mitä tapahtuu rakennusluvan saannin jälkeen?

design, hirstitalo, koti & sisustus

Moikka! Olen huomannut, että usein tulee puhuttua rakentamisesta, luvista ja kaikkeen siihen liittyvästä niin kuin kaikki tietäisi mistä selitän. Me ollaan pyöritelty näitä asioita aktiivisesti jo vuoden verran, joten monet termit on jo tuttuja. Silti lähestulkoon joka päivä opin uutta.. Heh, aikamoinen kokonaisuus! En yhtään ihmettele, että monet haluavat rakentaa ensimmäisen kodin jälkeen vielä toisen ja kolmannen kodin. Voin vain kuvitella kuinka kerta kerralta valmiudet sekä tieto on aivan eri tasolla. En edes tajunnut ennen tätä projektia, että kuinka kauan olen siitä haaveillut. Kokosin ensimmäisen leikevihkon aiheen tiimoilta parikymppisenä. Nyt mulla onkin jo monta vihkoa valjastettuna! 😀

Monet läheiset ovat kysyneet, että mitä nyt sitten tapahtuu kun rakennuslupa on saatu. Nytkö alkaa rakentaminen? Vastaus on: Kyllä! Aikataulu on lyöty lukkoon ja tiedämme isot linjat. Pian käydään läpi tarkat yksityiskohdat. Jeee, niin siistiä! Meillä on kyllä niin huippujengi ammattilaisia ympärillä ja Mikon hoitaessa kaiken tylsän (=eli ne tärkeimmät asiat) saan minä suunnitella sävyjä, materiaaleja, keittiötä jne. Täydellinen jako, jos multa kysytään.. ;D

Talotoimittajamme on rakentanut vuosia laadukkaita taloja ja aikataulussa. Tämä on iso plussa ja yksi syy miksi päädyttiin Finnlamelliin. Heinäkuussa alkaa maatyöt, elokuussa tulee hirret ja ensi vuoden alussa päästään sitten muuttamaan. 🙂 Tässä tulee olemaan miljoona vaihetta, päätöstä ja asiaa ennen muuttoa, joten se tuntuu vielä hyvin kaukaiselta.. Vaikka eihän siihen edes ole niin pitkä aika!

Kaikki rakentamiseen liittyvä kiinnostaa tällä hetkellä todella paljon ja koluan lehtiä sekä pinterestiä innokkaasti. Ollaan nyt myös aivan koukussa Remonteilla rahoiksi 10.kauteen, joka alkoi mtv:llä jokin aika sitten. Ekat neljä jaksoa löytyy mtv:stä. Niin hyvä sarja!!! 🙂

Lämpöisää juhannusviikkoa! <3Sara

kuvat / Amanda Aho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

25 kommenttia

 1. Milla Sukhilta 17.06.2019

  Aah, raksaprojektit on kyllä mielenkiintoisia, kiva jos kirjoitat niistä jatkossakin.

  Vastaa
 2. Noora 18.06.2019

  Jotenkin ajattelin, että kirjoittaisit enemmänkin siitä itse rakennusluvasta…
  Kuten mitä vaaditaan ennen sitä. Eikä vain mainintaa, että sen saatua alkaa rakentaminen.

  Vastaa
  • Abc 18.06.2019

   Niin minäkin, tämä osoittautui klikkiotsikoksi 😀 siitä huolimatta mielenkiintoinen postaus ja innolla odotan tuleviakin rakennuspostauksia! Ostimme juuri paritaloasunnon taloyhtiöstä ja sitä alettiin juuri rakentaa, joten sisustusmateriaaleja täälläkin valitaan, toki pienemmästä valikoimasta (mikä on vain hyvä! näistäkin on jo vaikea valita :D). Kaikkea hyvää teidän projektille.

   Vastaa
   • Sara Parikka 18.06.2019

    ounouuuuu, mä vihaan itse klikkiotsikoita (trust me) joten sitä en kyllä missään nimessä hakenut 🙂 <3
    Hei IHANAAA, onnea super paljon sinne!! Olen ihan samaa mieltä, että pienestä valikoimasta on myös haastavaa valita! Varsinkin jos tykkää pohtia, kuten minä 😀 toivottavasti täältä blogista löytyy pian mielekästä luettavaa tähän rakennusaiheeseen liittyen 🙂 Leppoisaa juhannusviikkoa <3

    Vastaa
  • Sara Parikka 18.06.2019

   voi ääk.. niinpä tietysti! en edes ajatellut, että otsikon voi tietty tulkita myös noin.. Pahoittelut <3 Mä itse lähdin siitä kulmasta kun kaikki kysyy nyt meiltä, että "mitä tarkoittaa kun saitte luvan?".. En ajattelut sen kummemmin avata mitä itse lupaan tarvitsi, koska se vaihtelee ihan älyttömästi.. Tuntuu että kaikilla on ihan eri kokemukset jne. Pahoittelut, että postaus ei ollut sellainen kun olisit toivonut. Ihanaa juhannusviikkoa 🙂 <3

   Vastaa
 3. Jossu 18.06.2019

  Onnea matkaan ?! Ihanat vaatteet sulla!

  Vastaa
 4. Riikkauuu 18.06.2019

  Kuulostaa niin kivalta ja jännittävältä!
  Olis mielenkiintosta päästä seuraamaan lisääkin tätä teidän taloprojektia, joten ainakin täällä kaikkia siihen liittyvät postaukset kiinnostas!:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.06.2019

   Hei mahtavaa, ihana kuulla! Kirjoitan pian aiheesta lisää 🙂

   Vastaa
 5. Martta 18.06.2019

  Oi, ihanaa että olette saaneet nyt rakennusluvan ja homma lähtee kunnolla pyörimään❤
  Remontilla rahoiksi on kyllä paras sarja, oon kahtonut sitä jo monta kesää ja aina talven odottaa millon se alkaa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.06.2019

   Kiitos <3 ou jee, ihana kuulla, että muutkin tykkää! 🙂

   Vastaa
 6. Klaudia 18.06.2019

  Moi, pakko kehua myös Remontilla rahoiksi-ohjelmaa! Nyt jo monena kesänä tullut seurattua ohjelmaa, ja taas nyt innolla seuraan myös näitä uusia jaksoja 🙂
  Tsemppiä teille rakennusprojektiin 🙂

  Vastaa
 7. Milja 18.06.2019

  Niin mikä se rakennus lupa on? Mitä siihen tarvitaan, kuka sen hakee ja antaa ja mistä se koostuu?

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.06.2019

   Pahoittelut otsikosta.. käyn korjaamassa sen, kun johtaa selkästi harhaan 🙂 Monet ovat kysyneet, että ”mitä rakennuslupa tarkoittaa” eli mitä tapahtuu seuraavaksi. 🙂
   En ajatellut käydä läpi sitä mistä lupa koostuu, koska se on täysin tapauskohtaista. En mene tässä asiassa yksityiskohtiin, koska yksittäistapaus ei palvele mielestäni ketään 🙂 Aurinkoa juhannusviikkoon!

   Vastaa
  • Meiju 19.06.2019

   http://www.rakennuslupa.fi

   Vastaa
 8. Eve 19.06.2019

  Kuinka kauan teillä meni rakennusluvan saamiseen? Me laitettiin maanantaina vireille ja toivotaan, että ennen syksyä pääsisi tositoimiin. 🙂

  Vastaa
 9. Kati 20.06.2019

  Hei onnea suuresti, että iso askel on nyt ylitetty (luvan saaminen!) 🙂 Nyt alkaa varmastikin positiiviset jännitykset leijailla kun homma konkretisoituu ihan erilailla. Miulla oli aikanaan jo niin jännittävää se oman etsiminen, kun oli laina myönnetty 😀

  Vastaa
 10. Inka 23.06.2019

  Hei onnea luvasta ja mahtavaa että nyt alkaa pian tapahtua konkreettisesti asioita. Innolla jään seuraamaan teiän rakennusprojektia kyllä. Meillä on vihdoin tän pitkän rakennus projektin päätteeksi muutto kuun vaihteessa omaan taloon. Yllättävän paljon kaikkea muistettavaa ollut vaikka avaimet käteen (pois lukien terassi/piha/ulkomaalaus) periaatteella otettiin. Tsemppiä syksyyn! ☺️

  Vastaa
 11. Anniina 01.10.2019

  Voisiko tehdä tänään jouluna kalenterin

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.10.2019

   hmmm.. pitääpä miettiä :))

   Vastaa
 12. Eve 07.03.2020

  Hei, kauanko teillä kesti saada rakennuslupa ja missä kaupungissa?

  Vastaa
 13. Anna 19.04.2021

  Miksi tässä ei kerrottu minkä kauhe touru alkaa se jälkeen naupureiden kanssa

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.04.2021

   Heippa! Meillä ei onneksemme ole kokemusta tästä. Olen kyllä kuullut kaikenlaisia tarinoita aiheeseen liittyen. Tsemppiä 🙂

   Vastaa