Sisustusfilosofia

design, koti & sisustus

Moi! Kiitos älyttömästi hyvästä palautteesta postaukseen jonka siskoni kirjoitti (siivoushullun tunnustuksia). 🙂 Olin ihan fiiliksissä, kun hän ehdotti siivouspostausta ja menin innokkaasti heille kuvailemaan. Otin kuvia enemmänkin ja päätin kasata vielä toisen postauksen siskon kodin ympäriltä. Olen huomannut kuinka monissa asioissa menen isosiskon jalanjälissä ja sisustus on yksi niistä. Meillä on monissa asioissa samanlainen maku, vaikkakin koen että tyylimme eroaa jonkin verran toisistaan. 😀 Semmonen analyysi! Uuden kotimme tiimoilta raahasin yhtenä iltana kaiken materiaalin siskon luokse naapuriin ja kävimme kaikki tulevat päätökset sekä kuvat läpi. Sain niin paljon hyviä oivalluksia ja teimme monta päätöstä siskon vinkkien pohjalta. Ihan kun olisin saanut tuplaten oman pään käyttöön :D. Rakennusprojekti on niin iso kokonaisuus, että sen hahmottamiseen on mahtavaa saada apua.

Kirjoitin kysymyksiä joihin siskoni rustasi vastaukset. Alla myös kasa kuvia heidän upeasta kodista. Onni on asua naapurissa. 🙂 Mä just nauroin viimeksi kun oli heillä kylässä, että viivyn vielä hetken :D. Tiesin, että meillä oli menossa juuri iltatoimet ja siskon kodin raukeus veti mennessään. Kodin kyllä tekee niin moni asia ja yksi suurimpia on meille ehdottomasti alue ja läheiset ympärillä. Täällä on hyvä olla. <3Sara

Sara kysyy ja Sisko vastaa:

Millainen sisustusfilosofia Sinulla on? Mä sisustan intuitiolla ja tunteella. En mieti niinkään, että mikä sopii mihinkin, vaan uskon, että kun luotan itseeni ja mun omaan tyyliin niin asiat sopivat toisiinsa ja muodostavat kivan kokonaisuuden. Tykkään itse kerroksellisesta sisustuksesta, joka on rento eikä liian mietitty. Tuoksut, kynttilät, valaistus, värit ja musiikki ovat mulle tärkeitä. Haluan, että ympärillä on kiva tunnelma ja että saatavilla on paljon hyvää ruokaa. Ja perhe.

Mitä materiaaleja suosit sisustuksessa? Luonnonmateriaalit ovat lemppareita. Ja ne monesti myös kestävät aikaa ja kulutusta kaikista parhaiten. Tykkään puusta, betonista, teräksestä, pellavasta ja puuvillasta.

Uutta vai vanhaa? Molempia. Kaikkea sekaisin. Meillä on perittyjä huonekaluja ja esineitä, mutta myös Ikeaa, uusia huonekaluja ja kirpparikamaa.

Millaisia värejä käytät sisustuksessa? Noh, tähän ei ehkä ole yksinkertaista vastausta. Käytän värejä. Se on ehkä yksinkertaisin vastaus. Enkä pelkää värejä. Meillä on tummansininen sohva ja paljon värikkäitä maalauksia. Myös värien valinnassa uskon intuitioon ja värit vaihtelevat elämän mukana. Joskus on enemmän vaaleanpunaista ja joskus enemmän jotain muuta.

Lempipaikkasi kotona? Sohvan divaaniosa tai sitten keittiön saarekkeen luona.

Mistä huonekaluista / tavaroista et haluaisi luopua? Mulla on tosi vähän asioita, joista en voisi luopua. Yritän kyllä rakentaa kotia siten, että ostan vain huonekaluja joista pidän. Meillä on paljon skandinaavisia design-huonekaluja. Artekia, Jacobsenia, tanskalaista Hay:ta, joiden toivon kulkevan pitkään matkassa. Kaikista voisin kuitenkin pakon edessä luopua. Ainut mistä en luopuisi on poikani pienenä tekemä savityö, joka esittää jotain eläintä (kukaan meistä ei tiedä mitä). Se on tippunut lattialle kymmeniä kertoja ja aina olen kursinut sen kokoon. Tavarat voi aina korvata, ihmisiä ei.

Sisustushaave? Oma talo ja piha, jotka saisi suunnitella alusta loppuun itse. Pihan kanssa saadaan taas harjoitella seuraavat vuodet, kun rakennetaan nykyisen talon pihaa.

Mistä ammennat sisustamiseen inspiraatiota? Joka puolelta. Tietty perinteisesti sisustuslehdistä ja blogeista, mutta mulle sisustus on enemmän kuin huonekalujen sijoittelua ja värien valitsemista. Sisustus on jatke mun sisäiselle maailmalle ja suhtaudun siihen intohimoisesti (niinkuin kaikkeen elämässä). Se on ikään kuin osa kokonaisuutta, josta mun näköinen elämä koostuu. Siksi voin saada inspiraatiota hedelmien väreistä Prismassa tai muodista. Kaikki liittyy kaikkeen ja inspiroidun ja innostun helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Niina 26.03.2019

  Heh, siis ihana koti siskollasi, mutta huvittaa kun tämä postaus sai mut siivoamaan ja järjestämään vessan laatikot heti tämän nähtyäni 😀 Kenellä voi olla noin siistissä järjestyksessä korut ja kaikki! No, ehkä mullakin nyt ainakin tämän illan 😀

  Kiitos inspiraatiosta!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   No äläpä 😀 <3 Heillä on myös NIIN ihana vaatehuone, joka ei näyttäisi meillä ihan noin siistiltä.. haha. Niin kauniisti kaikki paikallaan. 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2019

   Ihanaa, että inspiroiduit <3

   Vastaa
 2. Ida 28.03.2019

  Mistä toi sängyn päädyn peitto on ostettu?

  Vastaa
  • SN 28.03.2019

   Peitto on hankittu Tallinnasta jostain sisustuskaupasta. En valitettavasti muista mistä, sori. – Sisko

   Vastaa
 3. Laura 29.03.2019

  Aivan ihana koti ja sisustus! Ja todella kivasti käytetty värejä. Mua kiinnostaisi tietää, että mistähän toi keittiön saarekkeen vieressä oleva hyllykkö on peräisin? Etsinnässä on joku sen tapainen. Kiitos inspiraatiosta 🙂

  Vastaa
 4. Mervi 29.03.2019

  Kaunis koti. Mistä olohuoneen matto?

  Vastaa
 5. SN 30.03.2019

  Kiitos. 🙂 Hylly on String. Ja matto Ikeasta. Aurinkoista kevättä. – Sisko

  Vastaa
  • Laura 30.03.2019

   Kiitos ja kuin myös!

   Vastaa
 6. Piitu 31.03.2019

  Moikka Sara!
  Sun siskolla on aivan ihanan näköinen koti! Ja varmasti kiva saada rakennusprojektiin monen eri ihmisen näkökulmia, meillä tuo sama projekti edessä tuonnempana! Innolla siis seuraan teidän rakennusurakkaa ja koitan ottaa vinkkejä muistiin 🙂

  Millaisena kuluttajana pidät itseäsi? Kiinnostaako sinua ekologisuus ja kierrättäminen? Joskus instagramistasi saa sellaisen kuvan, että materialismi on lähempänä sinua, kuin ekologisuus. Toivottavasti olen saanut väärän kuvan 🙂 miljoonat eri puhelinkuoret ja useat eri kellot (tai hihnat) eivät vain anna kovin luontoystävällistä mielikuvaa :/

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2019

   Kiitos ja kiva kuulla, että sielläkin edessä rakennusprojekti! 🙂

   Kuluttajana koen olevani keskiverto, mutta toisaalta taas paljon tiedostava ja sen pohjalta päätöksiä tekevä. Meillä kierrätetään, asutaan ekologisesti ja ollaan tehty lukuisia ekologisia valintoja myös uuteen kotiin.. esim hirsi ja maalämpö.. Silti on monta asiaa missä voisin vielä parantaa.. IG:ssä esittelen kaupallisessa yhteistyössä toteutettuja sisältöjä, joten joskus minulla saattaa olla kuvaustilanteessa koko mallisto käytössä. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki tavarat jäisi minulle. Lahjoitan tavarat eteenpäin tai palautan takaisin ne mitä en käytä. Esim joulun alla lähetin 30 ig seuraajalleni iphonen kuoret 🙂 Meillä ei ole varastoa, joten meillä ei ole tilaa säilyttää mitään turhaa.. Kaikki lastenvaatteet menee myös lähipiirille kiertoon sitä mukaa kun menevät pieneksi. 🙂 Toivottavasti sain edes hippusen verran muutettua sitä kuvaa minkä olet saanut minusta kuluttajana <3 tähän täytyy ehdottomasti panostaa jatkossa ja miettiä miten sisältöä kuvaa.
   Kaikkea parasta kevääseen ja hei samoin siihen tulevaan rakennusprojektiin 🙂

   Vastaa
   • Piiu 01.04.2019

    Kiitos superisti vastauksestasi! Todellakin muutit mielikuvaani 🙂 en tiennyt, että kaikki tuotteet eivät jää itsellesi jne. Nyt voin taas suhtautua mm. Ideal of swedenin videoihin optimistisemmin 😀 somessa saa helposti vääriä mielikuvia..

    Ja hauskaa kevättä sinnekin!

    Vastaa