hirsitalo rakentuu

hirstitalo, koti & sisustus, me

Heippa! Viime viikot ovat olleet ihan super antoisia, koska nyt TAPAHTUU ja vauhdilla! 🙂 Takana ovat vuoden vaihteen jälkeiset kuukaudet jolloin odotettiin, selvitettiin, odotettiin ja kaikki eteni etanan vauhtia. Tämä vauhdikas vaihe sopii niin paljon enemmän mun luonteelle.. 😀 Voitte varmaan uskoa!

Meidän pitäisi saada syyskuun alkuun mennessä päätettyä kaikki materiaalit ja pienet yksityiskohdat. Ajattelin jakaa teille ajatuksia sekä kysyä viime hetken vinkit/vaihtoehdot. Kuten olen aikaisemmin kertonut, niin hirret ovat kuusesta ja meille on tulossa niihin käsittely, jonka avulla estetään puun tummuminen/kellastuminen. Alla näkyy miltä hirret tulevat sisällä näyttämään. 🙂 Aluksi tarkoituksenamme oli ottaa hirret ilman käsittelyä, mutta sain täältä niin paljon vinkkejä että päätimme toisin. Kiitos siis mielettömän paljon teille!

Tällä hetkellä olen supertyytyväinen kylppärin valintoihin ja siihen että valittiin intuition mukaan juuri sellaiset laatat mitkä miellytti silmää. En malta odottaa, että näen tämän kokonaisuuden. Mikko on erityisen tyytyväinen keittiöön ja hän oli ihan hämmästynyt siitä millainen siitä on tulossa. Hän ei ollut mukana suunnittelemassa ja olin tosi iloinen kun valinnat olivat osuneet myös hänestä oikeaan. Keittiön tason kohdalla pohdin vielä valkoisen ja mustan välillä. Taso tulee olemaan kvartsia ja keittiön väri on musta. Aluksi mietin, että ehdottomasti musta.. Sitten ajattelin, että valkoinen raikastaa.. Kunnes kuulin, että valkoiseen kvartsiin liittyy aina riski ja näin ollen musta olisi turvallisempi vaihtoehto. Hitsit.. Onko teillä kokemusta?

Toinen haaste on alakerran ison tilan lattia. Päädyimme betonihenkiseen laattaan 80×80 ja nyt tarvitsemme taitavan laatoittajan. Talotehtaan puolelta ei saada tähän jeesiä ja en olisi uskonut kuinka vaikeaksi osoittautuu löytää hyvä laatoittaja ja vieläpä kohtuu hinnalla.. Toivotaan, että pian löytyy.. Saa vinkkailla ;D!

Eilen olin suunnittelemassa saunaa ja tänään lähden tutustumaan kylpyhuoneen kalusteisiin. Täytyy sanoa, että tämä projekti on syönyt työaikaa aikalailla, mutta onneksi suunnittelu ja sisustaminen on lähellä sydäntäni. Mitä enemmän hirsitalo rakentuu, niin sitä enemmän pääsen myös tekemään sisältöjä ja pystyn ottamaan tämän projektin osaksi blogia ja ig:tä. Tähän saakka tapahtumat ovat olleet sen verran tylsiä ja teknisiä, että niistä ei ole viitsinyt kerta toisensa jälkeen höpötellä. 😀

Eilen tytöillä ja minulla oli riemussa pidättelemistä kun ajeltiin päiväkodista kotiin. Siellä se talo nousee!!!! Me suunnattiin illalla vielä kävelylle ja ihasteltiin kilpaa sitä, että kotimme on kohta pystyssä. IHANAA! Vaikka tämä projekti on ajoittain vienyt kaikki voimat, niin on tämä myös mielettömän palkitsevaa ja ainutkertaista. Kivaa keskiviikkoa! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

36 kommenttia

 1. Noora 28.08.2019

  Omaa miestäni voisin suositella!
  Hän on talonrakentaja yli 10 vuoden kokemuksella. Vaikka aiemmin kirjoittelinkin johonkin postaukseen, kuin hän vihaa kalanruoto laatoituksen tekemistä, hän kuitenkin tekee kaiken niin, että se kelpaisi jopa hänelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2019

   Hei mahtavaa! 🙂 Me taidettiin löytää mestarin kautta tänään hyvä, mutta palaan Sinulle maililla jos ei onnistu hänen kauttaan 🙂

   Vastaa
 2. Jossu 28.08.2019

  Vau kuinka hienot kylppärin kaakelit!
  Mustan keittiön kohdalla vielä suosittelisin harkitsemaan, mustaan keittiöön kyllästyy todella nopeaa, ja myös mustassa näkyy helposti kaikki lika.

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2019

   Kiitos 🙂
   Mustaa on harkittu ja uskon että tullaan olemaan tyytyväisiä 🙂 Tuo lika on muuten hyvä pointti, mikä huomioitiin myös suunnittelussa. 🙂

   Vastaa
   • Taru 29.08.2019

    Mulla on musta keittiö ja aattelen tosta lian näkymisestä ennemminki niin, että hyi kuinka likasia ne toiset keittiöt onkaan jossa ne sormenjäljet ei näy ja niitä ei pyyhitä niin usein! Musta on paras! <3

    Vastaa
 3. Vera 28.08.2019

  Voi että, on varmaan ihan uskomattoman hienoa saada valita kaikki mielensä mukaan ihan alusta loppuun saakka? Lopputulos on varmasti upea ja teidän näköinen! En malta odottaa mahdollisia kuvia, saan sun sisustusjutuista aina niin paljon inspiraatiota ? Haaveilen jos joskus meilläkin olisi mahdollisuus ruveta talonrakennusprojektiin, tosin en tiedä miten kaikkien päätösten teko sopisi mun jahkailijaluonteelle ? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2019

   Kiitos 🙂 <3 hehe, onhan tämä aikamoista jahkailua täälläkin suunnalla 😀
   Hei ihanaa viikkoa!

   Vastaa
 4. Maikki 28.08.2019

  Moi! Ihana postaus ja kiva kuulla että pitkä projekti alkaa jo ”tuottaa hedelmää”.
  Sain idean postaussarjasta, mikä olisi kiva nähdä sun uuden blogin puolella sitten. Kun talo on valmis niin joka huoneesta/ tilasta oma postaus, missä kertoisit tarkemmin valituista materiaaleista/toimittajista ja perusteluita niihin. Ja muita hyviä vinkkejä tmd. Esim siis kylpyhuone/vessat, keittiö, makuuhuoneet, olohuone jne kaikki omissa postauksissaan.
  Ihanaa alkavaa syksyä sinne! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2019

   ihana idea! 🙂 Voisin todellakin toteuttaa! <3 Kiitos! Laitan ylös!!
   Ihanaa syksyä sinne kanssa <3

   Vastaa
 5. Katrianna 28.08.2019

  Ihanaa, että pitkä odotus alkaa olla ohitse! Innolla ja mielenkiinnolla olen seurannut tätä projektia vaikkei rakentaminen olekaan välivuotta pitävälle ajankohtaista, mutta sisustaminen ja unelma hirsitalosta joskus tulevaisuudessa elää silti vahvasti mukanani. Sellainen postaustoive tuli tässä mieleen, että olisi mielenkiintoista nähdä miten sisustaminen on sulla muuttunut vuosien aikana ja eri asunnoissa missä olet asunut 🙂 Ihanaa päivää sinne!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.08.2019

   Hei joo, tosi hyvä idea! toteutan tuon 🙂 <3 kiitos vinkistä!
   Ja ihanaa kuulla, että seurailet vaikka ei tällä hetkellä ole ajankohtaista 🙂

   Vastaa
 6. ANNA-KAISA 28.08.2019

  Moi! Meillä on mustat kivitasot, jotka ovat osoittautuneet ihan parhaaksi valinnaksi, niin tyylikkäät. Meillä on muuten valkoinen keittiö, (nyt valitsisin kyllä mustan keittiön mustilla tasoilla ?) ja lattiamateriaalina valkoharmaa vinyylikorkki koko talossa, joka sekin osoittautunut loistavaksi! Ihana seurata teidän taloprojektia. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   hei ihanalta kuulostaa <3 ja vitsit miten kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä 🙂 Kiitos paljon viestistä!! IHanaa syksyä 🙂

   Vastaa
 7. Ida 28.08.2019

  En suosittelisi valkoista kvartsia! Esimerkiksi kahviläiskät näkyy tosin hyvin ja pieni pipetillinenkin kahvia jotenkin rumasti leviää siihen pinnalle laajalle alueelle. Todella herkästi näyttää likaisilta tasot muutenkin. Puhtaina toki ovat hurjan kauniit. Jos nyt saisin uudelleen päättää, niin tummat tasot ehdottomasti.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   no just se… joo.. ehkä me otetaan sit ne mustat.. koska meillähän juurikin kahvia kuluu 😀 Kiitos todella paljon viestistä <3

   Vastaa
 8. Inka 28.08.2019

  Meillä on mustaa sellaista kimaltavaa kvartsia keittiön tasot ja ollaan tykätty. Kaapit ovat sitten valkoista sekä ns syvennetyt kaapit harmaat. Keittiössä on myös mustalla tiililadonnalla seinä tason yläpuolella.
  Vinkkinä että kun ottaa lavuaarin ns upotettuna ja saumattomana tuohon kivi tasoon niin tulee todella kiva ja sulautuu siihen hyvin. Mahtavaa seurata tätä teidän projektia nyt ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   Kiva kuulla 🙂 allas otetaan ehdottomasti upotettuna 😉 Kiva kun seurailet <3 Ihanaa syksyä teille!!

   Vastaa
 9. Emmi 28.08.2019

  Moi!

  Mua kiinnostaisi kuulla ”miksi missä on mitäkin” -postauksia teidän talosta, eli esim miksi keittiö on rakentunut tietynlaiseksi tai miksi kodinhoitohuone on suunniteltu niin kuin se on. Eli ihan tyyliin ”tiskiallas on tässä, koska…” Eli käytännön ratkaisut! Mua kiehtoo suunnittelun toiminnallisuus arjessa ? eli tämmöisiä poimintoja teidän valinnoista ja teille merkityksellisistä syistä niiden takana olis kiva kuulla!

  Täällä kyllä innolla seuraillaan mukana, tsemppiä! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   Hei joo, tosi hyvä idis 🙂 taatusti tulen tekemään tällaisia postauksia 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   ..ja kiitos <3<3 🙂 ihanaa syksyä sinne!!

   Vastaa
 10. Saija 28.08.2019

  Moikka! ? Tosi kiva seurata teidän taloprojektia. Ihania materiaalivalintoja! ? Me saimme oman rakennusprojektin päätökseen vuoden vaihteessa. Topikeittiön kalusteet löytyy myös meiltä mustana, joihin olemme todella tyytyväisiä edelleenkin. Ei ole sen vaikeampaa pitää siistinä ja puhtaana kuin valkoinenkaan. ? Millainen/minkä värinen välitila teille on suunnitteilla? Varmasti on vaikeaa päättää tason väriä, jos ei ole ihan varma. Itse kallistuisin mustaan, varsinkin sen valkoisen riskin takia… Tsemppiä kovasti teille urakkaan, aika menee hujauksessa! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   OI onnea teille hurjasti!
   Hei jeeee, IHANA kuulla, että olet tuota mieltä 🙂 Mäkin oon ihan varma, että musta tulee toimimaan super hyvin. Ja nimenomaan valittiin sellainen musta missä ei näy lika samalla tavalla 🙂 Välitila luultavasti tulee kvartsitasosta, niin että taso jatkuu 15cm välitilaan. 🙂 Kiitos paljon <33 Ihanaa syksyä sinne!!

   Vastaa
 11. Enni 29.08.2019

  Heippa, millä tulette käsittelemään sisähirsiseinät? Meillä oli pystytys tässä kesällä ja jo nyt kellastunut alkuperäisestä kovasti. Viikonloppuna olisi tarkoitus testailla eri vaihtoehtoja sisäpintoihin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2019

   Talotehdas maalaa kaikki sisäseinät öljyvaha coloria valkealla. 🙂 Vähänkö kivaa, että pääsette testailemaan 🙂

   Vastaa
 12. S 29.08.2019

  Ihana postaus, tätä olen odottanut! ? Teidän hirsitaloprojektista on ollut kiinnostava lukea ja kuulla Instagramissa ja Papupadassa, mutta tällainen perusteellinen blogipostaus oli tosi kiva lukea ? Tänne kommenttiboxiin on tullut paljon kivoja postausideoita, toivottavasti toteutat niitä.

  Ihanaa tulevaa viikonloppua! ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2019

   Hei aivan ihana kuulla 🙂 näitä tulee lisää 🙂
   Kaikkea parasta myös Sinun viikonloppuun <3

   Vastaa
 13. Taru 30.08.2019

  Hei! Mustassa keittiössä valkoinen kvartsi olisi kyllä upea. Tulisi ryhtiä, kun kaikki ei ole mustaa. Ottaisin riskin. Hyvin hoidettuna valkoinen pysyy yhtä hyvänä.

  Vastaa
 14. Mari 02.09.2019

  Moi! Voisitko tehdä joskus storyn tai postauksen teidän asunnon sijainnista, eli et mikä tärkeetä sijainnissa ja minkä takia. Esim. Lenkkeilymaastot tai keskusta lähellä.
  Me etsitään Tampereella asuntoo ja paljon mietityttää sijaintiasiat ja sun juttuja ja ajatuksia aina niin ihana kuunnella ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.09.2019

   Hei joo, mahtava idea! Voisin hyvin kirjoittaa aiheesta enemmän 🙂 Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja ihanaa syksyä <3

   Vastaa
 15. Judith 05.09.2019

  Meillä on korkeakiiltoisessa keittiössä lähes valkoinen kvartsitaso (noble supreme white) ja ollaan supertyytyväisiä! Siinä on just sen verran kuviota että lika ei heti näy. Mustassa käsittääkseni näkyy kaikki todella helposti. Googleta toikin vaihtoehto vielä 🙂 Ja keittiön allas kannattaa ehdottomasti ottaa suoraan kvartsitasoon altapäin kiinnitettynä, että ei tule mitään ”saumoja” kun pyyhkii muruja suoraan altaaseen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2019

   kiva kuulla, että valkoinen on toiminut teillä 🙂 Joo, ehdottomasti altaan kiinnitys tulee altapäin 😉 Pitää kyllä vielä perehtyä kaikkiin eri vaihtoehtoihin. 🙂

   Vastaa
 16. Aada 05.09.2019

  Moikka? laitoin sulle myös instagramissa viestiä, mutta laitan vielä tännekin! Jos etsitte laatoittajaa, voin lämpimästi suositella Joona Ripattilaa, löytyy instagramista nimellä ribolt! Joona on todella ammattitaitoinen ja tekee työtään täydellä intohimolla! Jälki on oikeasti todella siistiä?suosittelen ottamaan yhteyttä!☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.09.2019

   Hei kiitos! noi ig viestit menee multa 99% ohi, kun niitä tulee niin valtavia määriä. Kiitos super paljon vinkistä <3 Me juuri eilen lyötiin hommat lukkoon erään laatoittajan kanssa.
   Kaikkea parasta syksyyn <3

   Vastaa
 17. Sofia 06.09.2019

  Hei! Isäni tekee laatoituksia Uusimaan alueella mikäli etsitte vielä laatoittajaa. 🙂

  Vastaa