rakennusprojekti

design, hirstitalo, koti & sisustus

Heippa! Ajattelin nyt vihdoin kirjoittaa hieman rakennusprojektista, kun siitä on tullut valtavasti kyselyitä. Ehkä parhaiten tämä onnistuisi, jos laittaisitte kysymyksiä tämän postauksen alle ja kasaan kysymys-vastaus postauksen vielä erikseen. 🙂 Tykkään itse valtavasti lukea rakennusblogeja ja olen tutkinut aihetta jo monia vuosia, joten haluan myös täällä päivittää rakennus-kuulumisia tasaisesti.

Meille rakentaminen ei ole ollut kirkas tavoite tai ainoa vaihtoehto, vaan halu on syntynyt vuosien saatossa. Ehkä suurimpana meillä on tarve saada juuri sellainen koti, joka tuntuu meidän perheelle hyvältä. Itse tontti on pieni ja mitään linnaa ei rakenneta :D, mutta meidän perheelle sopiva kokonaisuus saadaan taatusti pystyyn. Ensi viikolla saadaan arkkitehdin piirrustukset, joita viilataan vielä hetki. Sitten päästään toivottavasti pian jättämään rakennuslupahakemus. Meillä on mielettömiä ammattilaisia rinnalla, joten en osaa pelätä projektia.

Pääpiirteet:

Moderni hirsitalo

Talotoimittaja / Finnlamelli

Koko / 150 kerrosalaneliötä

Kerrokset / 2 (osittain avoin korkea tila)

Jos Sinulla on taskussa kullanarvoisia vinkkejä näin alkuun ja meille jotka eivät ole koskaan rakentaneet, niin olisin kiitollinen kaikista neuvoista. Tämä tulee olemaan meille kiistatta isoin hanke tähän mennessä ja pyrimme rakentamaan pitkäaikaisen kodin perheellemme. <3

Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, niin laittakaa kysymyksiä tulemaan.. Kasaan ensi viikolle postauksen aiheesta! 🙂 En aijo tehdä erillistä rakennusblogia, vaan tänne tippuu aiheesta tasasin väliajoin juttua, mutta ne voi suosiolla skipata jos aihe ei nappaa. Tulen käsittelemään erilaisia ratkaisuja mihin ollaan päädytty, sekä pähkäilemään ja pohtimaan tulevia valintoja. Toki tarkoituksena on myös kuvata projektin etenemistä ja fiilistellä sitten valmista kotia. Leppoisaa sunnuntaita sinne! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

39 kommenttia

 1. Emuli 03.02.2019

  Moikka! Me ollaan aateltu seuraavaan kotiin (sitten joskus tulevaisuudessa) rakentaa khh niin, että siellä on myös vaatesäilytys. Kuinka paljon helpottaisi arkea, kun sais pyykkinarulta viikata neljän hengen vaatteet suoraan viereisiin kaappeihin. Ei ravaamista makuuhuoneisiin. Nyt ne vaatepinot kasaantuu siihen khh:n tasolle aina ja usein myös viettää siinä hetken jos toisenkin ? (Näin meillä… )

  Vastaa
  • Piitu 03.02.2019

   Nyt oli muuten ihan loistava idea!!! Ehdottomasti tämmönen tulee joskus meille jos rakennetaan.

   Vastaa
 2. Oona 03.02.2019

  Tälleen pankin rahoitusasiantuntijana voin sanoa että laskekaa budjetti yläkanttiin ja vielä vähän sen yli. Ja varautukaa silti budjetin ylittämiseen. Kun rakennatte sitä omaa kotia ei kannata tinkiä niistä pikkujutuista. Budjetti ylittyy lähes aina mutta niinkun olet maininnut, rakennatte kotia ettekä sijoituskohdetta.

  Tsemppiä rakennusprojektiin <3

  Vastaa
 3. KaisaR 03.02.2019

  Jos me joskus rakennettaisiin talo niin ehdottomasti haluaisin että kodihoitohuoneeseen oli oma ulko-ovi ja oven vieressä heti kurasuihku. Kuinka helppo olisi pistää koirat ja lapset suoraan vaatteineen päivineen esipesulle kuraleikkien jälkeen. Näin kura ei olisi eteisessä ja leviäisi pitkin kämppää.

  Vastaa
 4. Tarunen 03.02.2019

  Kysymyksiä: 1. Tuleeko teidän taloon kaksi sisäänkäyntiä: kuraeteinen (kodinhoitohuoneeseen) ja pääeteinen? Tuleeko jommankumman yhteyteen vaatehuone takeille, kengille, asusteille? Itse koen että unelmatalossani olisi kaksi ovea joista voisi kulkea, arkiovi ja vieraille oma pääovi.
  2. Minkälainen talon sisäpuolen värimaailmasta tulee? Lattiamateriaali, seinäpinnat, keittiön ja kylpyhuoneen värit ja materiaalit? Koen että esim. seiniin on helpompi valita yksi yhteinen väritys joka paikkaan, ja sitten kun on muutettu voi alkaa miettiä, mikä maali tai tapetti näyttäisi hyvältä. Niitä ehtii valitsemaan ja vaihtamaan fiiliksen mukaan sitten kun talo on valmis.
  3. Oletteko ottaneet huomioon keittiössä/kodinhoitohuoneessa kierrätykseen tarvittavan kaappitilan? Nykyään esim. muovin kierrätys vie paljon tilaa kotona.
  4. Tuleeko teidän keittiöön aamiaiskaappi?
  5. Miten suunnittelette talon valaistuksen?

  Vastaa
 5. Veera 03.02.2019

  Itse sain omakotitalo-messulita vinkkinä sen, että kannattaa tarkasti miettiä mitä missäkin huoneessa tehdään ja mitä toimintoja tarvitaan. Esim. kun tulee kauppakassien kanssa kotiin, mihin ne ensimmäisenä eteisessä laskee, entä sitten keittiössä tasolle vai lattialle. Entä kun tulee lasten kanssa sisälle, tarvitaanko eteisessä erillistä penkkiä kenkien riisumista varten, mihin takit ym. suoraan kaappiin vai erilliseen naulakkoon. Näin listaa jokaisen huoneen tarkoituksen ja toiminnot, jotta näkee selkeästi paperilla mitä mihinkin huoneeseen tarvitaan ja mitä niissä tehdään. Ja ääni täältä myös erilliselle kuraeteiselle ja – suihkulle!

  Vastaa
 6. Suski 03.02.2019

  Moderni hirsitalo kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Innolla odotan rakennusprojektinne seuraamista! Itse ostimme juuri passelin Yksitasoisen talon Espoosta. Kolmihenkinen perhe ja kaksi koiraa. Remppasimme kaikki pinnat talon sisällä. Oman talon rakentaminen kiinnostaa, mutta se on niin iso projekti että täytyy kunnolla funtsia ja miettiä lähetäänkö joskus sellaiseen. Nykyisen kotimme parhaimmat puolet on iso eteinen (vaunut mahtuu olemaan eteisessä ja on paljon tilaa pukeutua, sekä lattialämmitys!), kaksi vessaa tietty, iso olkkari (paljon vapaata tilaa leikkiä ja viisto katto tuo lisää tilantuntua), kodinhoitohuone josta käynti ulos, sekä kylppäriin ja vanhempien makkarin yhteydessä vaatehuone. Jos rakentaisimme niin vaatehuone olisi kodinhoitohuoneen kanssa samassa tilassa ehdottomasti. Siellä tapahtuisi kaikki pyykkihuolto ja pukeutuminen. Vanhempien makkari olisi eri puolella taloa ja lasten makkarit ”omassa siivessä”. Lasten makkareiden välissä olisi oma oleskelutila, jossa olisi vuodesohvaa ja tv tms. Kun lapset kuitenkin kasvavat nopeasti ja kavereita alkaa olemaan harvasen päivä kylässä, heillä olisi ”oma oleskelutila” jossa myös mahdolliset perheen yövieraat voisi yöpyä. Ja talo olisi ehdottomasti yksitasoinen ja olkkari viistokatolla. Vinkkejä meidän omaan remppaan ja ratkaisuihin olen saanut fb ryhmästä ”raksakimppa uusimaa” -suosittelen! Ja tietty Pinterestiä on tullut selattua!

  Vastaa
  • Suski 03.02.2019

   Ja lisäyksenä vielä kysymyksiä.

   -Minkä kokosta hirttä olette ajatelleet?
   -Jätättekö puunsävyä seiniin vai maalaatteko ja mikä värimaailma?
   -Missäpäin on tonttinne?
   -Mikä on budjetti?
   -Muuttovalmis?
   -Osallistutteko itse työhön ja minkä verran?
   -Mikä lämmitysmuoto?
   -Yksitasoinen vai kaksi?
   -Asutteko vanhassa kodissa rakentamisen ajan?
   -Millaisia töitä joudutte tekemään tontilla ennen rakentamisvaihetta?
   -Millaista lattiaa olette ajatelleet? (Nykyisin kun on perus parkettien, laminaattien ja laattojen tilalle tullut kestäviä (ehkä parempia?) vaihtoehtoja.)

   Vastaa
 7. Micaela 03.02.2019

  Jäättekö samalle paikkakunnalle vai vaihdatteko maisemaa samalla? Entäs minkälaisesta paikasta ostitte tontin? Oliko maisema vai sijainti tärkeämpi? ?

  Vastaa
 8. Stiina 03.02.2019

  Suosittelen tekemään tilavan kodinhoitohuoneen, sekä käyttämään neliöt tehokkaasti. Eli ei liiemmin ns. Käytävä/aula tiloja joissa neliöt menevät vain hukkaan ja kukaan ei vietä aikaa. Kodinhoitohuoneen ovi ja talon pääovi suht lähekkäin, että sitä khh ovea tulee käytettyä kun tulee esim ulkoilemasta lasten kanssa eikä halua likaisia kamppeira sinne pääeteiseen. Monilta kuullut, ettei ole tullut käytettyä jos on jossain tyyliin talon takana. Suosittelen khh oven läheisyyteen ns. Kurasyöppöä, eli lattiassa ritilä jonka alla lattiakaivo, ja siinä yllä seinällä hana ja suihku, kätevä lapsiperheessä kun saa kuraiset/hiekkaiset kengät ja kamppeet suihkutettua. Sekä teillä on koira, niin todella kätevä varmasti ois kun sais tassut pestyä lenkin jälkeen. Eli minun vinkki on, että miettii paljon käytännön ratkaisuja sillä ne helpottaa elämää ja talo on näin toimivampi kokonaisuus. Silti talosta saa yhtä aikaa tehtyä omaa silmää miellyttävän ja kauniin 🙂

  Vastaa
 9. Abc 03.02.2019

  Jee, tämä aihe kiinnostaa! Itsekin haaveilemme hirsitalon rakentamisesta jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

  Minkälaisella aikataululla projekti suunnilleen toteutetaan? Mitä teette itse ja mitä talotoimittaja? Minkälaisella alueella tonttinne on ja miten päin talo siihen tulee, minkälaiset näkymät takapihalta jne? Kuinka monta makuuhuonetta ja ovatko kaikki samassa kerroksessa? Tuleeko avokeittiö vai erillinen keittiöhuone?

  Vastaa
 10. Loralii 03.02.2019

  En ole rakentanut ikinä kotia,mutta vanhempani kyllä ovat myös lapsuudessani.Ja heiltä saanut paljon kaikkia hyviä ideoita..Olisi ihana rakentaa ”pieni”kompakti talo omiin tarpeisiin♥️??. Aina voi haaveilla,ehkä vielä joskus tämä haave toteutuu,ainakin toivon niin..Suosittelen myös kuraeteistä,mitä Jenkeissä on paljon.Veljelläni on heidän talossaan ihan pääoven,eli ihan siinä sisääntulon läheisyydessä sellanen pieni huone jossa on lattialla sellanen suihkukaukalo ja suihku sekä tilaa laittaa tavarat kuivumaan.”Huoneella” on kokoa ehkä juuri ja juuri 1m*1,5m ja tilaa laittaa tavarat kuivumaan..Juurikin eläimiä ja lapsia ajatellen hyvä. Itse jatkojalosteisin ideaa,tekemällä huoneesta isomman,että laittaisin samaan tilaan paljon kaappeja kesä ja talvi ulkoiluvaatteiden ja kenkien varastointia varten ja extra säilytys tilaa..sekä tilaa tuoda ja varastoida rattaat sinne yms..Laittaisin kyllä koko huoneen lattian kaakelilattiaksi,että se olisi helppo pitää puhtaana..
  Iso kodinhoitohuone varastointi ja säilytystilalla makkarin vieressä ??.. Kiva olisi jos siellä olisi mahdollisuus laittaa kaksi pesukonetta koska,kun lapset kasvavat pyykin määrä kasvaa ?.. Ja kuivaustilaa pyykkinarulle ja ”katolle” sellainen pyykkinaru systeemi jota voi nostaa ylös ja alas .. Huoneesta myös pääsisi kylpyhuoneeseen ja omaan makkariin..Kylpyhuoneesta pääsisi myös ulos vilvoittelemaan.. Sekä saunassa olisi oltava pikkuikkuna jonka voi avata ??.. Keittiössä paljon säilytystilaa ja sellainen ”aamiaiskaappi minkä
  Sisälle piilotettu mikro,leivänpaahdin,vedenkeitin,kahvinkeitin,.. Keittiö lähelle sisääntuloa,ettei painavia kauppakasseja tarvitse kuljettaa läpitalon.Mutta lähelle myös olohuonetta josta pääsisi terassille esim.ruokailemaan.. Suuri varaava takka keskelle taloa..
  Pieni työhuone olisi kiva jossaolisi mahdollisuus majoittaa yövieraita ja tyttöjen huoneet vierekkäin ja jossa olisi yhteinen pieni”vaatehuone” ja säilytys tilaa leluille,kirjoille yms.. esim 1,5m*huoneen pituus..Sekä omaan makkariin sellanen iso lasiseinä(sellainen missä rautakehikko/karmit)apua tätä on vaikea selittää.. Makkariin myös vaatehuone jos ei olisi mahdollista toteuttaa sitä että kodinhoitohuone olisi makkarin vieressä..Isot ikkunat olohuoneeseen ja huonekorkeutta..

  Vastaa
 11. Sinna 03.02.2019

  1. Budjetti?
  2. Budjetti!
  3. Budjetti.
  4. Mitkä piirteet nykyisessä kodissanne on sellaisia, jotka saavat ajattelemaan, ettei se ole koti juuri teidän tarpeitanne varten? Haen tällä siis sitä, että mitkä erityiset yksilölliset tarpeet teillä priorisoidaan rakennusprojektin motiiveiksi 🙂
  5. Miksi juuri hirsi ja muut materiaalit? Perustelut? Miksi juuri tämä neliömäärä? Perustelut?
  6. Budjetti.
  7. Kosolti onnea ja ammattitaitoa projektiin!

  Vastaa
 12. Marju 03.02.2019

  Minkälaiset arvot teidän projektia ohjaa? Onko vaikkapa oman arjen vaivattomuus ja mukavuus materiaali ja muiden valintojen suhteen tärkeämpää kuin vaikkapa energiatehokkuus ja ilmastonäkökulmat rakentamisessa ja asumisessa? Budjetti ja rahoitus tosiaan kiinnostaa myös, sitä silmällä pitäen, että jos itse joskus harkitsee rakentavansa tai rakennuttavansa oman talon.
  Aijotteko itse olla hihat käärittyinä vasara kädessä miten paljon, vai onko ”muutto valmis” talo teille projekti jossa teette valintoja ja päätöksiä ja rakennutatte toisten toimesta talon?

  Vastaa
 13. Anniina 03.02.2019

  Siutusu

  Vastaa
 14. Miina 03.02.2019

  Kun aloimme itse rakentaa taloa, äitini sanoi minulle, että tehkää juuri sellainen talo minkälaisen itse oikeasti haluatte, ei kannata yrittää turhaa säästää kaikeasta, mikä olisi itselle oikeasti tärkeää taloa suunnitellessa. Tässä vinkissä oli pointtina juuri se, että tehtiin talo itselle eikä myyntiin, ja jokatapauksessa lainaa maksetaan 20 vuotta, joten mielummin maksetaan sitten juuri siitä omasta unelmatalosta (tietysti siis budjetti pitää olla omien maksukykyjen mukainen).

  Meidän talon pohjaratkaisussa oli tärkeää se, ettei olisi hukkaneliöitä vaan mahdollisimman avaraa ja valoisaa. Nyt jälkiviisaana voisi sanoa, että silloin kannattaa miettiä tarkasti myös talon akustiikkaa. Jos keittiö ja olohuone on yhtä iso tilaa, ja kodinkoneet hurisee keittiössä, niin se voi häiritä oleskelua olohuoneen puolella jos äänet kaikuvat.

  Myös valaistus on asia minkä suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja hermoja! Meillä on eteisessä katkaisija, mistä voi sammuttaa kerralla koko talon valot ulos lähtiessä. Tykkään siitä että valaistus on tarvittaessa tehokas, mutta esimerkiksi olohuoneessa on mukava fiilistellä valoilla joita voi säätää himmentämällä sopivaksi.

  Suosittelen myös miettimään alussa jo valmiiksi mahdollisimman pitkälle näkyvimmät sisustusvalinnat (keittiön ja wc/pesuhuone kalusteet, laatat, lattiamateriaalit, tapetit/maalit,) ettei loppuvaiheessa tule tehtyä väsyneenä ”ihan ok” valintoja :F

  Vaikka rakennusaika oli välillä rankkaa (tehtiin itse pitkästä tavarasta kaikki), oli se myös todella antoisaa aikaa jota muistelee mielellään 🙂 Esimerkiksi työasiat eivät iltaisin painaneet mieltä, kun niitä ei ehtinyt vapaa-ajalla vatvoa 😀

  Tsemppiä teille projektiin!

  Vastaa
 15. Päivi 03.02.2019

  Hirsitalo tulee olemaan paras vaihtoehto! Meillä kontion talo ja edelleen rakentaisin hirsitalon. Satsakkaa tosi hyvään vastaavaan, olen kuullut niin monta huonoa hirsitalon pystytysprojektia että ensikertalainen rakentaja ei välttämättä näe niinkuin hyvä vastaava. Tuleeko teille painumaton hirsi? Eteiseen kannattaa satsata, tilaa siellä ei ole ikinä liikaa. Meillä eteisessä sähkökatkaisin joka katkaisee veden taloon, se on ollut kyllä kiva idea niin ei tarvi miettiä pitkillä reissuilla jäikö hana auki tai että joku tekisi hallaa puutarhaletkuun.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.02.2019

   ihana kuulla, kiitos 🙂 Tulee painumaton hirsi ja onneksemme meillä on erittäin hyvä vastaava. 🙂

   Vastaa
 16. Päivi 03.02.2019

  Niin meinasi unohtua. Puuvaha, isoin suositus osmo colorille, itse käsittelin koko talon näillä vahoilla ja on ihanan raikas koti vuosienkin jälkeen. Osmo colorin Valkoinen inne puuhava on muuten puhdas valkoinen jos siis valkoista haluaa hirsipinnoille.? Käsittely erilaista mutta vaivan arvoista. Vuosien saatossa kauniisti kuultaa puunsyyt läpi mutta peittokyky huikea. Kontrasti sävyjä sitten tietysti muilla ollaan laitettu. Ulkomaali, suosittelen tutustuun virtasen 4öljyn maaliin, vanhanajan kunnon oikea maali jolla ennen vanhaan maalattu venevajat eli maali kestää veden seisomisen hyvin ja hengittävyys parasta sateisessa Suomessa, onhan se suomessa kehitetty maali. Muissa ulkomaaleissa niin paljon muovisidosaineita että tuo virtasen maali ihan paras hirsitaloon.

  Vastaa
 17. Jonna 03.02.2019

  Kannattaa katsoa tämä blogi https://www.jhdesign.fi/, ihana Jenni rakentaa modernia hirsitaloa!

  Vastaa
 18. Hanna 03.02.2019

  Rakensimme n. 4vuotta sitten (1,5 krs, 134m2) ja asia johon kiinnittäisin enemmän huomiota jos vielä rakentaisimme olisi ehdottomasti SÄILYTYSTILAT. Myös kodinhoitohuoneen pari lisäneliötä ei olisi pahitteeksi; se on tila jota yllättävän paljon tulee käytettyä. Rakennus-/ suunnitteluvaiheessa arvioin suht pienen tilan riittäväksi, toimivuuden kannalta neliöitä kannattaa kuitenkin myös sinne satsata. Hirsitalo on aivan omaa luokkaansa ja nautin joka kerta kun pääsen tutustumaan uuteen hirsitaloon, se uuden hirren tuoksu ja sisäilma ovat omaa luokkaansa; hyvän valinnan olette tehneet. Rakennusaika on ihanaa, nauttikaa. 🙂

  Vastaa
 19. Jaana 04.02.2019

  Olemme rakentaneet kolme taloa ja joka kerran luulleet, että on kaikki asiat on otettu huomioon…asuessa kuitenkin vasta sen toimivuuden huomaa. Ensiarvoisen tärkeää on suunnittelu rauhassa ja tutustuminen mahdollisimman moniin erilaisiin kohteisiin, vaikka asuntonäytöissä. Se mitä ei halua, tulee näin ilmi ja karsitaan suoraan pois. Päättäkää, mistä ei tingitä ja mikä ei ehkä ole niin tärkeää, kompromisseja joudutte kuitenkin tekemään syystä tai toisesta. Kodinhoitohuone kuraeteisineen on tänä päivänä varmaankin itsestäänselvyys, mutta miettikää haluatteko puhtaan pyykin säilytyksen samaan tilaan -itsellä liinavaatteet ovat siellä, mutta vaatteita en samaan tilaan haluaisi. Pukeutuminen tapahtuu kuitenkin yleensä makuuhuoneiden lähellä. Varsinkin, jos kodinhoitohuone on saunatilojen yhteydessä, ei vaatesäilytystä sinne.
  Säilytystila -jos mahdollista älkää laittako erillisiä kaappeja vaan liukuoviseinän -lyhyen tai koko seinän kokoisen- taakse hyllyjä tai korijärjestelmiä tai mitä keksittekin. Muunneltavuuden takia loistava valinta. Jos mahdollisuus lisäksi vaatehuoneeseen (walk-in-closet), aina parempi.
  Samoin asia, jota en enää vaihtaisi: keittiön seinäkaappien tilalle laatikot säilytystä varten. Todellisia tilaihmeitä, voidaan sijoittaa sekä saarekkeeseen että seinän viereen tason alle. Tuo myös avaruutta, kun yläkaappeja ei ole. Kylmälaitteiden yhteyteen voi laittaa muutaman korkean kaapin. Aamiaiskaappi ok, jos kokee tarvitsevansa. Kodinkoneisiin kannattaa satsata myös -energialuokka ja ääni – silloin ei häiritse, vaikka kodinkoneet olisivat päällä. Ja valvonta, valvonta, valvonta -se on teidän tehtävänne, vaikka olisi kuinka hyvät ammattialiset kehissä. Älkää epäilkö kysyä ja kyseenalaistaa -teidän ei tarvitse tietää, sitä varten olette palkanneet ammattilaiset. Onnea ja voimia rakennusprojektiin, se on sen arvoista vaikka matkan varrella voi tuntua joskus joltain muulta 🙂

  Vastaa
 20. Niisku 04.02.2019

  Meilläkin haaveena rakentaa joskus tulevaisuudessa itsemme näköinen ja juuri meidän tarpeita vastaava talo 🙂 ”puhdas ja raikas” hirsitalo.
  Mielellään yhdessä tasossa ja isoilla ikkunoilla, varsinkin olohuone- ja ruokailutilassa sekä korkea sisäkatto. Olemme jo listanneet asioita, joita tulee ottaa huomioon: avara eteinen (ikkunallinen tila (jos mahdollista) ja riittävästi säilytystilaa, olohuone- ja keittiö sekä ruokailutila yhtenäistä avaraa tilaa, tosin saareke jakamassa keittiötä ja ruokailutilaan. Saunaosasto terassin yhteyteen, jonne kulku terassin kautta (ns.ulkosauna, nykyajan mukavuuksilla), wc, jossa suihku sekä ns. vierasvessa, 2 pienempää makuuhuonetta ja yksi isompi makuuhuone (pariovilla). Panostetaan sitten isompiin yhteisiin tiloihin, jossa aikaa kuitenkin eniten yhdessä vietetään.

  Teille en osaa muiden antamien hyvien vinkkien lisäksi antaa, kuin muistakaa laittaa tarvittava määrä pistorasioita joka huoneeseen ja tilaan. Niitä ei tunnu koskaan olevan liikaa ja kunnolliseen valaistukseen niin sisällä kuin ulkona kannattaa satsata.

  Ihanaa ja antoisaa rakennusaikaa teille :)!

  Vastaa
 21. Anile 05.02.2019

  Moikka!
  Odotan suurella innolla ja mielenkiinnolla rakennusaiheisia postauksiasia. Asumme myös hirsitalossa ja olemme itse rakentaneet talon. Meidän talossa on neliöitä n. 110 ja talo on yksikerroksinen. Olemme kyllä tykänneet kovasti asua tässä, on jotenkin lämmin tunnelma ja hyvä hengittää 🙂

  Aika tyytyväisiä ollaan pohjaratkaisuun. Jälkikäteen ollaan kuitenkin puhuttu, että jos vielä rakennetaan valaistusta pitäisi miettiä paljon tarkemmin ja niitä pistorasioita…. Kodinhoitohuoneen haluaisin toteuttaa myös jollakin toisella tavalla, kuin nyt. Sinänsä ihan ok ja pärjätään, mutta isompi tila olisi vaan kätevämpi ja se kuraeteinen myös ihan fiksu veto näin jälkiviisaana 🙂 Meillä on varaava takka ja olemme olleet alusta asti ylpeitä siitä, iso ja mielestämme kaunis, meidän näköisemme. Puuhellan käytännöllisyys on kuitenkin jäänyt vähän mietityttämään…

  Mitä tuohon sisustamiseen tulee…Minähän luin lehtiä ja tein leikekirjaa jo siinä vaiheessa, kun perustuksia valettiin. Siinä kohtaa, kun niitä piti alkaa oikeasti miettiä meinasi välillä uskoa loppua ja kiireessä saattoi tehdä hätiköityjä valintoja.

  Tässä muutamia pointteja mitä tuli mieleen. Hurjasti tsemppiä teille, jään innolla odottelemaan projektin etenemistä.

  Vastaa
 22. Minde 06.02.2019

  Moi! Me rakennettiin pari vuotta sitten omakotitalo Espooseen. Tehtiin suurin osa hommista itse, joten raksalla tuli vietettyä kaksi vuotta aika tiiviisti 🙂 lämmin varastotila (meillä kellarissa) on ollut ihan huippu. Lisäksi pistorasioita kannattaa laittaa mieluummin vähän liikaa kuin liian vähän (myös esim. Ikkunoiden luo katonrajaan, johon saa näppärästi jouluvalot. Ja näihin toki katkaisijat!). Olkkarin spottivaloissa himmentimet on olleet tosi käytetty juttu, pitää varmaan tehdä sama jälkikäteen myös eteisen valoille. Ja astianpesukone meillä on vähän korkeammalla, säästää selkää tosi paljon! Talotoimittajan kanssa meillä oli vähän haasteita, olivat jättäneet sopimuksesta yhden asian pois mistä oltiin puhuttu palaverissa. Ei vaan huomattu tätä puutetta ajoissa (virheet sopimuksessa on helpompi huomata kuin puutteet). Kannattaa siis sopia kirjallisesti asioista aina jos mahdollista! Tsemppiä projektiin:)

  Vastaa
 23. Sinnuli12 07.02.2019

  Miksi 2 kerrosta? Itse koen 1 tason olevan parempia, ei tarvitse kulkea rapuissa. Varsinkin, jos liikuntakyvyn menettää niin yläkerran makkarit ovat aika mahdottomat.

  Vastaa
 24. kati 07.02.2019

  Lähinnä se kiinnotaa entien, että tuleeko talo kuinka avaimet käteen -meiningillä vai rakennetaanko se tosiaan pitkästä tavarasta niinkuin joku tuolla kertoi omasta rakennusprojektistaan? Ja jos tulee avaimet käteen, niin onko se kuinka valmiina? Joskus katsoimme itse, jos olisi ollut mahdollista rakennuttaa, niin olisimme ottaneet niin että pintamateriaaleja vaille valmis paketti olisi tullut kasattuna 🙂 Itse olisimme siis pinnat laittaneet.

  Vastaa
 25. Eve 08.02.2019

  Me ollaan aika samassa vaiheessa rakennusprojektin suhteen. Tonttikaupat tehtiin loppuvuodesta ja seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa rakennusluvat vetämään. Tosi kiinnostava seurata teidän projektin etenemistä. Jotenkin tosi jännittävää aikaa. 🙂

  Vastaa
 26. Abc 10.02.2019

  Mistä tontteja kannattaa etsiä (netistä siis) ja onko teillä oma vai vuokratontti?

  Vastaa
 27. Henku 11.02.2019

  Täälläkin alkamassa sama projekti. Jo toistamiseen. Juuri saatu suunniteltua kolmen lapsen perheelle uusi koti.

  Miettisin, haluaako kuraeteisen kodinhoitohuoneen yhteyteen vai kokonaan erilleen.
  Mihin lapset laittaa märät ulkovaatteet ku tulee sisään? (kuivauskaappi?) Tarviiko kurasyöppöä? Missä lasten kypärät mahtuu olee. Jne. Ite tykänny miettiä ihan näin tarkasti eri huoneita niin helpommin hahmottanu mitä tarvii ja minkäverran 🙂

  Meille ehoton oli nyt että erikseen ovi ja eteinen vieraille. Ja vieraseteisessä ei oo mitään kaappeja ja hyllyjä mihin itellä ois vaarana alkaa keräämää roinaa, pelkästään vieraille naulakko ja kenkäteline.

  Niinku joku muukin oli laittanut, valaistuksen miettimiseen kannattaa käyttää aikaa, samoten myös pistorasioiden paikkojen miettimiseen. Yksi pikkujuttu mikä ollu aivan loistava on ollut ruokapöydän päälle kattoon valokisko. Jos pöytää on mahollista kääntää tai liikuttaa niin tuohon kiskoon saa lampun tai monta lamppua mille kohtaa vaan ja voi liikutella pöydän mukana.

  Jos kierrättää ruukaa niin keittiöön tai sinne arkieteisen lähelle valmiiksi jo suunnittelee jonku kaapin/hyllykön sitä varten.

  Meillä myös sähkölukot on ollu tykätyt nykyisessä talossa ja tulossa myös uuteen kotiinki. Suosittelen niihin tutustumista.

  Tsemppiä urakkaan!

  Vastaa
 28. Kirsi 11.02.2019

  Jos nyt rakentaisin tekisin ulko-oven läheisyyyteen ison vaatehuoneen jonne saa harrastusvälineet ja vaatteet eli sadevarusteist harrastuskamoihin

  Vastaa