just noin on mulla.. Kiitos kun jaoit <3<3
   Ihanaa kesää sinne 🙂

   Vastaa
 6. T 28.05.2018

  Puhut kyllä asiaa! Todella tuttua tuo tunne aina välillä.
  Ihanaa kesää sinne teille! 🙂

  Vastaa
 7. Mimmu 28.05.2018

  Hei tosi hyvä postaus! Jotenkin jännää mutta myös huojentavaa kuulla että sullakin on tuollaisia hetkiä, vaikka omaan silmään tuntuu että sullakin on koko ajan menossa kaikkea tosi kivaa! Vaikka toki tiedostan sen että kaikilla on kivempia ja kurjempia hetkiä ja se on sun tietoinen valinta pitää sometilit ja blogi positiivisen puolella 🙂
  Ja tosiaan on kovin tärkeetä tiedostaa mikä parantaa ja mikä pahentaa oloa ja sen mukaan toimia niin somessa kuin muutenkin. Mut toisaalta sitten taas tosiaan inspiroivien tyyppien, kuten sun, somea selatessa huono mieli usein häipyy ja haaveilu ja hyvä mieli valtaakin mielen!
  Kiitos siis kun teet tätä työtä, aidosti mutta positiivisin viboin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   Kiitos tuhannesti tästä viestistä <3
   Ihana kuulla, että ajattelet noin.
   Välillä mua mietityttää se, että jaan liikaa niitä kivoja juttuja ja se jää turhan pintapuoliseksi.. Toisaalta taas en halua ehdoin tahdoin otsikoita tms, jos alan avautumaan jostain vaikka ihan perusjutusta 😀
   Kaikki mitä jaan on totta ja aitoa.. mutta se ei just poista sitä etteikö välillä olisi vaikeeta ja kurjaa.
   Kiitos kun kommentoit ja seuraat <3<3
   Kaikkea hyvää kesään 🙂 <3

   Vastaa
 8. Laura 28.05.2018

  Tuttua hommaa, moni pitää varmaan minua tylsänä kun haluan olla kotona eikä juhliminen innosta 😀 joskus jos käy jossain niin haluan heti kotiin, täällä on hyvä rauhallinen olla joten mikäs sen parempaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   <3 ihana kuulla, että tykkäät kodistasi ja se on suojapaikkasi. Tuo on kyllä niin totta.. Mikäs sen parempaa <3

   Vastaa
 9. Karoliinan 29.05.2018

  Sun blogii ja instaa on ihana seurata, kun oot niin iloinen 🙂 jotenkin se hyvä energia välittyy. Joskus mua ahdisti ne täydellisen kiiltävät kuvat kodista, mutta nyt ei enää. Sano pliis että teilläkin lapsiperhekaaos valtaa kodin välillä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   Ihana kuulla <3 kiitos!!!
   hahahahha näkisitpä meidän kodinhoitohuoneen 😀 Oon myös kirjoittanut joskus instagramiin kuinka kaaos alkaa juuri kuvan rajauksen ulkopuolelta 😀 heheh, joten tosiaankin meillä on (aika useinkin) lapsiperhekaaos.. ja sehän kertoo vaan elämästä 😉

   Vastaa
 10. Veepu 29.05.2018

  Mä viihdyn nykyään kotona paremmin kuin missään muualla ja vähän jopa ahdistun jos on paljon suunniteltuja menoja 🙂 Mutta ymmärrän sun ajatukset tosi hyvin. Kuitenkin lasten kanssa on hyvä rauhottaa arkea eikä totuttaa heitä siihen että jatkuvasti on jotain menoa. Rentoutuminen on aika vaikeeta loppujen lopuksi ja varsinkin somessa roikkuminen tekee siitä hankalaa 🙂 Ois ihanaa jos osais olla vaikka kokonaisen päivän ilman puhelinta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   Jaan kyllä tämän täysin sun kanssa. Mulle rauhoittuminen on todella tärkeää ja lapsille se pitää varsinkin mahdollistaa. Kuten kirjoitin postauksessa, niin en edes halunnut olla missään muualla kuin kotona.. 😀
   koti on paras <3
   Tuo kännykkä ja some pointti myös kyllä niin hyvä.. hetkessä eläminen on loppupeleissä se tärkein 🙂
   Ihanaa kesää <3

   Vastaa
 11. Anna 30.05.2018

  Moikka, mikä noiden Eccojen malli on, muistaisitko? Oon ettiny just ton mallisia kenkiä enkä oo löytäny mieleisiä ja noi olis niin täydelliset! 🙂

  Vastaa
 12. Anna 31.05.2018

  Jes kiitos, mahtavaa! <3

  Vastaa