M niinkuin…

lapset, me

Heippa! Tänään tytöillä ja minulla on vapaapäivä. Käytiin aamusta uimassa ja haettiin hampparit lounaaksi kotiin. Tutustuttiin uuteen uimahalliin, jossa Matildalla alkaa ensi viikolla uimakoulu. Vietetään tänään myös Matildan nimipäivää ja saatiin kutsu illaksi siskon perheen luokse. Kummitäti on järkännyt pienelle nimpparijuhlat <3.

Nimipäivinä mietin usein tyttöjen nimiä ja sitä miten päädyttiin antamaan juuri nämä nimet lapsillemme. Molemmilla tytöillä on kolme nimeä ja toiset sekä kolmannet nimet tulevat suvuista. Silloin kun Matilda sai nimensä, ei mietitty asiaa sen suuremmin. Ei tiedetty vielä silloin, että toisen lapsen nimi alkaisi myös M-kirjaimella, vaan valittiin mielestämme kaunis nimi.. Tässä valinnassa tosin auttoi tietämättään tyttöjen Mumma sekä Mummi, jotka molemmat hehkuttivat nimeä Matilda tietämättä toisistaan tai siitä, että se oli meillä vahva suosikki. 😉 En muista, että olisimme myöskään pyöritellyt nimiä juuri M tai S kirjainten välillä, vaan mukana oli ainakin F, V, A ja E kirjaimilla alkavia suosikkeja.. Joten aika vahingossa kolme mun rakkainta jakaa saman etunimen ensimmäisen kirjaimen.

Täytyy kyllä myöntää, että oon aika hifistelijä nimien suhteen. Tykkään miettiä mitkä nimet sointuu ja sopii toistensa kanssa. Musta on myös ihanaa kun lasten nimet alkaa samalla kirjaimella, mutta samalla tykkään tosi paljon myös niistä sisarusten nimistä joilla ei ole samoja alkukirjaimia. Ehkä se nimien sointuminen yhteen on se tärkeämpi juttu mulle. 😀 Onko kellään sama?

Minulla on kolme sisarusta ja meillä kaikilla neljällä on sama alkukirjan. Sama on myös äitini sisaruskatraassa ja vanhin siskoni jatkoi vielä omalta osaltaan S-teemaa oman lapsen kanssa. Tosin en tiedä oliko hänellä siinä syvempää ajatusta etukirjaimeen liittyen. Pitääkin kysyä! Olen miettinyt, että jos meille joskus vielä siunaantuu lisää lapsia, niin millaiset nimet heillä olisi. En keksi M-kirjaimella enää montaa vaihtoehtoa. Muutamat kivat M-alkuiset nimet on jo läheisillä ja loput ei tunnu omilta. Sitten taas ajattelen, että nyt kun kahdella on jo M-alkuinen nimi, tuntuisi luontevalta antaa samalla kaavalla nimi myös kolmannelle..

Tällaista mä kuulkaa mietin! 😀 Voi apua! Vauvaa ei ole näkypiirissä, joten turha tiirailla mahan seutua.. 😀 Nimien pohtiminen on mielestäni parasta ajanvietettä ja etenkin silloin kun odotti vauvaa. Nyt musta alkaa tuntua, että tää teksti vaan venyy ja venyy.. Meen nyt keittämään kahvia! Hei ihanaa päivää ja ONNEA kaikki nimipäiväsankarit! <3Sara

*kuvissa näkyvä M-koru on Glitteristä

*Lila on niin raasu, kun aina janoaa rapsutusta tyttöjen päikkärien aikaa sekä iltaisin.. <3

*kukkakimppu saatu inbloom / Batiste

<

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Jenni 14.03.2019

  Voin samaistua tohon nimien miettimiseen! Toki mun nimet päätyy koirille kun lapsia ei oo tulossa lähivuosina, mut silti niitä nimiä on kiva miettiä 😀 mulla on kolme koiraa ja kaikkien nimi alkaa L kirjaimella, ehkä seuraava alkais jo eri kirjaimella.. 😀 ja en oo tota miettiny et sopiiko jotku nimet yhteen/sointuuko hyvin, mut silti nyt jälkeenpäin mietittynä kyllä ne sopii vaikka ei sillon sitä oo ajatellu 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.03.2019

   Hei onpa ihana kuulla 🙂 Voin vaan kuvitella kuinka suloinen L trio Sinulla on <3

   Vastaa
 2. Loralii 14.03.2019

  Oi ihana lukea tällasta höpöttelyä,mutta silti niin deepimpää pohdiskelua ♥️. Meillä tyttöjen nimet alkaa kirjaimilla A ja N .. Molemmissa vähän saman tyylinen sointu,koska lopussa on samantyylinen sointu,muttei ihan kuitenkaan. Mulla on vähän vauvakuume,mut ei olis järkevää nyt ainakaan,ehkä joskus ?..Oon molemmat lapset saanu sektiolla ja siinä oli omat riskit / ”hankaluudet”,mun terveyden takia..Tai oikeastaan on se vauvakuume,kun saa pientä kääröä pitää ja Nimikuume se ehkä vaivaa enemmän ??..Nimiä on ihana keksiä ♥️..Mut tila asunnossa ei anna periksi ja autokin vois olla aika täynnä ja ahdas turvaistuimista.. Nimikin olis päätetty valmiiksi ja se alkais kirjaimella A ?.. Mut se voi olla se mielikuvitus vauvan nimi..Koska sen kolmannenkin lapsen jälkeen tulee joku ”nimi kuume ”?..Ehkä pitää ostaa joku söpö oma nalle sängylle ja nimetä se sen mukaan ??..Mut jos joskus käy et kolmas siunaantuu ei mua haittaa vaikka lapsilla olis kahdella samat kirjaimet ja yhdellä eri. Tykkään muutenkin ”rikkoa”sääntöjä .. Nehän voi tyyliltään muistuttaa toisiaan ja sopia silti hyvin yhteen ♥️.. Jotenkin jos teidänkin lapsia ajattelee niin kauniisti ne Kaksi M (Matilda ja Mimosa) kirjainta kehystäisi sitä pienintä keskellä,vaikka nimi alkaisi eri kirjaimella ???..

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.03.2019

   hahaha ihan paras tämä kommentti <3 Niin samoja fiiliksiä! Siihen vauva-asiaan liittyy tosiaan niin monta asiaa mitkä pitää ottaa huomioon. Tuo on muuten myös ihana pointti, että "rikkoo sääntöjä" tämän suhteen..:D Ehkä voisinkin miettiä muita kuin M alkuisia.. vaikka tosiaan eipä se ole ajankohtaista. 😀 Hei ihanaa kevättä ja kaikkea parasta teidän perheelle 🙂 <3

   Vastaa
 3. S 14.03.2019

  Olipa ihanasti kirjoitettu! <3 Ja tosi mielenkiintoista pohdintaa.

  Meidän perheessä on kolme lasta, joista mä olen vanhin. Mun nimi alkaa S-kirjaimella ja pikkusiskojeni nimet alkavat molemmat A:lla (toisella sekä ensimmäinen että toinen nimi ovat A-kirjaimella alkavia). Heillä on vieläpä todella samantapaiset nimet ja muistan itse tunteneeni, että olen ulkopuolinen, kun minua useamman vuotta nuoremmat siskot saivat niin samanlaiset nimet keskenään. Nykyään en kyllä ajattele yhtään samalla tavalla, vaan mun mielestä meillä kaikilla on tosi kivat nimet, jotka sopii just meille hyvin! 🙂

  Eli sinänsä mun mielestä nimen ekalla kirjaimella ei ole väliä, jos sopivaa M-alkuista nimeä ei löydy mahdolliselle tulevalle perheenlisäykselle. Voihan olla, että sieltä tuleekin kaksoset, joille voi keksiä jollain muulla, sitten heille yhteisellä alkukirjaimella alkavat nimet!

  Tuosta nimien sointuvuudesta: olen itse miettinyt, että jos joskus saan useampia omia lapsia haluaisin heille yhteensointuvat nimet. Itse olen tykännyt aina hieman erikoisemmilla kirjaimilla (kuten F, Y, B tai G) alkavista tai niitä sisältävistä nimistä tai muuten vaan erikoisemmista nimistä (lyhyt, esim. 3-kirjaiminen, ulkomaalaisperäinen tai harvinainen nimi)! Toisaalta haluaisin, että lapsen olisi helppo lausua oma nimensä huolimatta mahdollisesta R- tai S-viasta, ja joskus noihin erikoisempiin nimiin liittyy myös vaikeita kirjainyhdistelmiä.

  Ihanaa päivää myös sulle ja koko perheelle! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.03.2019

   Kiitos paljon viestistäsi 🙂 oli ihanaa lukea pohdintaasi!
   Näitä on niin paras pähkäillä!
   Hei ihanaa uutta viikkoa sinne <33

   Vastaa
 4. Katja 14.03.2019

  Meitä on neljä sisarusta ja kaikilla alkaa etunimi K-kirjaimella. Äitini siskojensa kanssa ovat kaikki S. Omien kaksospoikieni nimet piti mätsätä toisiinsa vaikkei samalla kirjaimella alakaan, Matias ja Rasmus. Ja jos olis tullut tyttöjä olisivat he olleen juurikin Matilda ja toinen Amanda <3

  Vastaa
 5. Oona 14.03.2019

  Mahdollisen kolmannen lapsen nimihän vois alkaa S-kirjaimella, jolloin teidän perheenjäsenten nimet alkais joko S- tai M-kirjaimella. 🙂

  Vastaa
 6. Kati 15.03.2019

  Miun sisaruskatras on tyttö-poika-tyttö-poika ja nimet alkaa K-J-K-J. En oo ikinä äidiltä kysynyt, onko vahinko vai tarkoituksella.

  Meidän esikoisen nimi alkaa K-kirjaimella niinkuin minunkin, mut se on kyllä puhdas vahinko 😀 Toisen tyttäremme ninen olisin halunnut alkavan J-kirjaimella, niinkuin miehen nimi alkaa mut mies sitten oli saanut ”fiiliksen” ihan muusta nimestä ja hänet nimettiin alkamaan N-kirjaimella 🙂 Tytöillä on molemmilla kolme nimeä, esikoisen toiset nimet on miulta ja mieheltä (eräs miehen nimi taipuu naisen nimeksi lisäämällä yhden kirjaimen) ja toisella tyttärellä on nimet molempien mummoilta.

  Eräs nainen makusteli tyttäriemme nimiä joskus yhteensointuvuuden toivossa ja oli vähän ihmeissään kun ne eivät varsinaisesti soinnu. Siihen mennessä olin oppinut olemaan ylpeä siitä että tytöillä on ihan omat nimensä ajattelematta että pitää jotenkin sointua yhteen (olinhan sitä ehkä itsekin aiemmin hakenut) niin vähän harmitti tämän naisen reaktio. Ikäänkuin olisimme jonkin mokan nyt tehneet nimien kanssa kun sisarukset on niin erilaisilla nimillä..

  Nimiä on kyllä ihana miettiä ja miun pohdintojen mukaan miulla pitäis olla todella monta lasta 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.03.2019

   No onpas erikoista alkaa arvostelemaan toisten nimiä.. Eihän se sointuvuus ole mikään juttu.. 😀 Nehän voi sopia yhteen ihan omalla tavalla! <3 on aivan ihana ajatus, että molemmat lapset saa juuri heille sopivat nimet.. 🙂 Hahahahha sama täällä, voisi tulla vaikka kuinka iso katras, kun näitä pohtii. <3 Ihanaa kevättä teidän perheelle!

   Vastaa
 7. Jensku 15.03.2019

  Mulle kaikkein tärkeintä nimissä on ollut että ne tuntuvat sopivalta ja oon ite vahvasti sitä mieltä että nimi on sellanen asia jota voi pyöritellä ja miettiä vaikka kuinka kauan mutta kun se sopiva löytyy niin mikään muu ei enään kelpaa vaikka edelleen miettisi muitakin vaihtoehtoja, se täydellinem vaan loksahtaa paikoilleen tai näin mulle on käynyt jokaisen kohdalla 🙂 ja jokain3n heistö alkaa eri kirjaimella mutta sontuvat hyvin yhteen ovat lyhyitä ja ytimekkäitä

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.03.2019

   Totta.. aikalailla samoja pohdintoja täällä myös :)<3

   Vastaa
 8. malla 16.03.2019

  Ihanaa nimipohdintaa, täälläki nimifriikki 😀 Mulla on kolme lasta ja kaikille oon saanu keksii nimet, kun mies ei oo oikei välittäny miettiä.
  Ekalle valitsin vaan sen mukaan, mikä oli musta kaunein nimi <3 Tyttö on hän ja alkaa E:llä. No sit synty poika, ja oisin tykänny myös E-kirjaimella alkavasta nimestä, mut koska jotku tutut kyseliki et no alkaako hänkin E:llä nii ihan tahallaa en vaan voinu laittaa E:llä alkavaa 😀 tää toka alkaa sit L:llä, mut sointuu ekan nimeen hyvin ja molemmissa saman verran kirjaimia, joka oli itelle joku tärkee "sääntö". No sit syntyi kolmas ja musta oli ihana "rikkoa kaavaa" niin, että annettiinki hälle sit myös E:llä alkava nimi, neljä kirjainta toki myös.. 😀 ja tää kolmas on myös poika, joten aattelin, että kun näitä kahta nuorinta yhdistää sukupuoli, niin sit ekaa ja kolmatta tuo alkukirjain :DD (että näinki "yksinkertaista" tää meiän nimien valinta:D)

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.03.2019

   Hei ihanaa! <3 ja oon ihan samaa mieltä tosta pituudesta.. Se on myös mulle tärkeää 😀 😀

   Vastaa
 9. Hanna 17.03.2019

  Hahaa, mulla on jo selvä kolmen etunimen nimi mietittynä (ollut jo monta vuotta), jos lapsen tulen joskus saamaan. Tekis mieli ”hankkia” lapsi tulevaisuudessa jo pelkästään sen takia että sais sen nimen käyttöön<3 😉 No ehkä se ei ole ainut kriteeri, mutta you get the point..:D

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.03.2019

   hehehheee, todellakin tajuun 😉 nyt alko vaan kiinnostamaan, että mikähän se nimi on 😉 😀 <3

   Vastaa
 10. Taskuapina 18.03.2019

  Mul niin tuli mieleen kun Jannikaa odotin ja koitettiin keksiä ihanaa nimeä meillä oli 27 post lappua täynnä nimiä ?
  Joonatanin kohdalla olin halunnut Rasmus Oliver mut mies ei kelpuuttanut joten Joonatan oli ainut mihin mä suostuin.
  Jannika taas mies halus kutsuma nimeksi että molemmat alkaa samalla kirjaimella.. Mutta mähän olin päättänyt jo yläasteella et jos joskus saan tytön niin se on Sara Aurora.
  Nyt Jannika on kutsumanimi muttei etunimi, kyllä sitä nimi järjestystä muutettiin vielä minuutti ennen ristiäisiäkin ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.03.2019

   Ei vitsit miten ihana kuulla mitä löytyy nimien takaa 🙂 Kiitos tästä <3 Kauniit nimet teidän pienillä!

   Vastaa