arkiruokaresepti / jauhelihakeitto

koti & sisustus, resepti

Moikka! <3 Tässä klassikko arkiruoka, minkä voi helposti tehdä myös vegeversiona ja muutenkin tuunata mielen mukaan. En ole koskaan ollut jauhelihakeiton suuri ystävä, mutta tämä versio uppoo enemmän kuin hyvin. Meillä tykätään muutenkin keitoista tosi paljon, koska ne usein riittävät monelle päivälle ja niitä on helppo lämmittää. Myös maku usein vain paranee ajan kanssa, toisin kuin jotkut ruuat eivät siedä lämmitystä. Keitto on myös ihana ruoka pakkassäällä, kun lämpö tultii kehoon. 🙂

Tarvitset:

3 perunaa

4 porkkanaa

2 sipulia

400g jauhelihaa

1 purjosipuli

1 pussi/purkki maissia

1 tölkki Valio Koskenlaskija Ruoka Chili-sulatejuusto

1 kasvis fondie

Ohje: Paista j-liha pannulla ja pilko kaikki vihannekset. Laita vihannekset kiehuvaan veteen (noin 1 litra). Lisää kasvis fodie tai vaihtoehtoisesti mausteita. Keitä kunnes vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Lisää joukkoon j-liha, maissit ja pilkottu purjo. Sekoittele. Tarkista nesteen määrä ja lisää purkki Chili-sulatejuustoa. Lämmitä ja sekoittele. Jujuna tässä reseptissä on tuo sulatejuusto, jota voi käyttää normaalina tai Chili versiona. Aivan ihana lisä keittoihin ja toimii muuten älyttömän hyvin myös sosekeittojen kanssa. Antaa niin hyvin makua!

Niin hyvää! <3 Kiitos Jasminille inspiksestä! 🙂 Tykkään aina kuunnella toisten ruokavinkkejä ja lemppari arkireseptejä. Olen testannut vaikka kuinka monen kolleegan reseptit. 😀 Tänään menen pitkästä aikaa piipahtamaan Salkkarit-töissä ja illalla on tarkoitus tehdä tyttöjen kanssa mitäs muutakaan kuin limaa… perus. He saivat joululahjaksi limakoneen, joten nyt vihdoin tutustutaan aiheeseen tarkemmin ja tehdään glitterlimaa jne. 😀 Ihanaa tiistaita! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Kati 15.01.2019

  Kiitos tästä ohjeesta! Menee ehdottomasti kokeiluun. Naurattelin täällä itsekseni että eipä ole käynyt mielessäkään koskenlaskijaa laittaa jauhelihakeittoon, muuten sitä kyllä käytän erilaisissa ruuissa. Varsinkin perinteisissä antamaan vähän lisäpotkua 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2019

   Ihana kuulla, että menee kokeiluun 🙂 Toivottavasti tykkäätte <3

   Vastaa
 2. Elisa Mäenpää-Sallinen 16.01.2019

  Tein just kanakeittoa, johon laitoin viherpippurikoskenlaskijaa ja mustapekkakermaa. Olihan hyvää.

  Vastaa
 3. Jenni 18.01.2019

  Moi! Joko olette kokeilleet Lapin Ukon keittoa? Sairaan hyvää ja ihanaa vaihtelua! Parasta pakkaspäivänä! Suosittelen, lapsetkin tykkäsi tosi paljon!

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.01.2019

   oi vitsit, pitääpä testata! Kiitos paljon vinkistä 🙂

   Vastaa
 4. Jensku 19.01.2019

  Oi pakko kokeilla, mä taas en tykkää muista keitoista kun jauheliha keitosta ja kasvissosekeitosta! 😀

  Vastaa