minilomalla Porvoossa

lapset, loma, travel

Mainos / Visit Porvoo

Moi! Me oltiin viime viikonloppuna minilomalla Porvoossa ja vitsit miten hyvää maisemanvaihdos teki. Pitkään mun blogia lukeneet ehkä muistavat, että ollaan käyty Porvoossa monena vuotena peräkkäin. Meiltä ajaa Porvooseen vajaan tunnin verran, joten käydään usein joulun aikaan sekä kesällä siellä. Pari kuukautta sitten vietettiin siskoni kanssa rentoutumispäivä Haikossa ja siirryttiin siitä vielä Porvoon vanhaan kaupunkiin syömään sekä pistäytymään putiikeissa. Minulla ja perheelläni on siis suht hyvin Porvoo hallussa, mutta viime viikonloppuna opin myös paljon uutta tästä upeasta kaupungista. 🙂

Lähdimme perjantaina kolmen maissa ajelemaan ja vältyimme kaikilta ruuhkilta. Suunnattiin ensimmäisenä Brunbergin tehtaalle, mitä tytöt olivat odottaneet todella paljon. Maisteltiin suklaita ja valittiin tuliaisia kotiin. Kurkittiin myös tehtaan puolelle ja pienet ihailivat suklaatehdasta. 😀 Lähestulkoon aina kun käydään Porvoossa pistäydytään myös herkkuostoksilla. Suosikkejani ovat juurikin suklaat ja sitten myös kaikki kahvit, hillot, marmeladit ja herkkuputiikkien antimet. Kun lopetin tammikuussa Salkkareissa hain Porvoosta 100 Brundbergin suukkoa kolleegoille. Tehtaanmyymälästä saa tuoreita herkkuja vähän liiankin hyvään hintaan. 😉

Suklaaostosten jälkeen jätettiin auto vanhaan kaupunkiin ja vietiin tavarat majoituspaikkaan. Yöpaikaksi valikoitui Bed&Breakfast Ida-Maria ja paikka oli aivan mieletön. Meidän tytöt olivat todella haltioissaan, kun kyseessä ei ollutkaan ihan normi hotelli. Olimme siis vanhassa hirsitalossa aivan Porvoonjoen kupeessa. Paakarin tuvassa nukuttiin hyvin ja erityisen fiiliksissä oltiin hirrestä, jonka ympäröimänä saatiin olla. Olemme siis rakentamassa hirsitaloa, joten kaikki siihen liittyvä kiinnostaa kovasti. 🙂 Ida-Marian sivuilta löytyy infoa talojen historiasta ja sitähän riittää. Osa rakennuksista on peruja 1300-luvulta. Voitte vain kuvitella sen fiiliksen mikä ympäröi paikkaa.

Illallinen syötiin Gabriel 1763 ravintolassa, jossa olemme illallistaneet monta kertaa aiemminkin. Syötiin pizzaa, Matilda otti lasagnea ja jäkkäriksi valitsimme jäätelöä sekä pavlovaa. Illallinen oli erinomainen, taas kerran. Iso plussa annoskoosta, jotka osuivat oikeaan. Myös lastenannokset olivat sopivan kokoiset eikä ruokaa mennyt yhtään hukkaan. 🙂 Jos kyseinen ravintola kiinnostaa, niin kannattaa varata pöytä etukäteen, jotta varmasti mahtuu syömään. Meidän illallisen aikana monet kääntyivät ovella, sillä ravintola oli buukattu aivan täyteen. Tämä myös osaltaan kertoo siitä miten hyvä ravintola on kyseessä. 🙂 Tunnelma oli rento ja lapset tuntuivat olevan tervetulleita siinä missä aikuisetkin. Tosin tässä suht pienessä ravintolassa olisi ihanaa viettää iltaa joskus ihan vain kaksin tai sitten ystävien kera.

Aamulla herättiin puoli kahdeksan aikaan hyvin nukutun yön jälkeen. Oltiin sovittu aamupala 08.30 ja oli hassua käppäillä tyhjässä Porvoon vanhassa kaupungissa aamiaiselle. En kuvaillut aamiaisella juurikaan, koska halusin nauttia hetkestä ja tilanne oli jotenkin niin uniikki. Aamiainen oli erillisessä rakennuksessa ja sinne oli katettu todella laaja kattaus suolaisia ja makeita herkkuja. Meille paistettiin myös vohvelit ja lapsille annettiin piirrustusvälineet heidän syötyä. Me aikuiset saatiin tankata ja nauttia vielä toinen sekä kolmas kuppi kahvia. <3 Mietittiin aamupalalla Mikon kanssa kuinka hieno elämys koko miniloma olikaan ollut. Jos ajattelen, että Porvoossa vierailu oli elämys meille, niin voin vaan kuvitella millainen kokemus se on ulkomaalaisille.

Aamupäivällä piipahdettiin vanhan kaupungin putiikeissa ja niistä suosikiksi nousi tietty Riimikko. Aivan upea lasten lelukauppa. Vierailimme liikkeessä vajaa puolisen tuntia ja lapset tutkivat sekä ihailivat kaikkea mahdollista. Riimikosta poistuessa mukaamme lähti kaksi erityisen iloista naperoa. Käytiin myös pienellä kävelyllä ja minulta sekä Mikolta löytyi paljon koulumuistoja Porvoon kirkon luota. Aika hauskaa, että molemmat ollaan käyty kouluretkillä juuri siellä.

Vierailtiin myös Porvoon museossa Holmin talossa ja siellä lapsille järkättiin aarteen etsintä. Olipa aivan ihana tapa tutustua museoon leikin ohella. Syötiin vielä lounas Zum Beispielissä ennen kotiin lähtöä. Tämä ravintola on minulle myös ennestään tuttu ja joka kerta ruoka on ollut aivan ihanaa. Suosikkina Spicy Taglierini: Omatekoista taglierini-luomupastaa, 8 tiikerirapua, valkosipulia, persiljaa, chiliä, luumutomaattia, parmesaania, luomusalaattia. Iso suositus! 🙂

Porvoon tunnelma on sellainen, että voisin hyvin kuvitella asuvani siellä. Sain viestin Instagramiin Porvoossa ollessa, että seuraajani perhe oli muuttanut viime kuussa Porvooseen eikä ole katunut hetkeäkään. Heidän esikoinen aloittaa syksyllä koulun ja he halusivat ilmeisesti rauhallisempiin ympyröihin. Voin vaan kuvitella mikä muutos. Meillä lähipiiri ohjaa paljon sitä missä asutaan, mutta harvasta paikasta tulee se fiilis, että täällä voisin asua. Porvoossa se on. <3

Meidän jengi suuntaa seuraavan kerran Porvooseen viimeistään kesällä. Olisi kivaa matkustaa silloin vaikka isommalla porukalla. Meinataan myös tulevaisuudessa ottaa lasten leikkipuistot haltuun ja ehdottomasti meinataan myös uudemman kerran yöpyä Porvoossa. Yön yli reissulla pääsee kuitenkin vielä uudella tavalla nauttimaan kaupungin palveluista ja näkee väistämättä enemmän. Onko Porvoo teille tuttu kaupunki ja oletteko tehneet reissuja Suomessa paljon vai vähän? 🙂 Mukavaa torstaita! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Outi Pekkinen 11.04.2019

  Ihanaa kun viihdyitte! Muutin itse takaisin Porvooseen viime syksynä (32-vuoden jälkeen), lukion jälkeen oli vain pakko päästä pois. Enkä ole katunut. Kaikki lähellä ja niin kaunista, hyvät kaupat ja kahvilat, ravintolat. Jumppaan ja kulttuurin äärelle kävelee. Tuo ranta-aitan majatalo on aivan ihana (oli meidän hääsviitti pari vuotta sitten). Ihanat tunnelmalliset kuvat ja lapsetkin tuntuivat nauttivan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.04.2019

   Oi miten mahtava kuulla 🙂 Voin hyvin uskoa, että ei kaduta <3

   Vastaa
 2. Mikaela 11.04.2019

  Mukava kuulla että viihdyitte. Olen itse asunut koko elämäni ajan Porvoossa ja tullut siihen päätökseen että pois en muuta. Jos lasten leikkipuistoja meinasitte mennä kattoo niin suosittelen menemään kurkkaamaan keskuspuistoon muumileikkipuistoa ja Eestinmäestä löytyy angry birds leikkipuisto. Tervetuloa uudestaan Porvooseen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.04.2019

   hei sinne ens kerralla ehdottomasti 🙂 Kiitos paljon <3 Varmasti tullaan!

   Vastaa
 3. Sarppa 11.04.2019

  Porvoo on ihana paikka! Kiitos hyvästä yöpymis vinkistä, tarkoituksena olisi kevään aikana käydä Porvoossa myös, ajomatkaa ei onneksi ole paljoa 🙂
  Mielettömän kivoja kuvia! Ihanaa kevättä teidän perheelle <3

  Vastaa
 4. Maria 11.04.2019

  Porvoo on aivan ihana kaupunki ?.Appivanhemmat asuu siä joten tulee usein vierailtua ? Paljon on tullut myös reissattua ympäri Suomen. Ps. Paahtimo on Porvoossa ihan täydellinen kahvila kannattaa ehdottomasti käydä ellet oo jo käynyt 🙂 Aurinkoista kevätte teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.04.2019

   Hei hyvä vinkki, sinne ensi kerralla ehdottomasti 🙂 <3 Aurinkoa myös paljon sinne!!!

   Vastaa
 5. ida ihana 12.04.2019

  Porvoo on ihana ja niin lähellä Helsinkiä! 🙂 käydään täällä joka kevät. Porvoossa on myös ihania terassikahviloita aurinkoisille keleille. Viimeksi käytiin myös ennen joulua joulumarkkinoilla ja Runebergin museossa 🙂

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
 6. Ex porvoolainen 12.04.2019

  Porvoossa asuneena voin sanoa että ulkonäkö pettää. Kaunis on vanha kaupunki jne. Mutta ihmiset. Vahvasti siellä huokuu svenska talande bättre folk-asenne. Jos tulet muualta Porvooseen ja et ruotsia sujuvasti puhu, saat sen kyllä tuntea. Työnhaku on aivan erilaista, puhumattakaan jos asiakasta et osaa sitten palvella ruotsiksi, vaikka olet yrittönyt . Ihmiset ja heistä huokuca olotila tekee kaupungista kodin ja Porvoosta kotia en saanut yli kymmenessä vuodessa. Käyn Porvoossa edelleen pari kertaa vuodessa ja en koskaan ikinä enää sinne palaisi. Moni kakku päältä kaunis, sisältö mätä.

  Vastaa
  • Jussi Hirvelä 12.04.2019

   Aika yllättävää. Itse muutin Porvooseen aikuisella iällä ja täysin suomenkielisenä. Minut otettiin upeasti vastaan ja olen viihtynyt niin paljon, että minusta on tullut jopa jonkinlainen porvoolaispatriootti. Olen jopa perustanut Youtubeen ”Porvoolainen Travel Channel” -kanavan, jossa esittelen pääasiassa Porvoossa kuvaamiani videoita.

   Vastaa
  • Sara Parikka 15.04.2019

   kiitos viestistä.. Ihanaa kevättä!

   Vastaa
 7. Eija Manninen 28.04.2019

  Onhan se varmasti kivaa reissata varsinkin kun helsingistä on lyhyet matkat moneen kaupunki kohteeseen ja molemmat vanhemmat ovat julkkiksia ja töitä molemmilla mutta kun lähtee esim kolmen lapsen kanssa reissuun esim Oulusta ja toinen vanhemmista on työttömännä niin kyllä se kysyy kukkaron nyöriä

  Vastaa