Aarrekartta

design, DIY, koti & sisustus, loma, me, pohdintaa

Moi! <3 On hassua, että joulu on yksi vuoden ihanimmista ajoista ja silti siitä on aina mukava siirtyä eteenpäin. Ehkä monen päivän löhöämisellä ja herkuttelulla on osuutta asiaan. 😀 Tässä loppuvuonna tulee aina kutkuttava fiilis tulevasta vuodesta ja mieli alkaa pohtia mitä kaikkea onkaan edessä. Olen tehnyt muutama vuosi takaperin aarrekarttoja suht säännöllisesti ja edellisestä on aikaa. Tänään siis visualisoin omat toiveet ja askartelen mulle aarrekarttan!

Ideana on siis se, että hankitaan kartonkia (koolla ei väliä, hyvin passaa A3 tai A4) ja kerätään siihen kaikkia kuvia, tarroja, sanoja tms. Sen ei tarvitse olla järkevä tai minkään tietyn näköinen. Pointtina on se, että askartelun ajan pohdit niitä asioita mitä toivot seuraavalle vuodelle ja laitat niistä konkreettisia muistutuksia aarrekarttaan. Itse leikkaan lehdistä kuvia, lauseita ja kaikkea mikä tuntuu kivalta. Monet nappaavat valmiista kartasta kuvan ja laittavat sen työpöydän näytölle. Näin se muistuttaa usein itsestään. Mä ajattelin laittaa tämän makkarin seinälle, niin että sen näkee aamulla aina ensimmäisenä. Mun toiveissa ei taida olla mitään materiaa, vaan enemmänkin niitä tärkeitä elämän arvoja mitä haluan enemmän arkeeni.

Aarrekartan avulla alitajuntaa muistutetaan koko ajan niistä omista toiveista, haaveista ja tavoitteesta.

Mä itse uskon kaikkiin tällaisiin juttuihin ja koen, että tällaisen tavan avulla jäsentelee myös itselleen paremmin mitä haluaa. On myös ollut hauskaa nähdä miten hyvin omat kartat ovat aiemmin toteutuneet. Isoimmat unelmat ei välttämättä sen vuoden aikana, mutta hyvään vauhtiin päästy ainakin ja parin vuoden sisään myös ne absurdilta tuntuvat tavoitteet oli totta.

Nyt siis erittäin innokkaana askartelemaan. Meinaatteko tekin tehdä? <3 Niin rohkea en ole, että uskaltaisin jakaa kuvan valmiista aarrekartasta. Tykkään omista salaisuuksista. 😀 Hei ihanaa perjantaita. Kuka muu on päivissä totaalisen sekaisin?? <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Sarppa 28.12.2018

  Ompas kiva idea toi kartta! Joskus se selkeyttää niin paljon ajatuksia ja unelmia kun ne kirjoittaa ylös ja ne muistuttaa itsestään jossain. Oon joskus tehnyt jotain vähän ton tyylistä, voisin kokeilla nyt tätä! Oon myös tehnyt itselleni joskus taulun mihin olen leikannut lehdistä kaikkia ihania miellyttäviä kuvia jotka muistuttaa myös asioista mitkä on tärkeitä. Sitä on sitten ihana katella ja on tosi rentouttavaa puuhaa:) Ihanaa Uuttavuotta teille <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.01.2019

   Joo just se, että selkeyttää <3 Kiitos ja hei ihanaa uuttavuotta myös sinne 🙂 <3

   Vastaa
 2. Katja 29.12.2018

  Kiitos Sara elämänmyönteisestä blogistasi. Iloa uuteen vuoteen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.01.2019

   Kiitos <3 Ihanaa kun seuraat! Kaikkea parasta vuoteen 2019 :)<3

   Vastaa
 3. Minna M 30.12.2018

  Minö olen tänään menossa tapahtumaan, jossa joogataan ja tehdään aarrekartta. Siksi olinkin googlaamassa sanalla aarrekartta ja päädyin blogiisi. Olen innoissani aarrekartan tekemisestä. Joulun jälkeen olen alkanut tehdä myös bullet journalia ensi vuodelle.
  Hyvää vuotta 2019!

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.01.2019

   Hei wau <3 kuulostaa upeelta! Ja siis tuo Bullet Journal on sellainen mikä kiinnostaa paljon mua 🙂 <3 kaikkea parasta vuoteen 2019!

   Vastaa
 4. Emilia 30.12.2018

  Heippa! Ekaa kertaa kirjoittelen kommenttia blogiisi, koska on pakko kysyä mistä teidän ruokapöytä on?
  Itsellä ollut ajatuksena ostaa uusi ruokapöytä ja teidän pöytä näyttää juuri sellaiselle, kuin itselläni oli ajatuksissa!?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.01.2019

   Heippa <3 Ihanaa kun kommentoit 🙂 pöytä on Mikon mummolasta ja hän on tehnyt siihen pinnan mikrosementillä.. Eli valitettavasti mistään kaupasta ei löydy.. Mutta jos itsellä on hermoja niin melkeinpä minkä tahansa pinnan voi laittaa mikrosementillä. 🙂

   Vastaa