parhaat IG vinkit

me, pohdintaa

Heippa! Multa kysytään toistuvasti IG-vinkkejä ja sitä miten kannattaa rakentaa instagram tiliä. En ole tässä mielestäni mikään pro ja tykkään enemmän luonnollisesta ilmeestä, kuin vaikka valkoisesta (tätä näkee mielestäni aika paljon) tai pelkästään ammattitasoisista kuvista. Itse kuvaan lähestulkoon kaikki instagram kuvat kännykällä. Toki nykyään luurien kamerat ovat aika hyviä ja mielestäni vaiva suhteessa laatuun on usein paljon parempi. En vaan jaksa raahata kameraa aina mukana ja puhelin taas nyt luonnollisesti kulkee kaikkialle. En siis missään nimessä koe, että kamera olisi ainoa vaihtoehto ja tiedän että näin ajattelee myös moni muu. Tapasin reilu vuosi takaperin työmatkalla Tanskalaisen Josefinen (täällä) ja hänellä oli silloin noin 150 tuhatta seuraajaa. Hän oli minun lisäkseni ainoita jotka kuvasivat pelkällä puhelimella (reissussa oli siis noin 40henk vaikuttajia ympäri eurooppaa). 😀 Olen seurannut hänen huikeaa kasvua somessa ja uskon, että hän tuottaa sisältöä edelleen aika orgaanisesti. Hieno juttu <3 En myöskään muokkaa juurikaan kuvia, enkä ole koskaan muokannut mitään ruumiin osaa tai luonut aurinkoa tms. Ei taidot, aika ja/tai mielenkiinto riitä photoshoppaukseen. Tämä on kuitenkin hyvä huomioida ja muistaa, kun katselee kauniita sekä virheettömiä kuvia. 😉

Kuvituksena meikäläsen IG otoksia 🙂

Tähän kokosin mielestäni tärkeitä pointteja mikäli haluaa panostaa instagramiin. Jaan teille myös tämän hetken suosikki tilit, joita tykkään seurailla. Jakakaa tekin ihmeessä omat suosikkinne!!! 🙂 Ihanaa viikonloppua! <3Sara

Filtterit / Kannattaa valkata 1-2 filtteriä ja käyttää vain niitä, jotta yhdenmukaisuus ja sävymaailma toistuu.
Yhteensopivuus / Voit tsekata feediä, niin että kahta samanlaista kuvaa ei tule peräkkäin/allekkain ja kasata kokonaisuutta mielenkiintoisesti. Voit myös käyttää appia apunasi, kuten ”Mosaico”.
Säännöllisyys / Postaustahtia on hyvä pitää yllä. Yksi kuva päivään on hyvä ja sellainen tahti mihin on hyvä pyrkiä jos haluaa kasvattaa tiliä. 
Aktiivisuus / Kannattaa myös tykkäillä toisten kuvista, kommentoida ja olla aktiivinen.
Story / Nykyään seuraajat saattavat viihtyä jopa enemmän story videoiden parissa ja kuvia tykkäillään vähemmän. Kannattaa siis panostaa myös videosisältöön ja tuottaa sitä aidosti sekä omin ehdoin. 🙂
Rentous ja omana itsenä oleminen / ..Ehkä se tärkein pointti.. Kaikki lähtee siitä, että sisällöntuottaminen tuntuu luonnolliselta. Tässä voi toki haastaa itseään ja kokeilla erilaisia lähestymistapoja.

Tämän hetken suosikit: 

vivalamamabolg

sallaoona

turunenkaisa

bethennyfrankel

alexandrabring

oliviaedit

jannid

ylekioskilife

fazersuomi 

kollaasi 2, kuva 1&3 sekä kollaasi 3 kuva 2 = Sam Jamsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Diirindaarin 07.09.2018

  Sain inspiraatiota näistä! ? Kiitti!

  Vastaa
 2. Martta 07.09.2018

  Moikka!
  Mun ehdoton lemppari Instagram ”höpöttäjä” on @marissaleh. Tykkään kuunnella storeja ja yleensä vaan nopeesti selaan kuvapuolen!
  Rentouttavaa viikonloppua❤

  Vastaa
 3. Sannik 09.09.2018

  Hei, teillehän tehtiin kylppäriin se nanopinnoitus?
  En jostain syystä löydä postausta siitä enää ollenkaan ?
  Oletko edelleen tyytyväinen pinnoitukseen?
  Ovatko kaakelit alkaneet kerätä kalkkia jälleen??

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.09.2018

   Heippa Sanni! 🙂 Meillä tosiaan tehtiin se noin vuosi sitten.. En enää koe, että pinta auttaisi mutta meillä on kyllä eritysen kalkkipitoista vettä. 😀 Toki luulen, että ne eivät kerää samalla voluumilla kuin ennen ja tekihän se tehopuhdistus todella hyvää!! Toivottavasti osasin edes vähän auttaa 🙂

   Vastaa