kesän leikkejä

koti & sisustus, lapset, loma

Kaupallinen yhteistyö / Suomen Leluyhdistys

Moikka! Säät ovat suosineet meitä lähestulkoon koko loman ajan. Ollaan oltu enemmän ulkona kuin sisällä ja juuri mietittiin miten paljon ollaan nyt jo ehditty nauttimaan kesästä. Oma piha on meille yksi tärkeimmistä paikoista. Siellä lapset voi leikkiä heti aamusta, myöhään illalla ja oikeastaan milloin vain. Meillä on usein ovi auki ja tytöt pääsee liikkumaan vapaasti. Saimme Suomen Leluyhdistyksen jäseniltä testiin heidän pihalelu-uutuuksia ja paras ominaisuus on se, että nämä lelut ovat taatusti turvallisia. Saatan monesti puuhailla itse samalla kun lapset leikkii, joten en millään pysty vahtimaan heitä joka sekuntti. Omalla pihalla on mielestäni tärkeää päästä leikkimään vapaasti ja käyttämään mielikuvistusta. Haluan antaa tytöille rauhaa ja vapautta leikkiä. Suomen Leluyhdistykseen kuuluvat yritykset edistäväkin nimenomaan luovaa ja turvallista leikkiä. Alla näkyy fiilistelyä ja muutamia kommenteja meidän testailuista! 🙂

Kesän 5 takuuvarmaa lelua/leikkiä:

Bestway Allas, Fantastinen Akvaario / Mini vesipuisto, jossa lapset (ikäsuositus +3) voi leikkiä puhallettavilla meren eläimillä, kuten kaloilla, delfiinillä ja mustekalalla. Liukumäki on tietty ollut aivan ykkönen ja meidän minit r a k a s t a a laskea veteen. 😀 Puhallettavaa puu on myös hauska, kun siitä lentää vettä! Meillä on ollut pari vuotta sitten paljon pienempi allas ja tämä testiin päässyt vastaa kyllä paremmin tyttöjen kokoa. Mahtuu hyvin polskuttelemaan! Tämä allas on näkynyt monella IG:ssä ja on ollut ihanaa seurata kuinka tuttavien lapset ovat nauttineet myös samaisesta altaasta.

AquaPlay Mountain Lake / Tällä leikkisetillä ollaan leikitty meillä todella paljon! Leikin lomassa lapsi pääsee rakentamaan kanaalijärjestelmiä ja samalla oppimaan, miten vesi toimii ja liikkuu. Muistan, että kaikki pato- ja vesileikit olivat suosikkeja omassa lapsuudessa. On ihana nähdä kuinka Matilda ja Mimosa viihtyy ihan samojen leikkien parissa. Mountain Lake -setti on iso kanaalijärjestelmä monilla leikkimahdollisuuksilla, muun muassa iso vuori järvellä ja mystisellä luolalla. Pakkaukseen kuuluu myös kilpavene ja rahtilaiva sekä hahmot Bo ja Nils. (ikäsuositus: +3 vuotta) Leikkisetti on myös sen kokoinen, että monta lasta mahtuu leikkimään sen ympärille. En malta odottaa, että saadaan meidän kummipojat kylään, sillä voin vain kuvitella miten paljon he tykkäävät tästä. 🙂

Luontoon! -kortit 5-99v / Olen aina rakastanut Oppi&ilo tuotteita. Ostan niitä myös usein lahjaksi, koska ne ovat olleet meillä niin tykättyjä. Parasta muksujen kanssa on kun vanhempi osallistuu ja näiden korttien kautta on niin helppo hypätä itsekin leikkiin mukaan. Korttien innoittamana ollaan seikkailtu lähiympäristössä ja tutkittu kasveja, ötököitä ja puita. Pakan sisältö on suunniteltu yhteistyössä Suomen Latu ry:n luontoammattilaisten kanssa. Kortit on kiinnitetty yhteen kätevästi avaimenperällä, joten pakka on helppo napata retkelle tai vaikkapa matkalle mukaan.

Play-ruohonleikkuri kuplakoneella / Meidän tytöt seuraa aina silmät pyöreinä, kun Mikko leikkaa nurmikkoa. Jo vuosia tyttöjen yksi lemppari leluista lähileikkipsuitossa on ollut ruohonleikkuri. 😀 Voitte vaan kuvitella millä innolla minit lähti testaamaan ruohonleikkuria, joka syöksee saippuakuplia! Kuplakone tuottaa yli 500 kuplaa minuutissa, joten niitä saa reippaan määrän lyhyessä ajassa. 😀 Mimosa oli niin ihana, kun hän tokaisi, että ”Äiti eikös tullut hieno nurmikko?”… <3 (ikäsuositus +5)

Vesi-ilmapallot, jätti vesi-ilmapallot & pumppu vesi-ilmapalloille / Tämän leikin kohdalla en osaa sanoa oliko lapset vai minä ja Mikko enemmän innoissaan? Vesi-ilmapallot oli PARHAITA omassa lapsuudessa ja ihan fiiliksissä näytettiin tytöille millaisia leikkejä niiden kanssa voi keksiä. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun Matilda ja Mimosa pääsi leikkimään vesi-ilmapalloilla. Helteellä kastumista ei tarvinnut pelätä ja meillä oli todella hauskaa. Pumppu oli muuten aivan super hyvä, koska enää ei onnistuisi hanasta täyttö yhtä vikkelästi kuin pienenä. 😀 Ootteko te leikkineet vesi-ilmapalloilla milloin viimeksi?

Millaiset leikit ovat teidän suosikkeja kesäisin? 🙂 Elokuussa Suomen Leluyhdistys valitsee Vuoden Lelu 2019 -kilpailun voittajat, joten silloin selviää lisää hyviä, luovia ja turvallisia lelu-uutuuksia. Haluan vielä vinkata, että Leluyhdistyksellä pyörii Instagramissa ulkoleikkikuviin liittyvä arvonta, jossa voi voittaa pelipalkintoja. Ou jee! 🙂 Iloista päivää! <3Sara

Lisätietoja:

 • Play-ruohonleikkuri kuplakoneella / Tammer Brands Oy
 • Vesi-ilmapallot, jätti vesi-ilmapallot & pumppu vesi-ilmapalloille / Ilmapallokeskus
 • Luontoon! -kortit 5-99v / Sanoma Pro Oy / Oppi ja Ilo
 • AquaPlay Mountain Lake / Simba Dickie Finland Oy
 • Bestway Allas, Fantastinen Akvaario / Verkkokauppa.com Oyj

Tässä bonus suosikit:

 • Iso kuorma-auto – pehmeät hiljaiset renkaat / Ab Plasto Oy Ltd
 • Ruohonleikkuri / Amo Oy
 • Smart Games & Little Red Riding Hood / Leikkien Group Oy

Pääset tutustumaan Leluyhdistyksen jäseniin täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Ulla 28.06.2019

  Minun mielestäni on kuitenkin aikuisen oltava paikalla, jos on vesiallas – olkoonkin, että matalavetinen. Kerran oli joku viisivuotiaskin hukkunut vesivatiin, vaikka kuulostaa uskomattomalta. Olikohan kaatunut siihen kasvot edellä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2019

   Oon ehdottomasti samaa mieltä.. Oon aina sanonut, että vesimäärän ei tarvitse olla suuri kun pieni voi jo kaatua ja satuttaa itsensä.. Monesti puuhailen juurikin pihalla ja näin ollen en jatkuvasti tuijota pieniä. Mutta en kyllä keskenään heitä jättäisi altaaseen. 🙂 Ihanaa kesää sinne!

   Vastaa
 2. Tanja 04.07.2019

  Tää oli ihana postaus! Hyviä vinkkejä

  Vastaa