ekaa kertaa

loma, me, muoti, ootd

Moi! Oon tainnut kirjoittaa aika monta kertaa näistä ”ensimmäistä kertaa” tyylisistä jutuista. Silloin kun tytöt oli vauvoja niin mua aina jotenkin herkisti ensimmäiset kerrat, vaikka kyseessä olisi ollut joku täysin tavallinen juttu. 😀 Tämä aihe tuli uudestaan eteen matkallamme, kun tajusin että ei olla reissattu neljään vuoteen ilman vaunuja. Sitten aloin miettimään, että mitä muita asioita lasten nouseva ikä on mahdollistanut. Tämä 4 & 2 v kombo on myös sellainen mistä olen haaveillut pienestä lähtien. Aina kun kuvittelin itseni äitinä, niin fiilistelin juuri tämän ikäisiä lapsia. 😀 Aika hassua! Täytyy myöntää, että vaikka ajoittain on rankkaa niin on tämä myös aika ihanaa kun pikkuvauva-aika on ohi ja tytöt ovat niin omatoimisia. Toisaalta uskon, että se oma tilanne on usein juuri se sopivammalta tuntuvin ja tietty hyvä niin. 🙂

Rattaat / Jätettiin tosiaan rattaat kotiin ja käveltiin reissussa kaikkialle. Mimosa ja Matilda ovat molemmat reippaita kävelijöitä eikä oikeastaan edes viihdy pitkään rattaissa. Toki reissukohde mahdollisti myös tämän, koska tiedettiin että etäisyydet kaikkialle ovat pieniä ja rattaat tulisivat olemaan täysin turhat. Silti oli kyllä ihan huippua kun ei tarvinnut roudata matkalaukkujen ja käsimatkatavaroiden lisänä vielä rattaita.

Aamu-unet / Oon monta kertaa kertonut kuinka aamuvirkkuja meidän neidit on. Viime reissulla saatiin kuitenkin väähn toisenlainen rytmi, jonka äitini pitkälti mahdollisti. Hän nukkui nimittäin Matildan kanssa, joka heräsi aina seiskan maissa, kun taas me nukuttiin Mimosan kanssa aina yhdeksään. Tuo seiska-ysi on meille jo ihan luksus, kun viime kesän reissulla neidit heräsi silmät kirkkaina 5-6. 😀 Ny tämä ”myöhäisempi” rytmi on jatkunut täällä Suomessa ja tänäänkin meille herättiin koko porukalla kahdeksan aikaa. Jes!

Ei arvailua / Mielestäni yksi haastavimmista jutuista pienen lapsen kanssa on se kun vauva-pieni taapero ei osaa itse kertoa mihin sattuu, onko korva kipeä, tarvitseeko juoda tms. Nyt meidän molemmat tytöt ovat sen ikäisiä, että he osaavat ilmaista itseään erittäinkin hyvin 😀 Ei jää epäselvyyttä mitä tekee mieli syödä tai sattuuko mihin. 😀

Pidempi reissu / Muistan kuinka viime vuonna tuntui ihanalta päästä omaan kotiin viikon reissun jälkeen. Oma koti, rutiinit, tavarat jne tuntui helpottavalta ja turvalliselta. Ei olla vielä edes ajateltu, että reissattaisi pidemmin kuin viikon kerrallaan. Nyt kuitenkin ekaa kertaa tuli sellainen olo, että oltais voitu jäädä pidemmäksi aikaa. Kaikki sujui niin hyvin ja lomalla kehittyi ihan oma rytmi. Ensi kerralla voisin hyvin tsekata myös pidempien matkojen vaihtoehtoja.

Tänään oltiin koko päivä Kotkassa. Aivan ihana paikka! Kirjoittelen päivästämme lisää vielä tällä viikolla. 🙂 Tänä kesänä on suunnitelmissa matkailu täällä Suomessa ja haluan lisätä tätä tulevaisuudessa entistä enemmän. Mökkeilyä, päiväretkiä ja muutamat huvipuistot sekä Muumimaailma. Ihanaa kun on kesä! <3Sara

mekko / Lindex*

kengät / NA-KD*

Matildan vaatteet / Lindex

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Sari 03.07.2018

  Teidän reissukuvat on niin ihania! Meinattiin lähteä tuonne samaan paikkaan ja hotelliin, vaikutti niin hyvältä juuri parin lapsen kanssa matkustaessa. Ihan ei sitten kuitenkaan raaskittu pistää niin kovaa hintaa yhteen viikkoon. Ehkä vielä joskus 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.07.2018

   Kiitos <3 ymmärrän tosi hyvin. Me saatiin viime vuonna reissu (oltiin samassa paikassa) tosi hyvään hintaan, kun Mimosa oli vielä alle kaksi ja yövyttiin kahden hengen huoneessa lasten kanssa :D. Nyt olikin sitten toinen homma, kun meitä oli enemmän ja vielä all inclusive + isompi huone.. Mutta päädyttiin pohdinnan jälkeen satsaamaan reissuun kun tämä viikko oli ainoa kokonainen lomaviikko tänä kesänä. 🙂 mutta yritän aina löytää mahd hyvän hintalaatusuhteen reissatessa. 🙂 Hei ihanaa kesää koko teidän perheelle <3

   Vastaa
   • Sari 09.07.2019

    Nyt me päästiin tänä kesänä viettämään viikko täällä, ihana paikka!

    Vastaa
 2. Laura 04.07.2018

  Aivana ihana toi sinun mekko! 🙂 <3

  Vastaa
 3. Henna 04.07.2018

  Seuraavaks jos vielä Kotkaan eksytte ni käykää ehottomasti Katariinanniemen meripuistossa, ihan huikeet lasten leikkipaikat ja tänä kesänä siellä myös kesälampaita joita saa syöttää ?ja jos ette possoja sieltä saa ni pysähtykää Pyhtään siltakylässä, siellä meillä mahtava kotileipomo jossa vähintää yhtä hyvät possot ellei paremmat ???

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.07.2018

   Kiitos näistä <3<3<3 Ehdottomasti mennään uudestaan!!

   Vastaa
 4. noora 05.07.2018

  Käyttäkää hyvät ihmiset airbnb:tä!! Oltiin Turussa vasta Vähähämeen kadulla ihanassa yksiössä kahden pienen lapsen kanssa, hyvin mahduttiin ja hinta oli vain 39€/yö. Saa itse tehdä ruokaa ja ei mee rahaa ravintoloihin.

  Vastaa
 5. Kati 05.07.2018

  Me mietittiin just miten paljon Suomessa olis nähtävää ja koettavaa 🙂 ollaan koko perhe hyvin luonnonläheisiä, mut myös erilaiset kaupungit kiinnostaa jonkin verran. Ideoita minne Itä-Suomesta voisi suunnata?? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.07.2018

   NoNiinpä!!! 🙂 Huomenna tulee tarkemmin juttua Kotkasta ja olisko Lappeenranta tai Savonlinna ? <3
   Aurinkoa alkavaan viikonloppuun. 🙂

   Vastaa
 6. kaisu 05.07.2018

  Näytät niin onnelliselta näissä kuvissa 🙂

  Vastaa
 7. Ansku 25.07.2018

  Ootko raskaana vai huijaako mekko pömpön? ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2018

   hehehhee, muistan kun editoin nämä kuvat ja sanoin Mikolle et ”jos olisin lukija, niin olisin ihan varma et toi on raskaana”.. huomasin itsekin sen miten mekko muotoili mahan aluetta. 😀 Mutta noup, vauvaa ei ole masussa <3

   Vastaa