rakkautena kahvi

koti & sisustus, me

Mainos / Nespresso

Huomenta! Jos oikein muistelen, niin sieltä lukijoiden joukosta löytyy myös kahvin ystäviä. Mun tausta kahvin kanssa on super hassu, koska aloin juomaan kahvia vasta aikuisiällä. Anoppini tarjosi usein kahvia ja en aina viitsinyt pyytää teetä. Näin ollen maistelin useaan otteeseen kahvia ja aloin pikkuhiljaa tykkäämään siitä. Muistan vieläkin, kun ensimmäistä kertaa hain takeway kahvin päälle parikymppisenä. 😀

Pikkuhiljaa rakkaus kahviin siis syttyi ja viimeistään lasten myötä siitä tuli iso ilonaihe.. 😀 Äitiyslomalla kahvihetket, pullat ja ystävien seura oli ihan parhautta.

Miten te olette löytäneet kahvin alunperin?

Meillä on ollut Nespresson Vertuo kahvikone käytössä nyt vajaan vuoden verran ja tykätään siitä älyttömän paljon. Ajattelin aina, että kotiin tarkoitetut kahvikoneet eivät olisi kovin hyviä, mutta asia ei ole yhtään niin. Ihanin hetki aamussa on se, kun pääsee napsauttamaan kahvikoneen päälle ja saa unenpöppörössä ihanan kahvin cremalla. Ai että! Tykkään normi suodatinkahvista, mutta täytyy myöntää, että Vertuolla kahvin nauttiminen nousee ihan uudelle levelille. Rakastan myös maistella erilaisia makuja ja suosikki vaihtelee fiiliksen mukaan. 🙂 Meillä on eniten käytössä 230ml kapselit, joista saa juuri täydellisen mukin kahvia. Lisään usein kauramaidon joko ennen tai jälkeen kahvikapselin laiton. Kaikki maut, joita ollaan testailtu ovat olleet tosi hyviä, mutta suosikiksi nousee: HAZELINO, MASTER ORIGIN MEXICO ja MELOZIO. Kahvikapseleissa on myös selkeät koodistot sen mukaan millainen vahvuusaste kahvissa on. Näitä kannattaa siis myös tutkailla! 🙂

Nespresso valmistaa heidän kahvin vastuullisesti ja valvotuissa olosuhteissa, joten kahvin laatu on taattu. Kapselit voi kierrättää kahvinpuruineen ja siihen käytämme Nespresson omaa roskasäiliötä. En kyllä ikinä ole nähnyt näin kaunista roskista! 😀 Ei häiritse yhtään silmää keittiön pöydällä. Kapselit ovat siis täyttä alumiinia – ja alumiinia voidaan kierrättää ikuisesti. Yksi iso ero normi suodatinkahviin on se, että Vertuon kahvikupit tulee aina juotua aina viimeistä pisaraa myöten. 🙂 Tosi usein kun keittää kahvia on vaikea arvioida tarkkaa määrää ja usein keittää ”turhaa” liian paljon tai vaihtoehtoisesti liian vähän. Vertuolla voi tehdä myös ison kupin 414ml kahvia, johon päälle muodostuu ihana crema (eli maitoa ei edes tarvita). Tämä on helppo napata mukaan silloin kun lähtee liikkeelle. Mä otan usein aamulla mukaan juuri ison (aamun pelastaja :D) kupin kahvia.

Onko teillä kokemuksia kahvikoneista? 🙂

Kuvat ovat viime viikolta, kun saatiin kavereita kylään. Esittelin heille Vertuo kahvikoneen ja he saivat valita kapselit omien mieltymysten mukaan. 🙂 Tänään meillä valmistaudutaan vappuun ja meinaan leipoa mangojuustokakun sekä tehdä itse perunasalaattia. Nyt menen laittamaan toisen kahvikupin tulemaan ja tsekkaan, että meiltä löytyy kaikki resepteihin tarvittavat ainekset. Kahvi & kokkailu on kombona aika jees ;)! Aurinkoista viikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Henriikka 29.04.2019

  Ite oon maistanut peruskahvia, kun mummu on ehdottanut ja sit oon maistanut Coffee housessa sekä cappuccinoa että jäälattea ja molemmat ovat todella hyviä!! ? Ehkä musta tulee muutaman vuoden päästä ”peruskahvin” ystävä, tai sit ei ollenkaan.. Se ei kuitenkaan haittais mua ku tykkään cappuccinosta ja jäälatesta!! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   Ihana Mummu <3 Niinpä, sehän voi muuttua ajan kanssa 🙂

   Vastaa
 2. Aino 29.04.2019

  Oletko jo arponut sen kahvikoneen mihin pystyi osallistumaan ig storyn puolella?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   Joo! Arvoin sen silloin kuten ilmoitin. 🙂 Harmi ettei osunut kohdallesi (osallistujia oli yli 2000 :D)
   Hei aivan ihanaa VAPPUA <3

   Vastaa
 3. Jensku 29.04.2019

  Mun päivä on pilalla ja kärsin pahasta päänsärystä jos en saa aamulla kahvia, mutta oonkin ihan lapsuudesta asti juonut kahvia ja joskus 3:lla luokalla aloin varsinaisesti juomaan aamukahvin, ralastan kahvia ja aamun ensimmäinen kahvi on nimenomaan juhlamokan suodatin kahvi, tykköän myös erikoiskahveista ja meiltäki löytyy kapseli jeitin, oikeastaan kaksi erimerkkistä 😀 itse käytän yleensä dolceguston kapselikeitintä ja kapseleista mun lemppareita on cafe au lait ja caramel latte macchiatto, en oikeastaan oo kauheen monia eri makuja maistanut kun en uskalla ostaa jos en ole varma tykkäänkö, ovat sen verran hintavia 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   eikä, aika hauskaa 🙂 Siis Mikko on myös juonut kahvia ihan pienestä saakka 😀
   Hei mahtavaa ja iloista VAPPUA sinne <3

   Vastaa
 4. Suvi Hietala 29.04.2019

  Mä aloin juomaan kahvia joskus 3-4 vuotiaana. Muistan kun mun mummi aina sanoi mulle ja mun serkulle että kahvi on terveellisempää kuin kaakao. Minulla oli Dolce Gusto kone, joka sitten meni muutossa rikki ja voi tavaton niitä maku kahveja. Nami…. Erikoiskahveja opin juomaan reissuissa. Kuinka luxusta oli kun sai heti herätessä heittää kapseli koneeseen ja muki alle. Sinä aikana käydä herättämässä muksut ja kahvi valmista. Ja aikaa meni minuutti. Nyt joudun keittämään vanhan ajan menetelmällä, eli kahvinkeittimellä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   oikeesti 🙂 ihanaa! Siis Mikko on myös juonut ihan pienestä saakka kahvia 😀
   Hei iloista ja mukavaa vappua! <3 ps. toivottavasti saat pian uuden kahvikoneen ja pääse nautiskelemaan!! 🙂

   Vastaa
 5. Laura 29.04.2019

  Aikuisiällä aloin juomaan vasta kahvia mutta en ole mikään suurkuluttaja, aamulla kun saa niin se riittää minulle 🙂 enemmän tykkään teestä ja erikoiskahveista.

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.04.2019

   No hei aika sama tarina mulla! 🙂 Mäkin tykkään just teestä tosi paljon ja myös erikoiskahveista 🙂

   Vastaa
 6. Noora 30.04.2019

  Olen kohta 27 ja en juo kahvia vieläkään.
  Pienenä join, mummoni pelotteli, että hiuksistani tulisi tummat joten lopetin 🙂 Blondi olen vieläkin…
  Joskus maistoin kahvia, mutta se tökkäsi heti. Nyt olen kyllä muutamia kertoja juonut kohteliaasti jossain kylässä ollessani, kun en vain kehtaa kieltäytyä. Tutut onneksi ovat oppineet!
  Mutta näinä kertoina se on täytynyt olla mustaa ja ilman sokeria. Ja kuumana, jos se yhtään jäähtyy se on aivan hirveää.
  Töissä kahvitauolla juon teetä. Erikoisteet on kyllä hyviä!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.05.2019

   Aika hauskaa, että silloin kun maistelet niin nimenomaan mustana.. 🙂 Erikoisteet on kyllä mustakin tosi hyviä <3

   Vastaa