perunasalaattiresepti & juhannuskattaus

koti & sisustus, lapset, loma, resepti, ruoka

Moikka! Vielä ehtii suunnittelemaan juhannuksen kattauksia. Me ollaan tänä Jussina kotona, mikä tuntuu ihanan helpolta. Meinataan kattaa yläterassille pöytä koreaksi ja nauttia pitkän kaavan mukaan. Lapsilla on myös monia ulkoleluja käytössä ja uskon, että he viihtyvät pihalla mainiosti. Toivotaan, että saadaan hyvä sää 🙂 Vietättekö te juhannuksen mökillä vai missä päin? Onko juhannus muuten teille tärkeä juhla?

Perunasalaatti:

 • 1 kg uusia perunoita
 • 1 sipuli
 • 3 suolakurkkua
 • 3-5 rkl kapriksia
 • 1 prk kermaviiliä
 • 1 prk creme fraiche
 • 2 rkl sinappia (tai enemmän, jos maistelu kertoo niin ;)..)
 • mustapippuria ja suolaa maun mukaan
 • 1 ruukku ruohosipulia

Ohje: Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Pilko perunat, sipuli ja suolakurkku tarjoiluastiaan. Heitä joukkoon myös kaprikset ja silputtu ruohosipuli. Sekoita kermaviili ja creme fraiche keskenään. Lisää seokseen sinappi ja mausteet. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita/sinappia. 🙂

Juhannuskattaus:

kuivaa kuohuviiniä & lemoncurd jäätelöä

uusia perunoita

salaattia

lohta

kasvisvartaita

tuoretta leipää

juustolautanen

britakakku

Miltä teidän juhannuskattaus näyttää? Mieluusti ottaisin vinkkejä vastaan, vielä kun ehtii muokkailemaan ;).. Aurinkoista keskiviikko! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Naurusaari 19.06.2019

  Tää on kyllä maailman tylsin blogi! Mut kaikkee hyvää silti 🙂

  Vastaa
  • Nea 19.06.2019

   Tää on just kaikista paras blogi! Netti on varmasti pullollaan muutakin lukemista, jos ei kiinnosta. Ihanaa kesää ja juhannusta Sara! <3

   Vastaa
  • Anonyymi 19.06.2019

   Asian voi ilmasta noin tai olla sanomatta tai antaa kritiikkiä tai siirtyä lukemaan jotain mielenkiintosempaa blogia. Netti on täynnä eri blogeja, jos tämä ei kiinnosta. Tuo kommentti ei vie asioissa eteenpäin. Tuodaan mieluummin sitä positiivista energiaa. Ois kiva tietää, että mikä tässä kauniissa blogissa ei viehätä? Mitä sinä kaipaat?

   Vastaa
 2. Suvi Maarit 20.06.2019

  Herkullisen kuuloinen kattaus. Meillä myös savulohi ja perunasalaatti kuuluu ehdottomasti juhannukseen. Lisänä erilaisia salaatteja joissa kasvisten lisäksi marjoja kuten mansikkaa ja pensasmustikoita sekä pähkinöitä.

  Vastaa
  • Milja 20.06.2019

   Nam! Mulla juhannukseen kuuluu illalliseen grillatut vaihtelevat jutut, keitetyt uudetperunat sekä paistetut tai grillatut kesäperunat sekä tuoreen lisäksi erilaiset majoneesisalaatit… ei siis oo laihduttajan juhla 😀

   Vastaa
 3. Hanna 20.06.2019

  Mulla muuten sama perunasalaatti ohje mut laitan vielä omenaa ja creme fraichen tilalle turkkilaista jogurttia. On muuten hyvää?
  Hyvää juhannusta.

  Vastaa
 4. Mimu 20.06.2019

  Moi, Kiitos paljon perunasalaatti ohjeesta ? Juuri tein huomiselle tekeytyyn ja maistaessa jo nyt super hyvää ? Hyvää juhannusta!

  Vastaa