pizzakivi

reseptiTags:

Moikka! Mun on pakko repostata teille tämä muutaman vuoden takainen postaus, koska tänään meillä kaivetaan pizzakivi esille ja kokeillaan näitä ihanuuksia pitkästä aikaa. En ymmärrä miksi viime kerrasta on niin kauan aikaa. Toivotaan, että onnistuu yhtä hyvin 😉 Makoisaa viikonloppua! <3Sara

29.07.2016

Hellou! Meillä on pizzoja paisteltu grillissä nyt melkeinpä joka viikko ja sitä myöten myös resepti on viilaantunut. Alkuviikosta saimme siskon perheen + äitini meille pizzalle ja tehtiin niin että jokainen sai täyttää oman pizzan mieltymysten mukaan. Yhden pizzan paistossa kestää n.10min joten jokainen teki ja söi vuorollaan. Onhan siinä oma väsääminen, mutta samalla tosi kivaa yhdessä oloa.

pizzapohjat- noin 6kpl

3 dl vettä

1 paketti hiivaa

1-2tl suolaa

4 rkl öljyä

8-10dl vehnäjauhoja

Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi ja hiivapala keskenään. Lisää joukkoon suola ja jauhot. Lisää lopuksi öljy. Sekoita kunnolla, kunnes taikina irtoaa hyvin kulhosta. Anna taikinan levätä. Itse olen usein antanut levätä jopa tunnin verran. 🙂

Tomaattikastike

1 prk paseerattu tomaatti – yriti

1 prk paseerattu tomaatti – chili

1 iso sipuli

4 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna

3 rkl tomaattipyrettä

2 rkl öljyä

Kuulota sipulit öljyssä ja lisää loput aineet kattilaan. Anna kiehua pienellä teholla 20min. Tietty voi ostaa normi paseerattua tomaattia ja maustaa itse.. mä oon mennyt sieltä missä aita on matala 😀

Kuvissa näkyy mun pizza missä oli: tomaattikastiketta, parmankinkkua, muutama pepproni, kirsikkatomaattia, herkkusientä, ananasta, aurajuustoa, mozzarellaa ja paiston jälkeen rucolaa. Heitän välillä myös murskatusta valkosipulista ja öljystä tehtyä seosta valmiin pizzan päälle. Kaikkia täytteitä oli tosi maltillisesti, kun en näköjään osannut valita vain muutamaa. 😀 Pieni pizza on Matildan ja siitä löytyi: tomaattiakastiketta, tonnikalaa, kirsikkatomaattia, mozzarellaa ja pepperonia. Matilda syö pizzaa vähän vaihtelevasti. Joskus uppoaa koko pizza ja joskus muutama pala.

Oletteko kokeilleet pizzoja kiven+grillin kera? Lisää vinkkejä otetaan vastaan 😉 Ihanaa viikonloppua <3Sra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Kaisu 29.07.2016

  Pizza on kyllä hyvää, tosi harvoin vaan tulee ite tehtyä ? Sillon kun jaksan ite tehä niin täytteestä löytyy tomaattipyreetä, tonnikalaa, ananasta, herkkusieniä, paprikaa ja joko mozzarellaa tai emmental juustoa ? Teidän pizzat näytti tosi herkullisilta, maistuu varmasti paremmalta kun tavallisessa uunissa tehtynä ? Me suunnataan huomenna mun siskon perheen luokse grillaamaan ja viettämään toivottavasti aurinkoista lauantaita ? Ihanaa viikonloppua! ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.08.2016

   nami nam, kuulostaa hyvältä täytteet! 🙂 kuulostaa että teillä oli aika mukava viikonloppu <3

   Vastaa
 2. Mandariini 30.07.2016

  Oi nami nam! <3 pitäisi itsenkin joku pv tehdä! Isäni on pizzeriassa töissä nii on tullu kesällä syötyä paljon isin tekemää 😀
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/makea-pizza Ootko koskaan tehnyt? itsellä on käynyt mielessä mutta en oo viellä tehnyt 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.08.2016

   oi namiiiii, ihana ammatti isilläsi 🙂
   Hei täytyypä koklaa 🙂

   Vastaa
 3. Herkkupeppu 31.07.2016

  sähän taisit olla sellainen joka on innostunut leipomisest ja itse tehdyista herkuista mieki oon:D katseletko usei tuommoisia videoita?:) mie sillo tällö esim jos on tylsää koska noi on niin ihania ja tulee vesi kielelle! alhaalla linkki! laitoin esimerkin jostain videosta
  https://www.youtube.com/watch?v=orcAVxyIaZo

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.08.2016

   en oo kattonut 😀 ehkä aikaa ei hirveesti riitä 🙂 hehe, pitääpäs katsoa!!

   Vastaa
 4. Mimmi 31.07.2016

  Nää pizzat kyllä näyttää ihan tajuttoman hyviltä! 😛 en tiiä uskallanko ostaa meille tota pizzakiveä kun pelkään että meillä syötäis sen jälkeen pizzaa joka viikko 😀 varsinkin jos vielä kokeilis itse tehdä tomaattikastikkeenkin 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.08.2016

   Jep… meillä kävi just niin! ”mitä syödään tänään”.. ”ööö, pizzaa”. 😀

   Vastaa
 5. Omppu 31.07.2016

  Kokeilepa joskus korvata osa pohjan vehnäjauhoista ruisjauhoilla!

  Vastaa
 6. Frida 01.08.2016

  Siis voi nam!! 😀 Nyt tuli iha jäätävä nälkä!! ja sopivasti viel 12 h paasto täs menossa ku aamul labrakokeet!! Mut tätä on pakko testaa! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.08.2016

   eikäää! Tsemppiä labraan.. sen jälkeen syöt sitten jotain hyvää 🙂

   Vastaa
 7. Anna 06.08.2018

  Nam, hyvän näkösiä pizzoja! Meillä myös grillipizzat kova juttu! Oon hionut kanssa sopivaa reseptiä ja musta paras, kun kohottaa taikinaa yön yli jääkaapissa. Tulee sitkoisaa taikinaa ja super hyvää! Itse lukeudun niihin, jotka tykkää ennemmin keittämättömästä tomaattikastikkeesta. Ihan vaan tom.murskaa, valkosipulia, oliiviöljyä, basilikaa, suolaa ja sokrua ja soseuttaa ja redi ? makunsa kullakin, kantsii testata kumminkin, on vielä iisimpi ?
  Ootko koittanut sitä pitkulan mallista mozzarellaa, joka ei lillu nesteessä? Se on niiin parasta pizzoihin, ei ns valuta nestettä pizzaan.
  Huh, tulipas nälkä ? oiskohan huomennao pizzapäivä ?

  Vastaa
 8. Saara 28.06.2019

  Moikka!
  Hommasin meille Weberin pizzakiven syksyllä ja nyt pääsee ensimmäistä kertaa testiin grillissä. Onko teillä käytössä tuo pizzakiven mukana tullu pelti? miten sitä käytätte, mulle ei ole vielä valjennut sen käyttötarkoitus:D

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2019

   hei jeeeeeee 🙂 Nami! Ne on niiin hyviä 🙂
   Ollaan käytetty sitä peltiä pizzan liikuttamiseen. Eli sen avulla ollaan siirrelty pizzaa. en tosiaan tiedä onko se oikein :D:D

   Vastaa