pitaleivät, tsatsiki resepti & kuulumiset

koti & sisustus, me, resepti

Helou! Tein perjantaina minulle ja tytöille täytettyjä pitaleipiä. Mikko oli kuvauksissa myöhään, joten väsäsin ruuan samalla kun minit katsoi silmäkovana pikku2. Nyt kun mietin, niin multahan jäi puolet täytteistä jääkaappiin. Oli niin sairas nälkä, joten ajattelin vähän oikaista. 😀 Pitaleivät on siitä huikeita, että niiden sisään voi laittaa melkeinpä mitä vain! Tällä kertaa täytteeksi päätyi: salsaa, tsatsikia (alla resepti), tomaattia, korianteria, halloumia ja falafelpullia. Olin kyllä napannut kaupasta myös avokadoa, kurkkua ja maissia, mutta ne jäivät nyt odottamaan seuraavaa ruokaa. Mitä täytteitä te laitatte pitaleipiin? 🙂

Tsatsiki:

 • 400g turkkilaista jogurttia
 • 1 kurkku
 • 1/2 sitruuna
 • 3 valkosipulia
 • 200g fetaa (tämä ei ole pakollinen)
 • suolaa & pippuria
 • ohje: Raasta kurkku ja kaada ylimääräinen neste pois. Raasta myös puolikas sekä hyvin pesty sitruuna. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää jogurttiin. Lisää myös raasteet ja mausteet. Voit puristaa halutessasi sitruunan mehua joukkoon ja lorauttaa hieman oliiviöljyä. Lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.

Vietettiin eilen meidän 5-v hääpäivää kaksin ja tytöt pääsivät Mummalle yökylään. Oli aivan ihanan rento päivä & ilta <3. Juuri sellaista mitä kaipasin! Aamulla tosin lähdettiin kotiin lääkärin kautta, kun Matildalla oli puhjennut silmätulehdus. Saatiin silmään lääke ja samalla haettiin vappupallot + tein isommat ruokaostokset. Selailin muuten kaupassa teidän reseptejä ja ensimmäiset lähtee nyt tulevana viikkona testiin. 🙂 Kiitos!!

Seuraavat viikot on melkoista hulinaa töiden, vapun ja kaiken maailman kekkereiden johdosta. 🙂 Blogiin oon kasannut ihanaa sisältöä tuleville viikoille, joten kannattaa pysyä kuulolla. Hei aurinkoista sunnuntaita! Mä meen nyt lasten kanssa ulkoilemaan ja meinataan treffata myös mun siskoa. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Heidi 28.04.2019

  Oi nam, täytyy koittaa eli otetaan testiin. 🙂

  Vastaa
 2. Tyylimanuaali 28.04.2019

  Meidän perhe on syönyt tuota tsatsikia pari viikkoa putkeen. 😀 Se menee ruoan kanssa salaatista ja leivän päälle.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.04.2019

   Hei muuten leivän päällä niin hyvää 🙂 pitääpäs napata iltapalaksi 😉

   Vastaa
 3. Sini 28.04.2019

  Hassua, olen yli 30v, mutta pitaleivät ovat jääneet kokonaan kokeilematta. Olen tottakai niistä kuullut, mutta ikinä en ole syönyt. Kuulostaa kyllä hyvältä. Ehkä seuraavalla ruokakauppareissulla ostankin niitä. Vai saako niitä valmiina (tunnen oloni hiukan tyhmäksi kun tuollaista tarvitsee kysyä, mutta kysyn nyt kuitenkin :D) Tsatsiki on yksi mun lempikastikkeista. Sopii melkein minkä kanssa vain 🙂 Täytyykin kokeilla myös tuota sinun versiotasi fetan kera. Kiitos ohjeesta ja kaikinpuolin kiinnostavasta blogista!

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2019

   Hei just ihanaa, että sulla on uusia makuja edessä 🙂 Mä oon ostanut aina valmiina! Ne löytyy sieltä missä on uuniin menevät valmispatongit, baagelit, jne. 🙂 Pitaleivät ovat vieläpä aika edullisia!! Ihana kuulla, että innostuit kokeilemaan. <3 Aurinkoista uutta viikkoa!

   Vastaa
 4. Ida ihana 29.04.2019

  Meidän mielestä pitaleipien väliin on sopinut apetitin kasvisjauhispyörykät tai crispychick-pihvit pakkasesta. Lisäksi vihanneksia, esim salaattia ja paprikaa, fetaa ja kermaviilikastiketta! Ihana arjen nopea pikaruoka!
  Tänä viikonloppuna olikin vuorossa kalapuikkohampurilaiset kaurasämpylällä ja kermaviilikastikkeella, hyviä nekin 🙂

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.04.2019

   nami nami nami!
   HEiiii en kestä tuota ”kalapuikkohampparit, kaurasämpylät ja kermaviilikastike”.. Menee niin testiin 🙂 NAMI! <3
   Aurinkoa viikkoon!

   Vastaa
 5. Elina 29.04.2019

  Hei Sara nyt on kyllä pakko jättää kommentti, mitä en useinkaan somessa tee. Olen tiennyt blogisi olevan yksi Suomen suosituimmista, mutta jostain syystä olen tietoisesti skipannut blogisi, sillä olen kärsinyt todellisesta asenneongelmasta ”julkkisblogeja” kohtaan. Nyt, kun kaikki seuraamani blogit olin jo kahlannut läpi, päädyin tänne. Ja sähän olet I-HA-NA! Kuinka maanläheistä, silottelematonta, photoshoppaamatonta, mutta hurjan kaunista ja inspiroivaa! Tätä olen kaivannut sliipatuksi muuttuneessa blogimaailmassa. Kiitos, kun olet 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   APUA!! en ehkä kestä tätä kommenttia <3<3<3<3 kiitos tuhannesti! Teit mun päivästä just paremman 🙂 Iloista vappua ja kaikkea parasta sinne!! Halaus!

   Vastaa
 6. Saltsukka 29.04.2019

  Hei onko nuo falafelit valmiita? Jos on niin mikä merkki? Kiitos?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   Joo ne oli valmiina! 🙂 Oli kyllä hyviä!
   Taisi olla FAFASin merkkiä 🙂

   Vastaa
 7. Kaisa 03.05.2019

  Moikka! Tsatsiki on ihan mun lemppari ja kaiken (varsinkin grilliruoka kesällä) kanssa. Teen itsekin tuon tyyppisellä ohjeella, välillä fetalla tai raejuustolla, mutta ehdoton, mitä laitan joukkoon on reilu loraus kuivattua minttua (toki tuorekin käy, mutta kuivattu passaa loistavasti) ? Ootko testannut?

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.05.2019

   Se on niin parasta 🙂 Hei oon tainnut joskus maistaa minttua joukossa (jonkun muun tekemänä) ja miten olinkaan unohtanut sen!!! Niin hyvää!! Iso kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa