loma joka tuntuukin lomalta

koti & sisustus, lapset, loma, me

Moikka! Olin jotenkin huolissani ennen lomaa, että mitähän tästä kesästä tulee ja ajattelin töitä riittävän jokaiseen hetkeen. Harmittelin jo etukäteen, että jos en ehtisi heittäytymään vapaapäiviin ja nauttimaan spontaanista olosta perheen kanssa. Onneksi näin ei ole käynyt. Huomasin muutama viikko takaperin, että enhän mä edes tiedä mikä viikonpäivä on menossa. 😀 Vaikka maileja tulee lähestulkoon päivittäin ja suurempi kirjoitusprokkis on kesken, oloni on silti levollinen. Ehkä se johtuu myös siitä kesäfiiliksestä joka valtaa lähestulkoon kaikki ihmiset. Tuntuu, että ihmiset ymmärtää, jos vastaus ei tule samalla sekunnilla (tai edes samana päivänä) ja kukin nauttii kesästä minkä kerkeää. Lisänä vielä nämä upeat säät, mitkä saa tuntemaan että eläisimme jossain Etelä-Euroopassa. 😀

Viimeisen vuoden aikana suurin oppini on liittynyt työhön ja siihen kuinka sitä pitää pystyä rajoittamaan. Olen todella vahvasti intuitiolla tunteva tyyppi ja pyrin entistä rohkeammin menemään sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Vaikka välillä päivät ovat venyneet pitkiksi, niin oon super iloinen siitä miten oon oppinut balanssia näinkin paljon. Uskon, että toinen vuosi yrittäjänä tuleekin olemaan jo erilainen. Vaikeinta on tehdä isoja päätöksiä sen suhteen mihin aika riittää ja mihin ei.. Minä kun haluaisin tehdä kaiken 😀 ja samalla kuitenkaan en. Tärkeintä mulle on innostavan työpäivän jälkeen päästä hakemaan tytöt kotiin, kokata hyvää ruokaa ja olla läsnä, ei läppärillä. Tämä ilta-aika perheen kanssa on jotain mistä en halua jatkossa tinkiä ja samaten myös vapaus siitä, että pystyn pitämään halutessani vapaapäiviä.

Onko teillä ollut lomaa ja jos on niin oletteko pystyneet nauttimaan siitä? 🙂

Tässä vielä mun parhaiksi koetut tipsit siihen miten loma tuntuu lomalta: 

-Älä vahtaa puhelinta tai maileja. Mitään ei tapahdu, vaikka et tietäisi joka tunti missä mennään.

-Nautiskele ja herkuttele. Tee sellaisia valintoja mitä et arkena välttämättä tekisi.

-Valvo myöhään ja nuku pitkään. Lomalla voi vähän vinksauttaa päivärytmiä.. So what!?

-Siirrä työhommia selkeästi vasta loman jälkeiseen aikaan ja keskity kotona johonkin sellaiseen puuhaan mitä et ehdi normisti tekemään.. Esim kaappien siivoaminen ja tavaroiden kierrätys. Puutarhan hoito hellii myös mieltä.

-Lähde retkille ja treffaile paljon ystäviä sekä perhettä. Ympäröivät ihmiset viimeistään virittävät sinut lomatunnelmaan. 😉

Nyt lähden Kioski Foodin kuvauksiin, täältä pääsee seurailemaan menoa. Kuvat ovat viime viikolta, kun oltiin Haukilahdessa viettämässä päivää. Leikittiin rannalla, lounastettiin, käytiin pitkällä kävelyllä ja tietty jädellä. Aurinkoa! <3Sara

ps. rustailkaa ihmeessä teidän vinkit siihen miten lomasta saa eniten irti.. 🙂

mekko / h&m

kengät / Saucony*

arskat / Rayban

Mimosan bikinit / Polarn O Pyret*

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Satu 26.07.2018

  Olipa hyvä, piristävä ja muistuttava teksti (näin loman viimesille päiville)
  Itse töissä päiväkodissa ja arki/työ henkisesti/psyykkisesti raskasta ajoittain… Taidanpa tänään jättääkin puhelimeni kotiin SISÄLLE kun lähden ulos puistoon lukemaan kirjaa. Pienet eväät mukaan 😉 vettä, hedelmä… ?? Mukavaa kesää..

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.07.2018

   Oi miten hyvältä suunnitelmalta kuulostaa 🙂
   Nauti viimeisistä päivistä <3 ja onneksi pääset työssäsi ulkoilemaan varmasti paljon ja täten nauttimaan säästä kuin säästä 🙂 Mukavaa viikkoa!

   Vastaa
 2. iitu 26.07.2018

  Moikka! Kaunis mekko, onko sen hankinnasta pitkä aika? 🙂

  Vastaa
 3. Mimmi 27.07.2018

  Mulla jäi tänä kesänä lomat kokonaan väliin ja vähän toisaalta harmittaa kun kelit on nämä.. mutta toisaalta sitten taas, saan tehdä sitä mistä oon pitkään haaveillut ja mulla on kuitenkin vapaus lyhentää päivää tai pitää ylimääräsiä vapaapäiviä 😀 ja ehdin mä vähän ottaan rennommin viikon verran ennen liikkeen avaamista ja saatiin lasten kanssa viettää laatuaikaa 🙂 nyt mietinnässä kerta kelit suosii, niin josko lapsille huomenna järkkäis yllärireissun puuhamaahan 🙂 meillä on lapset lomaillu mummulassa koko viikon ja ikävä on kyllä niin kova, että en tiedä tohtiiko sitä lähteä mihinkään vai vaan istua sohvalla halailemassa ja pusuttelemassa lapsia 😀 mutta mun vinkit lomalle on: puhelin pois, ruuaksi helposti valmistettavaa ruokaa taikka sitten syömistä jossain muualla, aikataulujen unohtaminen ja mieluiten kotoa pois pysyminen (koska kotona tulee aina touhuttua kaikkea ja unohtuu relata). Ihanaa alkavaa viikinloppua teidän perheelle <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.07.2018

   Vitsit tuo sun uus liike on kyllä hieno juttu <3 ja varmasti motivoi, vaikka lomailu jäisikin vähälle. Yrittäjän vapaus on kyllä sitten ihana juttu 🙂
   Kuulostaa kivalta ja hei Kiiiiitti huippuhyvistä vinkeistä 😉 Nappaan nuo!

   Vastaa