kesäjuhlat

lapset, loma, resepti

Mainos / Ella´s Kitchen

Heippa! Onko teillä paljon kesäjuhlia tiedossa? Aloin juuri pohtimaan, että meillä ei ole tiedossa mitään tiettyjä juhlia, mutta tuntuukin että ne parhaat juhlat syntyvät vähän vahingossa. Kesällä on ihan parasta kun voi kutsua extempore kavereita pihalle grillaamaan ja viettämään päivää. Tai sitten voi lähteä yhdessä piknikille jonnekin leikkipuiston tai rannan kupeeseen. Meidän kaveripiirissä tarjoilut ovat aina isossa roolissa ja tykkään pohtia mitä ruokaa tekisin/kokeilisin. Tuntuu, että aika moni meidän läheinen jakaa tämän rakkauden ruokaan ja usein yhdessä pohditaan mitä kukin tuo ja millaiset kekkerit rakennamme. Yllättävän helposti saa upea kattauksen kun jokainen tekee jotakin. Yhtäkkiä niitä herkkuja tuleekin kotiin viemisiksi saakka. 😀

Kokeilin viime viikolla tällaista resepetiä, kun saimme yllätysvieraita. Kaivoin kaappeja ja nämä ainekset löytyivät meiltä. 🙂 Kannattaakin varata kesän juhliin pikkuvieraille smoothie- ja hedelmäpusseja. Ne on helppo juoda sellaisenaan tai niistä voi säätää vaikkapa herkullisen päärynäcrumblen.

Päärynä Crumble

(tästä reseptistä tulee noin 2 annosta)

Tarvitset:

2 pussia Ella’s Kitchen -päärynäsosetta (olen kokeillut tätä myös muilla mauilla, ja TOIMII :))

80g kaurahiutaleita

30g voita

20g sokeria / tai oman maun mukaan

Ohje: Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Purista päärynäsosepussit uunin kestävään vuokaan ja murusta kauraseos päälle. Paista 180 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes kauraseos on kauniin ruskea. Nauti auringonpaisteessa mehuboolin kanssa!

..Ja hei vielä vinkkinä, kuumana päivänä jäähdytä smoothiet ennen tarjoilua. Nämä ovat nimittäin aika herkkua jääkaapista otettuna.  😉
Aurinkoa! <3SaraVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Ellu 30.05.2018

  Kiitos tästä vinkistä, menee kyllä kokeiluun! Oon samaa mieltä, että extempore jutut on niitä parhaita juttuja, varsinkin näin kesällä. Juuri aamupäivällä ulkona mietin, että tänä kesänä pitää järkkäillä enemmän ulkotreffejä äitien ja lasten kesken. Ulkoilua, aurinkoa, hyvää seuraa ja pientä välipalaa ulkoilun lomassa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   Hei totta, aivan ihana idea tuo ulkotreffit.. Ne on kyllä parhaita 🙂
   Aurinkoista kesää koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 2. Mummu 30.05.2018

  Ihana sinun blogi jota seuraan, mutta onko nuo lasten herkut nyt ihan terveellisiä? Vaikka voihan välillä herkutella. Sori
  Mummu Kemistä

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.05.2018

   Kiva kuulla 🙂 Meillä mennään aika maalaisjärjellä herkkujen suhteen ja kohtuus kaikessa 🙂 herkkuja ei vedellä napaan joka päivä. Ihanaa kesää sinne Kemiin 🙂

   Vastaa
 3. Laura 30.05.2018

  Tulevana lauantaina on serkun ylppärit ja omat häät heinäkuussa 😀

  Vastaa
 4. Hanna 12.06.2018

  Hei Sara! Smoothiepusseja on eri kokoisia niin onnistuuko aina jos on 2 pussia vaikka oiskin isompia pusseja vai pitääkö lisätä myös muiden ainesten määrää?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.06.2018

   Heippa! Hei totta 🙂 Mä tein pieniin pusseihin, mutta varmasti toimii myös isojen kanssa.. tämä resepti on aika fiilispohjainen joten voi itse päättää sopivan koostumuksen. 🙂

   Vastaa