reissuhaaveet 18-19

koti & sisustus, me, pohdintaa, travel

Moikka! Ollaan reissattu vuoden-kahden sisään säännöllisesti. Laskettiin, että lapsillakin on jo vaikka kuinka monta lentoa takana ottaen huomioon heidän nuoren iän. Omassa lapsuudessa reissut eivät olleet mikään vakio, joka kesän tai talven juttu. Ollaankin paljon puhuttu siitä, että ei haluta lasten kasvavan siihen ajatukseen, että joka lomalla suunnataan lämpimään. Tulevina vuosina meidän matkailu tuskin vähenee, mutta kohteet ovat taatusti erilaisia.
New York / Ollaan käyty Mikon kanssa kahdesti Nycissä ja toisella kerralla koko mun puolen perhe, sekä Matilda 1v 3kk oli mukana. Olemme rakastuneet kaupunkiin ensisilmäyksellä ja etenkin Mikko on tykästynyt Nyciin. Niinpä lähdetään hänen 30.v synttäreiden kunniaksi kahdestaan minilomalle sinne. On myös ihana nähdä New York ennen joulua, koska molemmat kerrat ollaan oltu siellä kesällä.
Kotimaanmatkailu / Ollaan mietitty, että kotimaanmatkailua olisi mukava lisätä. Meillä on Mikon puolelta mökki Savossa, jossa toivottavasti pääsisimme tulevina vuosina viettämään enemmän aikaa. Myös kaupunkiretket hotelliöineen olisi kivoja. Varsinkin jos saisi seuraksi kaveriperheitä. 🙂 Lappi, Pohjois-Norja ja retkeily kiinnostaa varmasti vuosi vuodelta enemmän. Tämä myös helpottuu mitä vanhemmiksi tytöt kasvaa.
Amsterdam, Berliini, Rooma / Ensi keväänä meidän on tarkoitus järjestää 5.v hääjuhla (koska emme ole juhlineet häitä) ja sen jälkeen olisi ihana lähteä jonnekin minilomalle. Joko kahdestaan tai sitten koko porukalla. Olen miettinyt, että jokin Euroopan kohde olisi kiva keväällä ja nuo kolme ovat pyörineet mielessä.
Laivareissut / Ollaan käyty Tukholmassa ja Tallinnassa joka vuosi, välillä muutamaan otteeseenkin. Näitä reissuja olisi jatkossakin ihana järjestää erilaisilla kokoonpanoilla. En ole mikään laivamatkustamisen fani, mutta lasten myötä siitä on tullut ihan mukavaa. Tytöt viihtyvät laivalla tosi hyvin ja Tukholmassa sekä Tallinnassa on aina kiva käydä. Ollaan myös käyty Tukholmassa muutamia kertoja lentäen ja sehän on tietty superkätevää kun lentoaika on 1h.
Matkat kavereiden kanssa / Olen mietitty kaverin sekä siskon ja äitin kanssa erilaisia minireissuja. Nämä aikuisten pitkät viikonloput on musta super ihania. Mikko lähtee meistä seuraavana ja hän suuntaa kavereiden kanssa Itävaltaan. Minua ja reissukumppaneitani puolestaan kiinnostaisi mm. Lontoo ja Kööpenhamina.
Perhematkat / Me ollaan matkustettu isommalla joukolla jo moneen otteeseen. Vaikka on vaikeaa saada sumplittua kaikille sopiva aika, miettiä sopiva lomakohde jne jne, niin mielestäni jokainen reissu on ollut sen arvoinen. On ihan parasta jutella rauhassa perheenjäsenten kanssa, saada lapsille seuraa ja vain viettää aikaa yhdessä. Matkoilla lapset lähentyvät myös ihan eritavalla perheen muiden aikuisten kanssa, kun nähdään joka päivä ja vietetään lomalla ”arkea” yhdessä. Näille matkoille olen aina avoin!

Millaisia reissusuunnitelmia teillä on?

Oon laittanut tänään kotia syyskuntoon ja kuvailin myös täällä. Joten pian kotijuttua tulossa. 🙂 Mennään tänään vielä käymään Mikon porukoilla ja tavataan minien serkkuja. Mukavaa sunnuntaita! <3Sara

playsuit / h&m

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

26 kommenttia

 1. Sarppa 02.09.2018

  Ihana kun olette päässyt reissaamaan jo niin paljon! Viihtyykö typyt hyvin lentokoneessa? Itse en ole 2-vuotiaani kanssa vielä lentänyt, mutta olisi tarkoitus talvella lähteä johonkin. Ja toi retkeily kiinnostaa myös tosi paljon, tosin isomman lapsen kanssa se varmasti on helpompaa 🙂 Ihanaa loppu päivää! ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2018

   Kyllä ne viihtyy ihan hyvin, ei ole ollut juurikaan huutoa tms. Mutta tietty paljon kaikkia mahdollisia tarvikkeita lapsille mukana 😀
   Ihanaa päivää sinne myös <3

   Vastaa
 2. Sarppa 02.09.2018

  Niin ja hei, jos sulla on jotain kivoja vinkkejä jostain lämpimästä kohteesta mikä toimii pienen lapsen kanssa hyvin niin kerro ihmeessä! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2018

   Kreikka on toiminut meille super hyvin 🙂 Lyhyt lento ja ihanaa ruokaa 🙂

   Vastaa
 3. Jessi 02.09.2018

  Miten pitkälle reissulle ajattelitte mennä nykiin? Itseäni kiinnostaisi myös mennä sinne kun täytän 30 mutta haluttaisiin mennä mieheni kanssa kahdestaan ja en tiedä raaskisinko jättää kohta 2 vee pojan hoitoon ?joku mini reissu sopisi kyllä

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2018

   Aateltiin olla tyyliin to-su 🙂 Ymmärrän hyvin tuon.. Mäkin jännityksellä odotan 🙂 Mutta kyllä ne minit pärjää ja perhe ihan innoissaan kun pääsee hoitamaan <3

   Vastaa
 4. Maria 02.09.2018

  Me lähdetään mun kahden ystävän kanssa viettämään yhteisiä 25v juhlia Kap verdelle uudenvuodenaattona ?
  En malta odottaa!!! ???
  Ja marraskuussa on vielä Tukholman risteily, mukava syksy tulossa täynnä odottamisen iloa ?
  Ihanaa syksyä! ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2018

   Ooooh ihanaa <3<3 nauttikaa! Ihanaa syksyä sinne myös 🙂

   Vastaa
 5. Johanna 02.09.2018

  Kuulostaa mahtavalta reissusuunnitelmat! Meillä on takana hyvin paljon samanlaisia kohteita, mutta Nycistä vielä haaveilen. Ai että joulun alla siellä on varmasti ihan super ihana tunnelma kaikkine valoineen jne. ? Toivon sit teidän reissusta paaaljon tunnelmapaloja ?
  Meillä jätettiin tänä vuonna ulkomaanmatkailu väliin, koska satsataan vuoden päästä syksyllä suunnitteilla olevaan vajaan parin kuukauden pidempään reissuun välimerelle ja Aasiaan. Ajateltiin, että ensi vuonna on viimeinen mahis tehdä loppusyksyyn pidempi matka, ennenkuin esikoisella alkaa eskari (siis oikeasti pitääkö tämmöisiäkin jo miettiä ??).
  Meillä muuten mies on se, joka saa aina matkalle lähdöt aikaiseksi, koska ite aina ihan liikaa mietin ja pelkään, onko turvallista ja ettei mitään sattuis jne. vaikka rakastankin reissata. Onko teistä jompi kumpi enemmän matkakuumeilija vai tuleeko matkalle lähdöt yksissä tuumin? ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2018

   OI WAUUUUUU.. vitsit miten siistiä ja uskon että tulee olemaan mieletön kokemus <3 Tosi magee juttu!!
   Mä oon meillä se joka sumplii ja varaa 😀 Vaikka toisaalta oon kyllä kans vähän hermoheikko sen suhteen kun jännittää..et tajuun kyllä mitä meinaat :)<3
   Ihana sun miekkonen kun hän varailee ja saa aikaiseksi 🙂
   Ihanaa syksyä koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 6. Suvi Hietala 02.09.2018

  Matkailu on ihanaa. Itse olen ollut pari kertaa New Yorkissa ja joulun aikaan. Ihana paikka jouluna. Lasten kanssa olen reissanut Floridassa ja Los Angelesissa. Ihania paikkoja nekin. Ihanaa syksyn odotusta koko perheellenne 🙂 Ja unelmoikaa suuresti 🙂

  Vastaa
 7. Iida 02.09.2018

  Kotimaassa matkailu on ehdottomasti jees! Suomessa on niin paljon erilaisia paikkoja ja eri maakunnissa omanlainen elämänsä. Lappikin olisi kiva nähdä eri vuodenaikoina. ?

  Vastaa
 8. Niina 02.09.2018

  Itse lähdössä reilun 3 viikon päästä New yorkiin ekaa kertaa ystäväni kanssa! Olin aina ajatellut, että matkustan sinne omilla kolmekymppisillä, mutta en jaksanut odottaa. Täytän sen reissun aikana kuitenkin 29, hehe. 🙂 Käynyt nuissa mainitsemissasi Amsterdamissa pariin otteeseen ja kerran Lontoossa. Kumpaakin voin kyllä suositella lämmöllä. Jos haluaa kauniin kohteen jossa selviää kävelemälläkin halutessaan niin Dami on ihan ehdoton ja vielä kumpikaan Damin reissu ei oo ajoittunut keväälle, niin voi vaan kuvitella sen tulppaanien määrän. ? Muina haaveena olisi kreikan rantaloma, kun ei ole pitkään aikaan käynyt rantalomalle tai joku pidempi reissu sen ensi vuotisenkin syntymäpäivän kunniaksi 😉

  Vastaa
 9. Suni 02.09.2018

  Meillä on tiedossa kuukauden reissu Espanjaan talvella. Ihan huippua päästä kunnolla lomailemaan perheen kesken. ? Jotain minilomia olisi kiva järkätä vielä lisäksi (laivamatkoja tai yö Tallinnassa). Jännittää kyllä miten paljon rompetta sitä tarvitsee kuukauden reissulle kahdelle alle 3 vuotiaalle. ?

  Vastaa
 10. Laura 02.09.2018

  Itse olen aina halunnut käydä ulkomailla mutta vielä ei ole tullut käytyä joten ehkäpä häämatka olisi se mahdollisuus ? Pariisi on ollut aina toiveena joten jospa sinne lähtisi vaikka ensi vuonna ?

  Vastaa
 11. Henna 02.09.2018

  Lontoossa olen käynyt kaverini kanssa kahdestaan viime kesänä, oli niin ihana reissu ❤️ Eksyttiin monta kertaa ? Olisi tarvinnut olla tosin pidempään siellä koska kaikkea ei ehtinyt näkemään kolmessa päivässä.
  Tulevaisuudessa toiveena olisi jenkkeihin päästä ? Eurooppaa kierrellä vielä lisää, esim Pariisi ja Praha ?

  Vastaa
 12. Katri 03.09.2018

  Hei. Olen matkustellut parin vuoden aikana 3 krt yksinäni ja kerran isäni kanssa lähi-idässä . Joulukuun vaihteessa ystäväni innostaa lähtömaan kanssaan Prahaan joten tälle vuodelle tulossa 3 :s matka ulkomaille. ❤️

  Vastaa
 13. Elina Leskelä 03.09.2018

  Suosittelen ehdottomasti Roomaa keväälle. Itse oltiin poikaystävän kanssa ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalla tänä kesänä ja kohteeksi valikoitui Rooma. Kaupunki oli hurmaava ja romanttinen, joten varsinkin keväällä siitä pääsee varmasti nauttimaan täysin rinnoin. Itse oltiin loppukesästä juuri kuumimpaan aikaan turistimassoineeen, mutta ei sekään menoa haitannut loppujen lopuksi. Meillä loma onnistui kuitenkin paremmin kuin hyvin. Ei tarvinnut liiemmin jonotella, kun oltiin hankittu netistä ennakkoon liput colosseumiin ja vatikaaniin yms. Sääkin antoi välillä pirteän pienen kesäsateen sekä ukkosia jotka olivat hyvää vaihtelua paahteeseen. Salamoita seurailtiinkin yksi iltapäivä, joka oli maaginen hetki.
  Ah en voi muuta kun kehua Roomaa. Jos päädytte sinne, niin kannattaa poiketa myös Trasteveressa, josta löytyy enemmän paikallisten meininkiä ja hyviä ravintoloita.

  Vastaa
 14. Noora 03.09.2018

  Heips!
  Pienemäpä reissaillin vanhempieni kanssa Saksassa, Itävallassa ja Italiassa. Sittemmin kaveriperheen kanssa Kyproksella, Teneriffalla. Kerran käynyt myös Alpeilla lasketteleen.
  Kotimaassakin on reissattu aika urakalla ja Lappi sekä Norja nähty.
  Miehen kanssa tehtiin esikoista odoittaessa sellainen automatka Lappiin, kesti 2 viikkoa. Käveltii kaikkia ihania patikointimatkoja ja nukuttiin pakussa. Peseudyttiin järvissä/joissa, syötii retkimuonaa. Kerran käytii reissun aikana kylpylässä ja muutaman kerran ravintelissa- Sellaiselle reissulle lähtisin uudestaankin vaikka heti, koska se ruska on näkemättä!
  Retki ihmisinä mentiinkin Kolilla talvella Ukko-Kolin huipulla naimisiin <3
  Olen ollut jenkeissä vaihdossa, tuolloin kävin Floridassa, Chicagossa ja Texasissakin! Huippu vuosi!!
  Se meidän häämatka on vielä tekemättä, olisi ihanaa päästä Portugaliin, vaikka Portoon.
  Kaukokohteista Uusi-Seelanti <3

  Vastaa
 15. Liina 03.09.2018

  Haaveita riittää, mutta tällä hetkellä syksyn matkatoiveena on Pariisi. Oletko käynyt siellä? Muita haaveita on Islanti, Pohjois-Norja ja Lofootit, Lontoo ja Britteinsaaret muutenkin, Italian kohteet, Dubai, New York, Slovenia. Kreikkaan on välillä päästävä. En ole matkustellut paljoa ja aloitin ulkomaanmatkat vasta mentyäni töihin muutama vuosi sitten. Lapsuudessa matkustimme vain kotimaassa, enkä ennen häämatkaa tiennyt sen olevan minun juttuni.

  Vastaa
 16. Sandra 03.09.2018

  Lontoo, suosittelen. Tykkäsin myös tosi paljon kaupunki lomasta Riikassa, jossa mieheni kanssa oltiin pidennetty viikonloppu. Kestosuosikki meidän matkailussa on Kreikka. Pienetkin reissut on kivoja, kun pääsee muihin maisemiin ?

  Vastaa
 17. Huisku 03.09.2018

  Hei! Tuossa porukalla reissailussa on sekin hauskaa että samalle matkalle voin itse hyvinkin lähteä kaveripariskuntien kanssa, joilla on lapsia, vaikka itse olemme lapseton pariskunta. Välillä voi lähteä kahdestaan hengailemaan lomakohteessa ja sitten taas illalla syödään koko kööri saman pöydän ääressä. Eli tavallaan koen että matkailu on aina rennompaa, mitä enemmän ihmisiä mukana. Eli pointsit ”ryhmämatkoille” täältä! ?
  Kiitos kun jaksat vielä kirjoitella ahkeraan blogia. Olen lueskellut alusta asti. Hienosti olet pitänyt jo pitkään meidän lukioiden kiinnostusta yllä, varmaankin olemalla noin ihana jalat maassa tyyppi. 🙂 Montaa blogia olen aiemminkin lukenut, mutta kiinnostus loppuu pian, jos se on rakentunut ainoastaan esimerkiksi kasvisruoka-, fitnessasioiden ympärille. Kiitos siis laajasta skaalastasi.
  Mahtavaa syksyn alkua sinne!

  Vastaa
 18. minna 03.09.2018

  Reissaaminen on ihanaa, mut itteeni ahdistaa lentamisen ymparistovaikutukset. Mietityttaako ne sinua lainkaan? (Ei nakojaan toimi kaikki kirjaimet minulla)

  Vastaa
  • Hanne 04.09.2018

   En usko et paljon mietityttää, niin paljon reissuja takana sekä suunnitelmissa. Kyllä olis hyvä kaikkien niitäkin pysähtyä miettimään. Vaikkei nyt reissaamista kokonaan lopettaisikaan mut jokainen vois kyllä miettiä kuinka paljon oikeesti tarvii niitä hupireissuja tehdä.
   En tarkoita pahalla tätä kommenttia, moni ei ehkä tiedä tai ole tullut ajatelleeksi sitä puolta lentomatkustelusta.

   Vastaa
   • Sara Parikka 06.09.2018

    Heippa! Siis kyllä tosi paljon mietityttää.. sen takia uskon, että kotimaanmatkailu on alkanut kiinnostamaan ja juuri tuossa kirjoittelin, että tulemme varmasti reissaamaan mutta kohteet ovat erilaisia. 🙂 Tätä juuri tarkoitin.
    Näistä on kyllä hyvä puhua <3

    Vastaa
  • Sara Parikka 06.09.2018

   Mulla ihan sama.. :/ vuosi vuodelta enemmän ahdistaa ja mietityttää.. Ehkä siitä syystä myös kotimaan matkailu on alkanut kiinnostamaan. 🙂

   Vastaa