päiväunilla

design, koti & sisustus, lapset

Moikka! Ihanaa sunnuntaita <3 Me lähdetään tyttöjen kanssa ihan pian kaveriperheen luokse brunssille. Muutama kaveri, monta lasta, jokainen tuo jotakin ja volà aamun kahvihetki on taatusti spessu. <3 Eilen laitoin IG:hen stoorin missä kirjoitin, että rentoudun kun tytöt meni päikkäreille. Sain muutaman viestin siitä, että miten meidän tytöt nukkuu päikkärit ja miten yöt menee jne. Ajattelin heti rustata teille aiheesta!

Meidän tytöt ovat iältään: Matilda 4.v (maaliskuussa 5) & Mimosa 2.v (jouluussa 3v)

Mimosa nukkuu lähestulkoon aina 1-2h päikkärit ja hän kyllä tarvitsee ne. Hän nukahtaa aina tosi helposti ja tuntuu, että niiden avulla hän jaksaa virkeänä iltaan saakka. Matilda ei nuku enää läheskään aina, ellei liikuta autolla päikkäriaikaan tai jos hän sattuu olemaan väsynyt. Eilen sain hänet hyvin nukahtamaan, kun kerroin että hän jaksaa valvoa Fort Boyardin jos nukkuu päikkärit. Matilda nimittäin tipahtaa ihan viimeistään ysin maissa jos hän ei ole nukkunut päivällä.

Me laitetaan työt päikkäreille ihan samalla tavalla kuin nukkumaankin. Toivotetaan hyvät unet, annetaan pusut&halit ja sitten lähdetään pois. Tytöt jää hereille sänkyihin. Jos puheen sorinaa kuuluu paljon, niin huikataan, että nyt hiljaisuus ja levätään hetki. Sitten he yleensä nukahtaa todella nopeasti. 🙂 Tietty meilläkin ollut aikoja jolloin ollaan harjoiteltu ja tehty töitä sen eteen, että nukkumaanmeno sujuu. <3

Yö-unille neidit menee 8-9 ja heräävät yleensä seiskan aikaan/jälkeen (on myös ollut ajat jolloin aamu starttasi 5-6 aikaan joten tämä nykyinen on eritääin jees 😀). Meillä ei lähestulkoon i k i n ä nukuta yhdeksään aamulla, joten ehkä tästä syystä ne päikkärit maistuu. 🙂 Tuntuu, että tämä rytmi tulee luonnostaan tytöiltä, varsinkin Matildalta.. Ollaan joskus yritetty muuttaa rytmiä, mutta näin se taitaa vain helpoiten meidän perheellä mennä.

Eilen päikkäreillä herkuttelin, tein muutaman homman koneella, katsoin telkkaria ja lopulta myös itse nukahdin sohvalle. Heräsin kun tytöt talsivat rappusia alas ja kuiskivat että ”äiti nukkuu”.. 😀 Lähdettiin siitä sitten pyörähtäämään siskoni kanssa Hullareilla, mistä tällä kertaa ostettavaa löytyi vain Herkusta. Sieltä sitten kannoinkin muutaman kassin kotiin. ;D

Nukkuuko teillä lapset päivä unet? Leppoisaa sunnuntaita! <3Sara

ps. Mun herkkuna oli eilen baagelit. Aah! Fiilistelen jo tulevaa Nyc:in matkaa. Cream Cheese Bagel on nimittäin ihan mun suosikki. Paistan baagelit paahtokoneessa ja siihen päälle sivelen Philadelphia-tuorejuustoa. 🙂 Nami!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Mimmi 14.10.2018

  Meillä nukutaan harvoin enää päikkäreitä kotona ollessa. Jiri (6v) ei nuku enää muutakun satunnaisesti autossa, eskarissa myöskään ei enää niinkään nukuta vaan vähän lepäillään. Mutta iltasin tuo poika onkin kyllä todella väsynyt, että vaatisi ehkä vielä ne pienet tirsat. Touhuaa ja pelaa pihalla niin paljon eskari/hoitopäivän aikana.. Lumi (ens kuussa 4v) nukkuu päiväkodissa joka päivä todella hyvin päikkärit, mutta kotona nukutaan vaan jos simahtaa sohvalle, tai lattialle tai satutaan oleen autolla liikenteessä ? meillä noi lapset on vähän sellasia että kun päikkärit ottaa, niin nukkuisivat sitten ihan liian kauan (jos herättää niin ovat tosi kiukkusia) ja sitten taas ilta venyy liian pitkään ja yöunet jää liian lyhyiksi. Tästä syystä ehkä oon ihan suosiolla jättänyt laittamatta lapsia päiksyille ?

  Vastaa
 2. Kati 14.10.2018

  Teijän vanhempi on miltei saman ikäinen kun meijäb nuorempi (heinäkuussa täyttää 5v.)
  Huippua kuulla miten yksinkertaista on nukkumaankäyminen! Meillä on myös pitkään toiminut samanlainen systeemi. Halit ja hyvänyön rallatukset (hyvää yötä, kauniita unia, nuku hyvin, aamulla nähhään) ja tytöt toistaa saman 😀
  Päiväunia nukutaan todella satunnaisesti. Aamulla pienempikin herää 7-8 ja käy nukkumaan viimeistään ysiltä.

  Vastaa
 3. Minna 14.10.2018

  Meidän 2-vuotias (helmikuussa 3) nukkuu kotona edelleen 1-2 h ulkona rattaissa ? rattaat on kauan sitten jääneet ahtaiksi, mutta siellä hän nukkuu hyvin eikä mikään muu paikka (paitsi auto) kelpaa ?

  Vastaa
 4. Tiia Mukkala 14.10.2018

  Luettelo ollenkaan iltasatuja? Meillä 2,5v tyttö, joka nukahtaa syliin, kun hänelle luetaan iltasatu. Pitäisi pian varmaan siirtyä nukuttamaan suoraan sänkyyn ?

  Vastaa
 5. Laura 14.10.2018

  Oma 3v poika ei nuku enää päikkäreitä ja jaksaa hyvin koko päivän, voi olla että kun meillä uniaika on 22-10.

  Vastaa
 6. Anna-Kaisa 15.10.2018

  Meillä tyttö 2,5v nukkuu omassa sängyssään 1-2,5h päikkärit lähes päivittäin. Joskus menojen vuoksi päikkärit jää nukkumatta ja silloin yöuni tulee jo ennen kahdeksaa. Päiväunilta hänet täytyy myös aina herättää, muuten nukkuisi vaikka kuinka ja pitkään.
  Pienempi 1vuotias on juuri siirtynyt yksiin päikkäreihin ja nukkuu ne yleensä ulkona vaunuissa 2-4h.
  Yöunia molemmat nukkuu klo 20/21-07 ja tämä rytmi on mun mielestä tosi jees. Oon vaan niin onnellinen kun ihan pikkuvauva-aika on ohi ja meillä nukutaan hyvin! 😀

  Vastaa
 7. Jensku 17.10.2018

  Meillä lapset 4v,3v ja 6kk nukkivat kaikki päikkärit menevät 11.30-12.00 päikkäreille 4v ei välttämättä nukahda enkä häntä myöskään pakota nukkumaan mutta hänkin ainakin lepää tunnin, jos nukahtaa niin nukkuu noin tunnin max 1,5h, 3v saattaa nukkua jopa 3h ja hän tarvitsee selvästi päikkärit muuten nukahtaa 18 aikaa illalla ja nukkuu siitä aamu 5-6asti,välillä saattanut nukkua ihan 7 asti tuosta ja sama meillä autossa nukahdetaan viimestään 6kk nukkuu noin 1,5-2h mutta hän nukkuukin sit vielä toisetkin päikkärit jossain vaiheessa. Yö unille lapset menee 21 joskus jos pidetään lasten kanssa leffa ilta ovat saaneet valvoa 22 asti tai jos joku joulu juhannus uusvuos niin oon joustanut vähän 🙂

  Vastaa
 8. Ida 29.10.2018

  Mistä tuo teidän sininen sohva on ostettu? Se on juuri sellainen kuin olen itse hakenut 🙂 Teillä on niin kaunis koti muutenkin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.10.2018

   Heippa, kiitos <3 sohva on harmaa ja ikean säderhamn mallia 🙂

   Vastaa