Mihin kaikkeen työ vaikuttaa..?

me, ootd, pohdintaa

Heippa! Mua kiinnostaisi tietää, että katsotko sarjoja/elokuvia ”näyttelijän” silmin, eli kiinnitätkö huomiota eri asioihin (mihin?), ja jos Mikon kanssa katsotte yhdessä, niin arvosteletteko yhdessä näyttelijäsuorituksia tms.? Vai katsotko telkkua ihan niinku me ei-näyttelijät ? 😀

Heippa! Sain ylläolevan viestin blogin kautta viikko takaperin ja nappasin sen heti muistiin. Aloin nimittäin miettimään laajemmin sitä miten minkäkinlainen työ vaikuttaa siihen miten toimitaan tai mihin kiinnitetään huomiota. Olen ollut näyttelemisen lisäksi töissä kaupassa myyjänä, postissa, lastenhoitajana sekä nykyisin yrittäjänä ja vaikuttajana. Näin ollen on monen monta tilannetta missä katson asiaa tarkemmin ja kiinnitän huomiota yksityiskohtiin. Ihailen toteutuksia, hyvää asiakaspalvelua, hienoa tuotantoa jne jne. Toisaalta taas huomaan puomin (mikki) varjon telkkarissa, vihaan surkeaa asiakaspalvelua ja saatan miettiä kuka ohjaaja on ollut kyseisessä projektissa ja onkohan maskeeraus tehty paikanpäällä. 😀 Haha! Niillä aloilla joilla en ole ollut töissä, en osaa tarkastella yksityiskohtia ja vastaavasti asiat menee täysin ohi.

Mitä tuohon kysymykseen tulee, niin kyllä katson telkkaria eri tavalla. Realityssä tiedän käsikirjoituksen olevan takana ja sarjoissa saatan bongailla klaffivirheitä tms. Toisinaan taas pystyn uppoutumaan hyvinkin sarjan tunnelmaan. Mikko taitaa olla meistä vielä tarkempi sarjojen ja leffojen suhteen ja usein höpötetään samalla kun katsotaan jotain ohjelmaa. Bongaillaan erilaisia asioita ja mietitään miten tarina etenee. Tietty myös draamanlukutaito on kehittynyt ja monesti osaa hyvin aavistaa mihin suuntaan mikäkin tarina kulkeutuu. Näyttelijäsuorituksia kritisoimme todella harvoin.. Monesti kyse saattaa enemmänkin olla kököstä dialogista, leikkauksesta tms.. Tai sitten vaan puolustetaan samaa työtä tekeviä, kun tiedetään mitä kaikkea siinä ympärillä tapahtuu. 😀

Mihin asioihin te kiinnitätte työnne puolesta huomiota? 🙂

Olipa ihana kysymys ja kiva aloittaa viikko tällä postauksella. Näitä lisää! Mukavaa viikkoa! <3Sara

kengät / Dr Martens

neule & takki / NA-KD*

mekko / ginatricot*

laukku / ASK scandinavian*

korvikset / Pernille Corydon

*saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 kommenttia

 1. Heidi 29.10.2018

  Heippa! Tiiätkö että löytyykö tuota laukkua enään mistään? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.10.2018

   Nopeasti kurkkasin, että ASK Scandinavian sivuilta löytyy 🙂 LILY BAG ja musta 🙂

   Vastaa
 2. Ansku 29.10.2018

  Jatketaan samalla aiheella; Millaisen roolin haluaisit / et haluaisi näytellä? Mikä on ollut haastavin kohtaus jonka olet näytellyt? Onko jokin kohtaus mennyt uniin? Oletko koskaan haaveillut, että Jiri ja Peppi rakastuisivat toisiinsa?
  Muuta; Laulatteko koskaan kotona karaokea? Kumpi teistä on tiukempi kasvattaja? Määräätkö sä aina sen kaapin paikan, vai vaikuttaako Mikko myös sisustusratkaisuihin? Kun vaihdat vaatteita, niin laitatko vanhat suoraan kaappiin vai jääkö ne lojumaan esim. lattialle? Teidän tytöt käyttää tosi paljon mekkoja. Valitsevatko itse päivän vaatteet vai ”määräätkö” heitä päivän pukeutumisessa. Onko teillä vaatekaappi vai -komero? Kuka teillä pesee ikkunat? (ne kun on valtavat).
  Ovatko tytöt jo kiinnostuneet meikkaamisesta? Käytetäänkö teillä sanoja – ole hyvä, kiitos, anteeksi? Toi teidän ravintola-idea on tosi hieno.
  Paljon kysymyksiä.

  Vastaa
 3. Päivi 29.10.2018

  Tää on kyllä hauska aihe! Siis voiko kukaan käydä parturissa/kampaajalla niin ettei kiinnitä asioikseen huomiota kampaajan hiuksiin? Ja muistan miten esikoisen saadessani synnärillä mietin kätilön kohdalla, et onkohan hänellä omia lapsia ja onko hän ite kokenu synnytystä, oli pakko jopa kysyä 😀 Mieheni on rakennesuunnitteluja ja niin hauskaa miten hän saattaa ruokakaupassa tiirailla kattoon jotain rakenneratkasuja ja mä oon aivan ihmeissäni et mitä sä teet 😀

  Vastaa
 4. ida ihana 29.10.2018

  Tää oli mielenkiintoinen postaus!:) Itse olen aivan erilaisessa työssä pienten lasten opettajana, ja kyllä huomaan, että se vaikuttaa esim siihen, miten katsoo lapsille suunnattuja ohjelmia ja bongailee askarteluideoita ym. Ja joskus kieltämättä meinaa vähän erilaisia kiukkupuuskiin joita näkee kaupassakin tai muissa arjen tilanteissa katsoa vähän ammattilasien läpi ja myös kun kuulee miten kuuntelevasti vaikkapa mummi juttelee taaperonsa kanssa 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 5. Anne 29.10.2018

  Mä katson tosi vähän telkkaria, mutta Salkkarit katson. Olen itse sairaanhoitaja ja aina välillä kyllä kritisoin Salkkareiden sairaalamaailmaan liittyviä asioita 😀 Esim se, kuinka potilaat on noin vain päässy koneelle (eikä se kone ikinä olisi ihan avoimessa tilassa) ja kuinka Kalle lääkärinä hoitaa kaikkia potilaita, vaikka tuskin oikeasti johtajaylilääkärit tekevät yhtään potilastyötä.

  https://seyomuuttikaiken.blogspot.com/

  Vastaa
 6. Hyttis 29.10.2018

  Moi Sara!
  Haluaisin kysyä teidän suunnitteilla olevasta talonrakennusproggiksesta. Tiedän ja varsin hyvin ymmärrän, että se on vielä tosi esi-aluillaan eikä sulta tietenkään julkisuuteen voi vielä irrota mitään sen täsmällisempää tietoa. Olisinkin kiinnostunut kysymään, että tässä vaiheessa ajatus- ja suunnittelutyötä, kun haaveet ja tontti on olemassa, miten olette ajatelleet ottaa rakentamisessa/rakennuttamisessa huomioon ilmasto- ja ympäristöasiat? Minkälaisia kestävän kehityksen näkökulmia ja ratkaisuja teidän projektissanne tulee olemaan?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.10.2018

   Itseasissa tonttia ei virallisesti vielä ole.. 🙂 Olemme paljon miettineet noita. Neliöitä ei tule kuin vain optimaalinen määrä (tämän takia ajatuksena olisi rakentaa, kun ei haluta 200neliötä), hirsitalo haaveissa sekä aurinkopaneelit ja maalämpö.. Nämä olisi toiveissa!

   Vastaa
 7. Mimmi 30.10.2018

  Välillä meinaa jopa itseäkin häiritä, kuinka paljon tulee kiinnitettyä ihmisten hiuksiin huomiota ammatin puolesta ?? varsinkin jos telkkarista katsoo jotain ohjelmaa joka ei oo niin itseä kiinnostava, tulee kiinnitettyä huomiota hiuksiin ? mm.jalkapallo on sellanen ? joni kun kattoo futista, niin mä kommentoin pelaajien hiuksia ?

  Vastaa
 8. Matleena 31.10.2018

  Sairaalamaailmaan liittyvät sarjat pistävät eniten silmään, kun itse on sairaanhoitaja. Salkkarit nyt menee, kun ei sitä tosissaan voi ottaa noilla lääkäri määrillä.. mutta muutamat sarjat, mitä on tehty ns. Realistisiksi on välistä häirinnyt. Esim. Elvytys ja osastojen epäselvyys. Mies on näissä vielä tarkempi ja ihan ärsyttää katsoa hänen kanssaan mitään ?

  Vastaa
 9. Kati 01.11.2018

  Maatalouslomittaja täältä huutelee hei! 😀

  Kiinnitän huomiota siihen, että tuotteet on kotimaista ja saatan vaivihkaa paasata siitä rivien välissä muillekin jos huomaan maidon olevan muualta kuin suomesta 😉
  Usein silmään pistää negatiiviset kirjoitukset maataloudesta ja tiiän ottavani ne henkilökohtaisesti niin usein jätän lukematta. Enkä nyt tarkoita että ”vain me maatalousihmiset ymmärrämme kotimaisuuden päälle” 😀 mutta kyllä sitä varmaan jotenkin maitolitraakin miettii erilailla kun on siellä alkulähteillä.

  Muuten en huomaa työni vaikuttavan sen kummemmin.

  Vastaa
 10. Seela 02.11.2018

  Itse olen lähihoitajana hoivakodissa ja huomaan että kiinnitän huomiota vanhuksiin myös yleisillä paikoilla esim. Et tarviikohan apua esim bussiin nousuun jos on rollaattori tms. Ja varmasti muutkin tekee tätä mut omasta kaveripiiristä huomaa et eniten havannoi myös niitä ikäihmisiä. Ja sit huomaa et monesti vanhukset tulee sit juttelee ite mullekkin kun mulla on tapana monesti hymyillä vastaantuleville vanhuksille. 🙂

  Vastaa