parasta puuhaa lasten kanssa

lapset, loma, pohdintaa

Moikka! Nyt kun illat pimenee ja ulkona ei tule vietettyä ihan niin paljon aikaa, ajattelin kasata postauksen meidän lempi puuhista. Ollaan monesti Mikon kanssa puhuttu, että lapsemme rakastaa olla meidän mukana ja päästä mukaan kauppaan, pitkälle saunareissulle jne. Toki kiukkua tulee joskus mukaan, mutta hyvin harvoin silloin, kun itsellä on rauhallinen mieli ja ei ole kiire minnekään.

Jos oma kärsivällisyys on kohdillaan tuntuu, että lapsetkin saavat paljon irti yhteisestä tekemisestä. Olen yrittänyt enemmän ja enemmän muistaa sen, että en hoputa lapsia tai jatkuvasti käske heitä käyttäytymään.

Kuvissa viime viikon perjantai, kun pidettiin tytöt kotona ja vietettiin yhdessä syyslomapäivä. Metsäretkellä juotiin kaakaota ja syötiin myslipatukat. Tehtiin myös vähän pidempi lenkki ja hetken oltiin ”eksyksissä”. Tämäpä vasta oli jännää! 😀

Lasten suosikit: 

Retki metsään ja eväät mukaan

Ulkoilemaan pimeään, taskulamput mukaan

Lukeminen

Jalkapallon pelaaminen

Kokkaaminen ja leipominen yhdessä

Saunominen pitkän kaavan mukaan

Majan rakentaminen, esim rappusten tai pöydän alle

Kauppareissu, niin että lapset auttaa jokaisessa vaiheessa

Temppurata

Maalaaminen, piirtäminen ja muovaileminen (näitä meillä tehdään joka päivä)

Leikkiminen kotona, kuten: piilosta, peiliä

elokuva-ilta, uuden leffan ja tietty herkkujen kera!

Mitä te tykkäätte touhuta lasten kanssa tai ilman lapsia.. 😀 Olisi kivaa saada uusia vinkkejä! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Emmi 24.10.2018

  Retket on kyllä parasta!
  Tällä hetkellä 6v:n lempipuuhaa kotona on hurahurahäiden leikkiminen ja tanssi/jumppaesitysten pitäminen. Sattumalta törmäsin myös youtubessa yoga for kids videoon, se on ihan huippu! Leikkisä ja juuri sopivan pituinen, että lapsikin jaksaa keskittyä. Yhdessä ollaan siis joogailtu parina iltana nyt 🙂

  Vastaa
 2. Kati 24.10.2018

  Hirmu kivoja tekemisiä teillä 🙂 meilläkin on paljon ulkona liikkumista. Lautapelejä tykkäävät pelailla. Tytöt touhuaa kyllä järettömän paljon ihan keskenäänkin 😀 Piirtäminen ja kirjoittelu on mielipuuhaa noin niinkun itseksekseen.
  Mie oon innostunut taas neulomaan niin tuo isompi 7v virkkailee siinä vieressä. Meinasin kaivella aidot alkuperäiset, ihkaensimmäiset zumba dvd:t niin aletaan tanssimaan yhdessä, nää on innokkaita tanssijoita molemmat. Pienempi 4v viihtyy miun kanssa kuntosalilla 🙂 Ai niin ja isompaa kiinnostaa kaikki kauneuteen ja muotiin liittyvä, apua! Minä oon ite niissä niin huono 😀

  Itse rakastan kirjoittamista, lukemista, neulomista, liikkumista (kovaa treeniäkin silloin kun jaksaa eikä työputket ole liian raskaita) ja kyllä näitä on ihan huomaamatta tullut siirrettyä tyttärille.

  Vastaa
 3. Elina 24.10.2018

  Moikka, kiva postaus ja jälleen kerran mahtavia kuvia! Meidän pojat (2 ja 5 v.) rakastaa ulkoilua ja metsäretket eväiden kera on parhautta. Vanhempi poika sai vastikään lahjaksi kunnollista muovailuvahaa ja sen työstämin on myös kivaa puuhaa, tunti vierähtää huomaamatta 🙂 Mukavaa sisäpuuhaa ovat autoleikit ja legojen rakentelu. Itse pidän lukemisesta ja Papupatapodin myötä olen tutustunut podcastien maailmaan.

  Tuo on kyllä niin totta, että oma kärsivällisyys ja rento asenne auttaa pitkälle. Itselläni tämän taidon kanssa on vielä opeteltavaa. Välillä havahdun siihen, että viimeiseen 10 minuuttiin en ole muuta kuin kieltänyt tai pyytänyt lapsiani käyttäytymään…

  Vastaa
 4. Loralii 24.10.2018

  Meillä aika pitkälle samaa puhaa kuin kirjoitit . Me mennään joskus talvisin ihan vaan kaupungille kahvilaan tai sit burgereille,tai oikeastaan meidän 4v. syö ranskalaiset ja mä burgerin.Se on sellanen super harvoin juttu,mut tyttö sit pyytää joskus ite et mennäänkö.. Sit laitan TV:stä YouTubesta joskus näitä tanssivideoita soimaan ”pää ,olkapää,peppu”…
  Kirppareita kierretään talvella enemmän,haluun opettaa lapsille ,et raha ei kasva puussa ja et on ok ostaa kirpparilta,ei tarvi olla merkkiä/uutta ja et ei oo noloa käyttää ’vanhoja ’vaatteita/leluja .Toki noin pienet ei sitä niin ymmärrä ,mut haluun et ne kasvaa tai yritän kasvattaa niistä sellasia ja et ne osaa luopua tavaroista,enkä nyt tarkoita,et kaikesta pitää luopua ,mut kun kaikkea ei voi säilyttää…Aika usein kavereiden kanssa kierrätetään lasten vaatteita toisillemme ja Uffin laatikko on tuttu 🙂 .. Talvella varmaan joku mini reissu vois tehdä terää ,veljen luo Helsinkiin vierailee tms jotain spesiaalimpaa.. Sit usein mennää ihan vaan kaupunkiin kävelee ja vaunuilee ja ihmettelee mm. kaikkia ulkovaloja mitä nyt kaupunki laittaa ulos ja ihmiset laittaa parvekkeille.. Lumileikit on kivoja ja meidän tyttö tykkää kolata lunta ☺️.. Ajattelin jos nyt tänä vuonna kun pakkaset tulee kunnolla vois askarrella maitopurkkeihin jääkoristeita/pylväitä..Esim. joku nuutunut kukka sinne . (Vinkkinä keitetty vesi on kirkkaampaa ,jos innostutte kokeilee ja esim.tulppaanin saa pysyy ku laittaa pyykkipojalla kiinni). Toinen on sit johonki pyöreään irtopohjavuokaan tai ämpäriin laittaa kuusen oksia tai sit käpyjä tai kukkia ja täyttää vedellä et ne peittyy ,nii tulee kauniita kiekkoja. Sit siihen voi laittaa vaikka jotain narua ja pyykkipojalla tai ilmastointi teipillä reunaa kiinnni ,nii saa kauniisti roikkuu jonnekki ☺️.. Sit lumipalloista vois askarrella ”iglun” ulkotulelle. Sit vois tehdä jäälyhdyn kans jollekki kynttilälle tms.. Apua tulipas tästä pitkä ??☝?..

  Vastaa
  • Loralii 28.10.2018

   Niin ja sit vinkkinä,meidän 4v. tyttö tykkää käydä liigan jääkiekkoa kattoo..

   Vastaa
 5. Sini 24.10.2018

  Toi oma kärsivällisyys ja hoputtamisen minimointi on kyllä totta! Yritän itekkin muistuttaa itteeni siitä kokoajan..
  meillä tykätään leikkiä myrkkysientä! Ja pelata lautapelejä. 4 veen lemppari on mysteeri huvipuistossa.
  Retket on kans suosiossa ja keinuminen.

  Vastaa
 6. Aida 24.10.2018

  Itsellä ei lapsia ole, mutta rakastan myös ulkoilua luonnossa, ai että! Viime keväänä tuli hankittua ystävän kanssa hammock retkeilyriippumatot ja siis niin kätevät ja ihanat. Menee tosi pieneen pakettiin, huomattavasti pienempään kuin esim makuupussi ja kevyt kantaa. Jos siis telttailu ei nappaa ja mutta haluaa ulkona yöpyä (ehkä enempi kesän juttu) niin tää on ihan ehdoton. Oon myös syksyllä ottanut sitä mukaan kun on joku pieni päiväretkikin ollut, siihen on kiva istahtaa tai mennä makuulleen ja nauttia maisemista. ? Ihanaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 7. Imppu 24.10.2018

  Meillä on tosi paljon samoja 2 ja 4 vuotiaan poikien kans. Ulkopelit on hyviä esim. Maa, meri, laiva. Uno pelikortit ja alias toimii myös ?

  Vastaa
 8. Suvi 24.10.2018

  Meillä tytöt 6v ja 3.5v tykkää touhuta millon mitäkin, mutta yhteiset lemppari puuhat on: leivonta/ruoan valmistus, lauantain leffa hetki kera herkkujen, piha työt (nyt syksyn tullen lehtien haravointi ja kasoihin hyppiminen :D), uimahalli reissut ja kävely retket luontoa tutkien. Myös lautapelit on nousut nyt uuteen suosioon, mm. Afrikan tähti ja kimble (:

  Vastaa
 9. Teija 25.10.2018

  Nyt jo lapset isoja mutta yksi juttu jossa he viihtyivät ja minä viihdyin hyvin oli se kun kaadettiin kaikki legot isolle lakanalle ja sieltä löyty aina unohduksissa olleita juttuja.Meillä oli siis legoja kertynyt mieletön määrä.Ja niitä en edelleenkään lahjoita pois jos lapset haluavat myöhemmin mahdollisille omille lapsilleen ne?

  Vastaa
 10. ida ihana 25.10.2018

  Itse olen huomannut työssäni lastentarhanopetajana, että lapset nauttii ja tarvitsee sitä, että aikuinen on aidosti läsnä ja nauttii heidän kanssaan yhdessä tekemisestä kuten sinä 🙂 Mitään ihmeellistä ohjelmaa ei sitten välttämättä kaivatakaan, vaan yhteiset leikit ja arkiaskareet ovat usein parasta yhdessäoloa 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 11. Olivia 25.10.2018

  Mulla ei vielä ole lapsia, mutta kun olin yli vuoden kahden pienen tytön aupair tein paljon samoja juttuja kun sä mainitsit? Mun tytöt rakasti kans kaikkia retkiä ja usein jos oli hyvä sää lähdettiin piknikille omalle takapihalle ja syötiin päivällinen siellä, ruoka maistui siellä aina paljon paremmin? Majojen rakentaminen oli heistä myös kivaa ja kun he joskus harvoin viikonloppuna sai nukkuakin siinä majassa, nii molemmat oli ihan innoissaan. Discoista tytöt myös tykkäs, suljettiin vain valot, laitettiin discolamppu päälle, musiikki kovalle ja tanssittiin?Usein vanhemmat perheessä ihmetteli miten paljon keksin lasten kanssa tekemistä, mut mun mielestä se oli helppoa. Nautin ite aina paljon enemmän kun tytöilläkin oli kivaa ja kun tehtiin jotain yhessä, enkä vain ”vahtinut” heitä. Odotan innolla et pääsen joku päivä taas tekemään kaikkea tällasta omien lasteni kanssa☺️

  Vastaa
 12. Annie 25.10.2018

  Pyjamapäivä silloin tällöin rentouttaa kummasti ainakin meidän perhettä. Ei tarvitse aina tehdä mitään erityistä, eikä lähteä ulos, vaan hengaillaan kotona pyjamissa koko päivä. Pukemisen ja liiallisen ohjelman järjestämisestä aiheutunut mahdollinen stressi jää pois sekä aikuisilta että lapsilta. 🙂

  Vastaa
 13. Jensku 27.10.2018

  Meillä vietetään ajoittain myös leffa-iltaa 🙂 minä ja mies harvoin syödään iltapalaa saatika aamupalaa (tosin minä istun heidän seuranaan pöydässä), mutta viikonloppusin välillä laitetaan paljon vaihtoehtoja ja syödään kaikki yhdessä, myös eväsretki (kesäsin picnic) on sellanen mitä tehdään yhdessä useinkin 🙂 sit on näitä harvemmin tehtäviä juttuja mm. Hoplop, sealife, korkeasaari jne

  Vastaa