helpotusta kiireesen

koti & sisustus, me, pohdintaa

Kiire, Kiire, Kiire

Moikka! <3 Tätä kiire teemaa tulee vähän joka tuutista ja yhtä paljon törmään siihen kuinka sitä pitäisi osata hallita sekä hillitä. Olen kuullut paljon vinkkejä siitä mitä kannattaisi tehdä ja kuinka ylipäätään tulisi puhua kiireestä. Vai tulisiko sitä mainita ollenkaan..? Fakta on se, että tämä syksy on ollut kiireinen (=lue hullu) ja tätä se on ollut myös monella läheiselläni. Kyse ei ole pelkästään siitä alasta jolla itse työskentelen vaan myös todella monesta muusta. Tänä syksynä mieleni on kuitenkin pysynyt kasassa, koska tiedän että muutosta on tulossa. Tein kaikki mahdolliset muutokset jo ennen syksyä ja lisää tulee vuoden vaihteen jälkeen. Kaikki eivät ole mitään isoja muutoksia, mutta toisaalta taas oleellisia jos miettii sitä, että elämästä tulisi hieman rauhallisempaa. Kasaan tähän alle omat ajatukset siitä mikä helpottaa. Rauhaisaa uutta viikkoa! <3Sara

 • hetken läsnäolo / Varsinkin kun työni liittyy vahvasi someen, pyrin elämään iltoja ilman kännykkää. Tämä ei todellakaan toteudu kaikkina iltoina, mutta aina jos oloni on rauhaton laitan luurin pois. Olen myös huomannut, että esim lapsille lukeminen rauhoittaa ja siinä konkretisoituu se mikä on oikeasti tärkeää. Myös töissä olen jättänyt kännykkää enemmän pois ja juttelen työkavereiden kanssa sekä pyrin keskittymään siihen hetkeen joka on käsillä.
 • konkreettiset muutokset / Jos arkeen ei ole tyytyväinen pitäisi ehkä miettiä konkreettisia muutoksia. Onko jokin palanen joka hankaloittaa tai jota ilman arki olisi helpompaa..? Konreettisiin muutoksiin ei välttämättä ole mahdollisuutta hypätä samantien, mutta ainakin niihin voi todella alkaa pyrkimään.
 • apua kotitöissä / Otimme viime elokuussa siivojan (Kotirinki) ja olemme olleet siihen äärimmäisen tyytyväisiä. Vitsit miten paljon siitä on ollut apua ja iso stressi on poistunut. Tykkään siitä, että kotona on siistiä ja puhdasta, mutta kyllä sitä hommaa riittää aika paljon siivouksen lisäksi.
 • ruoka / Ruuan suhteen tietty terveellinen antaa energiaa jne, mutta herkuttelulla on mielestäni paikkansa.
 • liikunta / Oon kuullut miljoona kertaa kuinka uuden harrastuksen myötä voi saada sisältöä ja intoa elämään. Tämä ei ole koskaan tuntunut itselle kiinnostavalta. MUTTA alkusyksyllä aloitin crossfitin ja vitsit miten hyvää se on tehnyt. Nyt joulukuussa ja tammikuussa suunnitelmissa on palauttaa alkusyksyn 3-4 treeniä viikossa. Silti täytyy myöntää, että salille raahautuminen vaatii vieläkin joka kerta ponnisteluja.
 • kropan kuunteleminen / Samaan hengenvetoon pitää todeta, että kropan kuunteleminen on myös tärkeää. Jos on esim pää kipeänä kannattaa miettiä tekeekö silloin raikas kävelylenkki hyvää vai onko Sinulle parempi vaihtoehto kömpiä sohvalle lepäämään. Mä olen taas käynyt kiropraktikolla säännöllisesti ja ennen joulua suuntaan intialaiseen päähierontaan. Mun kampaaja nimittäin totesi, että mun päänahka on niin kireä ettei mitään järkeä.. 😀 Hups.
 • helliminen / sauna, uusi suihkusaippua, tuoksukynttilä, kaakao, villasukat, kauratyyny
 • puhuminen / Omalla kohdalla puhuminen on tärkeimpiä kanavia purkaa erilaisia tilanteita ja oloja. Puhumisen kautta usein löydän oikean polun ja tiedän miten tulisi toimia. Puhun paljon läheisteni kanssa ja etenkin heidän jotka ovat samanluontoisia ja myös spekuleeraavat milloin mitäkin. Läheisten lisäksi joskus on parempi puhua ammattilaiselle, jolloin et kuormita ketään toista ja saat taatusti uusia näkökulmia sekä helpotusta.  <3
 • 2019 / En malta odottaa ensi vuotta ja sitä millainen siitä tulee. Olen aina katsonut tulevaisuuteen enemmän kuin menneeseen, mutta ajattelin pian koota postauksen liittyen tähän kuluneeseen vuoteen. 2019- siivittää myös ensimmäisen kirjani matkaa. 365- Ilon ja inspiraation vuosi.. toivotaan näin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Piitu 27.11.2018

  Käytkö sinä crossfittaamsssa??!! Hei tästä sun on ehdottomasti tehtävä oma postaus viimeistään alku vuonna!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.12.2018

   hei joo mä teen viimeistään alkuvuodesta 🙂 Kiitti vinkistä <3

   Vastaa
 2. Laura 27.11.2018

  Mukavaa viikkoa 🙂 täällä ikävä kyllä flunssa vaivaa :/ jospa se siitä.

  Vastaa
 3. maikki 02.12.2018

  Kirjoittelehan postausta tuosta sun crossfit harrastuksesta 🙂
  Mikä parasta, mikä hankalinta, mitä oot oppinut ja mitä haluat oppia, onko tavotteita liikkeille?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.12.2018

   Hei joo, kirjoitan viimeistään alkuvuodesta 🙂 kiitti vinkistä!

   Vastaa