iltapala

koti & sisustus, lapset, me

Iltaa! <3 Meillä tykätään aamupalojen lisäksi iltapaloista. Ollaan leikitty tyttöjen kanssa ravintolaa nyt muutaman kerran, niin että he saavat syödä leikkihuoneessa ja minä toimin heidän tarjoilijana. 😀 Siis tämä leikki on oikeesti yllättävän hauska ja siinä huomaa kuinka paljon tytöt jo osaa. Tilaukset tulee hienosti ja kiitokset kuuluu joka välissä. Nyt kun äiti ei ole sanomassa ”mitä pitää sanoa?” silloin kun ruoka saapuu, tulee kiitos ihan itsestään. 😀 Ajatuksena voisi myös luulla, että leikkihuone ei ole hyvä paikka iltapalalle ja tätä myöten sotkulle, mutta tytöt ovat niin innoissaan tästä että istuvat kuin tatit paikallaan. 😀 Ehkä juju on myös siinä, että ravintolaleikkiä ollaan leikitty niin harvoin, että siitä ei ole ehtinyt tulla perussettiä.
Oli myös ihana huomata mitä tytöt tilasivat keittiöstä, kun sanoin että meillä ei ole tällä hetkellä ruokalistaa, mutta saa tilata mitä vain. Pienet eivät osanneet käyttää tilaisuutta hyväkseen, vaan tilasivat kiltisti ruisleipää, omenaa, jugurttia ja mysliä. 😀

Tämän hetken suosikki iltapala itselläni on mustikkakeitto, kreikkalainen luonnonjugurtti ja mysliä. Välillä sulatan joukkoon marjoja tai viipaloin päärynää. Odotan jo niin paljon, että satsumakausi alkaa, kun meillä koko perhe rakastaa niitä. Mä erityisesti tykkään juuri satsuma lajikkeesta enkä niinkään joulun klementiineistä. Tarkkaa hommaa.. 😀

Kysyin eilen instagramissa postausvinkkejä ja sain hurjan määrän uusia ideoita sekä aiheita. Kiitos <3 Todella paljon tuli kysymyksiä lapsiin liittyen, joten ehkä voisin useammin rustailla ajatuksiani esim kasvatuksesta. 🙂 Rauhaisaa iltaa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Rosa 18.09.2018

  Olisi kiva kuulla ajatuksia Pepin ja Saran kasvatus eroista. Jotenkin Pepistä äitinä jää tosi paha maku suuhun. Toivoin Pepille ja Taigalle ihanaa ja lämmintä suhdetta

  Vastaa
 2. Tuire 18.09.2018

  Moikka! Olis kiva kans kuulla millasilla ruokabudjeteilla teillä viikko menee ja mitä syötte minäkin päivänä! Käyttekö kerran viikossa kaupassa vai useamman? Oletteko käyttänyt noita kauppojen ruokakassi palveluja? Ja onko se ”ruokaboksi” sinulle tuttu? Siinähän on viikon ruuat joka päivälle, tai siis ne ainekset.

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.09.2018

   Hei joo voisin avata tätä joskus enemmän 🙂 Itseasiassa ei ole tuttu, kiinnostaisi kyllä 🙂

   Vastaa
 3. Kata 18.09.2018

  Ai, kun tuli oma lapsuus mieleen tästä. Muistan kuinka itse tykkäsin leikkiä myös tarjoilija ja kokki leikkejä. Halusin kattaa pöytää hienoksi ja sitten oltiin äidin kanssa ”juhlapaikassa” syömässä. Monesti minä halusin olla tarjoilija ja laitoin äidille ruokaa ja tarjoilin sen esimerkiksi parvekkeelle. Uskon, että äiti on varmasti ottanut tästä leikistä kaiken ilon irti kun häntä on välillä passattu eikä aina toisinpäin 😀
  Täältä löytyy suht uusi lifestyle blogi jos kiinnostaa käydä lukemassa 20 vuotiaan matkaa äidiksi vähän toisenlaista tietä. https://eksynyt-haikara.blogspot.com/

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.09.2018

   Oi miten ihania muistoja <3
   Hei jeee, meen heti kurkkimaan! 🙂

   Vastaa
 4. ida ihana 19.09.2018

  Ravintolaleikki oli omakin lempparini lapsena, ja myös edelleen sitä tulee leikittyä usein hoitolapsien kanssa 🙂 Ihana idea tuo yhdistää oikea iltapala ravintolaleikkiin!:)
  Nuo teidän tuolit on muuten ihanat!<3
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 5. Johanna 19.09.2018

  Hei ihana idea toi oikee ravintolaleikki! Mulle ihan uus juttu!! Täytyypä ottaa käyttöön jahka poika tuosta kasvaa ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.09.2018

   Joo siis meilläkin ihan uusi.. ihan vahingossa keksittiin ja lapset aivan intona 🙂 <3

   Vastaa
 6. Hedu 19.09.2018

  Satsumat bongattu kaupasta tänään! Minunkin lempparit juuri nämä alun kirpeät.

  Vastaa
 7. Katri 20.09.2018

  Moi, Teit jokinaika sitten jotain muru? kastiketta jossa oli kirsikkatomaattia mukana.
  olisiko siihen ohjetta.

  Vastaa
 8. Heli 08.10.2018

  On tuo teidän perhe niin suloinen, koirasta lähtien. Mä niin toivon teille kaikkea hyvää.

  Vastaa