täytetyt burritot – resepti

koti & sisustus, resepti, ruoka

Helouuuu! Tein eilen ekaa kertaa täytettyjä burritoja, kun meille oli tulossa kavereita kylään. Olin aika epävarma siitä miltä ruoka maistuisi ja sanoin Mikolle ennen vieraiden tuloa, että ”Miksi mun pitää kokeilla uutta ruokaa just silloin kun kavereita tulee syömään”.. 😀 Onneksi tämä ruoka onnistui enemmän kuin hyvin ja kaverit lähti meiltä reseptin kera. Myös neidit söivät lautaset tyhjiksi! Nyt uskallan jakaa reseptin myös teille. 🙂 Me meinataan tehdä tätä pian uudestaan!

Tarvitset:

 • 8 kpl tortilla lettuja
 • jauheliha 400g / toki voit käyttää myös kasvipohjaista
 • paketti kidneypapuja
 • cheddar juustoraastetta
 • purkki salsaa (käytin mild vahvuutta, kun lapsia oli syömässä, 230g)
 • salaatti (esim: salaatti, kurkku, tomaatti, paprika, sipuli, avokado)
 • creme fraiche
 • jalapenoa
 • extra pieni purkki salsaa

Ohje: paista jauheliha, lisää salsa ja pavut. Anna täytteen muhia pannulla hetki. Siirrä seos tortilla lettujen päälle ja kääri uunivuokaan. Ripottele päälle cheddarjuustorastetta. Anna olla uunissa 200astetta kunnes juusto saa hieman väriä. Herkuttele salaatin, kylmän salsan, jalapenojen ja creme fraichen kanssa. 🙂

Mukavaa viikonloppua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 kommenttia

 1. Nana 12.07.2019

  Herkullisen näköisiä. :p.

  Hei joskus aina kyselet millaista sisältöä olisi kiva lukea tai teemoja yms. Yksi mikä tuli mieleen on klassinen ”itsensä” googlailu ?. Julkisuuden varjopuolia lienee, että nimi on netissä todella paljon esillä, joten varmaan artikkeleita on mitä erikoisimmissa yhteyksissä.

  Mitkä ovat mielestäsi oudoimmat, epäasiallisimmat tai yllättävimmät aihealueet joita löydät itseäsi googlailemalla? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.07.2019

   Hei joooo, pitääpä kasaa joskus aiheesta postaus/podcastjakso 🙂

   Vastaa
 2. Sarppa 12.07.2019

  Voi että näyttää hyvältä! Voisi kokeilla, kiva vaihtelu perus tortillojen sijaan! Ihanaa viikonloppua teille! 🙂

  Vastaa
 3. ida ihana 13.07.2019

  Kiitos reseptistä ja inspiraatiosta!:) Me on usein tehty tortillaletut niin, että lämmitetty letut erikseen ja sitten jokainen täyttänyt ne esim härkis-paputäytteellä, kasviksilla ja kastikkeilla oman makunsa mukaan. Oletteko laittaneet myös letun sisälle ennen uuniin laittamista joitakin kasviksia, esim paprikaa/tomaattia, vai syöneet kasvikset kokonaan erikseen? 🙂
  Mukavia kesäpäviä tyttöjen kanssa toivottelee
  Ida Kotona kaupungissa blogista

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.07.2019

   Nami!!! Tehtiin ekaa kertaa, niin ollaan testattu vain tätä 🙂
   Ens kerralla pitää testaa eri tavalla 🙂 Hei ihanaa kesää!

   Vastaa
 4. Marija 16.07.2019

  Kiitos huippuhyvästä reseptistä! Korvasin jauhelihan nyhtökauralla ja hyvin toimi. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.07.2019

   hei jee, ihana kuulla 🙂 pitää itse kokeilla myös nyhtökauralla 🙂

   Vastaa
 5. Asdi 18.07.2019

  Kannattaa kokeilla tomaattikastiketta noiden päälle kun laittaa uuniin, niin ne eivät kuivu. Teen itse ihan vaan sileästä tomaattikastikkeesta ja lisään siihen kuminaa, basilikaa, suolaa, mustapippuria. Lisäksi vähän vettä (tai kasvisliemi tai kanaliemi toimii) ettei ole niin paksua. Meidän perheen suosikki. 🙂 Voit googlettaa ”enchilada sauce” niin löytyy reseptejä.

  Vastaa