ajatuksia äitienpäivästä

lapset, pohdintaa

Moi <3 Palataan vielä hetkeksi äitienpäivän tunnelmiin! Se, että saan olla Matildan ja Mimosan äiti on kiistatta parasta elämässäni. Lapset ovat opettaneet mulle niin paljon! Mielestäni omaksuin äitiyden roolin aikoinaan helposti ja se on tuntunut omalta ekasta päivästä lähtien. Tosin jos ajattelen, nuoruuttani niin ei mikään ihme. Rakastin hoitaa lapsia, leikkiä sekä jutella pienten kanssa. Minulla oli aika kattavasti kokemuksia lapsista ennen omia pieniä. <3

Eilen sain maailman suloisimmat askartelut sekä lahjat aamulla sänkyyn. Siitä siirryttiin syömään yhteistä aamiaista. Hullua ajatella, että vietin eilen kuudetta (!!!) äitienpäivää. Voi apua mihin tämä aika menee!? Matildalta on lähtenyt jo neljä alahammasta ja hienot rautahampaat ovat jo nousseet kahden kolon kohdalle. Mimosa sen sijaan hämmästyttää joka päivä uusilla taidoilla. Heidän energia on kerrassaan valloittavaa ja höpötykset niin hauskoja.

Mun elämässä lasten hyvinvointi menee aina edelle. Ei ole mitään asiaa mikä ei voisi jäädä kesken, jos esim. päiväkodista soitetaan. Tottakai Mikon kanssa sumplimme kumman on järkevää olla milloinkin vastuussa. Koenkin, että pystyn olemaan paljon parempi äiti, kun Mikko on jakamassa kanssani vastuun. En koe vanhemmuutta taakaksi.. Parhaat päivät tyttöjen kanssa on sellaisia, että käydään ulkoilemassa tai vaikka uimassa, syödään yhdessä, pelataan pelejä, katsotaan elokuvaa tai luetaan kirjoja. Yhdessä vietetty aika on sitä arvokkainta.

Usein puhun blogissa tai haastatteluissa vanhemmuuden hyvistä puolista ja en nosta samalla tavalla esiin uhmaa, väsymystä tai vaikeita hetkiä.. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö niitä myös meidän perheessä piisaisi :D. Toinen juttu mistä en myöskään ole juurikaan puhunut on kasvatus. Meille tärkeitä arvoja kasvatuksessa on esim. käytöstavat ja toisten kohtelu. Ne ovat sellaisia asioita mistä ei keskustella. Onkin ollut aivan ihanaa kuulla päiväkodista, että kiitos ja anteeksi tulee silloin kun niitä tarvitaan.. Sitä kun ei koskaan tiedä miten lapset käyttäytyy ilman vanhempia :D. Meidän minit on myös sen verran vauhdikkaita, että rajat pitää heidät turvassa. Me taidetaan olla suht tiukkoja vanhempia, jotka tasapainottelee rajojen sekä vapauden välillä parhaan mukaan! Silti koen vahvasti, että kukin perhe toimikoon kuten parhaaksi näkee. En ajattele, että meidän tapa olisi se ainoa oikea.

Millainen äitienpäivä teillä on takana? Entä mitä ajatuksia vanhemmuus teissä herättää? Olisi ihana lukea ajatuksianne! <3 Aurinkoa uuteen viikkoon!

Kahden pienen tytön äitinä oleminen on enemmän kuin osasin koskaan elämältä haaveilla. Kiitos Matilda & Mimosa ja erityisesti kiitos Mikko. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Sarppa 13.05.2019

  Hienoja ajatuksia. Äitienpäivä sujui ihanasti, mutta on itselle sellainen mikä herättää paljon ajatuksia kun lähipiirissä on lapsettomuudesta kärsiviä sekä täysin yksinhuoltajia.. Ja olen kanssasi samaa mieltä että en itsekkään tykkää korostaa lapsi arjen raskautta tai uhmaa, mutta ymmärrän myös täysin yksinäisiä äitejä jotka jaksavat kaikki päivät lasten kanssa ja vähän stressaa, rasittaa ja väsyttää. Ja uskon että he ovat myös hyviä äitejä, vaikka arkea jakavat yksin ja pitävät pakan kasassa! Ihanalta näyttää teidän kuvat! 🙂 Aurinkoista viikkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.05.2019

   ihana kuulla <3 olen täysin samaa mieltä.. mielestäni yksinhuoltajat ovat sankareita. Ihailen sitä sisukkuutta ja voimaa mitä heiltä löytyy. <3 Koen myös aivan samalla tavalla, että he ovat aivan yhtä hyviä vanhempia <3 vanhemmuutta ei muutenkaan voi vertailla! Meilläkin lähipiiristä löytyy yksinhuoltajia, lapsettomia ja terveysongelmia, joten ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Onneksi voidaan tarjoutua auttamaan ja toivottavasti se auttaisi pikkiriikkisen verran <3 🙂 Aurinkoa hurjasti myös sinne!

   Vastaa
 2. Jensku 13.05.2019

  Mulla aika samanlaiset ajatukset ja juurikin tuo käytöstavat! välillä kyllä mietin oonkohan liian tiukkis, mutta sitten mietin että rajat on asetettu rakkaudella, kaikki huomioon ottaen, ei kenellekkään kiusalla ja lasten kyseenalaistaessa yleensä selitän asiat miksi juuri niin ja näin 🙂 meillä äitienpäivä meni hyvin, sain ihanat pk:ssa askarellut lahjat ja kortit isojen halien ja pusujen saattelemana 🙂 käytiin mäkkärissä, missä ei melkeen ikinä käydä, ulkoiltiin ja minä kävin ihan yksin mummoani katsomassa 🙂

  Vastaa
 3. Laura 13.05.2019

  Oli vadelmajuustokakku ja muitakin herkkuja 🙂 olen kiitollinen kun saan olla äiti omalle 3v pojalle <3

  Vastaa
 4. Meillä oli kiva äitienpäivä. Sain nukkua pitkään ja mieheni teki meille kaikille aamupalaa. Pienille tytöille se oli kyllä enemmän lounas kuin aamiainen.
  Ja vanhemmuus on parasta elämässäni. Rakastan olla äiti.

  Vastaa
 5. Mira 14.05.2019

  Äitinä oleminen on parasta mitä olen elämässä saanut kokea ja saan kokea, se on samalla myös rankin työ mitä tulen koskaan kokemaan mutta palkka siitä on taas sellainen mitä ei voi rahassa mitata, nimittäin lasten aito rakkaus ❤️
  Äitiys on ollut minulle tunteiden sekamelskaa ja uusien asioiden oppimista, siinä missä lapsille pyrin opettaa meidän perheen sääntöjä ja rajoja niin on minun opittava niitä noudattamaan myös itse.
  Tunnen olevani lottovoittaja ja äärettömän onnekas että saan olla äiti juuri minun ainutlaatuisille lapsilleni ? pian heitä onkin siunaantunut jo neljä ja siihen se luku sitten taitaakin jäädä ??

  Meidän äitienpäivä tänä vuonna sujui niin että minä heräsin Keskinmäisen lapsen kanssa hotellista, nautimimme pitkän kaavan mukaan rauhassa aamupalan ja löhöilimme vielä hotelli huoneessa hetken ennen kotiinlähtöä, kävimme vielä ostamassa minun äidille äitienpäivä lahjan ja pienet tuliaiset loppu perheelle, matkasimme kotiin ja sitten kiertelelimme mummolat lävitse ? naurua, riemua, riehumista, herkkuja ja kaikkia tunteita mahtui siis myös siihen päivään.

  T. Äiti 8v pojalle 6v pojalle 2v tytölle ja heinäkuussa saapuu kolmas poika ?

  Vastaa
 6. Minna 14.05.2019

  Äitienpäivänä sain lahjaksi halauksen. Kohta täysi-ikäinen poikani menetti pari kuukautta sitten parhaan ystävänsä ja suru kulkee niin voimakkaana vielä päivissämme mukana ettemme jaksaneet paljonkaan panostaa päivän viettoon. Äitiys on kultaakin kalliimpaa kaikkina äitienpäivinä elämäntilanteesta huolimatta.

  Vastaa