Miten lataan akkuja

kuulumiset, me, pohdintaa

Moi <3! Oon kirjoittanut tästä aiheesta lukuisia kertoja, mutta silti palautuminen on asia mikä pyörii tasaisesti mielessä. Jokainen elämänvaihe on erilainen ja aina pitää olla hereillä sen suhteen mitä mieli ja kroppa tarvitsee. Olen yrittänyt reagoida suht nopealla rytmillä kiireeseen ja pyrin takaamaan itselleni tarpeeksi aikaa palautumiseen.

Tämän hetken keinot palautumiseen:

 • Lasten kanssa ajan viettäminen saa unohtamaan kaiken muun. Meillä on joka viikko 1-2 arkivapaata ja nautin tosi paljon siitä, että keritään viettämään rauhassa aikaa ja treffata kavereita, käydä uimassa tms. Myös aika miehen ja/tai kavereiden kanssa on tärkeää ja meillä on siihen mahdollisuus melkein aina kun vain on tarvetta. Siitä ollaan tietty kiitollisia lähipiirille.. <3
 • Ulos lähteminen piristää aina! Pieni happihyppely, metsäretki tai pidempi kävely rauhoittaa mieltä.
 • Hikiliikunta on vielä haastavaa mulle, mutta joka kerta kun olen käynyt crossfit-tunnilla olen todella iloinen siitä että menin. Siellä keskityn vain tekemiseen ja kropan likoon laitto tekee super hyvää henkisesti ja tietty fyysisesti.
 • Ruuanlaitto, pöydän kattaminen ja se että syödään perheenä yhdessä on PARASTA <3 Kännykät pois ja telkku kiinni!
 • Löysät, pehmeät vaatteet ja meikitön naama. Kotona vietetty aika, siivoaminen, kaappien lajittelu jne.. Oh my god, oon tylsä :D! Haha!

Mitä te teette, kun tarvitsette palautumista?

Eilen julkaistiin mun lopettaminen Salkkareissa. Tämä päätös muovautui pitkän pohdinnan jälkeen viime kesänä. Kirjoitan teille aiheesta tarkemmin joskus, jos kiinnostaa :). Tänään tiedossa on nachopelti ja Putous! Käydään varmasti myös pyöräilemässä. Heti kun suurimmat lumet sulivat kaivettiin tytöille pyörät esille. Kummasti on helpottanut ulos lähtöä! He myös iloisina vaihtoivat toppavaatteet kevyempiin kuorivaatteisiin. Meillä siis todella otetaan kevät innolla vastaan. 🙂 Hei kivaa viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Viveka 23.03.2019

  Hei Sara!

  Hyviä palautumisvinkkejä. Oon ite löytänyt ulkoilun viime vuosina! Olisi kiva kuulla sun ajatuksia Salkkareiden jättämisestä, jos vaan jaksat kirjoitella aiheesta tai höpötellä podissa. Kivaa kevättä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Kiva kuulla <3 Hei joo pitää kirjoittaa pidemmin aiheesta jossain vaiheessa 🙂

   Vastaa
 2. A 23.03.2019

  Vau ihana toi vika kuva ✨ Siis itekki rentoudun siivotessa ja kaappeja läpi käyden! ? En myöskään yleensä koe kodin askareita taakaksi, vaan koenkin juuri esimerkiksi tiskitöiden tekemisen akkuja lataavaksi ? Kotona puuhastelu on best 🙂 Tätä ei kyllä monet omat ikätoverit allekirjoita haha

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Heiiii mahtava kuulla, että en oo ainoo 😀 Aurinkoista viikkoa sinne <33

   Vastaa
 3. kasvilamppu 23.03.2019

  Ihana koiruliini, jos en olisi allerginen, niin ottaisin itsekkin.

  Vastaa
 4. Loralii 23.03.2019

  Jotenkin oon ehkä aavistellut,että jäät salkkareissa pois??.. Toivottavasti pääsen joskus itse samaan tilanteeseen,kun palaan kotoa töihin,että olis 1-2 arki vapaata ja viikonloput pääosin.. Ja plussaahan olis ,että sais ite päättää milloin viettää kesälomat..Kun keksis sellasen työn ?.. Ootte kyllä onnekkaita siinä suhteessa ! Harvalla onnistuu työt vastaavasti.. Samoja asioita itse ”harrastan”,se on vaan aivoille lepoa,kun järjestää keittiön kaappeja,vaatekaaappeja yms . Ja mikä nautinto,kun saa heittää jonku turhan jutun pois tai kierrättää eteenpäin.. Olis muuten kiva saada postaus aiheesta,et miten sä pyrit pienillä tai suurilla teoilla vaikuttamaan kulutustottumuksiin?Ja sun vinkkejä asiaan.. Tiedän,että kierrätät lasten ja omia vaatteita♥️..Ostatko sä esim.kirppareilta vaatteita?Ja pyritkö tietoisesti vähentämään esim.veden tai sähkön kulutusta pesemällä täysiä koneellisia astioita/pyykkejä.Sammuttamalla turhat valot pois ja yrität olla lontraamatta vettä turhaan..Tai ostos tottumukset mm.vaatteissa,ostatko vähemmän vaatteita,et on perus varasto ja käytät ne ns”loppuun”ja sit muutama sellanen ”heräteostos”..Kieltäydytkö sä ottamasta yhteistyö juttuja sellaisilta yrityksiltä joista tiedät,että ne vaatteet ei kestä esim.edes vuotta?Ootteko vähentänyt lihatuotteiden käyttöä..Tai onko teillä jotain pieniä valintoja esim.kestokassit kaupassa,käytätte palasaippuaa käsienpesuun/täytät käsipesupumppu pulloa tai käytätte esim.tyyliin Lumme pyykinpesu ainetta,koska pakkaus jätettä tulee vähmmän..Lajittleletteko te metallit ja lasit yms..Ja olis kiva kuulla miten te toteuttatte sen.. Esim.jos on ahtaat tilat nii minne saa mahtumaan kierrätys pisteen,kun ne palautus pullotkin vie hirveen tilan ?..Ymmärrän kyllä et tää voi olla aihe mitä ”väistät”,koska jotku ottaa tän ehkä liian henkeen ja vereen,mut suurin osa kuitenkin ymmärtää,ehkä et jotkut valitsevat kultaisen keskitien..Tai jos et jaksa kirjoittaa olis kiva kuunnella mitä te Johannan kanssa tuumitte aiheesta Papupadan porinoissa ♥️. Teidän papupata on ihan paras,toivottavasti se ei oo loppumassa! Hyvää kevättä teidän perheelle♥️..

  Vastaa
  • Nipsu 25.03.2019

   Olisi tosiaan todella mielenkiintoista lukea juuri siitä kuinka ns. ekologisesti elätte tai miten ympäristön ja ilmaston huomioiminen näkyy arjessa ja mitä opetatte lapsille luonnosta ja ympäristöstä! Nyt kun aihe muutenkin on ajankohtainen.

   Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   heippa <3 Kiitos aivan ihanasta viestistä 🙂 Veikkaan, että sinun rohkaisemana uskallan ottaa tämän asian käsittelyyn blogissani 🙂 nostan osan kommentistasi postaukseen <3 🙂
   Kiitos kun kommentoit ja kirjoitit. Kaikkea parasta teidän perheelle, aurinkoa <3

   Vastaa
 5. Laura 23.03.2019

  Viikolla kun tekee töitä niin minua auttaa nukkuminen palautukseen, viikonloppuna tulee nukuttua paljon 🙂 jaksaa sitten töissä taas sen jälkeen.

  Vastaa
 6. Pinja 24.03.2019

  Täällä toinen, joka rentoutuu siivoamalla 😀 Kaappeja taas läpi käyty, on se kumma, miten tuota vaatetta ja muuta tavaraa kertyy. Meilläkin alkoi nyt löysempi jakso, minulla on AMK-opintoja vain 3 opintojaksoa nyt keväällä ja 2 kesällä. Lapsi etäpäivinä (jos keskellä viikkoa) 9-15 päiväkodissa, saan tehtäviä tehtyä ja vaikkapa siivottua tai käytyä salilla. Sitten pidennetty viikonloppu, jos etäpäivä osuu ma tai pe 🙂 Heinäkuu ollaan molemmat kotona, tosin tarkoittaa itsellä sitä, että opintoja täytyy tehdä yöaikaan, mutta ei ainakaan viime kesänä haitannut, koska se valo öisinkin <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Hei mahtava kuulla <3 Kuulostaa kivalta teidän rytmi 🙂 Ja nuo päivät kun saat siivottua, käydä salilla jne ovat super tärkeitä.. Ainakin itselleni 😉 <3
   Hei aurinkoa koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 7. Sarppa 24.03.2019

  Ihania kuvia! Ulkona ja metsässä oleminen on itselle myös paras rentoutumis tapa, ajatuskin kulkee silloin paremmin! 🙂 Hauska jotenkin kun en itse koskaan yhdistä sua salkkareihin tai sun rooli hahmoon, koska en oo katsonut niitä kun joskus pikku tyttönä 😀 Oon löytänyt sun blogin mistä oot tullut tutuksi, vaikka toki tiedän että salkkareissa näyttelet. Joskus näinkin päin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Hehehhe.. ihana kuulla, että siellä tunnetaan Sara eikä ajatella roolia 😀
   Ihanaa viikkoa <3

   Vastaa
 8. Mimmi 24.03.2019

  Oon myös tylsä ja palaudun parhaiten kotona perheen kesken oleilemalla, syömällä, siivoamalla ja aikatauluttomuudella ?❤️ musta on ihana kun saa välillä viettää viikonloppua periaatteella -mitään ei oo pakko tehdä jos ei huvita. Yleensä kestää lauantai aamupäivän ja sit alan siivoon, touhuun lasten kanssa tai puuhaan jotakin kun kylästyttääkin jo pelkkä oleminen ? Mut välillä tulee ihan vaan makoiltua sohvalla, halittua lapsia yms ? oon oppinut hyvin kuuntelemaan kehoani ja päätäni ja oppinut ottaa aikaa palautumiseen ja perheelle. Tiiän että jos meen liian vauhdilla, ottamatta kunnolla aikaa rauhottumiselle, alan stressaamaan ja kireytymään.. Koitan myös pitää työasiat työajalla, enkä miettiä markkinointeja, kampanjointeja, somepäivityksiä yms kotona. Päätin että jos en ehdi työaikana niitä hoitamaan, niin sit alan pitämään aina päivän-pari kuukaudessa toimistopäiviä, jolloin saan asioita hoidettua ? nyt huomaan että kun tämä viikko meni töissä aika vauhdikkaasti, päivät venyi pitkiksi ja kotonakin tuli liikaa mietittyä työasioita, kävin tosi kierroksilla, olin ärtynyt ja turhautunut sitten illalla kotona. Joten tähän onkin hyvä taas kiinnittää huomiota, ettei jatkossa pääse taas lipsumaan ja muistaa ottaa kiireisen viikon keskellä myös niitä hengähdyshetkiä ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Hei tuo AIKATAULUTTOMUUS on mieletön pointti.. Se on nimittäin ihan parasta 🙂
   Ihan samoja fiiliksiä ja tutulta kuuluvaa tasapainottelua myös täällä 😀 Hei kaikkea parasta teidän viikkoon <3

   Vastaa
 9. Jossu 24.03.2019

  Käyn shoppailemassa/kiertelemässä kauppoja, kaverin kanssa kahvilla tai syömässä ihan ajan kanssa, tai vaan kyläilemässä ilman kelloon tuijotusta. Löhöän ja katon jotain lemppari hömppää ja syön suklaata, luonnossa kulkemista… laiturilla löhöilyä mökillä…milloin mitäkin, onhan näitä ihania asioita elämässä ??!!

  Vastaa
 10. Niisku 25.03.2019

  Tykkään liikkua luonnossa 🙂 siellä mieli lepää, ajatukset kirkastuu. Luonto on minulle ollut jo pienestä pitäen tärkeässä roolissa, kun vanhempien kanssa liikuttiin metsässä, tehtiin retkiä ja välillä yövyttiinki. Siitä iso kiitos vanhemmilleni että antoivat meille niitä kokemuksia ja rikkauksia, mitä luonnossa liikkuminen tarjosi (ehkei sitä aina sillon lapsena/teininä osannut arvostaa), mutta nykyään pyrin jatkamaan tätä oman lapsenkin kanssa. Retkeilykausi aloitetaan jo varhain alkukeväästä!

  Toisena palautumiskeinona täälläkin siivous ja varsinkin kevätsiivous, jolloin käyn kaapit läpi ja laitan tavaraa kiertoon. Pienestä pitäen myös tyttäreni on osallistunut näihin talkoisiin ?. Olen antanut hänelle kolme laatikkoa (säilytetään, kiertoon ja roskiin) joihin yhdessä laitamme leluja/tavaroita tms. Siistiä tulee ja ennen kaikkea tilaa kaappeihin! ??☺️
  Tärkeää on tietysti välillä vaan olla ja nostaa jalat pöydälle taikka käpertyä viltin alle rentoutumaan..
  Vähän fiiliksen mukaan, että minkälaista palautumista millonki tarvitsee ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Kuulostaa aivan ihanalta <3 Ja tuo pointti vanhemmistasi on mahtava.. Haluaisin itse olla samanlainen omille tytöilleni <3
   Kiva kuulla, että tyttäresi on päässyt mukaan siivoilemaan, me tehdään myös niin ja se kyllä opettaa lapsille samalla aika paljon. 🙂 Hei aurinkoa teidän perheelle <3

   Vastaa
 11. Minna 26.03.2019

  Kiitos näistä vuosista Salkkareissa ja kaikkea hyvää ja paljon uusia töitä ja haasteita tästä eteenpäin . Alle 30 v on tosi kiva ja hyvä ikä miettiä mitä kaikkea vielä haluaakaan kokeilla ja oppia sillä silloin jaksaa ja into on parhaimmillaan. Ja lapsetkin jo pieniä ”naisen alkuja” 😉 😉 . Ja monethan teistä palaavat ,ainakin piipahtamaan , Salkkareihin 🙂 🙂 . Hyvää jatkoa ja hyviä hetkiä kaiken uuden / nykyisen parissa , Aurinkoa ja Lämpöä kevääseen ¤¤¤¤¤

  Vastaa