tomaattikeitto & valkosipulileivät

koti & sisustus, kuulumiset, me, podcast, resepti

Helou! Oon ollut heinäkuusta saakka yhden päivän viikosta Ylen Kioskissa töissä. Olen mukana Kioski FOODissa, jossa tehdään ruokasisältöä youtubeen sekä instagramiin. Tämä on ollut jo tähän mennessä äärimmäisen opettavaista ja olen saanut arvokkaita kokemuksia Yleltä. Vedän viikottain youtuben Kioski FOODin kanavalla livelähetyksen ja kokkaan helppoa, halpaa ja hyvää konseptin mukaisesti. 🙂 Olen oppinut samalla kasan hyviä arkireseptejä ja vaikka kuinka paljon nippelitietoa keittiöön. Vaikka kokkaan lähestulkoon päivittäin, niin joka kerta opin jotakin uutta. Viime viikon torstaina kokkasin tomaattikeittoa, itseasiassa ensimmäistä kertaa ikinä ja vitsit miten hyvää tuli. Laitan teille tähän reseptin sekä videon, jos haluatte jompaa kumpaa hyödyntää. 🙂 Tehtiin heti perjantai-iltana koko porukalle kotona tomaattikeittoa ja valkosipulileipiä. NAMI!

Lämmittävä tomaattisoppa

Tarvitset: 1 iso sipuli

4 kynttä valkosipulia

öljyä paistamiseen

1 punainen chili (mieto, käytä siementen kera)

1 porkkana (tuomaan makeutta!)

½ tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl mustapippuria

1 rkl balsamicoa

2 prk purkkia kokonaisia tomaatteja (purkissa)

4 dl kanalientä

100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

basilikan lehtiä koristeluun

HUOM! Tästä reseptistä riittää neljään annokseen!

Ohje: Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Paista valkosipulia hetki öljyssä. Kun valkosipuli alkaa tuoksua keittiössä, lisää sipuli, chili ja porkkana. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää purkitetut tomaatit, vesi ja mausteet anna kiehahtaa noin 5-10 minuuttia. Voit lastalla murskata tomaatteja kattilan reunoja vasten. Lisää tuorejuusto, kiehauta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Valkosipulileivät

Tarvitset:

Ciabattaa / tai jotain muuta esipaistettua leipää

voita n. 150g

3 kynttä

nippu tuoretta persilijaa

parmesan juustoa / mozzarella juustoa maun mukaan

Ohje: Sekoita pehmeään voihin kaikki ainekset ja levitä seos leivän päälle. Paista 200 asteessa 10min tai kunnes seos on sulanut ja leivän reunat ovat kullanruskeana.

Kioski FOOD / youtube 

Tänään tietty myös Papupata podin uusi jakso.. 🙂 Aiheena epävarmuus.. Tästä tulee tasaisin väliajoin kysymyksiä, joten aiheesta oli kiva jutella Johannan kanssa. Avaan myös asioita jotka ovat saaneet oloni epävarmaksi ja pohditaan yhdessä aihetta sekä siihen liittyviä tuntemuksia.

Papupata-podin löytää helposti. Lataa puhelimeen Acast-sovellus, (voit myös kuunnella I phonella – Applen oman Podcast sovelluksen kautta) etsi Papupata.

 1. Laita meidän ohjelma ihmeessä seurantaan, niin saat jatkossa aina tiedon kun uusi jakso ilmestyy. 🙂
 2. Seuraa meitä Instagramissa @papupatapodi sinne päivitetään rentoa sisältöä, välillä vähän kieliposkella.. Pysyt myös hyvin kärryillä siitä mitä milloinkin Papupata meinaa. 😉 JA siellä luetaan aktiivisesti Direct viestejä, joten jos on risuja tai ruusuja podiin liittyen, aihetoiveita tai muuta mielenpäällä, niin sinne saapi rustailla.. <3
 3. Voit kuunnella jakson myös tästä.

Hei mukavaa päivää kaikille! Mulla tämä päivä vierähtää Salkkareissa. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Sarppa 02.10.2018

  Kiitos reseptistä, menee heti kokeiluun! Ihana kun jaat reseptejä, jotenkin ideat välillä tosi vähissä ja huomaa tekevänsä aina samoja ruokia. Hei olis tosi kiva myös kuulla teidän papupata podissa aiheena juurikin julkinen työ ja sen tuomat haasteet ja hyvät puolet, ja ehkäpä mitä ajattelitte ennen kuin aloitte tehdä julkista työtä, oliko jotain mietteitä silloin siitä? Ihanaa syksy päivää! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.10.2018

   Hei ihana kuulla <3<3 kiitos! Aiheesta on tulossa jakso 😉 Ihanaa syysviikkoa sinne myös!!

   Vastaa
 2. ida ihana 02.10.2018

  Hyvä idea tuoda sosekeittoon pehmeyttä ja makua maustetusta tuorejuustosta!:)

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 3. Ronja 02.10.2018

  Seurasin viime viikolla liveä ja heti täytyi soppa napata tämän viikon ruokalistalle! Ja voi että on hyvää, koskaan en ollut tehnyt aiemmin. Onneksi tein tuplasatsin niin riittää pidempään 😉 Ja kiitos podista, huikeaa kuunnella sun ja Johannan jutskailuja! Tosi kivoja jaksoja ollut tähän asti ja varmasti jatkossakin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.10.2018

   Hei IHANA kuulla, kiitos superpaljon kun seurailet <3<3<3<3

   Vastaa