päiväunet

baby, design, koti & sisustus, kuulumiset, lapset, me, ootd

Moikka! <3 Sain muutamia viestejä liittyen lasten päikkäreihin ja ajattelin heti, että tästä aiheesta on kiva kirjoittaa oma postaus. Tässä alla muutama viesti teiltä ja ajattelin nostaa nämä tähän, koska mielestäni teidän viestit ovat postausten suola ja on aivan ihanaa vaihtaa ajatuksia.

”Heippa! Olen monesti miettinyt teidän päivärytmiä kun näyttää että tyyliin syötte aamupalaa tosi myöhään ja tytöt nukkuu kuitenkin päiväunet ja menevät vielä klo.20 yöunille niin minkälainen päivärytmi teillä oikeasti on tyttöjen unien suhteen? 😀 miten saatte varsinkin isomman vielä nukkuun päiväunet ja kuitenkin nukahtaa jo kasilta vaikka teillä olisi kotipvä? Mun tutuista kenelläkään ei nuku enää yli 4v päikkäreitä JOS halutaan että he menevät klo.20 nukkuun 😀 munkin 3,5v kotihoidossa olevalla tytöllä on nyt jäämässä päikkärit pois ja jos joskus nukahtaa vaikka vaan tunnin niin yöunille meno venyy heti 21-22 :/ ois siis kiva lukea teidän nukkumisjärjestelyistä ja kuinka saatte tytöt vielä päiväunille :D”

”Hei minua kanssa kiinnostaa sama juttu! Oma tyttö 5v ja nukkuu päikkärit työaamuina päiväkodissa, herätys meillä tosin 06.00. Vapailla saatetaan nukkua Jopa 7-8 (?), muttei koskaan näinä päivinä nukuta päivällä että pääsee illalla edes 20-21 nukkumaan☺”

”Mäki oon kateellisena ihmetelly tuota päikkäriasiaa! 😀 Tosiaan uskomattoman luksukselta kuulostaa että Matildakin vielä nukkuu päikkäreitä, kun meilläkin 2,5-vuotias lakkas just nukkumasta päikkäreitä (paitsi autoon nukahtelee) vuoden vaihteessa pikkusisaruksen synnyttyä..”

”Mä taas miettiny oonko ihan hirveä kun pistän 4,5v:n päikkäreille (tai ainakin päivälepo, mihin yleensä nukahtaa) mutta ilmeisesti en ole ainoa 🙂 muutenkin teodän päivärytmi kuulostaa aikasamalta kun meillä 🙂 ja meijän lapset kans tykkää pelata nimenomaan afrikantähteä, myös kimblestä tykkäävät!”

Mä tosiaan monesti postaan instagramiin kuvia aamupalasta tms ja ne saattaa tulla vasta siinä kympin maissa. Meillä kuitenkin noustaan lähestulkoon joka aamu 6-7 aikaa. Monesti aamut menee siinä, että laitan tytöille aamupalan sekä laitan heidät päiväkotiin valmiiksi ja vasta kympin maissa, kun tilanne rauhoittuu, teen oman aamupalan ja alan purkaa mailiboksia. 😀 Viikonloppuisin syödään myös usein porukalla 9-10 aikaa aamupala vähän runsaammassa muodossa. 😀

Nyt kipeänä tytöt on nukkuneet tosi säntillisesti päikkärit, mutta Matildalla usein päikkärit = lepohetki. Jos Matilda ei nukahda kotona/päiväkodissa, niin hän on tosi väsynyt 19.30 aikaa illalla. 😀 Matilda menee kotona päikkäreille ihan jo senkin takia, että saadaan Mimosa sinne sukkelammin. En usko, että hän nielisi hyvin sitä että menee päikkäreille ja isosisko jää alakertaan leikkimään. Monesti Matilda hipsii lepohetkeltä pois, kun Mimosa on nukahtanut. Meidän kaveripiirissä on ihan muutama lapsi joilla päikkärit ovat olleet mukana pitkään ja suurimmalla osalla jo pienestä ne ovat jääneet pois. Meillä on kyllä ollut aikoja jolloin päikkärit ovat menneet ihan temppuillessa, mutta sitten taas palattu normisettiin.

Lapset menevät meillä iltaisin kasin maissa nukkumaan. Joskus viikonloppuna he saattavat valvoa lähemmäs yhdeksää tai joskus, jos meillä on vieraita/ollaan jossain niin ei vahdata kelloa vaan tytöt väsähtää sitten kun siltä tuntuu. Kumpaakaan pientä ei nukuteta, vaan he jäävät iltahalin&pusun jälkeen omaan sänkyyn. Sinne ne sitten nukahtaa <3. Tämän kanssa ollaan aina ajoittain tehty töitä, mutta se on kyllä ollut kaiken vaivan arvoista. Nyt lapset osaavat nukahtaa itse ja meillä alkaa ”oma aika” jo suht aikaisin illalla. 🙂

Nämä uniasiat (kuten melkeinpä kaikki) ovat todella yksilöllisiä ja jokaisen perheen on hyvä muovata elämän juuri heille sopivaksi. Nukkuminen on yksi tärkeimmistä asioista, jos ajattelen meidän koko perheen hyvinvointia. Meillä on ollut sen suhteen helpot vauvat, mutta kyllä silti muistan sen epätoivoisen fiiliksen kun oli herännyt 4kk putkeen joka ikinen yö (monta kertaa) ruokkimaan pientä. Tehtiin molemmille lapsille unikoulut heidän ollessa noin puoli vuotiaita ja Matildan kohdalla se onnistui todella hyvin. Mimosan kanssa oltiin vähän epäjohdonmukaisia ja saatiin hänet kunnolla nukkumaan 10kk iässä, kun muutettiin uuteen kotiin ja hän pääsi omaan huoneeseen nukkumaan. Tässä vielä linkki MLL sivuille mistä löytää vinkkejä unikouluun. Me tehtiin molemmille tuo ”pistäytymiseen perustuva unikoulu”. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että se mikä toimii meillä ei välttämättä toimi muilla ja kaikkien on hyvä tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu. Jokainen tuntee oman perheen tarpeet parhaiten. Oon aina ollut sitä mieltä, että vanhemmat ja perheet tarvitsisivat enemmän tukea toimia juuri kuten itsestä tuntuu, eikä hirveää listaa siitä miten kuuluisi tehdä. Ehkä ymmärrätte mitä meinaan. 😉 Hei aivan ihanaa päivää jokaiselle, nautitaan tästä pian saapuvasta keväästä! Aah! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. tuulaa puurtinen 16.02.2019

  Hei!
  Olen 60-vuotias kieltenopettaja; siis humanitsi ja 4 lapsen äiti ja kahden identtisen lapsenlapsen mummo.
  Kun katsoin viimeisiä kuvia, jossa tyttärenne peittävät kasvonsa- ilmeisesti sinun ja miehesi toivomuksesta, mikä on mielestäni erittäin terveellistä, mietin, mitä lapsenenne nyt tai myöhemmissä kehitysvaiheissaan tästä ajattelevat. Tuli mieleeni jopa Michael Jackson, vaikkakaan emme elä samassa kulttuurissa.
  Näin mummona kehotan teitä harkitsemaan perusteellisesti, kuinka paljon perheenne on valmis panostamaan siihen, että uutis-arvo ja some-julkisuus pitää pintansa.
  Kaikesta kritiikistäni huolimatta toivotan perheellenne kaikkea hyvää!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2019

   Heippa! En ihan ymmärtänyt kritiikkiä. Kaikkea hyvää kuitenkin sinne myös! 🙂

   Vastaa
 2. Sarppa 16.02.2019

  Kiva postaus! Toi on niin totta että jokainen muokkaa sen rytmin miten parhaaksi näkee. Meillä on menny myös tosi kivasti unien suhteen ja nyt juuri on alettu myös tekemään sitä systeemiä ettei jäädä paijaamaan tai viereen istumaan että lapsi nukahtaa. On toiminut hyvin, aluksi tosin oli pientä hankaluutta. Ihanaa viikonloppua! Täällä myös odotetaan innolla jo kevättä! 🙂

  Vastaa
 3. Päivi 16.02.2019

  Kiitos postauksesta, avasi asiaa ja Matilda ei siis tosiaan oikeesti aina nukukkaan varsinaisia päikkäreitä, mitä ihmettelin 😀

  P.s, Sain vihdoin kirjasi kirjastosta käsiini ja oon sen tänään ahminu jo kokonaan, oli ihan sun käsialaa kyllä, tosi onnistunu kirja <3 Oli ihan parasta kevyttä imetyslukemista ku pysty jättämään kesken mihin kohtaan vain 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2019

   hehe, jep 😀
   Eikä <3 ihana kuulla. Kiitos super paljon <3 🙂 Ihanaa viikonloppua koko perheelle!

   Vastaa
 4. Hynni 17.02.2019

  Moi! Mitä tarkoitat ettei teidän lapsia nukuteta? Eiks teidän perheessä lueta iltasatua ollenkaan?

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.02.2019

   Luetaan satu ja annetaan halit&pusut. Tarkoitin, että ei silitetä uneen/lueta satua kunnes nukahtaa tms. Kaikki toki tavallaan 🙂

   Vastaa
 5. Heidi 17.02.2019

  Moikka ? meillä on vähän sama meininki illan suhteen. Meillä on yksi lapsi ja välillä tulee viereen aloittamaan unet. Osaa kyllä itse nukahtaa omaan sänkyyn, mutta välillä on kiva mennä yhdessä nukkumaan ja lapsi nauttii. Monesti kuulee ne pienen ihmisen päivän polttavat ajatukset siinä kun mennään yhdessä nukkumaan ? Tuleeko teillä lapset öisin viereen vai nukkuvatko aamuun asti omassa sängyssä? Mukavaa kevättä ☀️?

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.02.2019

   Kuulostaa ihanalta <3 Matilda nukkuu lähestulkoon aina omassa sängyssä, paitsi jos näkee pahaa unta niin tulee hetkeksi meidän viereen. Mimosa sen sijaan nauttii läheisyydestä ja tulee aika usein aamuyöstä viereen. 🙂 Ihanaa kevättä sinne myös <3

   Vastaa
 6. M 17.02.2019

  Mekin pidettiin muksulle unikoulu kun hän oli vuoden ikäinen ja hänen nukkumaan laittaminen oli aivan unelmaa! Mutta kun jätimme tutin pois (2v) niin nukkuminen on ollut sen jälkeen aivan mahdotonta! Muksu on kohta 2,5 vuotias ja edelleen jos yritämme jättää hänet yksin sänkyyn iltasadun ja pusun jälkeen, hän kiipeää pinnasängystä pois ja juoksee perään raivon vallassa.. ei auta enää unikouluohjeet ? nyt hän on myös päättänyt jättää päiväunet kokonaan väliin, vaikka päiväkodissa nukkuu oikein hienosti.. toivottavasti tämä vielä joskus tasoittuu ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.02.2019

   😀 voi miten ihana pieni siellä! Meilläkin oli jossain vaiheessa pidempi aika, että joutui istumaan oven suussa, kun oli niin hauskaa juosta sägystä pois KOKO AJAN 😀 Hei ihanaa viikkoa sinne ja parasta kevättä teidän perheelle <3

   Vastaa
 7. P 17.02.2019

  Moi Sara! Tykkään lukea sun blogia se on huippu! Olisi kiva jos joskus pystyt kirjoittamaan enemmän vauva ajoista:). Meillä 8kk ikäinen tyttö ja alkanut nyt vähän paremmin nukkumaan öitä. Kaikilla se on niin erilaista ja pienet yksilöitä, ei kannata liikaa peilata miten muilla tehdään:) Ihanaa kevään odotusta teille<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.02.2019

   Hei joo pitää kaivaa muistoja vauva-ajoilta 🙂 Ihanaa aikaa, vaikka tietty myös raskasta omalla tavalla <3 Kaikkea parasta teille <3

   Vastaa
 8. Anna 18.02.2019

  Moikka Sara 🙂

  Tämä oli mukava juttu lukea, vaikka itselle on jo isommat 10- ja 13-vuotiaat lapset. Esikoiselle pidettiin puolen vuoden iässä unikoulu ja kuopukselle sitä ei ollut tarvetta pitää. Molemmat ovat siitä asti nukahtaneet omiin sänkyihinsä. Ja tämä on kyllä luksusta, että oma aika alkaa oikeasti silloin kun lapset ovat sänkyssä.

  Meillä tuli isompaan sänkyyn siirtyessä hieman takapakkia esikoisen kanssa. Voi olla, että joinakin iltoina tapsutteli olohuoneeseen 10-15 kertaa ? mutta sitkeesti, kun jatkettiin niin eipä siinä montaa päivää mennyt.

  Vaatii kyllä vanhemmilta alkuun sitkeyttä, mutta kyllä se sitten palkitsee. Toki on varmasti myös yksilöllistä.

  Mukavaa kevättä perheellesi❣️

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.02.2019

   Joo tuo takapakki kuulostaa tutulta.. aina välillä meilläkin ollut 🙂
   Ihana viesti, kiitos <3 Kaikkea parasta koko teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 9. Laura 18.02.2019

  Hei Sara! Kommentti ei liity postaukseen mutta oliko sinun alekoodisi vielä röhnischille voimassa? ?
  Instastorysi sai minut himoitsenaan uusia treenivaatteita mutta en tajunnut silloin painaa koodia mieleen enkä enää löydä sitä mistään..
  Vastaathan pian jotta saan uudet trikoot tilaukseen ? kiitos!

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.02.2019

   voi ääh, se ei oo enää voimassa 🙁 oli vain sen 24h.. 🙁 mutta hei teen niiden kanssa maaliskuussa uudemman kerran yhteistyötä ja uskoisin, että saan myös tuolloin alekoodin teille. Jos jaksat odottaa sinne saakka 🙂 Ihanaa uutta viikkoa!

   Vastaa